ייעוץ פאוור קלין.

אני יותר מאשמח לשמוע ממך מתי המוט מגיע לתאוצה מקסימלית לדעתך? ועל איזה אנליזות בדיוק אתה מסתמך?
בכל מה שקשור לתנועת דדליפט באזור 130-140 מעלות במפרק הירך. עם עזרה מתנועת החתירה (שאתה אומר לא קיימת) זה סיפור שונה. נסיים בזה שהידע שלי לוקה בחסר כי יש לך טקטיקת מילים.

אתה מדבר על סוף המשיכה הראשונה או השניה? יצא לי לראות אנליזות של הsnatch ושם המהירות המקסימלית היא בסוף המשיכה השניה, אבל התאוצה המקסימלית היא בסוף הראשונה.

באנליזות שאתה מדבר עליהם תאוצה = acceleration ומהירות = velocity? אם ככה זה די הגיוני.
בד"כ השימוש בביטויים האלה בדיונים הוא די חופף ולא משקף את הפירוש המדעי שלהם.
אתה יכול לשלוח לי קישור לאותם אנליזות?

בכל מה שקשור לתנועת דדליפט באזור 130-140 מעלות במפרק הירך. עם עזרה מתנועת החתירה (שאתה אומר לא קיימת) זה סיפור שונה. נסיים בזה שהידע שלי לוקה בחסר כי יש לך טקטיקת מילים.

רק כדי שנהיה סגורים 130-140 מעלות בירך המוט בגובה הברכיים או אחרי ה double knee bend?
במקרה הראשון המהירות של המוט היא בערך 75% מהמהירות בסוף המשיכה השנייה, במקרה השני המהירות היא אפילו נמוכה יותר תודות לצורך במיקום מחדש של הברכיים.
ברגע שמסתיימת המשיכה השנייה כבר אין כוח שפועל על המוט מלבד כוח מינורי ברגע המגע של כפות הרגליים עם הקרקע שנובע מהכוח תגובה של הגוף דרך הכפות רגליים כנגד הקרקע בזמן המיקום מחדש שלהם. שוב אם אתה מכיר אנליזות אחרות אני אשמח אם תשתף.

נערך לאחרונה:
באנליזות שאתה מדבר עליהם תאוצה = acceleration ומהירות = velocity? אם ככה זה די הגיוני.
בד"כ השימוש בביטויים האלה בדיונים הוא די חופף ולא משקף את הפירוש המדעי שלהם.
אתה יכול לשלוח לי קישור לאותם אנליזות?

כן, זה הפירוש, לא ראיתי שמדברים על מובנים אחרים.

http://w4.ub.uni-konstanz.de/cpa/article/viewFile/705/626

בעמוד השני יש כמה גרפים, התחתון הוא של התאוצה. עכשיו שמתי לב שמדובר לא על תוצאות שהתקבלו מכל הנבדקים שלהם אלא רק מאחד, אבל אני לא רואה סיבה שצריך להיות הבדל מהותי. בקלין עלול להיות מצב קצת שונה, אני לא בטוח לאיזה כיוון.

* אם יש לך משהו לגבי הקלין שהיה לך שימושי, אני אשמח ללינק.

נערך לאחרונה:
התכוונתי לפירוש שניתן להם בדר"כ בדיונים בפורומים, בכל מקרה תודה.
נראה לי שההבדלים בתאוצה הם בעיקר כתוצאה מהמהירות שבה ה double knee bend מבוצע.
חבל שהאנליזה כוללת את סוף המשיכה הראשונה ועד המיקום מחדש של הכפות רגליים כשלב אחד (אם ה stick man באמת מייצג נאמנה את האנליזה 👏).

התכוונתי לפירוש שניתן להם בדר"כ בדיונים בפורומים, בכל מקרה תודה.
נראה לי שההבדלים בתאוצה הם בעיקר כתוצאה מהמהירות שבה ה double knee bend מבוצע.
חבל שהאנליזה כוללת את סוף המשיכה הראשונה ועד המיקום מחדש של הכפות רגליים כשלב אחד (אם ה stick man באמת מייצג נאמנה את האנליזה 👏).

מצאתי עכשיו משהו אחר, עם תוצאות מעט שונות, אני חושב.

http://www.csulb.edu/~atlastwl/4WorldRecs_WUSA2001.pdf

פה, בעמודים 5-6 יש גרפים של מהירות המוט כפו' של הזמן. בגרף הראשון, ברור שהתאוצה היא היא מקסימלית לקראת סיום המשיכה השניה - שיפוע הגרף הוא הכי גדול שם.

בגרף השני (משקולן אחר) אפשר אולי לטעון שהתאוצה המקסימלית מתקבלת ממש בתחילת התנועה, ברגע השבירה מהקרקע (כנראה לא מתחיל את המשיכה בצורה כ"כ נשלטת) אני לא בטוח איפה השיפוע גדול יותר, אבל בכל מקרה מדובר במשהו לא משמעותי בתמונה הכוללת.

יש לך רעיון איך זה מתיישב עם המחקר הקודם? מה שיש פה נראה הרבה יותר הגיוני.

ממה שהספקתי לראות זה נראה לי מצביע על התחלה מהירה של המשיכה הראשונה באנליזה הראשונה לעומת משיכה יותר נשלטת באנליזה השנייה.
נעבור עליהם שוב מאוחר יותר.

אני לא מתמחה באנליזות אבל מה ש ShikoLM אומר נכון..
תקח מוט שים עליו 10 קילו כל צד לא משקל רציני לקלין/פקוור קלין ותבצע את התרגיל עד השראגס...
(תישר גוף תרים טרפזים) תראה עד איפה המוט קופץ בלי עזרה של היידים בכלל..
עכשיו תעשה אותו דבר שוב אבל כל התרגיל, ותנסה ברגע של כפיפת היידים לראות אם אתה מרגיש שהם עובדות.
עכשיו כמובן שהם עובדות בצורה מינורית ולא לגמרי לי.. אבל אין תנועת חתירה יש תנועת שראגס לכל היותר :]

לא צריך שום מוט
תעשו את התנועה עם משקל גוף בלבד ותעשו שראג+קפיצה קטנה
תנו לידיים להיות חופשיות כמו חבלים ותראו איך הן עפות לגובה

אתה טועה. לא קיימת שום תנועת חתירה בקלין. אתה לא יכול לתת למוט מספיק תאוצה עם תנועה של חתירה. הדרך היחידה להאיץ את המוט כשיש לך משקל מכובד זה ה triple extension (כמובן שיש גם תאוצה מהמשיכה הראשונה).

אתה מוזמן לנסות לראות.

סתם שאלה לא קשורה, למה אנשים שמתאמנים בחדר כושר עושים פאור קלין ולא קלין רגיל? 😣

נ.ב- שיקו לשלטון:s28:

אתה טועה. לא קיימת שום תנועת חתירה בקלין. אתה לא יכול לתת למוט מספיק תאוצה עם תנועה של חתירה. הדרך היחידה להאיץ את המוט כשיש לך משקל מכובד זה ה triple extension (כמובן שיש גם תאוצה מהמשיכה הראשונה).

אתה מוזמן לנסות לראות.
אם תקרא את הכותרת של הפוסט תראה שמדברים על powerclean.
כנ"ל לאחרים שקפצו.

סתם שאלה לא קשורה, למה אנשים שמתאמנים בחדר כושר עושים פאור קלין ולא קלין רגיל? 😣

נ.ב- שיקו לשלטון:s28:

יותר פשוט טכנית ויש פחות סיכוי להפיל את המוט ולהזרק מהחד"כ 😃

כנ"ל לאחרים שקפצו.
גם בקלין וגם בפאוורקלין התאוצה לא מגיעה מחתירה אלא מההתיישרות והמכה שהמוט מקבל מהכוח שבא מהרגליים ועובר לזרועות מהטרפזים.

כנ"ל לאחרים שקפצו.

נייט, זה לא משנה. בPC המשקל הוא פשוט מספיק קל בשביל שאותה משיכה תביא אותו מספיק גבוה בשביל שלא יהיה צורך בכניסה משמעותית מתחתיו.

גם בקלין וגם בפאוורקלין התאוצה לא מגיעה מחתירה אלא מההתיישרות והמכה שהמוט מקבל מהכוח שבא מהרגליים ועובר לזרועות מהטרפזים.
בקלין כן, בפוואר קלין לא. ולא אמרתי דבר על התאוצה מהיתיישרות הגוף שעל זה אין ויכוח. זה שניסחת את זה כעובדה לא אומר לי כלום. עדיין לא העלו משהו שנוגד את מה שאמרתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית