הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ד"ר איתי זיו מאמין במה שהוא אומר...ועכשיו ברצינות יש קורס בארץ יותר רציני משלו?

• פותח/ת השרשור oneo1
  • פורסם בתאריך

oneo1

משתמש פעיל
678
1
נק' מוניטין:
128
678
1
אני הולך לעשות קורס מדריכי כושר, שאיתי זיו מרכז... חשבתי שאני לא מסכים איתו על אימונים אבל זה לא בעיה כל כך, אני יוכל ללמוד אצלו הרבה..אבל תראו מה הוא כותב:
"מעניינת העובדה שאימון הרמת משקולות, גם אם יתבצע במשך שנים לא יתרום לעלייה מהותית במסת השריר מכיוון שסוג האימונים לא מתאים במקרה זה."
הבחור חושב שאם אתם רוצים לגדול צריך לעשות בין 6-20חזרות ומנוחה קצרה בין הסטים אחרת חומצת החלב והרמוני הגדילה יורדים..

והוא חושב שאימוני כוח (כמו שאנחנו עושים) לא מגדילים מסת שריר...הבחור ראה פעם מתאמן ביכלל?!, הוא פעם ניסה להוכיח את הדברים שלו?! ניסוי פשוט של צפייה בילד עושה 4 חודשים ss יראה הפוך ממה שהוא אומר.

אני מבואס שאני הולך לשלם 6000 שקל לחרא הזה..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קודם כל אני מצפה לקבל תעודת מדריך כושר חחח..וברצינות ללמוד כמה שיותר מהקורס, פיזיולוגיה ,אנטומיה ,כו'..
וגם ללמוד על ההורמונים בגוף ועל מה מגביר אותם לא יזיק לי...

אוקי. אני אישית למדתי בוינגייט, אני מניח שבשיאים זה די דומה.
אתה לא צריך להסיק ממה שהוא כתב שכל הקורס מסתכם בזה.
תבוא עם ראש פתוח.
אנטומיה, פיזיולוגיה, קיניזיולוגיה לומדים.
תזונה לומדים ברמה די שטחית ו"מיינסטרימית" אבל עדיין, זו לא סיבה לשלול את כל הקורס ולחשוב שאתה (לאו דווקא אתה) יודע יותר טוב.
לגבי אימונים, אני יכול להגיד שבוינגייט זה בסך הכל די שטחי, לא משהו מיוחד, זה החלק שאכן אפשר לשפר.
בסך הכל אני נהנתי בקורס, לא, אני לא חושב שזה קרוס "בדיחה" כמו שחלק מכאן שעשו בעצם את הקורס חושבים, קצת כבוד לא יזיק לאף אחד. אפשר ללמוד ולקחת אפילו משהו אחד מכל מקום.
הוא לא קורס קשה, אבל הוא בסך הכל די נחמד.

אני הולך לעשות קורס מדריכי כושר, שאיתי זיו מרכז... חשבתי שאני לא מסכים איתו על אימונים אבל זה לא בעיה כל כך, אני יוכל ללמוד אצלו הרבה..אבל תראו מה הוא כותב:
"מעניינת העובדה שאימון הרמת משקולות, גם אם יתבצע במשך שנים לא יתרום לעלייה מהותית במסת השריר מכיוון שסוג האימונים לא מתאים במקרה זה."
הבחור חושב שאם אתם רוצים לגדול צריך לעשות בין 6-20חזרות ומנוחה קצרה בין הסטים אחרת חומצת החלב והרמוני הגדילה יורדים..

והוא חושב שאימוני כוח (כמו שאנחנו עושים) לא מגדילים מסת שריר...הבחור ראה פעם מתאמן ביכלל?!, הוא פעם ניסה להוכיח את הדברים שלו?! ניסוי פשוט של צפייה בילד עושה 4 חודשים ss יראה הפוך ממה שהוא אומר.

עכשיו נזכרת? תריץ חיפוש ותבין עם איזה ליצן יש לך עסק.
הבחור תותח בתחומו (לעשות כסף) אבל כל קשר שלו לפיזיולוגיה של המאמץ מקרי בהחלט.
כמובן שהוא התעלם מכל הטרלה מצד הנהלת האתר לאורך כל השנים.
קודם כל אני מצפה לקבל תעודת מדריך כושר חחח..וברצינות ללמוד כמה שיותר מהקורס, פיזיולוגיה ,אנטומיה ,כו'..
וגם ללמוד על ההורמונים בגוף ועל מה מגביר אותם לא יזיק לי...
אם אתה מחפש ללמוד פיזיולוגיה/תזונה/אנדוקרינולוגיה/אנטומיה לא של מערכת שריר-שלד אתה במקום הלא נכון. לא רק שלא תלמד, ילמדו אותך גם שטויות.
אתה רוצה ללמוד? או שתלך לאוניברסיטה או שתלמד לבד. אני מוכן להמליץ לך על אינסוף ספרים.
אוקי. אני אישית למדתי בוינגייט, אני מניח שבשיאים זה די דומה.
אתה לא צריך להסיק ממה שהוא כתב שכל הקורס מסתכם בזה.
תבוא עם ראש פתוח.
אנטומיה, פיזיולוגיה, קיניזיולוגיה לומדים.
תזונה לומדים ברמה די שטחית ו"מיינסטרימית" אבל עדיין, זו לא סיבה לשלול את כל הקורס ולחשוב שאתה (לאו דווקא אתה) יודע יותר טוב.
לגבי אימונים, אני יכול להגיד שבוינגייט זה בסך הכל די שטחי, לא משהו מיוחד, זה החלק שאכן אפשר לשפר.
בסך הכל אני נהנתי בקורס, לא, אני לא חושב שזה קרוס "בדיחה" כמו שחלק מכאן שעשו בעצם את הקורס חושבים, קצת כבוד לא יזיק לאף אחד. אפשר ללמוד ולקחת אפילו משהו אחד מכל מקום.
הוא לא קורס קשה, אבל הוא בסך הכל די נחמד.
זה קורס בדיחה. וגם מי שמעביר אותו יודע את זה טוב מאוד.

יאללה מספיק לבלבל ת'מוח איתי זיו חושב שככה ואיתי זיו חושב שככה.

אתה צריך לבוא לקורס הזה בשביל 3 דברים (מסודר לפי סדר החשיבות):

1. בשביל מבחן הסמכה כדי שבסוף תקבל תעודת מדריך.

2. בשביל שאחרי זה במציאות תדע לעשות גם (הרוב) תוכניות ליצניות למתאמנים שבאים למכון ולא בזין שלהם להשקיע שבריר של מאמץ - אבל אתה צריך לדעת איך לבנות גם להם תוכנית כדי שלא תמצא את עצמך מובטל.

3. בשביל ללמוד דבר או שניים שאולי לא ידעת - לדעתי יש שם כמה נושאים שחשוב לדעת ובעיקר בקהילה כמו פה שלא מתעסקת בליצנות כהה שדווקא פה פוטנציאל הפציעה יותר גבוה ובמקביל במקרה שלנו לדעת חלק מהנושאים האלה יכול לתרום לעוד משקל על המוט - מדובר על נושאים כמו קניזיולוגיה, אנטומיה וביומכניקה (בעיקר 2 האחרונים)

ואגב לגבי הטענות לסגל מורים ליצנים - זה לא נכון לגמרי. כיוון שיש מספר מורים ומספר קורסים במקביל כל קורס או שניים מקבלים מורה אחר (בתורת הענף), ובקורס שאני עשיתי היה לי אחלה של מרצה שהרחיב מעבר לשטויות של התוכנית לימודים שלהם ובאמת אני יכול להגיד שלמדתי ממנו (והוא גם לא התבייש להבהיר לנו שהקורס הזה זה הבסיס של המבוא לבסיס של הבסיס ושמי שבאמת רוצה לדעת משהו בתחום הזה שיתחיל לקרוא חומר באנגלית).

ווינגייט - זה באמת קרקס.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עכשיו נזכרת? תריץ חיפוש ותבין עם איזה ליצן יש לך עסק.
הבחור תותח בתחומו (לעשות כסף) אבל כל קשר שלו לפיזיולוגיה של המאמץ מקרי בהחלט.
כמובן שהוא התעלם מכל הטרלה מצד הנהלת האתר לאורך כל השנים.

אם אתה מחפש ללמוד פיזיולוגיה/תזונה/אנדוקרינולוגיה/אנטומיה לא של מערכת שריר-שלד אתה במקום הלא נכון. לא רק שלא תלמד, ילמדו אותך גם שטויות.
אתה רוצה ללמוד? או שתלך לאוניברסיטה או שתלמד לבד. אני מוכן להמליץ לך על אינסוף ספרים.

זה קורס בדיחה. וגם מי שמעביר אותו יודע את זה טוב מאוד.
נכון שאיתי זיו ליצן, אבל חשבתי שהוא מחזיק בדעה אחרת שמבוססת על מחקרים ישנים שסתרו אותם או משו בסגנון, איך הוא יכול להגיד שפוואר קלין וסנאצ' בסטים של חמש חזרות ו מעל 2 דק מנוחה בין סט לסט לא מפתח שריר ביכלל?! הוא פתח פעם טלוויזיה לראות אנשים שמתחרים בזה? מאיפה השרירים שלהם הגיעו?!, אם מישו בודק אפילו שורה ממה שהוא כותב הוא מבין כמה זה לא הגיוני, אני מתפלא על דוקטור שכותב כאלה דברים חשבתי שהשנאה פה אליו מוגזמת לא ידעתי שזה המצב.

ואני כרגע בוחר כיוון בחיים בוא נקרא לזה ככה ותחום פיתוח הגוף קורץ לי, בהחלט אני אשכול ללכת ללמוד תחומים קשורים באוניברסיטה ואז לעסוק בזה, כל ספר/ מידע שאתה יכול לתת לי יועיל.
גם אם יש סתם קורסים נחמדים בחול כמו לסוע לגלן פנדלי או משהו שאתה מכיר, תייעץ כי חסכתי סכום כסף נחמד ללימודים ואני מוכן להוציא על כזה קורס(אפילו סמינר קצר) חלק...

יאללה מספיק לבלבל ת'מוח איתי זיו חושב שככה ואיתי זיו חושב שככה.

אתה צריך לבוא לקורס הזה בשביל 3 דברים (מסודר לפי סדר החשיבות):

1. בשביל מבחן הסמכה כדי שבסוף תקבל תעודת מדריך.

2. בשביל שאחרי זה במציאות תדע לעשות גם (הרוב) תוכניות ליצניות למתאמנים שבאים למכון ולא בזין שלהם להשקיע שבריר של מאמץ - אבל אתה צריך לדעת איך לבנות גם להם תוכנית כדי שלא תמצא את עצמך מובטל.

3. בשביל ללמוד דבר או שניים שאולי לא ידעת - לדעתי יש שם כמה נושאים שחשוב לדעת ובעיקר בקהילה כמו פה שלא מתעסקת בליצנות כהה שדווקא פה פוטנציאל הפציעה יותר גבוה ובמקביל במקרה שלנו לדעת חלק מהנושאים האלה יכול לתרום לעוד משקל על המוט - מדובר על נושאים כמו קניזיולוגיה, אנטומיה וביומכניקה (בעיקר 2 האחרונים)

ואגב לגבי הטענות לסגל מורים ליצנים - זה לא נכון לגמרי. כיוון שיש מספר מורים ומספר קורסים במקביל כל קורס או שניים מקבלים מורה אחר (בתורת הענף), ובקורס שאני עשיתי היה לי אחלה של מרצה שהרחיב מעבר לשטויות של התוכנית לימודים שלהם ובאמת אני יכול להגיד שלמדתי ממנו (והוא גם לא התבייש להבהיר לנו שהקורס הזה זה הבסיס של המבוא לבסיס של הבסיס ושמי שבאמת רוצה לדעת משהו בתחום הזה שיתחיל לקרוא חומר באנגלית).

ווינגייט - זה באמת קרקס.

1. אם אני משלם כל כך הרבה כסף אני באמת רוצה לצבור יידע.
2. המון חברים שלי ניסו חדר כושר ובאמת רצו להשקיע, אחרי חודשיים של סבב מכונות נקרא לזה ככה הם פרשו, ביגלל התוכנית מאמנים הליצנית שנתנו להם , כי חודשיים לא לעלות קילו זה באמת מבאס, אם הם היו עושים ss בחודשיים עולים מינימום 4 קילו..

ולפני שעה חבר מנופח (באדי בילדר אפס עם בנצ' 115 וסקוואט 60...) התקשר אליי וביקש עזרה בלעשות דדליפט כמו שצריך ופאוור קלין, שאלתי אותו מה הקשר שלו לזה והוא אמר שמלמדים אותם את זה בגבעת וושינגטון בקורס מאמנים , וששאלתי אותו על תוכנית סקוואט- לחיצה -משיכה הוא אמר שזה נשמע נחמד ודומה למה שמדברים איתם..אקיצר אני יברר על לימודים שם...

כמו שאמרתי לך, הוא מבין בתחומו. הוא ד"ר לניהול ספורט. ולכן הוא מצטיין בתחומו. מנהל למופת ליצניאדה ועושה ימבה כסף.
אם התחום מעניין אותך ואתה רוצה לעסוק בו כל חייך הייתי ממליץ לך לנסוע לאמריקה ללמוד פיזיולוגיה של המאמץ/קינזיולוגיה.
בשביל תואר ראשון אתה צריך להיות סופר טחון.

• פותח/ת השרשור
אני ממש לא יכול לשלם סכומים כמו שמשלמים באמריקה( אם אני לא טועה משלמים שם 30 אלף דולר לשנה משו כזה...) אי אפשר ללמוד את זה בארץ?
ויש איזה סמינר או משו שאתה מייעץ בעתיד הקרוב יותר מאשר לימודים באוניברסיטה? ראיתי סתם נגיד את הסמינר של ריפטו אבל לא ניראה לי שווה במיוחד, אולי גלן פנדלי עושה משו, או סתם לטוס להתאמן אצל איזשהו מאמן וללמוד ממה שהוא עושה?

• פותח/ת השרשור
כרגע אני רוצה להשקיע את הכסף שחסכתי בללמוד על אימוני כוח אצל מאמן ברמה גבוהה....
ובעתיד לעשות תארים בתזונה ופיזיולוגיה/קינזיולוגיה...

לא מבין מה אתם רוצים מאיתי זיו, אני למדתי אצלו גם והבחור נחמד מאוד ויודע ללמד כמו שצריך, הוא פשוט אלה מהאסכולה הישנה שלא מאמינים ב-SSאים למיניהם.

1. אם אני משלם כל כך הרבה כסף אני באמת רוצה לצבור יידע.
2. המון חברים שלי ניסו חדר כושר ובאמת רצו להשקיע, אחרי חודשיים של סבב מכונות נקרא לזה ככה הם פרשו, ביגלל התוכנית מאמנים הליצנית שנתנו להם , כי חודשיים לא לעלות קילו זה באמת מבאס, אם הם היו עושים ss בחודשיים עולים מינימום 4 קילו..

ולפני שעה חבר מנופח (באדי בילדר אפס עם בנצ' 115 וסקוואט 60...) התקשר אליי וביקש עזרה בלעשות דדליפט כמו שצריך ופאוור קלין, שאלתי אותו מה הקשר שלו לזה והוא אמר שמלמדים אותם את זה בגבעת וושינגטון בקורס מאמנים , וששאלתי אותו על תוכנית סקוואט- לחיצה -משיכה הוא אמר שזה נשמע נחמד ודומה למה שמדברים איתם..אקיצר אני יברר על לימודים שם...

1. כל כך הרבה כסף ? בחודש וחצי עבודה החזרתי את העלות של הקורס - זה הכל יחסי.
2. ההמון חברים שלך לא אומר כלום ביחס לאוכלוסיה הכללית - הם זה ההמון, ולא חברים שלך. ובלי קשר, אולי הם פשוט לא עלו כי הם לא אכלו...
3. ואני בעד לעשות את הקורס בשיאים - הבעיה אצלך (ואל תיעלב מהדיבור התוקפני שלי) זה שאתה פשוט מסרב להבין שבקורסים האלה לא לומדים אלא רק מקבלים תעודה, ולכן אתה מחפש אלטרנטיבות לקורס בשיאים.

---------- התגובה התווספה ב 18:34 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:31 ----------

לא מבין מה אתם רוצים מאיתי זיו, אני למדתי אצלו גם והבחור נחמד מאוד ויודע ללמד כמו שצריך, הוא פשוט אלה מהאסכולה הישנה שלא מאמינים ב-SSאים למיניהם.

"אסכולה ישנה" - אם כבר מעלים מונח כזה אז זה מונח שאמור להתייחס לאימוני כוח - אף אחד בפורום הזה לא המציא שיטה חדשה שלא היתה ידועה קודם.

והוא פשוט בילדר, וזה בסדר גמור ואני לא מבין מה זה מפריע לחלק מהאנשים עד כדי כך שזה גורם להם להעלות את זה בפוסטים בפורום. כמו ש-EMZ אמר לכם - הוא ד"ר בניהול ספורט והוא עושה את זה מצויין אז מה אתם רוצים, שקל ?

---------- התגובה התווספה ב 18:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:34 ----------

כרגע אני רוצה להשקיע את הכסף שחסכתי בללמוד על אימוני כוח אצל מאמן ברמה גבוהה....

אבל למה זה טוב החפירה הזאתי אם הסבירו לך שבלי הקורס ליצנים הזה לא יהיה לך רישיון לעבוד ?!?!?

• פותח/ת השרשור
[/COLOR]

אבל למה זה טוב החפירה הזאתי אם הסבירו לך שבלי הקורס ליצנים הזה לא יהיה לך רישיון לעבוד ?!?!?[/QUOTE]

[/COLOR]
זה בלי קשר לתעודה...
את שאר הכסף אני רוצה להשקיע בטיסה ללמוד אצל מאמן כוח...
אם למישו יש עצות אני יישמח. וזה היה מיועד לEMZ בעיקרון, תקרא שוב דיברנו על זה...
אם ישלך עצה אז בכיף

מה רע בספרים?
על אימוני כח כדאי שתתיעץ עם מומחי הפורום.
והתארים, כמו שאמרתי, בחו"ל.

אתה יכול ללמוד בארץ, לדוגמה בהדר יוסף להירשם לקבוצה שם או משהו בסיגנון (יאיר ירביץ לי עכשיו אבל יאיר, צריך לפתח את העתיד של הקבוצה קצת..).
בכל מקרה, במקומך לא הייתי ממהר להוציא כספים (לא מדבר על מדריך חדר כושר, תעשה את זה בלי קשר לכסף כי זה לא סכום כזה גדול) על תארים, נסיעות לחו"ל וכל מיני דברים כאלו. עד שאתה תסיים צבא, ותסע לטיול ותחזור ישתנו לך עוד 500 דברים בראש.
היום אתה רוצה פיזיולוגיה, מחר תרצה ללמוד חשמל. זה גם תלוי בציונים שלך בבגרויות ופסיכומטרי. בארץ אין כל כך הרבה תוכניות טובות בעניין של פיזיולוגיה, תזונה ושאר הדברים והרמה יחסית מאוד נמוכה.
לימודים בחו"ל חוץ מהעניין הכספי לא פשוטים (ואני לא מדבר על האנגלית אלא בכללי), ככה שלא הייתי לוקח כמובן מאליו שהכל ורוד מעבר לים. מה שכן, יש לאוניברסיטאות כאן הרבה יותר כספים, מילגות, מימונים למחקרים, ציוד ועוד שלל דברים שלא יהיה בארץ ב 50 שנים הקרובות. כדאי מבחינה מעשית לעשות תואר ראשון בארץ ולבוא לארה"ב ל PHD (כאן אפשר ישר מתואר ראשון ללכת ל PHD שזה 5 שנים, ונקרא גם כתואר שני בדרך [אפשר לפרוש אחרי שנתיים ולקבל תואר שני, אבל אם אתה על מלגה אתה תשלם כמה עשרות אלפי דולרים פיצויים שדפקת את התוכנית של עצמך]).

תפריד בין פיזיולוגיה/אנטומיה/פציעות ספורט (תלוי מי מעביר) לבין תורת הענף
אתה לומד חומר ברמה בסיסית שכדאי לדעת

בנוגע לתורת הענף שב בשקט ותן לו לבלבל את המוח, מה גם שלא מעט דברים הוא צודק ואוכלוסיה של ליצנים עדיף שתעשה מכונות מאשר תרגילים מורכבים בטכניקה לקויה ותפצע את עצמה (כי גם רוב המאמנים לא יודעים לבצע את התרגילים הללו נכון)

אתה הולך לשם לקבל תעודה בגדול, ולקבל כלים בסיסיים לעבוד בחדר כושר ולאמן ליצנים מצויים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית