נק' מוניטין:
256
- 300
- 6
שלום לכולם, לא מזמן חשתי כאבים מתחת לברכיים וכשהלכתי לרופא הוא אבחן את הבעיה כ:"אוסגוד שלטר". כתוצאה מכך נטלתי כדורים נוגדי דלקת וכאבים, הכאבים פחות או יותר עברו ואני די מתאמן כרגיל.
אחרי שגלשתי וחיפשתי דברים שיכולו למנוע בעיות כאלה בעתיד מצאתי שיש תוספי תזונה במיוחד למניעת הדברים האלה. מתוך קילוגרם:
הרצתי חיפוש בגוגל ולצערי מצאתי כל מיני אתרים ומחקרים שאומרים שזה שטויות. לדוגמה: http://www.news1.co.il/Archive/001-D-249803-00.html
מה דעתכם על הדברים האלה? יש טעם לקנות?
תודה.
טעות בפורום- אם תוכלו להעביר אני אודה לכם.
אחרי שגלשתי וחיפשתי דברים שיכולו למנוע בעיות כאלה בעתיד מצאתי שיש תוספי תזונה במיוחד למניעת הדברים האלה. מתוך קילוגרם:
תוספים לטיפול במפרקים
האתלטים העוסקים בפעילות ספורט מגוונת נמצאים לרוב תחת שחיקה עצומה של המפרקים, אם כפונקציה של ריצה מסביב למגרש המשחק, או כתוצאה מהתנגשות של אתלטים אחרים בהם (כמו בפוטבול וב-MMA). בעוד ששמירה על בריאות המפרקים אינה בדיוק מאפיין של ביצועים, ברור שאתלט פצוע לא יוכל להגיע לביצועים טובים, אם בכלל יוכל לבצע משהו בהיותו פצוע.
קיימים מספר תוספים פוטנציאלים יעילים עבור בריאות כללית של המפרקים (או לשם טיפול בסוגים מסויימים של פציעות). הקוקטייל הנפוץ ביותר הוא שילוב של כונדרויטין סולפט (chondroitin sulfate) וגלוקוזמין סולפט (glucosamine sulfate), אשר מספקים ביחד את אבני הבניין לרקמות חיבור, ושהוכחו כעוזרים לרפא סוגים מסויימים של פציעות מפרקים (בייחוד דלקת מפרקים). גם ל- MSM (methylsulfonylmethane) עשויה להיות תועלת.
בעיה אחת שקיימת בשימוש בתוספים אלה היא שלרוב לוקח להם 4-6 שבועות להשפיע, ולכן, אנשים שאינם מרגישים שינוי חיובי לאחר 4-6 שבועות של שימוש נכון לא ירוויחו דבר מהשימוש בהם.
המינונים המקובלים עבור התוספים הללו הם 1.5 גרמים ביום עבור כונדרויטין סולפט וגלוקוזמין סולפט ו- MSM (כל אחד מהם).
בנוסף, פאפין (papain) ו- ברומליין (bromelain), אנזימים שנמצאים באננס, נמצאו כבעלי השפעה חיובית בשליטה בדלקתיות. בהקשר זה ברצוני להעלות שוב את שמן הדגים כבעל השפעה חיובית בשליטה בדלקתיות, שליטה שמהווה מפתח חשוב במניעת פציעות. על כן חשוב להבטיח צריכה מספקת של שמן דגים על בסיס יומי.
הרצתי חיפוש בגוגל ולצערי מצאתי כל מיני אתרים ומחקרים שאומרים שזה שטויות. לדוגמה: http://www.news1.co.il/Archive/001-D-249803-00.html
מה דעתכם על הדברים האלה? יש טעם לקנות?
תודה.
טעות בפורום- אם תוכלו להעביר אני אודה לכם.
נערך לאחרונה: