הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העלאת משקל או העלאת מספר חזרות??

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום,
בחלק מהתרגילים שאני עובד עליהם, אני מצליח 6 חזרות.
עכשיו מן הסתם שאני לא אוכל להגדיל את המשקל עבודה, כי אז אני בקושי אצליח משהו.
לכן, האם גם הגדלת מספר החזרות עם הזמן תורמת לעלייה במסת השריר?

כי למשל בתרגיל הפרפר (פלייס) עם משקולות אני מצליח עם 20 ק"ג בכל צד 6-7 חזרות. ואני תקוע במשקל הזה הרבה זמן. אבל אם אני עולה במספר החזרות ומצליח פתאום 8-9 חזרות, האם יש לזה תרומה להגדלת מסת השריר?
מקווה שהבנתם את הנקודה- האם גדילה במספר החזרות (אבל משקל נשאר קבוע) עם הזמן משפיעה על השריר באותה מידה כמו שמעלים משקלי עבודה אבל יורדים בחזרות?

2) ידוע לכם כמה קלוריות בבמוצע שורפים באימון משקולות בן 45-60 דקות? יכול להיות שאני שורף יותר קלוריות ממה שאני חושב ובגלל זה גם קשה לי לעלות במשקל משמעותית. שמעתי שזה משהו כמו 10 קלוריות לכל סט, אבל זה לא נראה לי הגיוני- כי הרי סט של כפיפת מרפקים בטוח לא שווה לסט של מתח/לחיצת חזה/סקוואט מבחינת ההוצאה הקלורית. אז למישהו יש מושג כמה קלוריות שורפים באימוני כוח?

3) ושאלה אחרונה- אני עובר עכשיו לתוכנית AB עם תרגילים מורכבים (סקוואט, מתח עם משקל, מקבילים ובנץ' פרס). איזה שילוב הכי כדאי? פעם ניסיתי לעשות חזה וכתפיים באותו אימון ופשוט לא הצלחתי לעשות לחיצת כתפיים אחרי התרגילים של החזה..

נערך לאחרונה:
אם המשקל נהיה לך קל, אתה חייב להתקדם במשקל.בערך 1-15 חזרןת זה בסדר לעלייה במסה, אבל יותר מזה זה הופך להיות מיותר.
לגבי תוכנית אימונים, אל תמציא שום דבר . יש תוכניות מוכנות שנכתבו ע''י מומחים ואתה לא אחד מהם.

• פותח/ת השרשור
זה בדיוק מה שאני אומר, המשקל לא קל בשבילי. בגלל זה אני מצליח איתו 6 חזרות. השאלה היא אם אפשר להישאר על אותו משקל עד שאני אצליח להגיע ל-10 חזרות נגיד. האם יש לזה השפעה על הגדילה במסת השריר?

ועוד דבר- לגבי התוכנית אימונים, חלק מהתוכניות AB משלבות חזה עם יד אחורית וכתפיים, וחלק לא. בגלל זה אני צריך ייעוץ מה השילוב הכי טוב לAB. כי ניסיתי כבר בעבר לעשות כתפיים וחזה באותו אימון וזה לא הלך. בכלל.

רוטציה בין הלחיצות: אימון אחד פרס בעמידה, אימון אחד לחיצת חזה.

אצלי זה הולך ככה: (רק פלג גוף עליון)
A - פרס בעמידה, מקבילים ללא תוספת משקל, מתח בתוספת משקל.
B - לחיצת חזה, וריאציות אחרות של מתח של מתח ללא משקל, פמפומי ידיים אם מתחשק.

אפשר להתקדם בחזרות בהנחה ובאמת באימון הקודם לא יכלת לעשות עוד חזרות. זהגם סוג של התקדמות.

• פותח/ת השרשור
עוד תגובות?

כי למשל בתרגיל הפרפר (פלייס) עם משקולות אני מצליח עם 20 ק"ג בכל צד 6-7 חזרות. ואני תקוע במשקל הזה הרבה זמן. אבל אם אני עולה במספר החזרות ומצליח פתאום 8-9 חזרות, האם יש לזה תרומה להגדלת מסת השריר?
מקווה שהבנתם את הנקודה- האם גדילה במספר החזרות (אבל משקל נשאר קבוע) עם הזמן משפיעה על השריר באותה מידה כמו שמעלים משקלי עבודה אבל יורדים בחזרות?

2) ידוע לכם כמה קלוריות בבמוצע שורפים באימון משקולות בן 45-60 דקות? יכול להיות שאני שורף יותר קלוריות ממה שאני חושב ובגלל זה גם קשה לי לעלות במשקל משמעותית. שמעתי שזה משהו כמו 10 קלוריות לכל סט, אבל זה לא נראה לי הגיוני- כי הרי סט של כפיפת מרפקים בטוח לא שווה לסט של מתח/לחיצת חזה/סקוואט מבחינת ההוצאה הקלורית. אז למישהו יש מושג כמה קלוריות שורפים באימוני כוח?

3) ושאלה אחרונה- אני עובר עכשיו לתוכנית AB עם תרגילים מורכבים (סקוואט, מתח עם משקל, מקבילים ובנץ' פרס). איזה שילוב הכי כדאי? פעם ניסיתי לעשות חזה וכתפיים באותו אימון ופשוט לא הצלחתי לעשות לחיצת כתפיים אחרי התרגילים של החזה..

מה אופן העבודה שלך?
העבודה שלך בנויה כפרמידה?
אתה מבודד או FBW?
תן דוגמה לתרגיל ומשקל בו אתה מצליח 6 חזרות.

• פותח/ת השרשור
אין לי אופן עבודה.. עד עכשיו עשיתי תוכניות של ABC מפוצל ובהם שני שרירים בכל אימון (גב+יד אחורית, חזה+יד קדמית, רגליים+כתפיים).
בעיקרון אני עושה 4-5 תרגילים לשריר גדול ו-2-3 תרגילים לשריר קטן, כשבכל תרגיל אני מבצע כ-3 סטים.
דוגמא לתרגיל שאני מצליח בו 6 חזרות- סקוואט חופשי, פלייס(פרפר) עם משקולות של 20 ק"ג בכל יד..

בסקוואט הייתי מעלה משקל (נגיד 2.5 קילו), בפרפר לו.
זה לא מעט עומס. אתה בטוח שהאמונים שלך מתאימים לרמה שלך?

אם אתה לא יכול לעלות במשקל כי הקפיצות גדולות מדי, אז בכל מקרה אין ברירה אחרת אלא להתקדם במספר החזרות. כל עוד טווח החזרות הוא בין 6-12, אז בסדר לעליה במסה. אני מניח שהתכנית שלך מכוונת למספר קבוע של חזרות בכל תרגיל, אז תשתדל לעלות במשקל העבודה ולא במספר החזרות.

ההבדלים במספר הקלוריות שנשרפות בסטים של תרגילים שונים זניח. גם אם במתח תשרוף 20 קלוריות לסט ובכפיפות מרפקים תשרוף רק 5 קלוריות, מה זה משנה? זה לא ישפיע בשום צורה על שאר הפעילות שאתה עושה או על התזונה שלך.

לגבי תכנית AB - יש במאמרים, לא? תבחר אחת מהן. אם אתה לא יכול לשלב כתפיים עם חזה, אז אל תשלב. אגב, אני בזמנו עבדתי בFBW עם רוטציה בין לחיצת חזה ללחיצת כתפיים, גם זו אפשרות.

שלום,
בחלק מהתרגילים שאני עובד עליהם, אני מצליח 6 חזרות.
עכשיו מן הסתם שאני לא אוכל להגדיל את המשקל עבודה, כי אז אני בקושי אצליח משהו.

לעלות חזרות זו התקדמות יותר אגרסיבית מלעלות במשקלי עבודה.

למי אכפת מה אתה עושה בפלייס? למה אתה בכלל עושה פלייס?

לא רלוונטי. אימון לא שורף הרבה קלוריות. ההתאוששות זה החלק שדורש הרבה אוכל ואתה לא אוכל מספיק.

תקרא על התוכניות בפורטל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית