הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי בזמן מסה

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום,
אני מתאמן כרגע במטרה לפתח את הגוף- להגדיל את מסת השרירים,להיראות חזק וגדול יותר.

עד כה הייתי רגיל לבצע אימון-שניים של אירובי בשבוע שכולל ריצה בקצב מהיר במשך 40-45 דקות.
לאחרונה הפסקתי לבצע אימוני אירובי בימי המנוחה והאירובי היחיד שאני עושה הוא ריצה של 10 דקות-רבע שעה+הליכה מהירה של כמה דקות לאחר כל אימון כוח שאני עושה.

אז רציתי לדעת- האם האירובי שאני עושה מספיק? או שכדאי להוסיף גם ריצה ארוכה יותר מרבע שעה? והאם האירובי שאני מבצע מספיק גם לשריפת שומנים או שב-10-15 דקות השריפה לא מתרחשת והאירובי פחות אפקטיבי מאשר אימון אירובי ארוך יותר ביום מנוחה?

הפסקתי לבצע אירובי ארוך כיוון שלדעתי זה עוצר קצת את הגדילה במסה, אבל אני קצת חושש שאני אעלה באחוזי שומן ורק אשמין במהלך התקופה הזאת של העלייה במסת השריר. אולי עם אימוני אירובי ארוכים בימי מנוחה הדבר יימנע ולא תהיה עלייה ניכרת בשומן, וככה אוכל להיראות קצת חטוב.

אשמח לתשובות רציניות ולעצות מכם מה אפשר ומומלץ לי לעשות.
אם גם אתם נמנעתם מאירובי בתקופת המסה, אשמח אם תספרו איך היו התוצאות, או למי שכן שילב אירובי במסה- האם זה הפריע לגדילה או שזה סייע לו יותר וככה הוא מנע מעצמו להגיע למצב של חיטוב ארוך?

תודה

כן, מומלץ אירובי לא עצים בתקופת מסה כמו שאתה עושה לאחר אימון כוח -15-30 דקות. (הליכה מהירה\ריצה קלה וכו')
ולא זה לא עוצר את הגדילה של השריר.
תתחיל לקרוא מאמרים בפורטל.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא אם זה מספיק יעיל רק רבע שעה (אחרי אימון הכוח)..

או שכדאי לחזור לבצע ריצות מהירות למשך 40-45 דקות בימי מנוחה כדי לשרוף שומן מיותר ולא לעלות יותר מדי באחוזי שומן בתקופה הזאת?

ריצות מהירות 40-45 דקות יכולות לפגוע לך בהתאוששות באימוני כוח.
תעשה 20-30 דק' אירובי לא עצים, מספיק לאחר אימון, בימי מנוחה תנוח.
וכשאתה עושה 'ריצות מהירות' 40-45 דקות ועל דופק מאוד גבוה אתה שורף פחות שומן מאשר בהליכה מהירה\ריצה קלה וגם זה יפריע לך בהתאוששות.

נערך לאחרונה:
20 ד' אחרי אימון כוח בדופק 140~ יהיה בסדר
אליפטי אם יש לך עומס על הרגליים
הליכה מהירה גם אופציה

אתה לא חייב לעשות הרבה אירובי

אכן 20-25 דקות כמו שרן הציע. אין צורך יותר.. 3 פעמים בשבוע זה גם אמור להספיק, לא חייב מידי יום. בסה"כ עם תעשה הרבה אירובי אתה תגדיל את הגירעון הקלורי, ותצטרך לאכול יותר קלוריות בסופו של דבר כדי להיות במאזן חיובי. לכן לא צריך להשתגע.. המלצה שלי הליכה מהירה בשיפוע חיובי במשך 20 דקות.

יש לי שאלה אם אני הולך למכון ברגל הליכה של 10 דקות +/- וגם חוזר לבית בהליכה של 10 דקות +/- זה יכול להיות תחליף לאירובי לפני אימון או אחריו ?

אם אתה במאסה המטרה של אירובי זה לא לשרוף שומן. המטרה יכולה להיות-
1. לא להשמין הרבה
2. להיות בריא
3. לשמור על כושר

מס 1 ניתן להשיג ע״י בקרה מדוייקת על ערכים.

תזכור גם שעיקר הדבר שייקבע את רמת העלייה שלך בשומן בסופו של דבר הוא רמת העודף הקלורי אליה תגיע (וכמובן אהבת האל בילדותך = גנטיקה שתקבע בעיקר איפה זה יתבטא)

יש לי שאלה אם אני הולך למכון ברגל הליכה של 10 דקות +/- וגם חוזר לבית בהליכה של 10 דקות +/- זה יכול להיות תחליף לאירובי לפני אימון או אחריו ?
הקפצת דיון מ 2011! להבא להסתכל על התאריך
ננעל

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית