"החיים בישראל בלתי נסבלים, מיסוי בשמיים ואפס שירות לאזרח"

כתבתי שבעיקר בגלל זה, תפתח את הביטוח לתחרות ומהמחירים יירדו דרסטית.
ברור שביטוח חובה לאופנוע יהיה גבוה יותר מרכב בגלל הסכנה, מובן מאליו

את זה אתה יכול להגיד על כל תחום בכלכלה "תפתח את זה לתחרות והמחירים יירדו", בעצם לא אמרת בזה כלום, המחירים יירדו אבל היחס בין ביטוח של מכונית לאופנוע יישאר זהה בגלל הסיכון.

---------- התגובה התווספה ב 00:30 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:23 ----------

אני כבר לא זוכר מה כתבת, אבל אם קיבלת כותרת בגלל זה, זה היה הרבה יותר גרוע ממה שאני רשמתי.
גם ב e-mad רשמו את זה:
http://www.emed.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=35&ContentID=45429

זה שרשום "כילייה" באתר של רפואה לא אומר שרופא רשם את זה. יכול להיות שמשלמים לאיזה סודני 2 שקל ל1000 מילים. תרשום kidney במורפיקס ותראה מה יוצא!
אני דורש שתוריד לי את ה"ליצן אנלפאבת" :(

אני יודע שזה לא נכון (בעצם אני לא בטוח, כי אם תנסה לרשום את זה בלי ניקוד זה יהיה אמור להיות כילייה אבל אני את זה נשאיר לבלשנים).
תגיד לי יא אנאפלבת למה נראה לך שאני אוריד לך את הכותרת, כותרות זה לכל החיים, you snooze you lose

אני יודע שזה לא נכון (בעצם אני לא בטוח, כי אם תנסה לרשום את זה בלי ניקוד זה יהיה אמור להיות כילייה אבל אני את זה נשאיר לבלשנים).
תגיד לי יא אנאפלבת למה נראה לך שאני אוריד לך את הכותרת, כותרות זה לכל החיים, you snooze you lose

משה, ברגע שאני אסיים את התואר ואפתח סטרטאפ אתה תהיה המנקה שלי!!!👏

את זה אתה יכול להגיד על כל תחום בכלכלה "תפתח את זה לתחרות והמחירים יירדו", בעצם לא אמרת בזה כלום, המחירים יירדו אבל היחס בין ביטוח של מכונית לאופנוע יישאר זהה בגלל הסיכון.

-----

נו? הבן אדם פה כעס על המחיר הגבוה של ביטוח חובה לאופנועים, לא על היחס בין ביטוח אופנוע לביטוח רכב.
בעצם אמרתי הכל.
גם עם הסיכון הגבוה, המחיר עדיין גבוה יותר מכל ביטוח אופנוע בעולם, בגלל שהוא לא פתוח לתחרות. וזאת הבעיה האמיתית שלו ושכל כל רוכבי האופנועים. לא דורשים מחיר מוזל ומסובסד, דורשים מחיר תחרותי והוגן.

נו? הבן אדם פה כעס על המחיר הגבוה של ביטוח חובה לאופנועים, לא על היחס בין ביטוח אופנוע לביטוח רכב.
בעצם אמרתי הכל.
גם עם הסיכון הגבוה, המחיר עדיין גבוה יותר מכל ביטוח אופנוע בעולם, בגלל שהוא לא פתוח לתחרות. וזאת הבעיה האמיתית שלו ושכל כל רוכבי האופנועים. לא דורשים מחיר מוזל ומסובסד, דורשים מחיר תחרותי והוגן.

הבן אדם כעס על המחיר הגבוה של הביטוח חובה לאופנועים ביחס לביטוח למכוניות רגילות

לא נראה לי שהבנתם אותי - כעסתי על המחיר של ביטוח חובה לאופנועים ביחס לעולם. אמרתי מפורשות שהביטוח לאופנועים צריך להיות גבוה משל מכוניות, אך לא בשיעור שהוא עומד עליו היום, שכן כיום אני נושא גם בחבות של המכוניות שפוגעות בי באשמת נהגיהן. שניכם צריכים ללמוד הבנת הנקרא.

משה, ברגע שאני אסיים את התואר ואפתח סטרטאפ אתה תהיה המנקה שלי!!!👏
יש כמה בעיות לוגיות:
1. אתה כבר המנקה שלי.
2. אתה לא תפתח סטארטאפ כי אתה אנאלפבת.
3. אתה תמכור אפקות לבילדרים עד סוף ימיך ותגיד שנו אקספלוד מעלה 50 ק"ג שריר, גם כשתסיים את התואר במחשפים.

יש כמה בעיות לוגיות:
1. אתה כבר המנקה שלי.
2. אתה לא תפתח סטארטאפ כי אתה אנאלפבת.
3. אתה תמכור אפקות לבילדרים עד סוף ימיך ותגיד שנו אקספלוד מעלה 50 ק"ג שריר, גם כשתסיים את התואר במחשפים.

על זה, אני אעסיק אותך כמנקה שלי ואז אפטר אותך!

לא נראה לי שהבנתם אותי - כעסתי על המחיר של ביטוח חובה לאופנועים ביחס לעולם. אמרתי מפורשות שהביטוח לאופנועים צריך להיות גבוה משל מכוניות, אך לא בשיעור שהוא עומד עליו היום, שכן כיום אני נושא גם בחבות של המכוניות שפוגעות בי באשמת נהגיהן. שניכם צריכים ללמוד הבנת הנקרא.

Dead man talking:fuck:

---------- התגובה התווספה ב 02:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 02:49 ----------

אתה מודע לזה שאחרי התואר אתה תהיה QA חסר עתיד (מצטער כל ה QA באשר הם, גם בת דודה שלי כזו), כן? אלא אם תעשה תואר שני.

הבל הבלים!

אתה מודע לזה שאחרי התואר אתה תהיה QA חסר עתיד (מצטער כל ה QA באשר הם, גם בת דודה שלי כזו), כן? אלא אם תעשה תואר שני.

למה נראה לך ?
בלי תואר הוא יכול להיות QA
עם תואר הוא יתכנת יסבול ויקבל קצת כסף ורכב

למה נראה לך ?
בלי תואר הוא יכול להיות QA
עם תואר הוא יתכנת יסבול ויקבל קצת כסף ורכב
אני יודע. אני משווה את התואר שלו לאחד בלי תואר שבודק QA, כדי להראות שאין לו עתיד.
(ולמי שתהה, גם לי אין עתיד).

משה אתה טועה, תואר שני ברוב המקרים חסר חשיבות בתחום הזה.
ולא חושב שיש שום דבר רע לעבוד במשרת פיתוח בהיי טק, זה המשרה הכי טובה לשכיר.

משה אתה טועה, תואר שני ברוב המקרים חסר חשיבות בתחום הזה.
ולא חושב שיש שום דבר רע לעבוד במשרת פיתוח בהיי טק, זה המשרה הכי טובה לשכיר.
אני לא דיברתי ברצינות בכל האשכול הזה, סתם רציתי לעצבן את האנאלפבת. לא מכיר את התחום, זה לא התחום שלי ולעולם לא יהיה (למרות שכן רציתי ללכת בתחום כשהייתי בתיכון, אבל 3 שנים מדעי המחשב הספיקו לי להבין שזה לא אני).
בן דוד שלי מפתח תוכנה, לא כזה להיט והוא באחד המקומות הטובים בארץ. אני מניח שזה משתנה בין מקום למקום, אבל לעבוד שעות מטורפות עם שכר שהוא קצת מעל הממוצע (נטו), זה לא בדיוק נקרא "העבודה הכי טובה לשכיר".
שכירים יש לך גם רופאים מומחים בבתי חולים שמרוויחים פי-2 ויש לך מדענים שעושים את אותו הסכום כמו בהייטק (תלוי מה משווים מול מה).
לא מדבר גם על פיתוחים של תרופות בטבע ומוסדות של ביוטכנולוגיה והדנסה ביו-רפואית שהכסף שם זורם כמו מים.
קשה לקבוע את זה ולומר חד משמעית ש X Y Z הוא הכי טוב לשכיר או אצמעי, תלוי ביותר מידי משתנים.

אני לא דיברתי ברצינות בכל האשכול הזה, סתם רציתי לעצבן את האנאלפבת. לא מכיר את התחום, זה לא התחום שלי ולעולם לא יהיה (למרות שכן רציתי ללכת בתחום כשהייתי בתיכון, אבל 3 שנים מדעי המחשב הספיקו לי להבין שזה לא אני).
בן דוד שלי מפתח תוכנה, לא כזה להיט והוא באחד המקומות הטובים בארץ. אני מניח שזה משתנה בין מקום למקום, אבל לעבוד שעות מטורפות עם שכר שהוא קצת מעל הממוצע (נטו), זה לא בדיוק נקרא "העבודה הכי טובה לשכיר".
שכירים יש לך גם רופאים מומחים בבתי חולים שמרוויחים פי-2 ויש לך מדענים שעושים את אותו הסכום כמו בהייטק (תלוי מה משווים מול מה).
לא מדבר גם על פיתוחים של תרופות בטבע ומוסדות של ביוטכנולוגיה והדנסה ביו-רפואית שהכסף שם זורם כמו מים.
קשה לקבוע את זה ולומר חד משמעית ש X Y Z הוא הכי טוב לשכיר או אצמעי, תלוי ביותר מידי משתנים.

קצת מעל הממוצע? 🤡
אני כסטודנט מסכן מרוויח יותר מרופא מתמחה...
רופא מומחה שעובד כמו מטורף, גם בבית חולים וגם במרפאה פרטית, לא תמיד ירוויח יותר ממפתח.

בנוגע לשכר אתה שוב טועה, יש טבלאות שכר שאתה יכול להשוות אנשים בחברות תרופות
לאנשי היי טק.

אגב לך תמצא תחום שבו הבונוסים כל כך גדולים...

קצת מעל הממוצע? 🤡
אני כסטודנט מסכן מרוויח יותר מרופא מתמחה...
רופא מומחה שעובד כמו מטורף, גם בבית חולים וגם במרפאה פרטית, לא תמיד ירוויח יותר ממפתח.

בנוגע לשכר אתה שוב טועה, יש טבלאות שכר שאתה יכול להשוות אנשים בחברות תרופות
לאנשי היי טק.

אגב לך תמצא תחום שבו הבונוסים כל כך גדולים...
אני הגעתי לרופא מומחה, איך הגעת לרופא מתמחה. ורופא מתמחה בכל העולם מרוויח גרושים ועובד המון שעות, אבל אם הוא מספיק טוב, אחרי זהו הוא ירוויח יותר ממך, אולי אפילו פי 2.
רופא שעובד במרפאה פרטית 99% יריוויח יותר ממפתח ממוצע.
כן, טבלאות סטטיסטיות שלא יודעות להשוות בין וותק, רמת השכלה, גיל, ושוויון התפקיד (שלפעמים בלתי אפשרי לעשות).
אפשר להתווכח על זה עד מחר, אבל אתה לא יכול לטעון ש X יותר טוב מ Y, יש פה יותר מידי משתנים מעורבים ויש מספיק רופאים שמרוויחים יותר ממפתחי תוכנה ויש מספיק מפתחי תוכנה שמרוויחים יותר מרופאים (רופאי משפחה לדוגמה).

אני הגעתי לרופא מומחה, איך הגעת לרופא מתמחה. ורופא מתמחה בכל העולם מרוויח גרושים ועובד המון שעות, אבל אם הוא מספיק טוב, אחרי זהו הוא ירוויח יותר ממך, אולי אפילו פי 2.
רופא שעובד במרפאה פרטית 99% יריוויח יותר ממפתח ממוצע.
כן, טבלאות סטטיסטיות שלא יודעות להשוות בין וותק, רמת השכלה, גיל, ושוויון התפקיד (שלפעמים בלתי אפשרי לעשות).
אפשר להתווכח על זה עד מחר, אבל אתה לא יכול לטעון ש X יותר טוב מ Y, יש פה יותר מידי משתנים מעורבים ויש מספיק רופאים שמרוויחים יותר ממפתחי תוכנה ויש מספיק מפתחי תוכנה שמרוויחים יותר מרופאים (רופאי משפחה לדוגמה).

ברור שכן בשביל זה יש ממוצעים, והן כן לוקחות בחשבון וותק וסוג התחום בו אתה עוסק.
תשווה רופא מומחה לTL(technical leader) ותראה שהמשכורות שלהם די זהות ואם כוללים בונוסים אז בהיי טק המשכורת יותר גבוהה.

אבל זה לא משנה, כסף זה לא העניין בכלל.
התנאים הכוללים של עובד היי טק הרבה יותר גבוהים משל רופא מומחה ממוצע.

אגב אני מדבר פה רק על ישראל, אני לא יודע מה הולך במקומות אחרים בעולם.

ברור שכן בשביל זה יש ממוצעים, והן כן לוקחות בחשבון וותק וסוג התחום בו אתה עוסק.
תשווה רופא מומחה לTL(technical leader) ותראה שהמשכורות שלהם די זהות ואם כוללים בונוסים אז בהיי טק המשכורת יותר גבוהה.

אבל זה לא משנה, כסף זה לא העניין בכלל.
התנאים הכוללים של עובד היי טק הרבה יותר גבוהים משל רופא מומחה ממוצע.

אגב אני מדבר פה רק על ישראל, אני לא יודע מה הולך במקומות אחרים בעולם.
אני דיברתי בכללי, ישראל זה לא דוגמה.

נהמחיר עדיין גבוה יותר מכל ביטוח אופנוע בעולם, בגלל שהוא לא פתוח לתחרות.

לא, אם המחיר היה פתוח לתחרות לא היה בכלל ביטוח לאופנועים. ה"פול" הוקם בגלל שחברות הביטוח החליטו שלא כדאי להם להתעסק עם אופנועים (ועם עוד כמה סוגי לקוחות לא משתלמים) והמדינה הכריחה אותם למצוא פתרון. אני זוכר שבזמנו זה הקפיץ את המחירים בערך ב25-30 אחוז, העלה את הביטוח של 50 סמ"ק למשהו כמו 1600 ש"ח, אבל כנראה בלי זה לא היה אפשר לבטח בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית