הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ פאוור קלין.

ההבדל היחיד בין קלין לפאוור קלין זה צורת הכניסה מתחת למוט. התנועה היא אותה תנועה.

יכול להיות שאני מתבלבל אבל אני זוכר ששמעתי הרצאה שבה אומרים שההבדל הוא גם בכך שבקלין המשיכה הראשונה מבוקרת, בעוד בפוואר קלין אין משיכה מבוקרת .

נייט, זה לא משנה. בPC המשקל הוא פשוט מספיק קל בשביל שאותה משיכה תביא אותו מספיק גבוה בשביל שלא יהיה צורך בכניסה משמעותית מתחתיו.
התאוצה בכל מיקרה אמורה להביא את המוט עד מעט מעל לגובה הכתפיים המצב עמידה רגיל. רק מההיתיישרות בחיים לא תצליח להביא אותו לגובה כזה וגם אם תוסיף את הכוח של הרמת הכתפיים הרי כפות הידיים בכל מיקרה לא יוכלו לעלות יותר מידיעם מרפק ישר בפשיטה מלאה (ניראה מגיעות לגובה חוליות T12-L2 פחות או יותר כשהגב בפשיטה, במצב עמידה נמוך עוד יותר). וכמובן שבמצב הזה הטרפז יהיה מכווץ כל כך שבקושי יפתח כוח כך שהרבה ליפני שמגיעים למצב הזה נאלץ להישתמש בכוח נוסף. כנ"ל זוקפי הגב.

נערך לאחרונה:
יכול להיות שאני מתבלבל אבל אני זוכר ששמעתי הרצאה שבה אומרים שההבדל הוא גם בכך שבקלין המשיכה הראשונה מבוקרת, בעוד בפוואר קלין אין משיכה מבוקרת .

הרצאה של מי? זה נכון שהמשיכה הראשונה בקלין תהיה בד"כ איטית יותר (ואולי נראית מבוקרת יותר) בגלל שהמשקל גדול יותר, אבל המשיכה הראשונה היא זהה לחלוטין.

הרצאה של מי? זה נכון שהמשיכה הראשונה בקלין תהיה בד"כ איטית יותר (ואולי נראית מבוקרת יותר) בגלל שהמשקל גדול יותר, אבל המשיכה הראשונה היא זהה לחלוטין.

לואי סימונס .
http://macthrowvideo2.com/2006NTCALS.wmv .
הוא אומר שמה שבגלל זה קלין לא מתאים לדעתו לספורטאים , כי אין שום ענף ספורט בו מבוצעת פעולה בצורה מבוקרת .

לואי סימונס .
הוא אומר שמה שבגלל זה קלין לא מתאים לדעתו לספורטאים , כי אין שום ענף ספורט בו מבוצעת פעולה בצורה מבוקרת .

עם כל הכבוד ללאוי סימונס, הרמות אולימפיות זה לא התחום שלו. המשיכה היא אותה משיכה בשני המקרים.

גם לא ממש ברור לי מה זה משיכה לא מבוקרת.

התאוצה בכל מיקרה אמורה להביא את המוט עד מעט מעל לגובה הכתפיים המצב עמידה רגיל. רק מההיתיישרות בחיים לא תצליח להביא אותו לגובה כזה וגם אם תוסיף את הכוח של הרמת הכתפיים הרי כפות הידיים בכל מיקרה לא יוכלו לעלות יותר מידיעם מרפק ישר בפשיטה מלאה (ניראה מגיעות לגובה חוליות T12-L2 פחות או יותר כשהגב בפשיטה, במצב עמידה נמוך עוד יותר). וכמובן שבמצב הזה הטרפז יהיה מכווץ כל כך שבקושי יפתח כוח כך שהרבה ליפני שמגיעים למצב הזה נאלץ להישתמש בכוח נוסף. כנ"ל זוקפי הגב.

מתי פעם אחרונה עשית פאוור קלין?

לואי סימונס .

אני צריך לצאת לאימון אז אין לי זמן כרגע לראות את ההרצאה ולשמוע מה בדיוק נאמר (ואיזה הקשר?) אבל אם זה תואם את מה שאתה מצטט, הוא טועה, לפחות לגבי ההבדלים בין התנועות.

לגבי אם לספורטאים עדיף לעשות קלין או פאוורקלין יש טעונים טובים לשני הצדדים, אבל הטעון הזה פשוט שגוי (מה גם שסקוואט הוא הרי תנועה מבוקרת, הוא בטח לא טוען שספורטאים לא צריכים לעשות סקוואט, נכון?)

אגב, אם אני זוכר נכון, הוא גם לא משתגע מPC לספורטאים או בכלל, לא?

אני צריך לצאת לאימון אז אין לי זמן כרגע לראות את ההרצאה ולשמוע מה בדיוק נאמר (ואיזה הקשר?) אבל אם זה תואם את מה שאתה מצטט, הוא טועה, לפחות לגבי ההבדלים בין התנועות.

לגבי אם לספורטאים עדיף לעשות קלין או פאוורקלין יש טעונים טובים לשני הצדדים, אבל הטעון הזה פשוט שגוי (מה גם שסקוואט הוא הרי תנועה מבוקרת, הוא בטח לא טוען שספורטאים לא צריכים לעשות סקוואט, נכון?)

אגב, אם אני זוכר נכון, הוא גם לא משתגע מPC לספורטאים או בכלל, לא?

הוא בכלל לא משתגע מהרמות אולימפיות. הוא אומר שמרימי משקולות לא חיים הרבה. קיצור, הוא מקשקש לגבי תחום שהוא לא מכיר.

הצורת ביצוע שאתה מדבר עליה הוא בסה"כ 2 טעויות טכניות שכל מאמן הרמת משקולות היה עולה עליהם בקלות.
הטעות הראשונה היא כמובן מה שנקרא משיכה עם הידיים שמובילה לטעות אחרת והיא איחור בכניסה מתחת למוט.
ברגע שהמוט הגיע למהירות מקסימלית בגובה המקסימלי, כמו שקורה בסוף ההתיישרות/משיכה השנייה מעבר לכך המהירות של המוט יורדת בצורה דרסטית (אתה יכול לראות את זה באנליזות שסת' הביא או אם תואיל לפתוח כל ספר בנוגע להרמת משקולות) כל המשך משיכה (אם זה משיכה עם הידיים או עלייה מוגזמת על קצות האצבעות) פשוט תהיה לא יעילה בגלל האיחור שהיא תכפה באחד החלקים החשובים בתנועה והוא הכניסה מתחת למוט.
זה בניגוד למה שאתה טוען מגובה במספיק אנליזות ואין ספור מאמנים להרמת משקולות (טומי קונו, ארתור דרכסלר ואפילו רחמנה ליצלן מארק ריפטו והרשימה עוד ארוכה).

נערך לאחרונה:
ברגע שהמוט הגיע למהירות מקסימלית בגובה המקסימלי, כמו שקורה בסוף ההתיישרות/משיכה השנייה מעבר לכך המהירות של המוט יורדת בצורה דרסטית (אתה יכול לראות את זה באנליזות שסת' הביא או אם תואיל לפתוח כל ספר בנוגע להרמת משקולות) כל המשך משיכה (אם זה משיכה עם הידיים או עלייה מוגזמת על קצות האצבעות) פשוט תהיה לא יעילה בגלל האיחור שהיא תכפה באחד החלקים החשובים בתנועה והוא הכניסה מתחת למוט.
סת' הביא אנליזות לסנאצ'. אז תגיד עכשיו שזה גם אותו דבר?
לא דיברתי לרגע על העלייה עם האצבעות או שאר עזרה מכל תנועה שהיא, חוץ מאותה חתירה.
החתירה כן תיהיה יעילה (במעורבות הנכונה) שכן היא זאת ש"מאזנת" את המוט ואמנם לא מאיצה אותו אך מיתנגדת לעצירה מוקדמת שלו. מה גם שלא בטוח שאותו תנועה תוסיף לגובה המוט אלא בעיקר תמתן את הזמן שבו המוט יעצור וישנה כוון. ברור מאליו שעם אותו משקל ובאותה מהירות לא נצליח לבצע חתירה בעמידה.
כמו שכבר ציינתי ראיתי שזה יימשך בלי שום טעם ולא מוביל לשום דבר.

סת' הביא אנליזות לסנאצ'. אז תגיד עכשיו שזה גם אותו דבר?
לא דיברתי לרגע על העלייה עם האצבעות או שאר עזרה מכל תנועה שהיא, חוץ מאותה חתירה.
החתירה כן תיהיה יעילה (במעורבות הנכונה) שכן היא זאת ש"מאזנת" את המוט ואמנם לא מאיצה אותו אך מיתנגדת לעצירה מוקדמת שלו. מה גם שלא בטוח שאותו תנועה תוסיף לגובה המוט אלא בעיקר תמתן את הזמן שבו המוט יעצור וישנה כוון. ברור מאליו שעם אותו משקל ובאותה מהירות לא נצליח לבצע חתירה בעמידה.
כמו שכבר ציינתי ראיתי שזה יימשך בלי שום טעם ולא מוביל לשום דבר.

כן, סנאץ' זה אותו הדבר.

לא בתנועת הכתף והמרפק בכל מיקרה...
ושוב, דיברנו על פאוור קלין, את ההבדל בגבהים ובזויות המפרקים אתה רואה אני מקווה.

לא בתנועת הכתף והמרפק בכל מיקרה...
ושוב, דיברנו על פאוור קלין, את ההבדל בגבהים ובזויות המפרקים אתה רואה אני מקווה.

תנועת המרפק היא חסרת חשיבות במקרה הזה. המרפקים מתחילים לזוז כשאתה מפסיק להפעיל כוח על המוט, לא משנה אם זה קלין, פאוור קלין, האנג קלין, פאוור סנאץ', סנאץ' מלא, קלין פול או סנאץ' פול.

אתה כרגע מתווכח עם כל המאמנים בעולם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית