הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ על גב תחתון והאמסטרינג בפרונט סקוואט

AssT0grasS

משתמש מתחיל
232
2
נק' מוניטין:
40
232
2
יש לי כמה שאלות שקשורות לפרונט סקוואט, האמסטרינג וגב תחתון
1. כשאני עושה פרונט סקוואט, המוט צריך לשבת על עצם הבריח, או בין עצם הבריח לבין הצאוור?
2. כבר יותר משבוע או אפילו שבועיים אני מרגיש מתיחה חזקה בזוקפי הגב, כתוצאה מטכניקה לקויה בדדליפט רומני ו\או פרונט סקוואט, מה לעשות בשביל שזה יעבור?
3. ראיתי כמה אנשים שאומרים שבפרונט סקוואט (או HB) ההאמסטרינג צריך להיות רפוי לגמרי, ואני לא מצליח להחזיק את הגב ישר ואת הקוואדס מכווץ בלי שאני ארגיש מתיחה בהאמסטרינג בתחתית, ובנוסף למתיחה בהאמס אני מרגיש כאב בגב תחתון (מרגיש כאילו הכאב בא מבין החוליות) אלא אם אני שם חגורה שאז אני לא מרגיש כאב אבל יותר קשה לי ככה לעמוד זקוף עם גב עליון ישר. האם הטעות שלי זה שהתחתית הפרונט סקוואט אני צריך להרפות את השרירים ו"ליפול" כמו האיש בסרטון?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
1. על הכתף. בין עצם הבריח לצוואר ואתה נחנק אחרי 3 חזרות.
2. אם זה מתיחה שמפריעה להתאמן ולא עוברת באימון, תעשה אימון/שבוע קל ותראה מה קורה.
3. ראית את הסרטון של ריפ על הפרונט? הוא מסתובב כאן איפשהו.

יש לי כמה שאלות שקשורות לפרונט סקוואט, האמסטרינג וגב תחתון
1. כשאני עושה פרונט סקוואט, המוט צריך לשבת על עצם הבריח, או בין עצם הבריח לבין הצאוור?
2. כבר יותר משבוע או אפילו שבועיים אני מרגיש מתיחה חזקה בזוקפי הגב, כתוצאה מטכניקה לקויה בדדליפט רומני ו\או פרונט סקוואט, מה לעשות בשביל שזה יעבור?
3. ראיתי כמה אנשים שאומרים שבפרונט סקוואט (או HB) ההאמסטרינג צריך להיות רפוי לגמרי, ואני לא מצליח להחזיק את הגב ישר ואת הקוואדס מכווץ בלי שאני ארגיש מתיחה בהאמסטרינג בתחתית, ובנוסף למתיחה בהאמס אני מרגיש כאב בגב תחתון (מרגיש כאילו הכאב בא מבין החוליות) אלא אם אני שם חגורה שאז אני לא מרגיש כאב אבל יותר קשה לי ככה לעמוד זקוף עם גב עליון ישר. האם הטעות שלי זה שהתחתית הפרונט סקוואט אני צריך להרפות את השרירים ו"ליפול" כמו האיש בסרטון? YouTube - ‪Squat 230kg (507lbs) for 10 reps! - RAW‬‏

1. המוט צריך לשבת איפה שנוח לך שהוא ישב. זה תלוי במסת השריר ובמבנה האיזור אבל לי אישית הוא יושב על שרירי הכתפיים.

2. לא להתאמן עם טכניקה לקויה? ;maeq

3. אילו אנשים? תביא מקורות.

4. אל תיקח את פט מנדז מהסרטון או ספורטאי עלית כמוהו כדוגמא אף פעם. תתאמן אך ורק לפי תיאוריה נכונה.

1. המוט צריך לשבת איפה שנוח לך שהוא ישב. זה תלוי במסת השריר ובמבנה האיזור אבל לי אישית הוא יושב על שרירי הכתפיים.

2. לא להתאמן עם טכניקה לקויה? ;maeq

3. אילו אנשים? תביא מקורות.

4. אל תיקח את פט מנדז מהסרטון או ספורטאי עלית כמוהו כדוגמא אף פעם. תתאמן אך ורק לפי תיאוריה נכונה.

1. איך שלא יהיה זה לא יהיה על הצוואר, גם אם זה נוח כשאתה מוציא את המוט.

2. ממה כואבת לך הכתף תזכיר לי? מתיחות ופציעות קורות, זה חלק מהעסק.

ממה כואבת לך הכתף תזכיר לי? מתיחות ופציעות קורות, זה חלק מהעסק.

אמרתי שזה לא קורה? דיברתי בכלל על מתיחות ופציעות? יש הבדל בין לעשות טעות קטנה של להקפיץ בחזרה את המוט כי הוא מחליק באמצע סט של 170 קילו לבין להמשיך ולהתאמן עם טכניקה לקויה במשך שבועיים ולתהות מה אפשר לעשות לגבי זה. באמת שלא הבנתי מה אתה רוצה.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על העזרה 😃
חזרתי להתאמן על פלג גוף תחתון רק לפני כמה ימים בגלל הפציעה עם 80% מהמקסימום עם טכניקה טובה, שחכתי לציין את זה
בכל מקרה, אני אעלה סרטון עוד מאט

נערך לאחרונה:
אמרתי שזה לא קורה? דיברתי בכלל על מתיחות ופציעות? יש הבדל בין לעשות טעות קטנה של להקפיץ בחזרה את המוט כי הוא מחליק באמצע סט של 170 קילו לבין להמשיך ולהתאמן עם טכניקה לקויה במשך שבועיים ולתהות מה אפשר לעשות לגבי זה. באמת שלא הבנתי מה אתה רוצה.

מאיפה אתה יודע איזה טעות הוא עשה? ולוקח זמן למתיחה לעבור, בייחוד אם ממשיכים להתאמן (אפילו עם טכניקה מושלמת). לומר למישהו שבשביל שלא יהיו לו כאבים הוא צריך להפסיק לעבוד בטכניקה לא טובה זה לשחק אותה captain obvious ולא תורם לכלום.

מאיפה אתה יודע איזה טעות הוא עשה? ולוקח זמן למתיחה לעבור, בייחוד אם ממשיכים להתאמן (אפילו עם טכניקה מושלמת). לומר למישהו שבשביל שלא יהיו לו כאבים הוא צריך להפסיק לעבוד בטכניקה לא טובה זה לשחק אותה captain obvious ולא תורם לכלום.

לא אמרתי שאני יודע איזו טעות הוא עושה והתגובות שלי לא הביעו את זה. אני סה"כ אומר לו שאם הוא מודע לטעות הזאת (כי הוא מצהיר בעצמו שהטכניקה שלו לקויה) שיפסיק לעשות אותה במקום לשאול מה הוא אמור לעשות במצב כזה. וכמובן שאני שיחקתי אותה, הוא די ביקש את זה. במקום לומר "אני ממשיך להתאמן בטכניקה לקויה, מה עושים?" שיגיד מה הוא חושב שלקוי בטכניקה שלו ונעזור לו לתקן את זה. שיעלה סרטון, וכ'ו.

• פותח/ת השרשור
הפסקתי להתאמן על פלג תחתון לשבוע בערך אחרי הפציע ואז חזרתי להתאמן עם 10 קילו פחות בערך במשקלים עם טכניקה יותר טובה לדעתי (הטעות העיקרית היתה שהתחת\גב תחתון התעגל בתחתית בסקוואט ובדדליפט שלא מתחתי מספיק את ההאמס).
בכל מקרה, אני עוד מאט אעלה סרטונים, צילמתי היום 12 סרטונים של סקוואטים ודדליפטים חח

http://www.lbs.co.il/showthread.php?p=304127#post304127

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית