הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"החיים בישראל בלתי נסבלים, מיסוי בשמיים ואפס שירות לאזרח"

לפי הלוגיקה שלך - כהולך רגל אני צריך לשלם את הפרמיה הכי גבוהה. כרוכב אופנוע לפחות יש לי קסדה ומיגונים, ועל כן פגיעות הגוף שלי תהיינה קטנות משל הולך רגל.
אני לא יכול לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות - אני יכול לתבוע אך ורק את ביטוח החובה. עברתי את התהליך הזה - אני מכיר אותו ממקור ראשון.
פרמיית ביטוח החובה לוולוו תהיה בדיוק אותו דבר כמו מכונית אחרת מאותו נפח. אתה מוזמן לבדוק פה: http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp.
למשאיות, נכון יהיה ביטוח צד ג' יקר יותר.

אבל - אם משאית פוגעת במכונית שלך, באשמת נהג המשאית - בפעם הבאה שתבוא לחדש ביטוח חובה - הפרמיה שלך תהיה יקרה יותר. על אותו משקל - כי בחרת להתנייד על כלי יותר פגיע ממשאית, מההיגיון שלך, תוספת הפרמיה מוצדקת.

לפי הלוגיקה שלך - כהולך רגל אני צריך לשלם את הפרמיה הכי גבוהה. כרוכב אופנוע לפחות יש לי קסדה ומיגונים, ועל כן פגיעות הגוף שלי תהיינה קטנות משל הולך רגל.
אני לא יכול לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות - אני יכול לתבוע אך ורק את ביטוח החובה. עברתי את התהליך הזה - אני מכיר אותו ממקור ראשון.
פרמיית ביטוח החובה לוולוו תהיה בדיוק אותו דבר כמו מכונית אחרת מאותו נפח. אתה מוזמן לבדוק פה: http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp.

אבל - אם משאית פוגעת במכונית שלך, באשמת נהג המשאית - בפעם הבאה שתבוא לחדש ביטוח חובה - הפרמיה שלך תהיה יקרה יותר. על אותו משקל - כי בחרת להתנייד על כלי יותר פגיע ממשאית, מההיגיון שלך, תוספת הפרמיה מוצדקת.

אם הולך הרגל ילך על הכביש, כן אני מסכים איתך הפריימה שלך צריכה להיות מאוד גבוהה.
חברת או סוכן הביטוח שלך יכולים להציע לך ביטוח יותר זול...

היא לא תיהיה יותר גבוהה(אלא אם הפעלת את הביטוח שלך, ואתה לא חייב).
אני מכיר תביעה בבית משפט תביעות קטנות שזכתה, אז אני לא יודע מה להגיד לך.

במקרה של תאונת דרכים שבה נפצעת - אתה תהיה חייב להפעיל את ביטוח החובה שלך ועל כן היא תהיה גבוהה יותר.
אני אחדד את הנקודה של בית המשפט - במקרה שיש לך ביטוח חובה תקף - אתה לא יכול לתבוע אף אחד על פציעות הגוף שלך, כתוצאה מתאונת דרכים, מלבד ביטוח החובה.
במקרה של אדם שנסע ללא ביטוח חובה תקף, והמשטרה מצאה את נהג הרכב השני אשם - יש פסק דין תקדימי שלפיו אותו אדם יוכל לתבוע את ביטוח החובה של הנהג השני לפי פקודת הנזיקין: http://waml.haifa.ac.il/asman/index/main/4/tortsordinance.htm.

אותו אדם שנה ללא ביטוח חובה בתוקף עדיין יצטרך לתת את הדין על כך, שכן מדובר בעבירה פלילית. כמו כן, מדובר במשחק ברולטה רוסית, שכן אם היה נקבע כי התאונה באשמתו, או אם היה מדובר בתאונה עצמית, הרי שהוא היה צריך לספוג את ההוצאות הרפואיות ולשלם אותן מכיסו.

לרוב, אתם הורגים את עצמכם.
הרי הסיבה שמתלכתחילה אנשים פונים לכלי רכב דו גלגלי, היא לחסוך זמן(ודלק), ואיך חוסכים זמן בכביש? עוקפים מכוניות ומשתחלים בין מכוניות ובין חריצים, ומזגזגים, וככה מתים.
אם הייתם נוסעים על דו גלגלי כמו שאמורים בתיאוריה(כמו רכב רגיל) אז היו לכם פחות הרוגים.
אבל אז לא היה שום הגיון בלנסוע על אופנוע.
אז בבקשה, אל תאשים ישר את הנהגים האחרים, קודם תעשו בדק בית אצלכם. תסעו כמו בני אדם ותמותו פחות, תמותו פחות ותשלמו פחות ביטוח.
כולנו רואים איך קטנועים ואופנועים נוסעים בעיר, הם עושים מה שבא להם ואחרי זה מתפלאים ממה שקורה להם..

דברי תעמולה שאולי יצליחו על אנשים שלא מכירים את שוני האיכות חיים.
בשנה האחרונה הייתי צריך להתחבאות בחדר מדרגות מספר פעמים כי ירו לאזור שלי טילים,
ואין מקלט בבניין שאני גר.

קשה לי לחיות כאן כי לוקחים לי 50-60 אחוז מיסים ישירים, ויש מיסים עקיפים בין הגבוהים בעולם.
יש גבול לכמה שאהבה למדינה ולמשפחה והחברים שלך יכולים להחזיק אותך במדינה
שבעיקר גונבים ממך.
אוקיי, שתבין שאני לא אומר שמה שאתה אומר לא נכון.
פשוט זה לא מתמטיקה 1+1=2 , זה שיקולים כאלה ואחרים ודברים שבן אדם עושה עם עצמו ולא כמו רובוט בלי רגש או חשיבה אישית.

אתה בחרת לגור בארץ אחרת אני מעדיף לחיות פה לבינתיים.
לכל דבר יש את "הקש ששבר את גב הגמל" גם אני חשבתי וחושב לפעמים לעבור לארה"ב בינתיים אני נישאר פה בגלל הצבא ומה שאני מחשיב כדבר טוב פה (חיי החברה).
חשבתי לעבור לכמה שנים לשם אחרי שאני יסיים צבא ליראות עולם ולדעת בידיוק מה כדאי לי,עד אז אני לא בוכה על כמה לוקחים לי כי אני יודע שזה לא ישנה משהו.
אלא אם כן תיהיה מלחמת אזרחים ובישראל זה לא הולך ליקרות.

פשוט זה לא מתמטיקה 1+1=2 , זה שיקולים כאלה ואחרים ודברים שבן אדם עושה עם עצמו ולא כמו רובוט בלי רגש או חשיבה אישית.

לכל דבר יש את "הקש ששבר את גב הגמל" גם אני חשבתי וחושב לפעמים לעבור לארה"ב בינתיים אני נישאר פה בגלל הצבא ומה שאני מחשיב כדבר טוב פה (חיי החברה).
חשבתי לעבור לכמה שנים לשם אחרי שאני יסיים צבא ליראות עולם ולדעת בידיוק מה כדאי לי,עד אז אני לא בוכה על כמה לוקחים לי כי אני יודע שזה לא ישנה משהו.

עם כל הכבוד, אתה צעיר מת ואין לך מושג מה הולך באזרחות, חכה כמה שנים ואז ייתכן מאוד ותשיר מנגינה אחרת לגמרי

לרוב, אתם הורגים את עצמכם.
הרי הסיבה שמתלכתחילה אנשים פונים לכלי רכב דו גלגלי, היא לחסוך זמן(ודלק), ואיך חוסכים זמן בכביש? עוקפים מכוניות ומשתחלים בין מכוניות ובין חריצים, ומזגזגים, וככה מתים.
אם הייתם נוסעים על דו גלגלי כמו שאמורים בתיאוריה(כמו רכב רגיל) אז היו לכם פחות הרוגים.
אבל אז לא היה שום הגיון בלנסוע על אופנוע.
אז בבקשה, אל תאשים ישר את הנהגים האחרים, קודם תעשו בדק בית אצלכם. תסעו כמו בני אדם ותמותו פחות, תמותו פחות ותשלמו פחות ביטוח.
כולנו רואים איך קטנועים ואופנועים נוסעים בעיר, הם עושים מה שבא להם ואחרי זה מתפלאים ממה שקורה להם..

נתוני המשטרה תומכים בכך שמרבית התאונות המערבות אופנוע ומכונית נגרמות באשמת נהג המכונית. תגגל - נתון זה נטען אלפי פעמים במהלך המאבק בביטוח. אני רואה גם הרבה נהגי מכוניות שיכורים, שחותכים נתיבים, וכו'.

תקרא את ההודעה שלי שוב, אני גר בארץ.
ואתה לא רוצה לקטר אלא להצהיר כמה טוב לך, אז אני לא מפריע לך.

עם כל הכבוד, אתה צעיר מת ואין לך מושג מה הולך באזרחות, חכה כמה שנים ואז ייתכן מאוד ותשיר מנגינה אחרת לגמרי
צעיר מת? מישהו מדבר ככה באמת?
אל תשאל גם כאילו אני ילד בן 10 שהולך לקייטנות.
והכל יכול להיות.... כמו שכתבתי בידיוק שיכול להיות שאני יעבור.
בחיים יש טוויסטים לא צפויים שיכול לגרום לך לשנות את צורת החשיבה וסדר העדיפויות.
אז גם אתה יכול "לשיר מנגינה אחרת לגמרי"

תקרא את ההודעה שלי שוב, אני גר בארץ.
ואתה לא רוצה לקטר אלא להצהיר כמה טוב לך, אז אני לא מפריע לך.
לא כזה טוב לי פה, פשוט אני לא חושב שלגור במקום אחר יעשה אותי יותר מאושר בינתיים.
ואושר יותר חשוב לי מעושר.

הביטוח של אופנוע מעצבן אותך? מה עם ביטוח לנהג חדש\צעיר? למה שאני אצטרך לשלם פי 2 מכל אדם אחר רק בגלל הגיל שלי?
ילד בן 20 אחראי מספיק לפקד על 3 חיילים בטנק, אבל לא מספיק אחראי כדי שיתייחסו אליו כמו נהג מבוגר ולא יצטרך לשלם הון תועפות על ביטוח.

אני לא מבין מה שייך מה אשמת מי. זה כבר קייס שאפשר לטעון אחרי שהתאונה נעשתה, אבל העובדה היא שאופנועים מעורבים ביותר תאונות וכשיש תאונות יש יותר נזק גם לרכב וגם לרוכב האופנוע ולכן זה דורש יותר שירות והשקעה מחברת הביטוח וזה יהיה מגוחך שהיא תעשה יותר עבודה בחינם כי ל-Stardust לא מתאים לשלם יותר. אני מסכים איתך שלא צריך להכריח אותך לשלם על שום ביטוח אבל זה כבר דיון אחר.

עובדה שההתחשבנות הנ"ל אכן נעשית לגבי נזקי הרכוש. אם אין חשיבות לאשמה, אז גם אין עילה לתבוע את המהנדסים שהתרשלו באולמי ורסאי והמכבייה. ההוצאות המשפטיות והתפעוליות של חברת הביטוח הן חלק מהפרמיה, וגם הן באות בסופו של דבר בחשבון בפסקי דין ובסילוק שבין חברות הביטוח.

עובדה שההתחשבנות הנ"ל אכן נעשית לגבי נזקי הרכוש. אם אין חשיבות לאשמה, אז גם אין עילה לתבוע את המהנדסים שהתרשלו באולמי ורסאי והמכבייה. ההוצאות המשפטיות והתפעוליות של חברת הביטוח הן חלק מהפרמיה, וגם הן באות בסופו של דבר בחשבון בפסקי דין ובסילוק שבין חברות הביטוח.

אני לא דיברתי לתבוע או לא, אני דיברתי על השירות שמספקת חברת הביטוח והקשר הישיר לזה למחיר של המוצר שאתה קונה (ביטוח).

אני לא דיברתי לתבוע או לא, אני דיברתי על השירות שמספקת חברת הביטוח והקשר הישיר לזה למחיר של המוצר שאתה קונה (ביטוח).

אז הסברתי שבנזקי הרכוש - ההוצאות המשפטיות והתפעוליות של חברות הביטוח באות לידי ביטוי:
א. בפרמיה המשולמת.
ב. בסילוק תביעות בין חברות הביטוח.
ג. בפסקי דין שקובעים בין השאר גם כיסוי הוצאות משפט ותפעול לטובת חברת הביטוח של הנהג שנקלע לתאונה שלא באשמתו.

בתביעות גוף אין חשיבות לאשמה, על כן אני משלם את כל ההוצאות הנ"ל גם במקרים בהם נפגעתי שלא באשמתי.

אז הסברתי שבנזקי הרכוש - ההוצאות המשפטיות והתפעוליות של חברות הביטוח באות לידי ביטוי:
א. בפרמיה המשולמת.
ב. בסילוק תביעות בין חברות הביטוח.
ג. בפסקי דין שקובעים בין השאר גם כיסוי הוצאות משפט ותפעול לטובת חברת הביטוח של הנהג שנקלע לתאונה שלא באשמתו.

בתביעות גוף אין חשיבות לאשמה, על כן אני משלם את כל ההוצאות הנ"ל גם במקרים בהם נפגעתי שלא באשמתי.

המחיר לשירות שאתה משלם לא קשור להאם התאונה נגרמה באשמתך או לא בגלל שעצם התביעה לא תלוייה באשמה ועצם העלויות לטיפול הרפואי ו/או לתיקון הרכב לא קשורים בכלל לעניין. העניין הוא ההתעסקות של חברת ביטוח עם בית משפט, חברות ביטוח אחרות ואינספור דברים שמסביב לעניין. אני לא חושב שהיית מצפה שהם יעשו את זה בחינם, גם עצם הבדיקה אצל מי מונחת האשמה זה שירות שדורש משאבים. בכל אופן הטיעון בבסיס שלו הוא מצחיק, בתור מאבטח אם אני רוצה לעשות ביטוח חיים הוא יעלה לי יותר גם אם יבואו אליי מאחורה וידקרו אותי וגם אם אני ארוץ ללבה רותחת.

המחיר לשירות שאתה משלם לא קשור להאם התאונה נגרמה באשמתך או לא בגלל שעצם התביעה לא תלוייה באשמה ועצם העלויות לטיפול הרפואי ו/או לתיקון הרכב לא קשורים בכלל לעניין. העניין הוא ההתעסקות של חברת ביטוח עם בית משפט, חברות ביטוח אחרות ואינספור דברים שמסביב לעניין. אני לא חושב שהיית מצפה שהם יעשו את זה בחינם, גם עצם הבדיקה אצל מי מונחת האשמה זה שירות שדורש משאבים. בכל אופן הטיעון בבסיס שלו הוא מצחיק, בתור מאבטח אם אני רוצה לעשות ביטוח חיים הוא יעלה לי יותר גם אם יבואו אליי מאחורה וידקרו אותי וגם אם אני ארוץ ללבה רותחת.

הוא קשור בהחלט כי אם מישהו אחר אשם - הוא או חברת הביטוח שלו הם אלו שישלמו את ההוצאות ולא אני. כך כאמור, המצב בתביעות רכוש, אך לא בתביעות גוף.
הבדיקה אצל מי האשמה לא מונחת אצל חברות הביטוח, אלא אצל משטרת ישראל.

אני לא מבין למה הטיעון מצחיק. אם הילד הערס של הכיתה הרביץ לחנון של הכיתה וגרם לו נזק, וההורים שלו תובעים את ההורים של הילד הערס - הילד החנון צריך לשלם פרמיית בריאות גבוהה יותר בשנה הבאה כי הוא חלש?
זה כ"כ ברור שמי שגרם נזק, בשוגג או שלא, הוא זה שצריך לשלם עליו, ולא הנפגע.

הוא קשור בהחלט כי אם מישהו אחר אשם - הוא או חברת הביטוח שלו הם אלו שישלמו את ההוצאות ולא אני. כך כאמור, המצב בתביעות רכוש, אך לא בתביעות גוף.
הבדיקה אצל מי האשמה לא מונחת אצל חברות הביטוח, אלא אצל משטרת ישראל.

אני לא מבין למה הטיעון מצחיק. אם הילד הערס של הכיתה הרביץ לחנון של הכיתה וגרם לו נזק, וההורים שלו תובעים את ההורים של הילד הערס - הילד החנון צריך לשלם פרמיית בריאות גבוהה יותר בשנה הבאה כי הוא חלש?
זה כ"כ ברור שמי שגרם נזק, בשוגג או שלא, הוא זה שצריך לשלם עליו, ולא הנפגע.

בן אדם שמנהל אורח חיים מסוכן צריך לשלם ביטוח חיים גדול יותר, זה לא ברור מעליו?

בן אדם שמנהל אורח חיים מסוכן צריך לשלם ביטוח חיים גדול יותר, זה לא ברור מעליו?

מתי הדיון עבר לביטוח חיים? דיברנו על ביטוח חובה ותאונות דרכים.
אני מסכים שביטוח החובה שלי צריך להיות גבוה יותר, אך הסיכון שמישהו אחר יפגע בי שלא באשמתי - לא אני צריך לשאת בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית