הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה לבוש צנוע בניגוד לדעת הוריך? פצעי עצמך.

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,427
מנהל
נק' מוניטין:
58,704
103,265
12,427
מה תעשה נערה שרוצה להתלבש בצניעות אך הוריה לא מסכימים?
לדעת הרב יצחק זילברשטיין, חתנו של הרב יוסף אלישיב, היא יכולה לפצוע את עצמה כדי למצוא תירוץ ללבוש הצנוע.

בשבוע שעבר קיבל הרב זילברשטיין שאלה מרכזת מדרשה, לגבי בחורה מתחזקת שמעוניינת להתלבש בצניעות אך אינה יכולה לעשות זאת בגלל לחץ שמופעל עליה מהוריה, שאינם דתיים. הנערה החלה להתחזק והתקבלה למדרשה דתית, שם עברה ללבוש צנוע. בעקבות זאת הוריה הפעילו עליה לחצים בלתי פוסקים לשוב לצורת הלבוש החילונית, ולא להתלבש בצניעות."הנערה עומדת בניסיונות קשים מצד בני משפחתה, האוסרים עליה בכל תוקף ללכת בלבוש צנוע", כתבה רכזת המדרשה בשאלתה, "עלה בדעתה רעיון שהיא תפצע עצמה ברגליה ותוכל להגיד להוריה שהיא לובשת חצאית ארוכה כדי לכסות על הפצעים".

תשובתו של הרב זילברשטיין לא איחרה להגיע, ודעתו הייתה חד משמעית: "מותר לה לפצוע את עצמה כדי להתלבש בצניעות, וכדי להימלט מכל סרך של חטא"

בהמשך התייחס הרב זילברשטיין להחלטתו, ונימק אותה בסיבות שונות. הרב אף שיבח את הנערה על מעשיה והחלטתה וכתב כי "הדם מפציעה זו יכפר על עם ישראל כדם עולה וחטאת". הוא סיים את דבריו לרכזת כשהדגיש "אשרי לה לנערה זאת".

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4082069,00.html

רב טיפש. זה מה שקורה במסגרת פטריארכלית חשוכה כשגברים נותנים עצות בדברים שהם לא מבינים בהם.
שמלות מקסי זה שיא האופנה עכשיו. היה מביא לה כמה גליונות של Vogue וההורים היו מתים מגאווה מהבת הפשניסטה שלהם. 😆

איזה שטויות יאללה
אם היא תתלבש בצורה לא צנועה היא לא תוכל להתחזק?
הטמטום שבדת.

מסכנה האישה בטח זיינו לה את השכל על הדת והיא כבר התייאשה ונפלה בפח הזה:(

כפייה דתית זה עניין פסול בפני עצמו וגם אני נגד.. אבל לפעמים שוכחים גם כפייה חילונית-אם הוא רוצה להתחזק שתתחזק כל אחד מה שבראש שלו..
ואני לא דתי ולא רוצה גם.. זה הדעה שלי-כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה-ואם הסביבה שלו חושבת שהיא עושה טעות שהיא תגלה את זה בעצמה..
אה והרעיון של הפציעה אדיוטי וכבוד הרב גם לא חכם במיוחד D:

"מה תעשה נערה שרוצה להתלבש בצניעות אך הוריה לא מסכימים?"

איזה הורים יאסרו על הבת שלהם להתלבש צנוע O.ם?

מעניין, בדיוק כמו ישו!
הללו,קצת כבוד.
ישו קם לתחייה כדי להציל אותך ואותי מהחטאים שלנו!

---------- התגובה התווספה ב 22:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:12 ----------

"מה תעשה נערה שרוצה להתלבש בצניעות אך הוריה לא מסכימים?"

איזה הורים יאסרו על הבת שלהם להתלבש צנוע O.ם?
עוד לא יצא לי לראות הורים שאוסרים על הבת להתלבש "צנוע".
אבל אני בטוח שמקרים הפוכים אפשר למצוא בשפע.

Q and A:

Q) Daddy, Daddy! What is a pedophile?

A) 
Shut up son, and keep licking my balls.

Q and A:

Q) Daddy, Daddy! What is a pedophile?

A) 
Shut up son, and keep licking my balls.

חה! גדול! LOL

before-chat.jpg

נערך לאחרונה:
בשבוע שעבר קיבל הרב זילברשטיין שאלה מרכזת מדרשה, לגבי בחורה מתחזקת שמעוניינת להתלבש בצניעות אך אינה יכולה לעשות זאת בגלל לחץ שמופעל עליה מהוריה, שאינם דתיים. הנערה החלה להתחזק והתקבלה למדרשה דתית, שם עברה ללבוש צנוע. בעקבות זאת הוריה הפעילו עליה לחצים בלתי פוסקים לשוב לצורת הלבוש החילונית, ולא להתלבש בצניעות."הנערה עומדת בניסיונות קשים מצד בני משפחתה, האוסרים עליה בכל תוקף ללכת בלבוש צנוע", כתבה רכזת המדרשה בשאלתה, "עלה בדעתה רעיון שהיא תפצע עצמה ברגליה ותוכל להגיד להוריה שהיא לובשת חצאית ארוכה כדי לכסות על הפצעים".

תשובתו של הרב זילברשטיין לא איחרה להגיע, ודעתו הייתה חד משמעית: "מותר לה לפצוע את עצמה כדי להתלבש בצניעות, וכדי להימלט מכל סרך של חטא"
בהמשך התייחס הרב זילברשטיין להחלטתו, ונימק אותה בסיבות שונות. הרב אף שיבח את הנערה על מעשיה והחלטתה וכתב כי "הדם מפציעה זו יכפר על עם ישראל כדם עולה וחטאת". הוא סיים את דבריו לרכזת כשהדגיש "אשרי לה לנערה זאת".

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4082069,00.html
http://www.youtube.com/user/NuBemet#p/u/13/hf1tAEKDSZE

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית