הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף --> עידכון מאמר בפורטל

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,427
מנהל
נק' מוניטין:
58,704
103,265
12,427
ניסיתי כמה שיותר לפשט את העניין, הוספתי כמה נקודות שנשאלות שוב ושוב כאן בפורום ובמקומות אחרים.
אני חושב שזה מכסה היטב את כל הנושא של חיטוב והורדה בשומן. כמובן שיש עוד דגשים לדבר עליהם אבל המאמר גם ככה יחסית ארוך ויאבד את העניין אם נתחיל להרחיב.
כמובן שישנן עוד שיטות לחישוב קלורי ועוד דרכים לבניית תפריט, ואין פה שחור ולבן.

המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף

בהצלחה.

מה לגבי האינסולין?

נגיד אני מקבל 30 גרם פחמימה מסוכר לבן או מאורז, זה ישנה משהו בחיטוב? (לא בהעמסה, בחיטוב עצמו)

• פותח/ת השרשור
זה תלוי ברגישות לאינסולין אבל סביר להניח שבאחוזי שומן שהם מעל 12% לערך זה לא ישנה הרבה אם בכלל.

ומתחת?
יש משהו לעשות עם זה? לאכולאותו בבוקר\לפני\אחרי אימון?
לא יודע מה הרגישות שלי לאינסולין אבל אין לי נטייה להשמנה ואף פעם לא הייתי שמן.

• פותח/ת השרשור
מתחת החוקים כבר שונים ואין כללים ברורים מה לעשות, פשוט לנסות הרבה דברים עד שתרד במשקל (יש לרדת מהגישה המסורתית רק אם אתה נתקע/לא יורד מספיק בשומן ב X זמן).

לגבי גירעון מקסימלי אצל נשים, נניח אישה ששוקלת 65 ויש לה 25% שומן, בת 19 וגובה 165, אם כופלים את מסת השומן ב-69, יוצא שהיא יכולה להיות בגירעון של 1120 קל', אבל הRMR שלה בכלל הוא 1790 ז"א היא יכולה לאכול רק 670 קל ביום ולא לאבד שריר?
ורשמת שאפשר להוסיף 10-30 % לגירעון אז זה כבר 560-340 קל' ליום לאכול.

נשמע הגיוני?

• פותח/ת השרשור
כן אבל אם היית קורא את המאמר בשלומותו ולא רק חלקים ממנו הייתה מגלה שאני לא ממליץ לקחת את הגירעון המקסימלי.

• פותח/ת השרשור
כן זה אותו עיקרון שאם תקח גבר ששוקל 90 קילו על 30% שומן הוא יוכל להיות בגירעון קלורי יותר גדול מהמאזן הקלורי השלילי שלו, ככה שהוא יכול לא לאכול כלום ולאבד מקסימום שומן.
הבעיה שזה לא עובד תמיד ככה ונדרש לתאם את המספרים עם המציאות ולא להיכנס לגירעון קלורי גדול מידי.
בחורה לדעתי לא צריכה לרדת מ 1200 קלוריות, אולי לפני תחרות או למטרה מאוד מסויימת ומצומצמת.

כן זה אותו עיקרון שאם תקח גבר ששוקל 90 קילו על 30% שומן הוא יוכל להיות בגירעון קלורי יותר גדול מהמאזן הקלורי השלילי שלו, ככה שהוא יכול לא לאכול כלום ולאבד מקסימום שומן.
הבעיה שזה לא עובד תמיד ככה ונדרש לתאם את המספרים עם המציאות ולא להיכנס לגירעון קלורי גדול מידי.
בחורה לדעתי לא צריכה לרדת מ 1200 קלוריות, אולי לפני תחרות או למטרה מאוד מסויימת ומצומצמת.

כן קראתי שהמלצת ככה גם בפורום
אז בעצם שבנות עושות שעתיים ספינינג בשביל להרזות, ושורפות נניח 800-1000 קלוריות לפחות, הן כן מאבדות שריר כי הן בגירעון קלורי ועושות אירובי בעצימות גבוהה וגם הן נכנסות לגירעון גדול מידי בדר"כ?

• פותח/ת השרשור
כן קראתי שהמלצת ככה גם בפורום
אז בעצם שבנות עושות שעתיים ספינינג בשביל להרזות, ושורפות נניח 800-1000 קלוריות לפחות, הן כן מאבדות שריר כי הן בגירעון קלורי ועושות אירובי בעצימות גבוהה וגם הן נכנסות לגירעון גדול מידי בדר"כ?
כן.
למרות שאלו שעושות את זה בד"כ לא התאמנו משקולות ולכן אין להן הרבה מה לאבד, מה גם שאם הן יתחילו לאכול כמו שצריך הם יחזירו את ה"מסה" שאיבדו דיי מהר כי הגוף בסופו של דבר חוזר ל "SET POINT" גם של מסה רזה.

לא יוצא לי להכנס לכאן הרבה (לימודים..)

אבל אני מוכרח לציין משה, אתה ממשיך לעשות עבודה נפלאה, שאפו !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית