הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"החיים בישראל בלתי נסבלים, מיסוי בשמיים ואפס שירות לאזרח"

אני יודע. אני משווה את התואר שלו לאחד בלי תואר שבודק QA, כדי להראות שאין לו עתיד.
(ולמי שתהה, גם לי אין עתיד).

משה ואני יודעים שהכל בצחוק.
אבל בגלל שמשה התחצף הוא אפילו לא יהיה המנקה בסטרטאפ שלי.
אולי אני אעסיק אותו בתור זה שמפנה את השקיות זבל אחרי שהמנקה סיים...
🤡

מה הסטארט אפ שלך? מתקן שגיאות כתיב אוטומטי שבאמת עובד? 😃
או מכונת מציצה שבסוף מוציאה קרמבו?

מה הסטארט אפ שלך? מתקן שגיאות כתיב אוטומטי שבאמת עובד? 😃
או מכונת מציצה שבסוף מוציאה קרמבו?

לא. "כוספומט"

כמו כספומט רגיל, רק במקום כסף יוצא כוס.

תחשוב, אני אלחם בכל תעשיית הזנות, אבל שלי יהיה חוקי ולכן אני אנצח את תעשיית הזנות.
זה רעיון גאוני. אתה שם כרטיס אשראי, ויוצא לך תחת\כוס לפי בחירה.

אל תשכח לקרוא לחברה alotta fagina
9644677_gal.jpg

לא. "כוספומט"

כמו כספומט רגיל, רק במקום כסף יוצא כוס.

תחשוב, אני אלחם בכל תעשיית הזנות, אבל שלי יהיה חוקי ולכן אני אנצח את תעשיית הזנות.
זה רעיון גאוני. אתה שם כרטיס אשראי, ויוצא לך תחת\כוס לפי בחירה.

זאת בדיחה שאתה המצאת? כי חבר שלי אמר לי את זה לפני איזה שבועיים בערך חחח

לא, אם המחיר היה פתוח לתחרות לא היה בכלל ביטוח לאופנועים. ה"פול" הוקם בגלל שחברות הביטוח החליטו שלא כדאי להם להתעסק עם אופנועים (ועם עוד כמה סוגי לקוחות לא משתלמים) והמדינה הכריחה אותם למצוא פתרון. אני זוכר שבזמנו זה הקפיץ את המחירים בערך ב25-30 אחוז, העלה את הביטוח של 50 סמ"ק למשהו כמו 1600 ש"ח, אבל כנראה בלי זה לא היה אפשר לבטח בכלל.

אוקיי לא ידעתי את זה,
אבל איך מסבירים את זה שבכל העולם כן יש חברות ביטוח לאופנועים רווחיות ובארץ לא?
עד כדי כך האופנוען הישראלי גרוע?
נשמע לי מאוד מוזר שאין מי שיעשה מזה ביזנס. הרי תמיד אפשר להעלות את מחיר הביטוח כדי שיהיה משתלם.

אוקיי לא ידעתי את זה,
אבל איך מסבירים את זה שבכל העולם כן יש חברות ביטוח לאופנועים רווחיות ובארץ לא?
עד כדי כך האופנוען הישראלי גרוע?
נשמע לי מאוד מוזר שאין מי שיעשה מזה ביזנס. הרי תמיד אפשר להעלות את מחיר הביטוח כדי שיהיה משתלם.

בארץ, כפי שהסברתי במהלך השרשור - האופנוען משלם על הסיכון שאדם אחר יפגע בו שלא באשמתו.
הגורם השני הוא שבחו"ל (ברוב המדינות המפותחות) כיסוי רפואי לנפגעי תאונות דרכים מכוסה ע"י הביטוח הבריאותי הממלכתי (המקביל לקופות החולים בארץ), בעוד שבארץ יש הפרדה בין תאונות דרכים לבין כל פגיעה אחרת.

לא, אם המחיר היה פתוח לתחרות לא היה בכלל ביטוח לאופנועים. ה"פול" הוקם בגלל שחברות הביטוח החליטו שלא כדאי להם להתעסק עם אופנועים (ועם עוד כמה סוגי לקוחות לא משתלמים) והמדינה הכריחה אותם למצוא פתרון. אני זוכר שבזמנו זה הקפיץ את המחירים בערך ב25-30 אחוז, העלה את הביטוח של 50 סמ"ק למשהו כמו 1600 ש"ח, אבל כנראה בלי זה לא היה אפשר לבטח בכלל.

כן, כל החברות בבת אחת החליטו שאופנועים זה פתאום לא רווחי ונשאר מלא ביקוש שלא נענה. הגיוני

חברים, אין אפשרות להשוות מדינה כמו גרמניה לישראל כי המציות שלנו ושלהם שונה (סוג אוכלוסיה, סביבה, משאבים אקלים וכ'ו ). אבל יש מספר נקודות שכן מאד בעייתיות (לרעתינו) המשפיעות על מחירי המזון: מדיניות היבוא והיצוא היא מאד ריכוזית. יש מיסוי ענק על יבוא של תוצרת חקלאית (ירקות,פירות,חלב) ואנחנו שבויים בידי "יצרנים מקומיים" שגם מקבלים מים לחקלאות וגם הטבות מס וגם מהווים קרטל מונופוליסטי ושחוסם כל ניסיון לפתוח את השוק ליבוא מקביל. היצוא מאפשר ומעודד (!!!) את מכירת המוצרים הטובים יותר לחו''ל במחיר זול על חשבונינו כי אנחנו אלה שמשלימים ליצרנים את ההפרש במחירים בארץ.
יש לנו ארץ אחת ואנחנו לא יכולים לברוח אלה צריכים לפעול כדי לשנות אותה לטובה (חרם צרכני זה לא מילה גסה).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית