הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האבולוציה מוכיחה את קיומו של אלוהים

מצב
השרשור נעול
איזה תכלית? והוכח כבר מזמן שיש יצורים שמעלים את כמויות המוטציות שלהם בכוונה במצבי סטרס. זה הופך אותם לאלוהים?

מוטציה זה רק מנגנון אחד, ומנגנון גרוע יחסית...

איזה עוד מנגנונים יש לאבולוציה חוץ ממוטציות ופולימורפיזם?

ברמת מיקרו או מאקרו ?

מה זה אבולוציה ברמת מאקרו?

בקיצור גם במיקרו וגם במקרו אם אתה טוען שיש שם מנגונים אחרים.

קראתי את דוקינס ולמדתי גם ברמה קצת מעבר למדע פופלארי(והדמגוגי) של דוקינס.

אגב איך אתה מגדיר תכלית?

תכלית=מטרה סופית

לאבולוציה אין מטרה ליצור לך ידיים או אוזניים. עקב לחצים אבולוציונים שפעלו על הגוף שלך הועדפו יצורים בעלי ידיים. באותה מידה גם הייתה יכולה להתפתח לך קרן, הרעיון הוא שאין תכלית\מטרה לאיבר מסוים. יכול להיות שבעוד מאה מיליון שנה בני האדם יהיו בלי ידיים כי יש יתרון הישרדותי לאנשים בלי ידיים.

אני לא יודע למה אתה אומר שדוקינס דמגוג, אני אשמח לדוגמאות. יש לו המון נושאים שהוא פשוט מציג כמה תאוריות ולא בוחר אחת נכונה אלה מתאר כול תאוריה עם החסרונות והיתרונות שלה.

נערך לאחרונה:
בקיצור גם במיקרו וגם במקרו אם אתה טוען שיש שם מנגונים אחרים.

פתח וויקי, וככה מלמדים את זה אצלינו.

מיקרו זה שינוי ברמה הגנטית.
ומאקרו אולי תקרא לזה תהליך.

כאחד שמגחגך על ביולוגיה בצורה מוגזמת נראה שאין לך יותר מידי רקע או ידע בתחום. (אולי בעצם בגלל זה אתה מגחגך עליה)
מנגנון לאבולוציה הוא תמיד גנטי והוא תמיד מוטציה/פולימורפיזם.
כל מה שאתה מנסה לכתוב פה הן שטויות וזה מראה שאין לך מושג מלבד קריאה בויקיפדיה.
אני עדיין מחכה למנגונים אחרים, טוב לדעת שתהליך נחשב אצלך כמנגנון ותודה על השיעור בהבדלים בין מיקרו למאקרו.

תכלית=מטרה סופית

לאבולוציה אין מטרה ליצור לך ידיים או אוזניים. עקב לחצים אבולוציונים שפעלו על הגוף שלך הועדפו יצורים בעלי ידיים. באותה מידה גם הייתה יכולה להתפתח לך קרן, הרעיון הוא שאין תכלית\מטרה לאיבר מסוים. יכול להיות שבעוד מאה מיליון שנה בני האדם יהיו בלי ידיים כי זה יתרון שרידותי לאנשים בלי ידיים.

אני לא יודע למה אתה אומר שדוקינס דמגוג, אני אשמח לדוגמאות. יש לו המון נושאים שהוא פשוט מציג כמה תאוריות ולא בוחר אחת נכונה אלה מתאר כול תאוריה עם החסרונות והיתרונות שלה.

אין לי לידי ספרים שלו, אני זוכר שככה התרשמתי ממנו.
אני זוכר שהוא הביא כל מיני סימולציות שהיו מצוצות מהאצבע על מנת להראות שהוא צודק.

הנה אתה כרגע נתת תכלית לאבולוציה, אבל זה לא משנה כלום.
זה שמים שוחקים סלע לא אומר שלמים יש תכלית...

כאחד שמגחגך על ביולוגיה בצורה מוגזמת נראה שאין לך יותר מידי רקע או ידע בתחום. (אולי בעצם בגלל זה אתה מגחגך עליה)
מנגנון לאבולוציה הוא תמיד גנטי והוא תמיד מוטציה/פולימורפיזם.
כל מה שאתה מנסה לכתוב פה הן שטויות וזה מראה שאין לך מושג מלבד קריאה בויקיפדיה.
אני עדיין מחכה למנגונים אחרים.

אתה טועה, בו תתחיל ולהגיד איך מטען גנטי משתנה.
והאם שינוי מטען גנטי לבדו יגרום בכלל לשינוי בשונות של מין.

ואם אתה רוצה לשחק למי יש זין יותר גדול אתה תפסיד.

וויקי יש גם בעברית אז אני מאמין שאתה יכול להסתדר.

אתה באמת רוצה שאני אסביר לך איך נוצרת מוטציה? מה ההבדל בין פריימשיפט/טרנסלוקציה/סניפים/אינוורסיה/דלישן וכיוצא בזה?
אתה חשוב שאפשר להסביר את זה על גבי פורום בחצי שעה? קורס בביולוגיה של התא זה 6 שעות בשבוע. קורס גנטיקה זה 5 שעות בשבוע. קורס באבולוציה זה 3 שעות בשבוע קורס בביולוגיה מולקולרית זה 4 שעות בשבוע. אבל היי, אפשר לסכם את הכל בויקפדיה ובתגובה בפורום.

אני אפסיד? אתה אפילו לא יודע מה זה גנום.

אבל בלהעליב ולהטריל אתה הכי טוב- אז כנראה שבזה אני אפסיד. אבוי לי.

ואני עדיין מחכה למנגנון שהוא לא מוטציה/פולימורפיזם.

אתה באמת רוצה שאני אסביר לך איך נוצרת מוטציה? מה ההבדל בין פריימשיפט/טרנסלוקציה/סניפים/אינוורסיה/דלישן וכיוצא בזה?
אתה חשוב שאפשר להסביר את זה על גבי פורום בחצי שעה? קורס בביולוגיה של התא זה 6 שעות בשבוע. קורס גנטיקה זה 5 שעות בשבוע. קורס באבולוציה זה 3 שעות בשבוע. אבל היי, אפשר לסכם את הכל בויקפדיה ובתגובה בפורום.

אני אפסיד? אתה אפילו לא יודע מה זה גנום.

אבל בלהעליב ולהטריל אתה הכי טוב- אז כנראה שבזה אני אפסיד. אבוי לי.

👏
בדיוק כמו שמבקשים להגדיר מוסר, אנשים מתחילים לגמגם כמה זה דבר מסובך.
אני לא ביקשתי ממך מנגנון שמתאר שינוי של גן, היות שזה תחום מאוד חזק במדעי המחשב
וכל ההתקדמות הגדולה נעשתה בזכות זה.

אז לא רק שאני מודע לכך מה זה "גנום", אני בניגוד אלייך יודע באיזה אלגוריתמים משתמשים בדיוק לביצועי מיפוי וחיפוש, אשר בלי זה לא היית בכלל להבין את כל התהליכים.

אבל היי לזרוק מילים גדולות בפורום ולהמציא תירוצים על סיבוך של הסבר זה הכי קל.

בוא תגיד לי שוב, שאין דבר כזה רמה של "מאקרו" , ולהסתכל על אבולוציה רק כשינוי גנטי זה מגוחך.

http://he.wikipedia.org/wiki/אבולוציה

ואתה יכול לראות לבד מה הם מגדירים כמנגנונים, זה ערך נעול אגב אז לא יעזור לך לבכות על וויקי.

"בוא אני אענה לכל מה ששאלת על ידי זה שאני אגיד שמחשבים זה שולט!!!!!!"
אני עדיין מחכה לשמוע מה ההבדל בין מנגנון של מיקרו למאקרו.
זה שיש מאקרואבולוציה לא אומר שיש לה מנגנון משלה.
וזה שאתה מסתמך על ויקפדיה כבר מראה מה הרמה שלך.
וכמובן שזה לא מסובך! הרי זה ביולוגיה! תחום של טיפשים שאפשר לקרוא הכל בויקיפדיה תוך 5 דקות!!!!
אבל היי, אתה זה שאמרת שמנגון=תהליך.

וכל הבלה בלה שלך ושל ויקי ושל הקורס בסופו של דבר מסתכם לשונות גנטית.
אבל אני לא מצפה ליותר מידי למישהו שחושב שביולוגיה זה תחום שאומר שנמר הוא חתול ושתרגנול הוא עוף.

אה אז עכשיו אתה מודה שטעית, בגלל זה שאלתי אותך ברמה של מאקרו או מיקרו.

אם אתה לא מסכים שלקרוא לזה מנגנון אני מציע לך לרשום מכתבים זועמים להרבה מרצים
אני מאמין שהם יסכימו איתך, וישנו את הדרך בה הם מדברים.

כמה בן אדם אחד יכול להיות בכיין.

אני שאלתי איזה מנגנונים יש במאקרו שאין במיקרו. אבל אתה לא מבין שיש רק מנגנון אחד והוא שונות גנטית.
זה שאתה וחברים שלך נותנים שמות ודוגמאות לשונות- את זה אני גם יכול לעשות. אבל זה לא משנה.
אם יש לך חפיסת קלפים, זה לא משנה איך תערבב אותם. מה שחשוב הוא שערבבת אותם.

אין לך משהו חכם להגיד סטרייט פורוורד לנושא אז אתה תוקף, קורא לי בכיין ובלה בלה בלה. good for you.

רצית להראות שאתה מבין הרבה מאוד ויצאת בכיין.
אני שמח שאני ביחסים טובים עם המרצים בקורס שלי ואנחנו חברים.
עוד פעם אם יש לך בעיה עם לקרוא לזה מנגנון מאקרו אז זה בעיה שלך, אתה מוזמן לפנות למרצים.

אני מציע לך גם להגיד להם שכל מה שהם עושים זה מיותר והכל זה אותו דבר, ואין מה בכלל סיבה
לקרוא לזה בשמות שונים.

ולא לשכוח שאתה בכיין.

תגובה אינטילגנטית, מלאת ידע והכי חשוב- לעניין.
כל המילים שאתה זורק לאוויר בסופו של דבר מביאות לשונות גנטית. וזאת אבולוציה וזהו המנגנון שלה.
אם אתה חושב שהגירה של ציפורים היא שיוצרת אבולוציה (מאקרו) טעות בידך. האבולוציה מתרחשת ברמת המיקרו תמיד. זה שיש תהליכים במאקרו שמביאים לכך זה לא אומר שהם המנגנון הביולוגי. (אם הציפורים החדשות לא יזדווגו עם הישנות לעולם לא תקבל אבולוציה. מעניין למה! אולי כי הכל במיקרו (גנום).

העוסקים באבולוציה עושים אחלה עבודה. זה דווקא תחום שכן מעניין אותי בביולוגיה. אין לי שום בעיה איתם. יש לי בעיה איתך - אתה לא מפנים מה הוא המנגנון לאבולוציה. אתה שומע דוגמאות ותהליכים וחושב שתהליך=מנגנון.

בקיצור, אני בכיין. לך יש את הזין הגדול ביקום ומחשבים זה הכי חשוב והכי שולט1.

אם נחזור לעניין, אני ציינתי לחיים שיש יצורים שמגבירים שונות גנטית "כשהם רוצים". ולכן שאלתי, האם זה הופך אותם לאלוהים?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית