הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות בדיקת דם ודרכי טיפול

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
כולסטרול 185 (40,200)
HDL 47 (40,60(
VLDL 42.56 (6,40)
טריגליצרידים 212.8 (40, 150)
LDL 95.44 (30,130)
NON HDL CHOLESTEROL 138

את הטווחים כתבתי בצורת (מקסימום, מינימום).

מה אתם אומרים, יש סיבה לדאוג? יש לציין שיש נטייה גנטית לכל החרא הזה, ושאני בצבא ככה שחלק רציני מהתזונה שלי היא פחמימות, ועד שאני אראה מומחה עם השביתה הזאת יקח שנתיים אז באתי להתעייץ אתכם.

תודה.

טרגיליצרידים על הפנים.
אתה צריך ללכת לאנדוקרינולוג. (לך פרטי הכי הטוב)
בגדול הייתה משנה את התזונה לחלוטין (עובר לפלאו), מוסיף סיבים ומוסיף פעילות גופנית.

• פותח/ת השרשור
באזרחות מכניס את רוב הקלוריות שלי בצורת שומנים/חלבון, רק זה די מסובך בצבא כשפשוט אין שומנים.
סיבים גם כן אני לא אוכל לאחרונה סתם כי אין לי כוח לאכול את הסלטים (ובפחמימות שם אין), ופעילות גופנית מן הסתם עושה מספיק.
מה שמוזר לי זה שהרופא רצה לשלוח אותי לאנדוקרינולוג על הVLDL יותר מאשר על הטריגליצרידים.
אה, ואני גם די הרבה זמן במאסה (15%~ שומן, אני פשוט לא עולה), אני מניח שזה גם משפיע.

כן זה משפיע.
והרופא "משפחה" לא מבין כלום בזה. אבל זה לא משנה. העיקר שתקבל הפניה לאנדו' ותתחיל טיפול.
תבקש הפניה לבלינסון. בית החולים הטוב בתחום.

טריגליצרידים לא אמורים לעמוד ביחס ישיר לכמות השומן בגוף? (כנראה שלא אז אני שואל איך זה הגיוני בעצם)

• פותח/ת השרשור
נראה לי שהוא התכוון לעובדה ששומנים בגוף נאגרים בצורת טריגליצרידים, אבל פה מדובר על טריליצרידים בדם.
אני אוכל בסביבות ה180-190 חלבון, ומגיע ל3500 קלוריות בעיקר מפחמימות, אלא אם אני מביא אוכל מהבית ואז אני מקבל את הרוב משומן.
בכל אופן, הופנתי כבר לסורוקה.
מה לגבי הVLDL? כמה החריגה קריטית?

זה ערך מחושב או אמיתי?
וזאת סטייה קטנה. הטריג' יותר מדאיג.
נראה לי שיש שם רק שני רופאים. נסה להכנס לאלי הרשקוביץ.

נצל"ש - האם לדיאטת AD יש השפעה רעה/טובה/כלשהיא על טריגליצרידים בדם?

לפי רוב הדיעות - טובה. אבל אני חייב לומר שבעברי כבילדר מצוי אכלתי לא מעט פחמימות (בעיקר "מורכבות" ובלי "זבל" בכלל) והצלחתי להוריד ככה את הטריגליצרידים מרמה מאוד גבוהה לאמצע של הקופה. ככה שיכול להיות שגם אכילה מסודרת (כנראה שעם ירידה במשקל) יכולה לעזור לזה.

• פותח/ת השרשור
ה3500 קלוריות זה סתם הערכה גסה מאוד שלי, אני מניח שאני עובר את זה לפעמים ויורד מזה לפעמים.

היישר מפייט-קלאב
tyler-durton-in-fight-club1.jpg

שומן משומש?? אני לא בטוח שזה טוב. זה כמו לטגן פעמיים באותו שמן אחי. וחוץ מיזה, כתוב HAZARD על השקית, אולי זה אומר שיש שם שומן טראנס?

שומן ק1ק1ס לתפארת:
virgin%20coconut%20oil.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית