הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע שייק נחמד (גם לחיטוב)

• פותח/ת השרשור J_O_E
  • פורסם בתאריך

J_O_E

משתמש פעיל
750
1
נק' מוניטין:
414
750
1
סתם רעיון שראיתי איפשהוא, ועשיתי לו גיור כהלכה לעדות הבילדרים/ליפטרים (כלומר, הוספתי לו אבקת חלבון).

- 200-300 מ"ל חלב.
- סקופ אבקת חלבון - משהו בטעם נייטרלי, כמו וניל או קרם עוגיות.
- שלוש-ארבע קוביות קרח.
- 6-7 פירות יער קפואים - יש בסופר במקרר של הקפואים, ראיתי קופסאות של פטל שחור, וקופסאות של דובדבנים חמוצים. בטח יש עוד סוגים.

כמה שניות לבלנדר, ויוצא ממש נחמד. קצת מתוק, טיפה חמצמץ, מי שרוצה יכול להמתיק בסוכר או משהו.

מבחינת קלוריות, פירות יער שווים 60-50 קלוריות ל-100 גרם, וקשה לי להאמין שעוברים את ה-50 גרם במתכון הזה, כך שזה מתאים גם לחיטוב.

הפירות יער הקפואים זה לא התרכיז הזה של פריגת ?

מה הקשר?
כמו שיש חזה עוף טרי וחזה עוף קפוא יש פירות יער טריים בעונה, ופירות יער קפואים ..

---------- התגובה התווספה ב 17:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:02 ----------

סתם רעיון שראיתי איפשהוא, ועשיתי לו גיור כהלכה לעדות הבילדרים/ליפטרים (כלומר, הוספתי לו אבקת חלבון).

- 200-300 מ"ל חלב.
- סקופ אבקת חלבון - משהו בטעם נייטרלי, כמו וניל או קרם עוגיות.
- שלוש-ארבע קוביות קרח.
- 6-7 פירות יער קפואים - יש בסופר במקרר של הקפואים, ראיתי קופסאות של פטל שחור, וקופסאות של דובדבנים חמוצים. בטח יש עוד סוגים.

כמה שניות לבלנדר, ויוצא ממש נחמד. קצת מתוק, טיפה חמצמץ, מי שרוצה יכול להמתיק בסוכר או משהו.

מבחינת קלוריות, פירות יער שווים 60-50 קלוריות ל-100 גרם, וקשה לי להאמין שעוברים את ה-50 גרם במתכון הזה, כך שזה מתאים גם לחיטוב.

נשמע נחמד +

• פותח/ת השרשור
בדיוק. לא מדבר על התרכיז, אלא על פירות אמיתיים קפואים.

---------- התגובה התווספה ב 19:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:01 ----------

רק ב200-300 מ"ל חלב יש בערך 150 קלוריות..
אבל נשמע סבבה אנסה בהזדמנות =]
חיטוב זה לא צום... אני פשוט לוקח בחשבון את הקלוריות, השומנים והחלבונים שיש בחלב ומכניס את זה לספירה היומית. בכל מקרה, נראה לי שיצא לא רע גם עם מים במקום חלב, אם אתה רוצה לקצץ בקלוריות.

זה סתם מקפיץ את הערכים הקלוריים, על אותם ערכי חלבון של האבקה...

אני מעדיף לשתות את השייק שלי עם מים. טעם ביוב אבל לפחות משרת את מטרותי :D

אני מסכים בחיטוב לא שותים שייקים(אלא אם יש מגבלות של זמן גם למעט הקלוריות שצורכים).

את הקלוריות שכן צורכים כדאי להכניס לפה וללעוס.

• פותח/ת השרשור
חייבים לגוון, אחרת החיטוב משגע לך את המוח.

ולשתות שייק כזה על הבוקר זה בערך פי אלף יותר טוב מהעוגת חנק הזאתי עם הביצה והחמאת בוטנים.

אני מסכים בחיטוב לא שותים שייקים(אלא אם יש מגבלות של זמן גם למעט הקלוריות שצורכים).

את הקלוריות שכן צורכים כדאי להכניס לפה וללעוס.

אני לא כולכך מסכים שייק זה ערך טוב אם זה על הבוקר אחרי לילה להכניס מנה
וגם אחרי אימון..בבוקר אתה לא מתעכב על הכנות

לדעתי בזמן חיטוב זה די מיותר. אבל בסדר כל אחד והתעדוף שלו.

גם אני לא כל כך מסכים עם זה שלא כדאי לשלב שייקים בחיטוב לדעתי.. אני דווקא בעד, בעיקר אם יודעים איך להכין אותם נכון. שייקים סמיכים ייתפסו מקום בקיבה וישאירו אותך מלא לכמה שעות.
איך אפשר להסמיך? מאד פשוט.. תערבל את כל המרכיבים הנ"ל (את השייקים שאני מכין אני עושה עם לפחות 12 קוביות קרח ככה שיוצא איזה ליטר משקה) אחרי שהכל מתערבל לנוזל אחד אני מוסיף חצי כפית של חומר הנקרא קסנטן גאם - אפשר למצוא את זה בסופר באגף של הצליאק והרגישים לחיטה, הוא חומר מסמיך שמשתמשים בו בעיקר לאפייה והסמכה. חייבים להיות מאד עדינים איתו זה סוג של סיב תזונתי שנותן לשייק או לכל נוזל סמיכות דומה מאד לגלידה/אייס קפה של ארומה או כל משקה סמיך אחר. חצי כפית הערך הקלורי שלה זניח ככה שלא סופרים את זה (בכפית של 30 קלוריות לערך).

מבטיח לכם ליטר שייק משביע וטעים. חצי כפית קסנטן או גואר גאם, לא יותר אחרת לא תוכלו לשתות את זה בכלל וזה יהיה ממש כמו גלידה שאפשר לאכול עם כפית (אמנם גם זו אפוציה לא רעה שמשביעה)

• פותח/ת השרשור
אפשר להוסיף פשוט סיבים תזונתיים, כלומר סיבי פסיליום. אבל אני תמיד נזהר משתיה של זה בסמיכות לשייק חלבון, כי אומרים שסיבים תזונתיים סופחים נוזלים ושומנים ועלולים להפריע לספיגה של ויטמינים ומינרלים. לכן חשבתי שזה עלול לספוג גם את אבקת החלבון, שהרי היא לא אוכל מוצק והנוזלים של השייק עלולים להסתפח לסיבים ולא להתעכל. אני לא יודע עד כמה זה נכון ועד כמה החשש הזה מופרך, אבל בכל זאת.

הסיבים סופגים מים. לא חלבון. בנוסף, הם עוזרים להתליכי העיכול- אז לאבד חלבון לא תאבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית