הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימוני ליבה (core).

goalkeeper01

משתמש פעיל
300
6
נק' מוניטין:
256
300
6
שלום, המאמן שלי אמר לי שאני חייב לעבוד יותר על תרגילי ליבה והסביר שזה בעיקר הבטן והגב התחתון (זוקפי גו).
האם יש תוכנית אימונים ספציפית שאני יכול לעשות לפני השינה או בבוקר על מזרון בבית?
עד היום עשיתי כל ערב שני (יום כן, יום לא) את התוכנית מיוטיוב של P4P 8 min abs אבל השאלה אם זה לא רק סיבולת שזה לא רק מה שאני מחפש, אני מחפש בעיקר את הכוח.
קראתי את המאמר בקילוגרם והבנתי שהבטן עובדת בדדליפט ובסקוואט אך כאן הבעיה- אני כבר חודשיים וחצי לא עושה את התרגילים האלה עכב בעיות בברכיים.
אז לסיכום- אם בבקשה תוכלו להעשיר לי את הידע ולהסביר לי בדיוק איך לעבוד על הבטן, באיזה צורה, כמה, מתי וכו'....
תודה. ;susss

• פותח/ת השרשור
כאבים מתחת לברכיים (מה שנאמר לי בחיבור של ארבעת הראשים) יש לי תור לרופא ב 30.5.
אני לא כל כך מקפיד על מנוחה ואולי בגלל זה אני סוחב את זה חודשיים וחצי - עכשיו כשנגמרה הליגה נוכל אולי לנוח...

זה יהיה חסר אחריות להמליץ לך משהו מבלי לדעת מה יש לך בדיוק. אני ממליץ לך לחזור לכאן אחרי שתבקר אצל הרופא.

• פותח/ת השרשור
אין שום קשר בין הברכיים לבטן- שאתה נפצע לדוגמה במקום כלשהו אתה מפסיק להתאמן בכלל?! פשוט מתאמנים על מקומות אחרים. לא?
בכל מקרה אני לא חושב שזה יפריע לעבוד על הבטן והגב אפילו שהברכיים כואבות..
לא תוכלו להמליץ לי על תוכנית כלשהי?

כאבים מתחת לברכיים (מה שנאמר לי בחיבור של ארבעת הראשים) יש לי תור לרופא ב 30.5.
אני לא כל כך מקפיד על מנוחה ואולי בגלל זה אני סוחב את זה חודשיים וחצי - עכשיו כשנגמרה הליגה נוכל אולי לנוח...

רק המלצה ולא במקום הרופא
אני חושב שמה שיש לך זה "אוסגוד שלאטר"
זה קורה שהארבע ראשי חזק יותר מהאמסטרינג (והם לא מספיק גמישים/חזקים)
ואז נוצר מצב שהארבע ראשי מושך את העצם ונוצרת בליטה (מלווה בכאבים כמובן)
שבמקרים הקיצוניים יכולה לגרום לנתק.
לכן סקוואט ומתיחות להאמסטרינג (ואולי בהתחלה גם איזה תרגיל מבודד להאמסטרינג) יעזרו, אבל נראה לי שכדאי שתנוח איזה שבועיים ואז תתחיל להתאמן.

בד"כ זה אצל צעירים שעוסקים בספורט עם שינויי כיוון מהירים (כדורסל, כדורגל וכו')

• פותח/ת השרשור
רק המלצה ולא במקום הרופא
אני חושב שמה שיש לך זה "אוסגוד שלאטר"
זה קורה שהארבע ראשי חזק יותר מהאמסטרינג (והם לא מספיק גמישים/חזקים)
ואז נוצר מצב שהארבע ראשי מושך את העצם ונוצרת בליטה (מלווה בכאבים כמובן)
שבמקרים הקיצוניים יכולה לגרום לנתק.
לכן סקוואט ומתיחות להאמסטרינג (ואולי בהתחלה גם איזה תרגיל מבודד להאמסטרינג) יעזרו, אבל נראה לי שכדאי שתנוח איזה שבועיים ואז תתחיל להתאמן.

בד"כ זה אצל צעירים שעוסקים בספורט עם שינויי כיוון מהירים (כדורסל, כדורגל וכו')

ייתכן מאוד שזה זה, שמעתי את זה בעבר כבר אבל למרות שהבנתי שנוצרים שם קרעים קטנים במקרים של ניתורים חזקים או סקוואטים וכו' יכולים לגרום דלקת - לכן נאמר לי למרוח וולטרן ולשים קרח. חוץ מזה הכאבים הם לא בלתי נסבלים, ממש כאב קטן- נלך לרופא ונראה מה יש לו להגיד.

ייתכן מאוד שזה זה, שמעתי את זה בעבר כבר אבל למרות שהבנתי שנוצרים שם קרעים קטנים במקרים של ניתורים חזקים או סקוואטים וכו' יכולים לגרום דלקת - לכן נאמר לי למרוח וולטרן ולשים קרח. חוץ מזה הכאבים הם לא בלתי נסבלים, ממש כאב קטן- נלך לרופא ונראה מה יש לו להגיד.

בן כמה אתה?
כי "צעירים" הכוונה לכאלה שעוד לא סיימו את תהליך הגדילה שלהם
לא כאלה בני 25,26
ואם אתה סיימת כבר אני לא חושב שאתה צריך לחשוש מסקוואטים קלים
אבל זאת רק דעתי ולא במקום רופא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית