אנחנו רואים בפורום כמה תוצאות מאוד מרשימות של המערכת, חלקם יודעים
לעשות ניתוח טכני, ואחרים שומרים עלינו בצפון.
בלי השומרים האלה בצפון כנראה שלא הייתה היום מערכת חינוך בכלל, או שהיית מתחנך במשטר איסלמי קיצוני.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אנחנו רואים בפורום כמה תוצאות מאוד מרשימות של המערכת, חלקם יודעים
לעשות ניתוח טכני, ואחרים שומרים עלינו בצפון.
תודה לך על פירוט הבעיות במערכת החינוך בארץ. איך זה קשור למה שאמרתי?
אני מבין למה אתה מתכוון, אבל אני לא רואה איך אפשר לעשות את זה בתיכון.הבעיה היא לא היקף החומר או הקושי, הבעיה היא הגישה. בתיכון לא מלמדים מתמטיקה, מלמדים חשבונאות. מלמדים את התלמידים "על אוטומט" - צריך לחקור פונ'? אז תגזור, תשווה לאפס וכן הלאה. רק משננים שיטות לפתרון ואין טיפה של חשיבה או יצירתיות..
זה לא וזה לא כוון אליך..
בלי השומרים האלה בצפון כנראה שלא הייתה היום מערכת חינוך בכלל, או שהיית מתחנך במשטר איסלמי קיצוני.
חשבתי שבלי היטלר לא הייתה לך בכלל מדינה.
הנקודה שלי שאתה דוגמה מהלכת ל-non sequitur
והנקודה שלי שאתה טרול שעונה בציניות, אז התשובה בהתאם.
חשבתי שבלי היטלר לא הייתה לך בכלל מדינה.
הנקודה שלי שאתה דוגמה מהלכת ל-non sequitur
אני מבין למה אתה מתכוון, אבל אני לא רואה איך אפשר לעשות את זה בתיכון.
כדי להבין אפילו פעולת גזירה של פונקציה פשוטה כמו פולינום באופן חשיבתי צריך להבין בהתחלה מה זה מספר - מה זה שדה סדור שלם, אחרי זה לבסס היטב את מושג הגבול ולהגדיר את מושג הרציפות, הכל כמובן בבנייה מתוך מערכת אקסיומתית והוכחות בלבד, ולבסוף להוכיח באינדוקציה גזירה של פולינומים, עכשיו נראה לי שסיימנו עם פולינומים וכיתה יא' ריקה לגמרי חוץ מאיזה חננה אחד שפספס את ההרצאה השבועית שלו באינפי.
אז אנחנו בקטע של name-dropping?😉
אתה מתייחס לפורמליזם, בעוד שאני התייחסתי לחשיבה, ואלו דברים שונים. אבל נזרום איתך...
יש קו רצף בין חוסר הפורמליזם שבתיכון לבין הפורמליזם המתמטי המלא שנעשה בפקולטה למתמטיקה, למרות שעל פניו לומדים את אותו החומר. על קו הרצף הזה נמצאים (בערך בסדר בזה) קורסים של תלמידי מדעי הרוח, כלכלנים, מהנדסים ופיזיקאים. כל הסטודנטים האלו מבינים, ברמה זו או אחרת, מה זה נגזרת של פולינום למרות שבאף אחד מהמקרים לא פותח הפורמליזם המלא שמאחורי המשפט. הדברים הם לא שחור ולבן. אפשר לדבר על נגזרות גם בלי ללמוד מה ההגדרה של שדה.. דרך אגב, גם בחלק מהקורסים שאתה לומד ותלמד בעתיד ירמו אותך עם מקרים פרטיים ומשפטים שמצוטטים ללא הוכחה, וזה בסדר גמור. זה לא תמיד דרוש או רלוונטי.
בכל אופן, הכוונה שלי הייתה אחרת. היום אפשר לכתוב תוכנה שתפתור את הבגרות במתמטיקה. השאלות כל כך מכוונות לשיטות פתרון שזה אבסורד. כל מה שצריך זה לשנן איך פותרים שאלה מסוג X,Y,Z וקיבלת 100. צריכים לשנות את הגישה בכיוון של חשיבה והבנה עמוקה יותר של החומר. זה לא אומר שצריך להפוך את לימודי מתמטיקה בתיכון לאינפי1, אלא רק שצריך לשנות קצת את השאלות. ברור שאפשר להעלות את הרמה גם בלי להפוך את זה לקורס אקדמי...
שוב, אין שום דרך להבין דבר פשוט כמו נגזרת של פולינום מבחינת היגיון ללא פורמליזם. תן לי דרך אינטואיטיבית/חשיבתית להבין למה כשגוזרים פולינום כופלים אותו בחזקה ומורידים את החזקה ב1? אחרת אין ברירה אלא פשוט להשתמש בנוסחה באופן עיוור בלי לחשוב... ובקשר להערה הראשונה, אין לי כוונה להתלהב על אף אחד, בגלל שבמקרה זה חלק מהמושגים מוכרים לי אני רוצה להבין בתכלס איזה שינוי אתה מציע לעשות, כי כמו שאמרתי הבנתי את הכוונה שלך אבל אני לא רואה דרך פרקטית לבצע אותה.
אני כרגע בכיתה יא.
כשהסבירו לי בשנה שעברה מה זה נגזרת, עשינו את ההגדרה הפורמאלית שלה בהתחלה, ולא את הקיצור דרך של לכפור בחזקה וכל זה, וזה יצא נכון.
לא הוכיחו לנו בצורה רצינית שזה עובד עבור כל חזקה, (למרות שזה לא ניראה לי מסובך להוכיח את זה באינדוקציה, נגיד). אבל לא ישר קיבלנו את הנוסחה, אלא עברנו איזה שלב ביניים של דלתא Y חלקי דלתא X, ומשם הגענו לנגזרת בסופו של דבר.
אני לא יודע איך לימדו אותך מתמטיקה או לא, אבל זה תלוי הרבה מאוד במורה, ועד כמה הוא מקדיש להוכיח דברים. גם הוכיחו לנו את הניגזרת של סינוס, והיה וויכוח סביב העובדה עם הקטע ארוך מהקשת, ובסופו של דבר המורה היה צריך לשכנע אותנו וזה לא היה כזה פשוט.
כן, אני בטוח שנתנו לכם הגדרה פורמלית לנגזרת בלי שנתנו לכם הגדרה פורמלית לגבול. קטע מטורף.
מלמדים מהנדסים הגדרה של גבול?
כמובן. אחרת איך תתעלל בהם?
שטויות.מהנדסים לא צריכים לדעת לגזור... בשביל זה יש וולפרם 🙌