הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הבמבה נחגרת- בדיקת טכניקה

BambaBuilder

משתמש פעיל
334
74
נק' מוניטין:
629
334
74
שלום!
אז החגורה שהזמנתי (RDX מיזה L) הגיעה, היום היה אימון ראשון שלי איתה.
הלך ממש טוב, בסקוואט הגב מרגיש הרבה יותר יציב, והתחושה של לחץ על עמוד השידרה בזמן הסט (כאילו החוליות נמחצות) נעלמה.
השפיפה מרגישה הרבה יותר טוב! 🤘

סקוואט, 122.5 ק"ג (PR):

סט ראשון:

סט שני:

סט שלישי:

מיליטרי, 52.5 ק"ג (PR):

סט ראשון:

סט שני:

סט שלישי:

BOR:
או לפחות ניסיון לאחד כזה...

40 ק"ג:

45 ק"ג:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הסקוואט לא כל כך טוב
אתה כבר לא ממש מתיישב אחורה אלה למטה ומביא לברכיים לגלוש בכל משך התנועה
חלק מהחזרות גבוליות מבחינת עומק
ורואים שמרכז הכובד זז קדימה ואפילו העקבים טיפה עולים מהרצפה

תנסה להתיישב יותר אחורה להשאיר את המשקל על העקבים ולהוציא ברכיים [מעניין כמה פעמים אמרו את הצירוף של הקיוים האלה בפורום כבר]

• פותח/ת השרשור
כשאתה אומר שהברכיים גולשות אתה מתכוון זזות קדימה באמצע העלייה, או שהן פשוט נמצאות קדימה מדי?

ואתה אומר להוציא ברכיים- להוציא אותן יותר ממה שעכשיו?!

הוספתי את הסט הראשון והשני של הסקוואט, אולי שמה זה יותר טוב..?

כשאתה אומר שהברכיים גולשות אתה מתכוון זזות קדימה באמצע העלייה, או שהן פשוט נמצאות קדימה מדי?

ואתה אומר להוציא ברכיים- להוציא אותן יותר ממה שעכשיו?!

הוספתי את הסט הראשון והשני של הסקוואט, אולי שמה זה יותר טוב..?

אותו דבר
הכוונה בברכיים גולשות היא שבמשך כל הירידה למטה לבור של הסקוואט הברכיים זזות קדימה
במקום לקבע אותך בתחילת התנועה ומשם להשתמש בהן כמו בציר

הבעיה העיקרית היא שאתה מתיישב למטה במקום אחורה ומרכז הכובד זז קדימה
פעם דווקא היו לך סקוואטים ממש יפים

• פותח/ת השרשור
ניסו לתקן אותי וכנראה הבנתי לא נכון.

אתה יכול אולי להביא אשכול שבו הטכניקה שלי טובה?

ובעיקרון כשאתה אומר "לשבת יותר אחורה" אתה מתכוון שהישבן צריך להיות יותר אחורה? כאילו למתוח אותו יותר אחורה? אז ייצא מצב שהברכיים שלי פחות קדימה.

הסקוואט לא כל כך טוב
אתה כבר לא ממש מתיישב אחורה אלה למטה ומביא לברכיים לגלוש בכל משך התנועה
חלק מהחזרות גבוליות מבחינת עומק
ורואים שמרכז הכובד זז קדימה ואפילו העקבים טיפה עולים מהרצפה

תנסה להתיישב יותר אחורה להשאיר את המשקל על העקבים ולהוציא ברכיים [מעניין כמה פעמים אמרו את הצירוף של הקיוים האלה בפורום כבר]

מצטרף.

ובעיקרון כשאתה אומר "לשבת יותר אחורה" אתה מתכוון שהישבן צריך להיות יותר אחורה? כאילו למתוח אותו יותר אחורה? אז ייצא מצב שהברכיים שלי פחות קדימה.

השינוי העיקרי אצלך עכשיו הוא שאתה נותן לברכיים שלך להתקדם הרבה יותר. אולי יותר מדי, ככה שזה בא על חשבון ההתיישבות לאחור. זה כעת מתקרב קצת יותר ל-HB מבחינת התנוחה שלך בתחתית. באשכול הקודם המלצתי לך לתת קצת יותר מקום לברכיים לזוז קדימה כדי שיהיה לך קל יותר לשבת אחורה ולשבור מקביל עם משקלים גבוהים יותר וכדי שלא תענה את עצמך עם הקיבוע המוקדם המטורף שהיית עושה עם הברכיים בהתחלה. אבל מה שבפועל יצא הוא שהברכיים גולשות, העומק גבולי לפעמים, אתה לא מתיישב לאחור (לא דוחף את התחת לאחור) וכתוצאה מכך כפי שאמרו קודמי, מרכז הכובד שלך נוטה קדימה.

תקבע את הברכיים במיקום נוח (טיפה מעבר לקצות כפות הרגליים סתם למשל) ותשלים את שאר הירידה ע"י התיישבות אחורה ודחיפת האגן החוצה לאחור. את מרכז הכובד תוכל לאזן ע"י הקטנת הזווית של הגב עם הרצפה ("הישענות קדימה" עם הגב). נקודת ייחוס טובה תהיה לנסות ולהרגיש מאיפה אתה דוחף את הרצפה באופן טבעי, באופן אידאלי זה אמור להרגיש מהעקבים.

עדיף שתשב אחורה. אומנם הברכיים לא יעברו את הקו כמו שרצוי אבל לפחות הם יהיו מקובעות.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז מחר באימון אלה השלבים בסקוואט:
1. לקבע את הברכיים*
2. להתיישב אחורה עד לשבירת מקביל
3. לעלות תוך כדי שמירה על "היפ דרייב"

*לא משנה אם אני לא עובר קו האצבעות, העיקר שאני אתיישב אחורה וזה ירגיש טבעי

הבנתי נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית