הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי תוכנית A/B

Endomorph

משתמש מתחיל
218
0
נק' מוניטין:
-25
218
0
טוב אז ככה,אני מתכוון להתחיל תוכנית A/B,ולאחר שקראתי על התוכנית לא הצלחתי להגיע למסקנה אחת פשוטה מכיוון שכל אחד אומר משהו אחר,אז כמה סטים צריך לעשות לשריר גדול וכמה לשריר קטן? תודה לעונים ולעוזרים.

במצב שלך הייתי ממליץ לך לעבוד עם תכנית מוכנה ולא לנסות להתאים תכניות בעצמך כי אין לך לא מספיק ידע ולא מספיק ניסיון.

תכניות מעולות מוכנות אתה יכול למצוא בפורטל המאמרים. אם יש לך שאלה ספציפית לגבי תכנית שאתה מתעניין בה אתה מוזמן לשאול.

• פותח/ת השרשור
אני מסכים איתך אני בהחלט חסר ידע וניסיון.
האם תוכנית ה A/B שנמצאת בפורטל היא טובה כמו שהיא מוצגת שם? אני מדבר על זאת שנועדה ל4 פעמים בשבוע לתקופת המסה. ורציתי לשאול עוד שאלה,האם יהיה שם טוב לעבוד על הכל בטווח חזרות של 6-8 ופשוט לעלות סטים או שאין כלל צורך בכך? האמת שיש לי עוד שאלה,כשאני מבצע את החזרות בחזרה האחרונה אני אמור בקושי לבצע אותה? תודה על עזרתך.

אני מסכים איתך אני בהחלט חסר ידע וניסיון.
האם תוכנית ה A/B שנמצאת בפורטל היא טובה כמו שהיא מוצגת שם? אני מדבר על זאת שנועדה ל4 פעמים בשבוע לתקופת המסה. ורציתי לשאול עוד שאלה,האם יהיה שם טוב לעבוד על הכל בטווח חזרות של 6-8 ופשוט לעלות סטים או שאין כלל צורך בכך? האמת שיש לי עוד שאלה,כשאני מבצע את החזרות בחזרה האחרונה אני אמור בקושי לבצע אותה? תודה על עזרתך.

אתה לא סיפקת שום פרטים לגבי עצמך אז אני לא יכול לדעת איזו תכנית תתאים לך הכי. לא הבנתי למה אתה מתכוון בלהעלות סטים. לגבי השאלה האחרונה, זה תלוי בתכנית שלך. יש תכניות כמו SS שבהן אתה שובר שיאים בכל התרגילים כל אימון אז כל חזרה וכל סט (במיוחד האחרונים) אמורים להיות קשים במיוחד כי זה שיא חדש שנשבר. ויש תכניות שבהן יום אימונים מסויים מתוך 3 ימי האימונים מכיל עבודה עם משקלים קלים בשביל ההתאוששות לאימון הקשה שיבוא אחרי.

העצה הכי טובה היא שאתה אמור להתעלם מאיך שאתה מרגיש, אם אתה "מרגיש את השריר" או אם תרגיל כלשהו "מעייף" אותך או לא. אתה אמור לעקוב אחרי התכנית ואחרי ההתקדמות בה בלי קשר לאיך שאתה חושב שזה אמור להיות.

• פותח/ת השרשור
התכוונתי שהאם כדי להוריד את כל החזרות לטווח של 6 חזרות? ואני לא מתכוון לבצע סקוואט או דדליפט.
ולאילו פרטים אתה מתכוון? לזה שאני מטר 80,שוקל 75.5,אחוז שומן בערך 12? ושאני בקושי לוחץ 60 קילו חזה ל6 חזרות? אמרתי את זה ככה כי זה מה שאני רואה פה כאשר מתכוונים לפרטים.

התכוונתי שהאם כדי להוריד את כל החזרות לטווח של 6 חזרות? ואני לא מתכוון לבצע סקוואט או דדליפט.
ולאילו פרטים אתה מתכוון? לזה שאני מטר 80,שוקל 75.5,אחוז שומן בערך 12? ושאני בקושי לוחץ 60 קילו חזה ל6 חזרות? אמרתי את זה ככה כי זה מה שאני רואה פה כאשר מתכוונים לפרטים.

אתה לא אמור לחשוב על מה כדאי או לא, כי אתה לא מבין ויודע מספיק. תיקח תכנית מוכנה ותיצמד אליה בלי לנסות ולהמציא את הגלגל מחדש. אל תשנה דברים בתכנית שבחרת ותעשה בדיוק את מה שהיא מספקת.

ולמה שלא תעשה סקוואט או דדליפט?

• פותח/ת השרשור
כי אני מפחד מזה,אני לא טוב בלדייק בטכניקה בתרגילים הרבה יותר פשוטים אז בזה אצליח? אני חושב שכרגע אני במכון כושר גרוע שהרוב שם זה בכלל מכונות. לא חושב שאמצא שם מישהו שידע להדריך אותי,יש לי בעיה קשה בקליטת צורות למיניהם,אני חושב שאצטרך שיהיה מישהו איתי שילמד אותי את זה מא' ועד ת' בלייו,לא חושב שאצליח לקלוט את זה ע"פ סירטונים כלשהם,סתם ניסיתי לחקות את התנועה של הסקוואט,לא הצלחתי להתכופף כמו הבחור בסירטון מבלי לעמוד על קצות האצבעות וכשכל הגוף שלי נוטה קדימה. בכל מקרה אני חושב שעליתי על הרעיון שאתה מנסה להעביר לי בקשר לתוכנית אימונים,תודה על העזרה.

בקיצור יש לך אחלה תירוצים מוכנים. שיהיה בהצלחה עם הרצון המטורף הזה שאתה מציג ולבריאות.

• פותח/ת השרשור
נשמע כאילו אין לי לאן להגיע ללא סקוואט ודדליפט. אבל עכשיו ברצינות אם במילא אני לא מתכוון לעשות סקוואט ודלליפט,זה לא יהיה נכון לקחת את התוכנית A/B הזאת,לאכול נכון ולישון בצורה מסודרת,עד שכביכול אני "אתקע"?

גם לי קשה להגיע למצב של תחתית הסקוואט בלי להיות על קצות האצבעות כשאין לי מוט על הכתפיים, העצה הכי טובה שאנחנו יכולים לתת לך היא שלא תתעצל ללמוד סקוואט ודדליפט. רובנו בפורום (כולל אותי ואת CYGNUS) למדנו לעשות סקוואט מקריאה וצפיה בסרטונים ולבסוף ביקורת מהמשתמשים היותר ותיקים בפורום, כל מה שאתה צריך כדי ללמוד זה יכולת הבנה בסיסית.

בנוגע לשאלה שלך, עד 5 סטים לשריר גדול ו2 סטים לשריר קטן זה מה שאני הייתי עושה במצבך.

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת שבממוצע לאימון יהיה עלי לעשות בערך כ-10 סטים,זה לוקח הרבה פחות משעה,זה עדיין בסדר?

כן, אבל כשתגיע למשקלי עבודה גבוהים אתה תצטרך לנוח יותר בין סט לסט ככה שזה יקח יותר.

• פותח/ת השרשור
איך באמת אני אמור לקבוע את זמני המנוחה שלי? כלומר אם בסט של הגב אני עושה 6-8 חזרות ובתרגיל של יד קידמית אני עושה 10-12 חזרות,כמה אני אמור לנוח בגב וכמה ביד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית