ייעוץ הגיוני שההאנג קלין שלי יותר חזק מהפאוור קלין?

r_meker

משתמש מתחיל
49
1
נק' מוניטין:
1
49
1
אני עושה פאוור קלין כבר כמה חודשים והגעתי למשקל של 62.5 וכבר תקוע עליו הרבה זמן...
מצד שני היום ניסיתי לעשות האנג קלין כדי להחזיר את המוט מהרצפה לראק עם 60 קילו והמוט טס למעלה... וזה עוד היה אחרי סט של סטיפ לג דדליפט ככה שהייתי גמור!

מה יכולה להיות הסיבה?

השאלה האם הם צריכים את זה?
אני חושב שאם זה היה כזה משמעותי, כולם היו מושכים כמה שיותר כבד.

מי זה כולם? יש כאלה שמושכים. הסינים לא צריכים לעשות כלום. יש להם יותר ממיליון משקולנים והם יודעים לבחור את מי שהכי חזק גם ככה.

חוץ מזה, זה לא שכרגע ישראל בכלל מגיעה לרמה עולמית. אי אפשר להגיד שהשיטה עובדת אפילו.

מי זה כולם? יש כאלה שמושכים. הסינים לא צריכים לעשות כלום. יש להם יותר ממיליון משקולנים והם יודעים לבחור את מי שהכי חזק גם ככה.

חוץ מזה, זה לא שכרגע ישראל בכלל מגיעה לרמה עולמית. אי אפשר להגיד שהשיטה עובדת אפילו.

מי דיבר על ישראל, זה לא שאנשים המציאו פה את הגלגל.
הבעיה עם דדליפט(ואני יודע שאתה לא מסכים) שהמשיכה הראשונה היא לא אותו דבר כמו בדדליפט,
אז השאלה למה דדליפט עדיף על המשיכות שהם עושים היום?

מה מעניינים אותי ההישגים המקצועיים שלך, אפשר לשפוט לפי התגובות שלך, שלא מצביעות לא על ידע ולא על שום דבר אחר (ולא בפעם הראשונה או השנייה, או השלישית, או הרביעית). אם הייתה לנו פינת בל1ט השבוע והיו מקבלים בה אפקת חלבון, היית יכול לפתוח כבר סניף של אינטראקטיב.

אין לך ידע במשקולנות ואתה מעז לבקר אותי שהתגובות שלי לא מצביעות על שום ידע, זה קצת יהיר.
יהיה לי סניף? אתה יכול לבוא לעבוד בתור המנקה.

נערך לאחרונה:
מי דיבר על ישראל, זה לא שאנשים המציאו פה את הגלגל.
הבעיה עם דדליפט(ואני יודע שאתה לא מסכים) שהמשיכה הראשונה היא לא אותו דבר כמו בדדליפט,
אז השאלה למה דדליפט עדיף על המשיכות שהם עושים היום?

אמרתי שאין לי בעיה שהם יקראו לזה high pull כדי לעשות את השראג הזה בסוף. רק שזו עדיין הרמה שצריכה להתקדם במשקלים ולא להיות "20 קילו מעל הקלין".

אגב, גם בארץ יש משקולנים שמבינים את זה. אני ראיתי משקולן שהביא את הדדליפט שלו ל 270 קילו והיי פולס ל 220 לחזרות, וכן זה עזר לו עם הקלין.

תומר קשה לקחת אותך ברצינות, אחרי הודעות שלך בנושאים אחרים.
אתה רוצה שלא יעקצו אותך, אל תגיב בנושאים שאתה לא מבין(אני לא מתכוון על הנושא הזה).

גם אם אני כותב שטויות עדין אין שום סיבה לרדת לפסים אישיים זה לא תורם לדיון אולי לאגו שלך. ואם האגו שלך צריך חיזוקים בצורות כאלה כדאי שתטפל בעצמך.

---------- התגובה התווספה ב 16:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:51 ----------

אני חושב שיש כאן אי הבנה. כשאני כותב משיכות אני מתכוון לתנועה של הקלין עם משיכה שנייה בלי להפוך את המוט, אני חושב גם קוראים לזה high pulls.
ואל תתפס לי על "20 קילו מעל הקלין" הכוונה שלי לא הייתה לתת מספרים מדויקים אלה להדגיש שהמשיכות שלך יותר כבדות מהקלין שלך והתקדמות במשיכה עוזרות להתקדמות בקלין.

גם אם אני כותב שטויות עדין אין שום סיבה לרדת לפסים אישיים זה לא תורם לדיון אולי לאגו שלך. ואם האגו שלך צריך חיזוקים בצורות כאלה כדאי שתטפל בעצמך.

---------- התגובה התווספה ב 16:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:51 ----------

אני חושב שיש כאן אי הבנה. כשאני כותב משיכות אני מתכוון לתנועה של הקלין עם משיכה שנייה בלי להפוך את המוט, אני חושב גם קוראים לזה high pulls.
ואל תתפס לי על "20 קילו מעל הקלין" הכוונה שלי לא הייתה לתת מספרים מדויקים אלה להדגיש שהמשיכות שלך יותר כבדות מהקלין שלך והתקדמות במשיכה עוזרות להתקדמות בקלין.

יורדים לפסים אישים כי זה מעצבן, וזה לא קשור לדיעות שלך אלא לאיך שאתה כותב אותן.
אם אתה חושב שירידה על אנשים מגדילה את האגו אז אתה קצת מוזר...

[/COLOR]אני חושב שיש כאן אי הבנה. כשאני כותב משיכות אני מתכוון לתנועה של הקלין עם משיכה שנייה בלי להפוך את המוט, אני חושב גם קוראים לזה high pulls.

מצוין. אני מניח שמתכננים אצלם את ההתקדמות במשיכות ודורשים שיאים על בסיס קבוע, וזה בכלל לא משהו אקראי שנעשה בסוף האימון עם משקל אקראי שתלוי בחשק ובכוח.

מצוין. אני מניח שמתכננים אצלם את ההתקדמות במשיכות ודורשים שיאים על בסיס קבוע, וזה בכלל לא משהו אקראי שנעשה בסוף האימון עם משקל אקראי שתלוי בחשק ובכוח.

מתי אמרתי שזה משהו אקראי שתלוי בחשק ובכוח? אמרתי שמשיכות הם חלק מהאימון ומיותר לבצע גם משיכות וגם דדליפט. משקולנים עובד עם יומן אימונים ותיכנונים לטווח הארוך כול אימון הם יודעים בדיוק מה הם הולכים לעשות.

---------- התגובה התווספה ב 17:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:17 ----------

יורדים לפסים אישים כי זה מעצבן, וזה לא קשור לדיעות שלך אלא לאיך שאתה כותב אותן.
אם אתה חושב שירידה על אנשים מגדילה את האגו אז אתה קצת מוזר...

עדין אני לא מבין איך ירידה לפסים אישיים תורמת לדיון. רוצה לרדת עליי? שלח לי הודעה פרטית עם כול הקללות שלך.
סבבה, אנשים לא יורדים על אחרים כדי להגדיל את האגו שלהם.

מתי אמרתי שזה משהו אקראי שתלוי בחשק ובכוח? אמרתי שמשיכות הם חלק מהאימון ומיותר לבצע גם משיכות וגם דדליפט. משקולנים עובד עם יומן אימונים ותיכנונים לטווח הארוך כול אימון הם יודעים בדיוק מה הם הולכים לעשות.

אתה לא צריך להגיד. אני יודע שזה עובד ככה.

אין לך ידע במשקולנות ואתה מעז לבקר אותי שהתגובות שלי לא מצביעות על שום ידע, זה קצת יהיר.
יהיה לי סניף? אתה יכול לבוא לעבוד בתור המנקה.

ידעתי שזה מה שטענה 😆
זה נכון שאם המשיכה הראשונה שלך תיהיה קלה אז יהיה לך יותר כוח למשיכה השנייה בגלל זה עושים משיכות. אין טעם לעשות גם משיכות וגם דדליפט זה בזבוז של אנרגיה והתאוששות של אימון.

איזה ידע צריך בשביל להבין שהתגובות שלך מטופשות? כמו גם הודעה #3 שסותרת את הודעה #1, כשבהודעה #4 הודית שטעית בהודעה #2?
אני לא חושב שאתה צריך להאשים אנשים אחרים ביהירות, לא חושב שראיתי תגובה אחת שלך בשנה האחרונה שלא הייתה מטופשת ברמות של פרפר נחמד.
ואגב, אני לא עושה את זה בשביל האגו, הוא מספיק גדול גם בלי לרדת עליך.

אני עושה פאוור קלין כבר כמה חודשים והגעתי למשקל של 62.5 וכבר תקוע עליו הרבה זמן...
מצד שני היום ניסיתי לעשות האנג קלין כדי להחזיר את המוט מהרצפה לראק עם 60 קילו והמוט טס למעלה... וזה עוד היה אחרי סט של סטיפ לג דדליפט ככה שהייתי גמור!

מה יכולה להיות הסיבה?

א. זה לא אומר כלום, תנסה לעשות האנג קלין קצת יותר כבד ותראה אם המגמה ממשיכה.

ב. אצלך באופן אישי זה די הגיוני, הסטארט שלך הוא כזה שלא מאפשר לך לנצל כמו שצריך את הכוח שאפשר להפיק מהרגליים (יותר נכון, הוא גורם לך להביא אח"כ את המוט למעלה באופן שהמצב של הגוף שלך ביחס אליו הוא לא אידיאלי). חוץ מבן אדם אחד (שהאמת היא שלא ראיתי את ההאנג קלין שלו) כל מי שראיתי שמתחיל כמוך (קלין סטדנדרטי של אתלטים, ראיתי עשרות כאלה) מוצא את עצמו עם האנג קלין חזק מהקלין, מה שלא בהכרח סוף העולם אגב.

ג. היות והקלין הוא תנועה יותר ארוכה מההאנג קלין יש לך הרבה יותר אפשרויות והזדמנויות לעשות טעויות שיעלו לך במשקל. בהאנג קלין אתה יכול ישר למקם את המוט איפה שהוא צריך להיות ולהמנע מכל אלה, ככה שזה די נפוץ שאצל מתחילים (וגם אצל מי שלא לגמרי כזה אבל יש לו כל מיני בעיות טכניות) הHC יהיה חזק מהקלין. כמעט תמיד דיוק ומשיכה מהמקום הנכון ינצחו את התנופה שאפשר לקבל מהרצפה.

ד. תמשיך להתאמן, תראה סרטונים, תקרא מה שצריך ולאט לאט תשפר גם את ההאנג קלין וגם את הקלין, חבל לבזבז זמן על לדאוג למה אחד חזק מהשני, תדאג ששניהם יעלו.

ב. אצלך באופן אישי זה די הגיוני, הסטארט שלך הוא כזה שלא מאפשר לך לנצל כמו שצריך את הכוח שאפשר להפיק מהרגליים (יותר נכון, הוא גורם לך להביא אח"כ את המוט למעלה באופן שהמצב של הגוף שלך ביחס אליו הוא לא אידיאלי). חוץ מבן אדם אחד (שהאמת היא שלא ראיתי את ההאנג קלין שלו) כל מי שראיתי שמתחיל כמוך (קלין סטדנדרטי של אתלטים, ראיתי עשרות כאלה) מוצא את עצמו עם האנג קלין חזק מהקלין, מה שלא בהכרח סוף העולם אגב.

ג. היות והקלין הוא תנועה יותר ארוכה מההאנג קלין יש לך הרבה יותר אפשרויות והזדמנויות לעשות טעויות שיעלו לך במשקל. בהאנג קלין אתה יכול ישר למקם את המוט איפה שהוא צריך להיות ולהמנע מכל אלה, ככה שזה די נפוץ שאצל מתחילים (וגם אצל מי שלא לגמרי כזה אבל יש לו כל מיני בעיות טכניות) הHC יהיה חזק מהקלין. כמעט תמיד דיוק ומשיכה מהמקום הנכון ינצחו את התנופה שאפשר לקבל מהרצפה.

ד. תמשיך להתאמן, תראה סרטונים, תקרא מה שצריך ולאט לאט תשפר גם את ההאנג קלין וגם את הקלין, חבל לבזבז זמן על לדאוג למה אחד חזק מהשני, תדאג ששניהם יעלו.

כמה עשית אתמול ? לא עדכנת

איזה ידע צריך בשביל להבין שהתגובות שלך מטופשות? כמו גם הודעה #3 שסותרת את הודעה #1, כשבהודעה #4 הודית שטעית בהודעה #2?
אני לא חושב שאתה צריך להאשים אנשים אחרים ביהירות, לא חושב שראיתי תגובה אחת שלך בשנה האחרונה שלא הייתה מטופשת ברמות של פרפר נחמד.
ואגב, אני לא עושה את זה בשביל האגו, הוא מספיק גדול גם בלי לרדת עליך.

😵
לא צריך ידע בשביל לדעת אם תגובה מטופשת, כול הכבוד דוקטור למופת.

איזה כיף, באמת הרבה זמן לא היה לנו דיוני הרמת משקולות 😃

בכל מקרה הנה הדעה של גלן פנדליי בנושא:
http://www.pendlayforum.com/showthread.php?t=2915
I am not a fan of deadlifts, rack pulls, etc, for weightlifting. Like many eventually find out, there is just no carryover.

I am not against pulls, clean pulls, snatch pulls, etc, although I don't do them myself. But they obviously work within some systems. But you get more than 10% more than the best clean on the bar and things just tend to go to hell.

• פותח/ת השרשור

תודה לאל על התגובה העניינית בין היחידות פה!

אשמח אם תבהיר את הנקודה שאמרת שהסטארט שלי לא נותן לי לנצל את הכוח מהרגליים. איך אפשר לשפר את זה? ;susss

תודה לאל על התגובה העניינית בין היחידות פה!

אשמח אם תבהיר את הנקודה שאמרת שהסטארט שלי לא נותן לי לנצל את הכוח מהרגליים. איך אפשר לשפר את זה? ;susss

נקודת התחלה טובה יכולה להיות השרשור הזה - http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=15353
יש שם סדרה של סרטונים שמראים איך ללמד את הקלין מלמעלה למטה.

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית