הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה בסקוואט ודדליפט

goalkeeper01

משתמש פעיל
300
6
נק' מוניטין:
256
300
6
שלום לכולם, לאחרונה התחלתי לעשות סקוואט ודדליפט באופן קבוע ולכן אני מעלה לפה סירטונים על מנת שתגידו לי מה לתקן (ויש מה לתקן אני בטוח!!!)
סקוואט

דדליפט

בנץ' פרס

תודה, ואל תהיו עדינים 😃 אני חייב לדעת את הטכניקה פיקס ולפי מה שאני רואה יש עוד מה ללמוד

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תהפוך את הסרטונים.

כל מי שמעלה סרטון, בין אם לביקורת או סתם לקבלת תגובות, חייב לדאוג לכך שהסרטון יהיה מיושר בכיוון הנכון ולא ימינה או שמאלה. אנחנו לא צריכים לסובב את הראשים והצווארים שלנו כדי לצפות בסרטונים.

כל אשכול שבו יהיה סרטון אל מיושר יינעל ואם הסרטון יועלה כתגובה באשכול של מישהו אחר, ההודעה תימחק.

הסקוואט שלך רבעים
דדליפט עם גב עגול ואתה לא נועל
בנצ' אתה לא מכווץ בכלל

תקנה אולסטאר

• פותח/ת השרשור
תהפוך את הסרטונים.

שיט, סליחה אני הופך עוד רגע..

אני לא יודע איך להפוך, אבל לפחות את הדדליפט והבנץ' אפשר לראות אז מי שיוכל לעזור לי אני אודה לו.

וmoo לא הבנתי כלום ממה שאמרת חוץ מהגב העגול 😣

נערך לאחרונה:
הוא אמר שהסקוואט שלך לא מלא (מפרק הירך צריך להיות מתחת לפטלה-הנקודה הכי גבוהה בברך, כשאתה בנקודה הכי נמוכה בסקוואט) ושאין לך קשת בגב בבנץ'.

הוא אמר שהסקוואט שלך לא מלא (מפרק הירך צריך להיות מתחת לפטלה-הנקודה הכי גבוהה בברך, כשאתה בנקודה הכי נמוכה בסקוואט) ושאין לך קשת בגב בבנץ'.

גם השכמות לא בתוך המזרן

תקרא את הספר

שיט, סליחה אני הופך עוד רגע..

אני לא יודע איך להפוך, אבל לפחות את הדדליפט והבנץ' אפשר לראות אז מי שיוכל לעזור לי אני אודה לו.

וmoo לא הבנתי כלום ממה שאמרת חוץ מהגב העגול 😣

יש לך מדריך נעוץ על איך להפוך סרטונים למעלה. תפתח את העיניים.

• פותח/ת השרשור
אני נופל אם אני מנסה לרדת יותר, אולי זה בעיה של גמישות? אולי פשוט לפסק את הרגליים רחב יותר?

דדליפט גרוע. תסתכל על הגב, הוא נראה לך בסדר? הגב שלך עגול לגמרי. אתה צריך ללמוד לשמור על גב ישר וחזה בחוץ. אתה יכול לנסות לשכב על הבטן ולנתק את החזה מרצפה (ידיים על הראש) בשביל לקבל תחושה של כיווץ בגב שצריך להיות לך בדד ליפט. עד שלא תלמד לשמור על גב ישר הייתי נמנע מדדליפט, אתה עלול לעשות נזק לגב

• פותח/ת השרשור
תראו את הבעיה שלי בסקוואט אני לא מצליח לרדת מספיק בשביל שאני יעשה סקוואט עמוק, הנה סרטון שמצאתי ביוטיוב ומדגים את הבעיה שלי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ברוך הבא לפורום!
אם המטרה שלך היא פיתוח מסה\כוח אז אל תתעסק עם שטויות:

תפסיק את התוכנית שלך, ותעבור לתכנית שנקראת SS -Starting Strength. היא הכי טובה למתחילים.
*הערה: אם אתה מתאמן בנוסף בשחייה\כדורגל או לא יודע מה אז התכנית הזו כנראה לא בשבילך, זה יהיה יותר מדי עומס.
התכנית הזאת תביא אותך תוך מספר חודשים לתוצאות מדהימות אבל אתה צריך להשקיע הרבה בלאכול, לישון, להתאמן עם טכניקה טובה.

תשיג את הסרט SS של מארק ריפטו (הוא המציא את התכנית) ותראה את הביצוע של התרגילים. תלמד אותם.
אני ממליץ לך גם לקרוא את הספר SS (יש רק באנגלית).

אחרי שאתה עושה את כל אלה תחזור למכון, תעשה אימון ראשון בתכנית ותעלה סרטונים של הביצוע.

בהצלחה!

לעניות דעתי רוב הסיכויים שהבעיה היא לא פיסית, אלא אתה פשוט לא יודע לרדת.
אני חושב על 2 דברים שאולי יעזרו לך
1. תעשה בוקס סקוואט (סקוואט שבו אתה מתיישב על משהו) ותשחק עם הגובה לרמה שבה אתה מאבד שיווי משקל, וכל פעם תנסה להוריד מעט את הגובה. לאט לאט אתה תגיע מספיק נמוך בלי לאבד שיווי משקל.
2. פשוט תמצא עמוד יציב כלשהו. תעמוד מולו ותבצע סקוואט עד למטה, ברגע שאתה מאבד שיווי משקל אתה יכול להעזר בו בשביל להתייצב. המטרה שלא תפחד לרדת ותמיד תוכל לתפוס את העמוד. מפה אתה יכול לשחק עם התנוחה והירידה עד שתלמד לרדת בלי לאבד שיווי משקל.

כשאתה למטה אתה צריך להגיע למצב כזה
bodyshop200811_200.jpg

תנסה גם לעבוד על גמישות של ההאמסטרינגס והתאומים.

הוא לא צריך בוקס סקוואט
לפי הסרטון לא רואים שיש לו המס חלשים (אם הוא היה עושה מלא וקורס אז אולי אפשר קצת בוקס אבל להוציא את הקופסא מהר ברגע שהוא מבין את התנועה)

הוא פשוט לא יודע לעשות סקוואט אין משהו לתקן

• פותח/ת השרשור
הסקוואט הזה משגע אותי ונהייתי קצת אובססיבי לגביו- היום ניסיתי לעשות את הסקוואט עם פיסוק יותר רחב והצלחתי לרדת עד למטה (מפרק הירך יותר נמוך מהפטלה).
השאלה אם זה לא נהיה כבר סומו סקוואט? איפה הגבול בין הסומו לסקוואט הרגיל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית