הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחזור אינו עקבי לאחר דיאטה

Sampania

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום,

אני חדשה כאן. אני רוצה לשאול לגבי מחזור לא עקבי בזמן ירידה במשקל. אני עוקבת אחרי תפריט שמצאתי באינטרנט וירדתי כבר 8 ק"ג, אבל המחזור שלי נהייה לא סדיר.
אני 1.65 שוקלת 55 ק"ג, מה אני יכולה לעשות?

תודה.

קודם כל חשוב שתצייני כמה קלוריות ליום מכיל התפריט שלך, וכמה גר' של פחמימות, חלבון ושומן הוא מכיל.

אי סדירות במחזור יכולה לנבוע מכך שאת אוכלת כמות קטנה מדי של שומן בתפריט. תבדקי כמה שומן יש בתפריט שלך. אם זה פחות מ-0.8 גר' שומן לק''ג משקל גוף, כדאי לך להוסיף לתפריט שלך שומן (על חשבון פחמימות, למשל).
בכלל, אני ממליצה לך לבדוק את התפריטים המוכנים שיש באתר קילוגרם (תראי קישורים באשכול הנעוץ שמשה שם פה בפורום) אם אין לך רצון או יכולת לבנות תפריט לבד. הם מאוזנים מבחינת המרכיבים וכמות הקלוריות.
יכול להיות שאי הסדירות במחזור נובעת מירידה כללית באחוז שומן בגוף.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קודם כל חשוב שתצייני כמה קלוריות ליום מכיל התפריט שלך, וכמה גר' של פחמימות, חלבון ושומן הוא מכיל.

אי סדירות במחזור יכולה לנבוע מכך שאת אוכלת כמות קטנה מדי של שומן בתפריט. תבדקי כמה שומן יש בתפריט שלך. אם זה פחות מ-0.8 גר' שומן לק''ג משקל גוף, כדאי לך להוסיף לתפריט שלך שומן (על חשבון פחמימות, למשל).
בכלל, אני ממליצה לך לבדוק את התפריטים המוכנים שיש באתר קילוגרם (תראי קישורים באשכול הנעוץ שמשה שם פה בפורום) אם אין לך רצון או יכולת לבנות תפריט לבד. הם מאוזנים מבחינת המרכיבים וכמות הקלוריות.
יכול להיות שאי הסדירות במחזור נובעת מירידה כללית באחוז שומן בגוף.
יש לי תפריט כתוב, איך אני יכולה לבדוק כמה קלוריות הוא מכיל?

אני ממליצה לך מאד לקרוא את המאמר הזה: http://www.kilogram.co.il/70/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%92%D7%95%D7%A3/
הוא יתן לך את הכלים לבנות לבד תפריט חיטוב לעצמך, תוך חישוב של כמות החלבונים, השומן והפחמימות שהוא צריך להכיל.

לצורך דוגמא, הכנסתי את הגובה והמשקל שלך, וללא התחשבות בגיל, מתקבל שקצב חילוף החומרים במנוחה שלך (כלומר כמות הקלוריות שאת מוציאה ביום במנוחה) זה בסביבות ה-1500 קלוריות. הייתי ממליצה לך על תפריט של 1200 קלוריות ביום במקרה שאת עושה פעילות גופנית, או תפריט של 1000 קלוריות במקרה שאת לא מתעמלת בכלל.
אני רוצה להדגיש שאני נותנת את ההערכה הזאת מתוך ההמלצות מהמאמר הנ''ל, ומהניסיון האישי שלי עם ירידה במשקל. אני לא דיאטנית מוסמכת.

אולי נלי תרצה לתת המלצות נוספות מניסיונה כמאמנת כושר ומדריכת קבוצות ירידה במשקל.

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית