הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגיוני שההאנג קלין שלי יותר חזק מהפאוור קלין?

r_meker

משתמש מתחיל
49
1
נק' מוניטין:
1
49
1
אני עושה פאוור קלין כבר כמה חודשים והגעתי למשקל של 62.5 וכבר תקוע עליו הרבה זמן...
מצד שני היום ניסיתי לעשות האנג קלין כדי להחזיר את המוט מהרצפה לראק עם 60 קילו והמוט טס למעלה... וזה עוד היה אחרי סט של סטיפ לג דדליפט ככה שהייתי גמור!

מה יכולה להיות הסיבה?

כשאתה עושה קלין רגיל מהריצפה יש לך יותר טווח תנועה, משמע יותר קשה.
זה כמו לעשות בנץ' ולעגל את הגב כדי שהבטן תהייה יותר קרובה למוט..

כשאתה עושה קלין רגיל מהריצפה יש לך יותר טווח תנועה, משמע יותר קשה.
זה כמו לעשות בנץ' ולעגל את הגב כדי שהבטן תהייה יותר קרובה למוט..

לא מבין גדול בהרמות אולימפיות, אבל נראה לי שאם כבר בטווח תנועה מלא ההרמות האלה יהיו יותר קלות, כי המוט צובר יותר מומנטום..

• פותח/ת השרשור
למה סתם להגיד שהפאוור קלין לא טוב? כבר העלתי לפה בעבר סרטון טכניקה ולא היה אזכור למשהו יוצא מדרך הרגיל בטכניקה...

ודווקא האנג קלין אמור להיות קשה יותר... התנועה מהרצפה לירך כבר מקנה איזה שהיא מהירות לכיוון למעלה ככה שיש לך מומנט לא רע להתחיל איתו.

אתה עושה את זה נורא לאט. אין פה פיצוץ בזמן הקפיצה. אתה צריך להיות יותר אגרסיבי. חוץ מזה, אני לא מבין מה העניין. אז עשית האנג קלין עם 60 קילו, זה לא אומר שום דבר לגבי 62 או 65.

• פותח/ת השרשור
זה מה שאני בדיוק הרגשתי... שברגע שאני עושה את זה מהרצפה המוט נראה כאילו הוא זז בהילוך איטי... מצד שני שעשיתי את ההאנג הוא עלה הרבה הרבה יותר מהר...

השאלה היא מה יכולה להיות הסיבה לזה? משהו פיזיולוגי אולי שכדאי לעבוד עליו?

האנג קלין יותר קל מקלין מהרצפה.
הבאת המוט למצב של המשיכה השנייה לוקח גם הרבה אנרגיה, כשעושים קלין מהאנג אתה יכול יותר להתרכז במשיכה השנייה ולפוצץ אותה יותר חזק. תבדוק אצל משקולנים ותראה שמהאנג הם עושים יותר.

כן, מוזר באמת שמשקולנים לא עושיים דדליפט, ואז האנג קלין. אולי תספר להם שזה יותר קל ככה?

כן, מוזר באמת שמשקולנים לא עושיים דדליפט, ואז האנג קלין. אולי תספר להם שזה יותר קל ככה?

אתה עדין הוצאת כוח על הדדליפט. כבר עדיף לצבור מהירות ולא לעצור.
אם תעשה קלין מארגזים שזה כמו בהאנג אתה תוכל לעשות יותר מאשר בקלין מלא.
יש גם את האנרגיה שחסכת על הבאת המוט למשיכה השנייה וגם אפקט פסיכולוגי שאתה מרוכז רק במשיכה השנייה ולא בכול התנועה.

בשביל מה משקולן צריך דדליפט? מה זה נותן לו?

אין סיבה, אם אתה עובד על טכניקה אתה מסודר. למשל קלוקוב הוא סתם אידיוט:

This is through Peter Stetsuik. Dmitri trains every day but only does snatch and clean and jerk once a week. The rest of the week is devoted to pulls, deadlifts, squats and presses (bench press included). I asked Peter, "ok so he only does the 'full lifts' once a week but he does like variations of them hang, power, etc. during the week too right." The response was "nope." I asked him how this could be and he said, "he's been doing the 'lifts' since he was very young, he knows how to do them like writing his name. All he needs to do now is get stronger and not lose his technique to improve." So much for the theory elite lifters only need lifts and squats. This is the complete opposite and works well for him.
On a side note i thought this was interesting. His father, 1983 world champion and many time world record holder, Vyacheslav Klokov does not coach Dmitri at all, period. He hired a coach to train Dmitri. If you see Vyacheslav in the warm-up room at a contest he is only there to rub his sons shoulders and keep him calm and supported. He offers no advice on weightlifting he leaves that up to the coach.

קלוקוב לא מתחרה רק בתור משקולן ככה שגם דדליפט ובנץ' חשובים לו.
אם תסתכל הוא במה שהדגשת הוא רשם pulls. שזה מאד דומה לדדליפט רק שבמקום לנעול את עושה את המשיכה השנייה בלי להפוך. אתה עובד עם משקלים שאין לך מספיק מהירות כדי להפוך אותם בתנועה מלאה ולכן אין טעם לעבוד עם משקלים יותר גבוהים מיזה בלי משיכה שנייה. ככול שהקלין שלך עולה ככה גם המשיכות שלך והפוך.

קלוקוב לא מתחרה רק בתור משקולן ככה שגם דדליפט ובנץ' חשובים לו.
אם תסתכל הוא במה שהדגשת הוא רשם pulls. שזה מאד דומה לדדליפט רק שבמקום לנעול את עושה את המשיכה השנייה בלי להפוך. אתה עובד עם משקלים שאין לך מספיק מהירות כדי להפוך אותם בתנועה מלאה ולכן אין טעם לעבוד עם משקלים יותר גבוהים מיזה בלי משיכה שנייה. ככול שהקלין שלך עולה ככה גם המשיכות שלך והפוך.

אתה מדבר על דמיטרי קלוקוב הזה:

?

אם כן מעניין במה עוד הוא מתחרה חוץ מהרמת משקולות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית