פינת ההשכלה

SpellStorm

משתמש קבוע
1,105
0
נק' מוניטין:
1,514
1,105
0
אשכול חובה לכל מי שמעוניין להבין באמת איך עובד העולם שלנו היום. בהמשך לאשכולו של coldfire, ובתקווה שזה יפתח קצת את הראש לאנשים לחשוב על דברים לעומקם. לא חושב שיש בארץ פורום מתאים יותר. כמובן עם גיבוי מחקרי כמה שאפשר.

נתחיל מ2 סרטים מרתקים שפשוט חובה לראות למי שעוד לא מכיר, הסרט הראשון הוא הדוקומנטרי הכי נצפה בתולדות האינטרנט ובין ההכי מצונזרים: Zeitgeist.
בעברית = תמונת המצב.

חלק ראשון: הסיפור הגדול ביותר שסופר. מדבר על מקורות הדת, ועל המשמעות האמיתית שלה היום.
חלק שני: כל העולם במה. מדבר על ההקשר של החלק הראשון- ובוחן את ארועי 9/11 מעיניי עובדות אובייקטיביות, מי המרויח מהמצב ומה הסיבה שהוא קרה, כמו כן על מקרים קודמים דומים בהסטוריה.
חלק שלישי: נא להתעלם מהאיש מאוחרי הוילון. מדבר בקצרה על הכלכלה היום ומציג את הבעיתיות והפרדוקסים שנובעים ממנה. מדבר גם על מה באמת מזיז היום את העולם ומי באמת "קובע".

רפרנסים שעליו הסרט מתבסס וכל המידע מהסרט ועוד: http://zeitgeistmovie.com/Zeitgeist, The Movie- Companion Guide PDF.pdf

הסרט הראשון:

למי שצריך כתוביות (יש מונחים כלכליים וכו) שיוריד את הסרט מיוטיוב (עם תוסף לפיירפוקס כמו downloadhelper) ויש פה כתוביות: http://www.fileserve.com/file/jJygwPS

__________________________________________________ ___________________

הסרט השני הוא המשך של החלק השלישי בסרט הראשון ומדבר על כל עולם הכלכלה בהרחבה - יש שם המון מידע. יש אפילו ראיון עם מישהו שעבד בתור Economic Hitman - תפקיד שמעטים מודעים אליו - שאחראי על הפלת שלטונות ושליטה של מדינות. מרתק!

החלק האחרון בסרט מציע פתרון (לא הפתרון היחיד!) לבעיות שמוצגות בשני הסרטים-שיש היום, שמגיע מהתבססות על השיטה המדעית.

יש פה את הסרט עם תרגום אבל צריך להתקין את הנגן של האתר(אין לי מושג אם זה נקי או לא)
http://www.veoh.com/watch/v18983841Rbs3xHcg

למי שרוצה הנה התרגום בנפרד http://www.fileserve.com/file/muN3ja4

ראיון עם יוצר הסרטים. איך הסרטים והתנועה קמה, ועונה על כמה שאלות. מאד מומלץ.
תרגום עברית מובנה.

יעדכן יותר מאוחר עם עוד מידע, הרצאות ועוד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
תוריד את זה (תוכנה חינמית) http://www.videolan.org/vlc/
פשוט תפעיל את הסרט ותמשוך את הקובץ של התרגום לתוך החלון של הסרט. אם אתה רואה ג'יבריש צריך לשנות בהגדרות של התוכנה את הקידוד לHEBREW או משהו.

---------- התגובה התווספה 18-05-2011 ב 13:36 ---------- התגובה הקודמת הייתה 17-05-2011 ב 17:30 ----------

עדכון

---------- התגובה התווספה ב 13:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:40 ----------

שיחה על חינוך של RSA

תרגום עברית

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
ראיון עם ז'ק פרסקו (כתוביות עברית - ללחוץ למטה על CC) - עונה על כמה שאלות נפוצות, מספר על עברו.

ראיון עם ז'ק - מציג את פרויקט ונוס עם לארי קינג בשנת 1974:

---------- התגובה התווספה ב 13:48 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:16 ----------

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
למה אמונה ב"תכנון תבוני" (Intelligent Design) מסוכנת לתרבות שלנו - "אלוהים של המרווחים"
מאת האסטרופיזיקאי ראש ההידן פלאנטריום ומוזאון ארה"ב להיסטוריה טבעית - דר. ניל ד'גרס טייסון.

עוד הרצאה על המון נושאים מאד מאד מאד מעניין ומשכיל: (החצי שעה האחרונה חובה לדעתי)

הרצאה על היופי במדע דר. טיסון ביחד עם ריצ'רד דוקינס:

מה מאחורי המדע:

אם אין לכם כוח לראות את כל ההרצאות לפחות תראו את זה, הנקודה הכי חשובה לדעתי בעולם היום:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
פרק ראשון - טבע האדם, חקר התנהגות האדם
פרק שני - הכלכלה שלנו וכל מה שיוצא ממנה (פתולוגיה חברתית)
פרק שלישי - שימוש בשיטה המדעית כבסיס וכלי להנדסת כלכלה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סרט חובה לאתאיסטים מבינינו - למה אנשים מאמינים באלים?

SpellStorm, אני מקווה שזה בסדר מבחינתך שאני מנצל את השרשור שלך.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
סרט חובה לאתאיסטים מבינינו - למה אנשים מאמינים באלים?

SpellStorm, אני מקווה שזה בסדר מבחינתך שאני מנצל את השרשור שלך.

לא ראיתי את ההרצאה אבל,
בכיף! כן ירבו כמוך!

אפשר להעלות מלא הרצאות של דוקינס היצ'נס וחבריו, פשוט אני כמעט לא נכנס לאחרונה לפורום מחוסר זמן...:(

נערך לאחרונה:
זה אחד הדברים הכי משעממים שיצא לי לראות ולשמוע.

• פותח/ת השרשור

הרצאה מעניינת, גרמה לי להפעיל קצת את הראש.
כמה שסם האריס מבריק הדיבור שלו מרדים :\
אני עדין לא יודע אם אני מסכים עם כל הדברים שנאמרו פה, צריך עוד "לעבד" את זה 😃

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
באשר לZEITGEIST;
1) בסרט הראשון הם מקדישים את ההתחלה על דת ומציעים שכל הדתות הם בעצם אותו דת. זה לא נכון. העובדות שמוגשות הם חצאי-אמת. זה נכון בחלק מהמקרים ומקרים אחרים יש גרעין של אמת שעליו התבססו אחרים ויש דתות שאין להם קשר כזה או אחר אחד לשני.

2) כסף הוא חוב. הם מסיקים שבגלל האופן שבה פועלת המערכת המוניטרית כסף הוא רע.
ולכן בפתרון שלהם לא יהיה כסף. קודם כל זה שטויות. כסף הוא אמצעי להחלפת טובין. הרעיון של כסף כחוב (money out of "thin air") הוא נכון רק במקרה של FIAT MONEY, במקרה של ארה"ב דרך הפדרל רזרב. בשונה מכסף שמגובה בערך יציב (sound money).

בני אדם תמיד נמצאים ביחסי סחר בעולם הפיזי (כסף, פירות עמלך, רכוש וכו') ובעולם המטא-פיזי (זמן, רגש, מתן שירותים וכו') ככה שלהעלים כסף זה דיי לחזור אחורה בזמן. כסף הוא לא רע כשלעצמו אלא בסה"כ ערך מוטמע לסחר חליפין.

3) הרעיון שחברות יוצרות מוצרים שבכוונה ייהרסו ברגע שייגמר האחריות או שאפשר ליצור מוצרים "מושלמים" הוא מגוחך ולא ריאלי. קודם כל, אי-אפשר. רעיונית זה בלתי אפשרי ליצור מוצר שהוא מושלם. ופרקטית אפילו יותר. אבל הצורה הכי פשוטה להסתכל על זה היא שהצרכן קובע את הצרכים שהוא מחפש במוצר. אם אני רוצה שעון-יד לריצות אני בטח לא אצטרך שעון-יד ממתכת של ברייטלינג.

4) כלכלה על פי משאבים. מגוחך, לא ריאלי. ובטווח הקצר הגיוני שיחסל את המשאבים מאשר להפך. במיוחד בהתחשב ברעיון הקודם (ראה סעיף 3).

ZEITGEIST זה מעניין ונחמד. אבל הוא טוב בלהצביע על הבעיה. רחוק מלהיות הפתרון.

אם כבר מדברים על כשלים לוגיים, פרוייקט וונוס נמצא באשכול שקרוי פינת ההשכלה

• פותח/ת השרשור
כשיהיה לי את הזמן, שוב, [בתקווה], אשב ואתווכח על כל אחד מהנקודות שאמרת.
אומר רק בקצרה:
אין לי שום בעיה עם חוסר ההסכמה שלך לפתרון שמציע פרסקו -פרויקט ונוס, זהו רק פתרון אפשרי אחד, וזה לא אידיאלי [אין דבר כזה אידיאלי]. זה רחוק מלהיות "אוטופיה", זה רק מצב הרבה הרבה יותר טוב מהיום. אבל עזוב את זה. זה פחות חשוב.
הנקודה שלי פה בכל האשכול הזה זה לפתוח לאנשים את העיניים. שתבין שיש בעיות חמורות בעולם שלנו, בשיטה שאנחנו חיים בה [וזה לא נגמר רק בתאוקרטיה בעולמינו בשנת 2011] . יש בעיות שטחיות יחסית שהרבה מודעים אליהם [כמו דתיים קיצוניים], אבל יש גם בעיות שאנחנו לא מודעים אליהם [לרוב] רק בגלל שנולדנו לשיטה שמסווה אותם טוב טוב, ומשרישה בנו ערכים מסויימים שאנחנו מקבלים אותה כאקסיומות מובנות מאליהן [לדוגמא: "טבע האדם"]. וזה קשה מאד לאנשים לשמוע את הדברים האלו כי אף אחד לא אוהב ששוברים לו את המשקפיים הוורודים.

דרך אגב הסרט הראשון לא קשור לתנועת זייטגייסט זה פרויקט ראשוני ואישי של פיטר ג'וזף. אכן יש בו כמה טעויות והרבה חוסר דיוק אבל הנקודות שהוא מנסה להעביר נכונות לחלוטין ומתבססות על מסקנות לוגיות. כשמדברים על זייטגייסט מדברים על הסרט השני והשלישי.

המבט הקונספירטיבי הוא ילדותי, מגוחך, מטעה ובעיקר לא נכון. הוא יכול להוביל אדם לשגעון. והוא בטח שלא מוביל לפעולה. בקשר לשאלה אם מרחיב את המודעות, אפשר להתווכח.

מעבר לזה,
מדובר על 3 נושאים עיקריים; דת, כלכלה וחומרניות\חמדנות.
והעניין הוא, כאשר אתה מציע רעיון ומשלהב בנאדם שדרוש שינוי ואז הבנאדם הזה מגלה שזה מבוסס על בולשיט, זה עושה יותר נזק מתועלת.

ראיתי בעבר הרצאה של זייטגייסט, זה היה כנס FAQ שכזה, ויש נטייה לבטל שזה "אוטופיה" או "קומוניזם" כי זה פשוט ככה. ותכל'ס, זה מרקסיזם עתידני.
אני לא מבין בדיוק מה הקטע בתנועה הזאת, בחיי. נשמע לי מד"ב, ואני דיי פתוח שזה קשור לרעיונות חדשים.

המבט הקונספירטיבי הוא ילדותי, מגוחך, מטעה ובעיקר לא נכון. הוא יכול להוביל אדם לשגעון. והוא בטח שלא מוביל לפעולה. בקשר לשאלה אם מרחיב את המודעות, אפשר להתווכח.

מעבר לזה,
והעניין הוא, כאשר אתה מציע רעיון ומשלהב בנאדם שדרוש שינוי ואז הבנאדם הזה מגלה שזה מבוסס על בולשיט, זה עושה יותר נזק מתועלת.

ראיתי בעבר הרצאה של זייטגייסט, זה היה כנס FAQ שכזה, ויש נטייה לבטל שזה "אוטופיה" או "קומוניזם" כי זה פשוט ככה. ותכל'ס, זה מרקסיזם עתידני.
אני לא מבין בדיוק מה הקטע בתנועה הזאת, בחיי. נשמע לי מד"ב, ואני דיי פתוח שזה קשור לרעיונות חדשים.

👏🙌

היכרות עם עמנואל קאנט:

---------- התגובה התווספה ב 17:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:50 ----------

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור

מעבר לזה,

ההבדל בין קונספירציה לבין הצגת בעיות סיסטמתיות זה שבקונספירציה אתה מניח שמישהו [או קבוצה של אנשים] עשה/עושה דברים בזדון, הרחק מעיניי הציבור. ההנחה הזאת יוצאת מחשיבה בסגנון "הם רעים" וכו.
כל מה שמדובר פה רחוק מלהיות קונספירציה. להיפך, הטענה היא שבמערכת הנוכחית אין מנוס ממצבים מסויימים, לא משנה כמה "טובים" האנשים במערכת מנסים להיות. האשמה פה לא נופלת על אף אדם או קבוצת אנשים. אין "אשמה". המערכת בעייתית ויוצרת בעיות. כולנו קורבנות הסביבה, ללא יוצא מן הכלל [וזה תקף דרך אגב לכל יצור חי ולכל אטום ביקום בכלל]. אף אחד לא "תיכנן" את זה ככה, פשוט כל אחד עושה מה שטוב לתחת שלו בהתאם לנסיבות - בדיוק כמו שהמערכת דורשת.

אני מבין שראית רק את הסרט הראשון, ואתה ממשיך לדבר על החוסר דיוק שבו, למרות שאמרתי שאני מסכים איתך ושהצגת הבעיות נעשית טוב הרבה יותר בסרט השני והשלישי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית