ייעוץ בקשר לתזונה אחרי אימון

• פותח/ת השרשור Max70kg
  • פורסם בתאריך

Max70kg

משתמש פעיל
465
0
נק' מוניטין:
208
465
0
משתמש אחד מפורום אחר אמר לי:
אם השלמת לפני האימון את כל החלבון שאתה צריך אז הוא נשאר לך בדם ככה שאין צורך לאכול חלבון אחרי האימון אם אתה נמצא במצב הזה, הגוף ישתמש בחומצות האמינו שנאגרו בגוף.

אני חושב שהוא טועה, למרות זאת מעדיף להוועץ בכם לפני שאני מסיק מסקנות.

אם לא תאכל לאחר האימון אתה עדיין תיהיה במצב "קאטבולי", לא תפרק באמת שריר (כנראה, תלוי בסוג האימון ובהמון פרמטרים כמו התזונה בכללי והתאוששות), אבל אתה פשוט תפגע בהתאוששות, לא תהפוך את הסביבה ל"אנאבולית" - בונה.
אם תקח פחחמה = X
חלבון = Y
אחרי אימון אם תאכל רק פחממה תקבל X , אם תאכל חלבון תקבל Y , אם תאכל את שניהם תקבל תוצאה של X+Y.
מקווה שזה הובהר.

• פותח/ת השרשור
אז אתה אומר שחומצות האמינו שנאגרות בשריר לאחר העיכול של הארוחה שלפני אימון (או איך שזה לא יהיה) לא משפיעות על המצב הקטאבולי לאחר האימון?

זה לא בדיוק מצב קאטבולי, אתה פשוט בסביבה לא אנאבולית כדי לשנות זאת צריך לאכול לא משנה מה, את היחס של מה לאכול ומה יביא "תוצאה" טובה יותר אם בכלל זה כבר הוסבר בהודעה למעלה.

מה יקרה אם אני יאכל אחרי אימון רק פחמימות, ובלי חלבון? האם הגוף ישתמש בחלבון בארוחה שאכלתי לפני אימון (גדולה עם כל אבות המזון)?

• פותח/ת השרשור
משה הסביר פה טוב את הסיפור של X וY
פשוט יהיה לשריר קשה להתאושש ולחזור לעצמו כי תאי השריר מתפרקים במהלך האימון והגוף נכנס למצב קטאבולי וחלבון הוא הדלק לשריר שמשקם את תאי השריר ועוזר להם להבנות מחדש

מה יקרה אם אני יאכל אחרי אימון רק פחמימות, ובלי חלבון? האם הגוף ישתמש בחלבון בארוחה שאכלתי לפני אימון (גדולה עם כל אבות המזון)?
כן, אבל צריך לזכור שסינטוז חלבון לאחר האימון הוא טוב יותר מאשר לפני האימון, אז עוד חומצות אמינו לא יזיקו.

זה לא בדיוק גם קשור לסינטוז חלבון, לא רציתי להיכנס לזה אבל אני כנראה נאלץ, אז:

חלון הזדמנויות למה הוא חשוב כמה איך ולמה?, אימון אנאירובי מתבצע כשעה לערך, נשרפים בו 200-300 קלוריות לערך (לפעמים פחות לפעמים יותר, תלוי בעצימות האימון), רוב האנרגיה לאימון כזה באה ממשהו שנקרא "גליקוליזה אנאירובית", אלו המקורות הכי זמיניים של הגוף, בעיקר של גלוקוז, הצורך בחלון ההזדמנויות המדובר הזה מגיע מהשינוי ההורמונלי לפעמים גם הקריטי לעומת משך רוב היום ולכן אנו צריכים לאכול ובעיקר פחממה.
ועכשיו למה דווקא בעיקר פחממה ולא דווקא חלבון?, אז חלבון זה טוב ויפה, כמו שנאמר אם אכלת שעה - שעתיים - שלוש לפני האימון עדיין יש חומצות אמינו חופשיות (בינהן) בדם לכן פאניקה של חלבון מהיר או חלבון בכלל ישר מהר לאחר האימון לא יהיה נכון לאמר ואפשר יהיה לאכול אותו גם כמה שעות אחרי (נגיד שעתיים).
בניגוד לפחממה אשר תיהיה המקור הזמין שלנו לביצוע האימון, ולגוף יהיה את הדחק ואת ההורמונים אשר עולים בדם לפעמים גם בצורות קיצוניות (שוב תלוי בסוג האימון והתזונה והתאוששות) כגון : , קטכולאמינים (אדרנאלין, נוראדרנלין), גלוקוקורטיקואידים (קורטיזול) וגלוקגון עולים בדם וצריכים איזון על ידי העלאה של אינסולין (כי בין היתר הם מורידים את רמות האינסולין). אז נכון שלאחר האימון יש סינטוז מוגבר של 48 שעות, אבל צריך לזכור שכמה שמתרחקים מהשעה הראשונה עד ה48 שעות האחרונות הסינטוז נהייה בעצימות נמוכה יותר, אז למה לא לנצל את הרגע ולאכול קרוב יותר?
מה גם שלדוגמא למי גבינה יש תגובה אינסולינית חזקה בגלל הלקטוז בלי קשר לפחממה שמתלווה אליה, אז אם נשלב את זה לדוגמא עם פחממה בעלת אינדקס גליקמי גבוה (או לדוגמא משהו אפילו עם אינדקס גליקמי נמוך, כגון החלב אבל בעל תגובה אינסולונית גבוהה) נקבל את התוצר הטוב ביותר, לומר מה יהיה היחס שלו בניגוד לאם תאכל משהו אחר או שתאכל רק פחממה? קשה מאוד לדעת אם בכלל אי פעם.

משה צודק למרות שלדעתי שילוב של חלבון ופחמימה אחרי האימון זה אופטימאלי בגלל סינתוז החלבון המוגבר למרות העובדה שהוא נמשך כ 48 שעות לאחר האימון כל שעה שעוברת מעבר לאימון הרגישות לאינסולין וקצב סינתוז החלבון יורדים דרך אגב אני ממליץ לכם לשלב 5ג קינמון עם השייק זה מגביר את הרגישות לאינסולין

משה צודק למרות שלדעתי שילוב של חלבון ופחמימה אחרי האימון זה אופטימאלי בגלל סינתוז החלבון המוגבר למרות העובדה שהוא נמשך כ 48 שעות לאחר האימון כל שעה שעוברת מעבר לאימון הרגישות לאינסולין וקצב סינתוז החלבון יורדים דרך אגב אני ממליץ לכם לשלב 5ג קינמון עם השייק זה מגביר את הרגישות לאינסולין
עוד מישהו פה ממליץ להוסיף 5 גרם קינמון לשייק ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית