הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האבולוציה מוכיחה את קיומו של אלוהים

מצב
השרשור נעול
למה אתה קורא בynet מדע? 😳

נו מה יהיה? גם את האבולוציה הרבנים מנכסים אליהם? (או שזה השוכן במרומים שמנכס)

* אבל אהבתי את משל השיכור. אני תמיד נדהם מזה שלא נדרסים בלילה הרבה יותר כאלה...

כמה שטויות...
שמתי לב שבאופן קבוע הפינגווינים מטיפים באמצעות משלים וסיפורי מעשיות טיפשיים, תוך כדי הפגנת חוסר ידע בסיסי בכל תחום ותחום מדובר ששנוי במחלוקת.(או שלא?)

פחחחחח...איזו לוגיקה מדהימה. השיכור חייב לפגוע בקיר בנקודה מסוימת בהסתברות כמעט אפסית ולכן יש אלוהים שמכוון אותו לשם.
הכותב כנראה לא שמע על חוק המספרים הגדולים ומשפט הגבול המרכזי.

זה אחד החופרים
איך הצלחתם לקרוא את כל זה?

קראתי את המשל איזה 4 פעמים ועדיין לא הבנתי מה הוא מנסה להגיד. טוב שהוא לא אמר איך שהשיכור יוצא מהפאב האדמה נפתחת והוא נופל פנימה אז זה אומר שכל האורגניזמים בעולם סופם להיכחד.
350 מיליארד שנים של אבולוציה שהביאו אותנו עד הלום ועדיין יש אנשים עם אותה רמת השכלה מהתקופה שבה היינו קופים.

• פותח/ת השרשור
אני חייב להשיג את הספר הזה.

אבל אחי הוא רפדוקטור. אתה יודע מה זה?? הוא גם רב, וגם דוקטור (לפיזיקה!). רק חסר לו להיות חבר כנסת ואז יקראו לו הח"כרפדוקטור.

קראתי את המשל איזה 4 פעמים ועדיין לא הבנתי מה הוא מנסה להגיד. טוב שהוא לא אמר איך שהשיכור יוצא מהפאב האדמה נפתחת והוא נופל פנימה אז זה אומר שכל האורגניזמים בעולם סופם להיכחד.
350 מיליארד שנים של אבולוציה שהביאו אותנו עד הלום ועדיין יש אנשים עם אותה רמת השכלה מהתקופה שבה היינו קופים.

אם לא הבנת אז לפעמים עדיף לשתוק ולחשוב קצת.

בעצם מה שהוא אומר זה בגלל שאין לו הסבר אז יש אלוהים....
לא צריך להיות דוקטור כדי להבין איפה הטיפשות פה...

• פותח/ת השרשור
לא, הוא טוען בעצם שניתן למצוא תכלית גם במהלכים אבולוציונים ולכן קיים מתכנן.

המתכנן זה הברירת מחדל של האדם בכללי אבל זה לא אומר שלא קיים הסבר אחר ובגלל זה יש לי בעיה עם הקביעה יש סדר-יש מתכנן

נ.ב אני לא שולל את אלוהים אבל ממש לא מאמין בו\בה\בהם

מישהוא קרא את הספר?
חבל לי לשרוף כסף, אם זה סתם הטרלה דתית.

מה אתה רוצה לקרוא שלאבולוציה יש תכלית? תקרא את דוקינס ותראה שזה קשקוש.

איזה תכלית? והוכח כבר מזמן שיש יצורים שמעלים את כמויות המוטציות שלהם בכוונה במצבי סטרס. זה הופך אותם לאלוהים?

איזה תכלית? והוכח כבר מזמן שיש יצורים שמעלים את כמויות המוטציות שלהם בכוונה במצבי סטרס. זה הופך אותם לאלוהים?

יש לך מחקר?
רציני זה נשמע ממש מעניין

זה לא תחום עניין שלי. אבל אתה מוזמן לשאול אנשים שעוסקים בגנטיקה/אבולוציה או כל דביל שלמד ביולוגיה.

מה אתה רוצה לקרוא שלאבולוציה יש תכלית? תקרא את דוקינס ותראה שזה קשקוש.

קראתי את דוקינס ולמדתי גם ברמה קצת מעבר למדע פופלארי(והדמגוגי) של דוקינס.

אגב איך אתה מגדיר תכלית?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית