הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע האמת על מחלות לב וכלי דם - מאמר חדש בפורטל!

• פותח/ת השרשור Avocado
  • פורסם בתאריך

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
האם יש קשר בין צריכה של כולסטרול או שומן רווי למחלות לב? מהי טרשת עורקים וכיצד ניתן למנוע או להאט אותה? איך נמנע ממחלות לב על ידי תזונה נכונה? מדוע רופאים רבים טועים ומטעים? כל זאת במאמר הבא.

האמת על מחלות לב וכלי דם

תהנו 😃

**😍 מי שעדיין לא נרשם/ה לניוזלטר שלנו, מוזמן/ת בצד ימין של האתר (קילוגרם), מתחת ל-"עידכונים בדואר אלקטרוני" 😍**

אתה אולי חושב שזה בהתנדבות, אבל חכה שאני אחזור לארץ. אני אפתח סניף של אינטראקטיב מרוב האפקות שאתה חייב לי.
אין בעיה נשמה, בשבילך אני גם אקנה נו אקספלוד גירסה 5.

בכיף...יש לי עד שני הבא, אל תשכח
79nb.gif
שמתי כבר באן אוטומטי ביום שני 24:00

בעזהי"ת

מה בנוגע לחלב ולעומס האינסולין שלו, בפאזל הזה? האם יש להסיק שמוצרי חלב כן, אבל חלב עצמו פחות?

• פותח/ת השרשור
בכיף, אני שמח שהמאמר יצא.

ובאמת תודה גם לEMZ על התמיכה הטכנית עם מושגים מופלצים ולחיים על התיקונים! (ולמשה על החלבון 😃)

אחלה מאמר, תודה.

יש לי שאלה, איך אומדים בעצם מצב בריאותי לפי בדיקות דם (על איזה מדדים צריך להסתכל)?

בכיף, אני שמח שהמאמר יצא.

ובאמת תודה גם לEMZ על התמיכה הטכנית עם מושגים מופלצים ולחיים על התיקונים! (ולמשה על החלבון 😃)
הם לא מופלצים! אלו מושגי יסוד שכל ילד בישראל צריך לדעת 😃
אחלה מאמר, תודה.

יש לי שאלה, איך אומדים בעצם מצב בריאותי לפי בדיקות דם (על איזה מדדים צריך להסתכל)?
לצערי, בישראל לא נותנים מדדים יותר מידי טובים.
אם בבריאותי אתה מתכוון מבחינה קרדיו-וסקולרית אז הייתי אומר טריגליצרידים, CRP וHDL.
יש טענות שגם הומוציסטאין נחוץ. תקרא באשכול שלי.
הכי טוב זה הבדיקות שמפורטות בסרטונים. אבל אין אותן בארץ.

כי רשום שפחמימות זה לא בריא,ואם נמנעים מזה נמנעים מבעיות בעתיד,השאלה שלי היא כמה אפשר לקצץ מהן בתקופת המסה? ולא רשום שם על כל סוגי השמנים. למשל שמן קנולה בריא או לא? טחינה בריא או לא?

מה אתה חושב שיקרה לך אם תאכל פחמימות במשך כמה שנים של עלייה במאסה?

החיים קשים. לא תמיד כל המטרות עולות בקנה אחד עם המטרה של לחיות אורח חיים בריא. באסה.

חשבתי על זה גם כן.. אתה בהחלט צודק,אבל אפשר בכלל לקצץ את הפחמימות לנגיד פי 2 מהמשקל גוף והשאר להוסיף לשומן?

טוב אז מה שאפשר להסיק מהמאמר לגבי השומנים הוא ששומנים בריאים הם שומנים שמכילים כמויות שוות של אומגה 3 ואומגה 6?

מאמר מציון תודה רבה..
שאלה
עודף פחמימות פשוטות וטרשת עורקים
כשאנו צורכים כמות גדולה של סוכרים פשוטים, מתקבלת כניסה מהירה וגדולה של פחמימות לזרם הדם, הגורמת לפרץ אנרגיה. הכניסה המהירה מובילה להפרשת אינסולין, שלאחריה האנרגיה יורדת בחדות, דבר שגורם לתחושת עייפות. באופן כללי, לא מדובר במצב אידיאלי.
הסוכר זורם דרך זרם הדם לתאי האנדותל, שלא מסוגלים להגביל את כניסת הגלוקוז אליהם, שכן הם המתווכים שדרכם אמור הגלוקוז לעבור כדי להגיע לשאר התאים בגוף (כל החומרים המזינים צריכים לעבור דרך תאי האנדותל כדי להגיע לשאר רקמות הגוף דרך הנימים).
*הערה: אינסולין יאיץ את התהליך משום שהוא עוזר למובילי הגלוקוז להעביר אותו לתוך התאים מהר יותר. במקרה של אכילת סוכרים רבה – אינסולין מעביר את גלוקוז דרך תאי האנדותל לתוך רקמות השריר והשומן.
תאי האנדותל משתמשים בסוכר בצורה של אנרגיה. כשהם מועמסים יתר על המידה, הם מפורקים באופן מטבולי בתוך התא. כשייצור האנרגיה הופך רב מדי, המיטוכונדריה מפסיקה בהדרגה את ייצור האנרגיה.
בלי להכנס ליותר מדי פרטים טכניים, כאשר המיטוכונדריה כבויה, נוצרות תצורות חמצן פעילות (ROS) שגורמות בסופו של דבר ליצירת תוצרי קצה של מטבוליזם הסוכר (AGEs).
ה-ROS בדרך כלל פוגעות בתאים, וזו הסיבה שלתאים יש הגנה נגדם. מה שכן, הצטברות יתר של ROS יכולה להוביל למוות של תאים, הובלת יונים ותהליך דלקתי. גם AGEs מובילים לנזק והרס של תאים.
נזק והרס של תאים מ-ROS ו-AGEs עקב העמסת יתר בסוכרים פשוטים מובילה לדלקות רבות באזור.
האם שעושים העמסת פחמימות עם סוכרים פשוטים העמסות מלוכלכות יכולת להשפיע?

• פותח/ת השרשור
משהו שכדאי לציין, שגם אני לא הפנמתי בהתחלה, זה שטרשת עורקים זה תהליך מאוד מאוד מאוד ארוך ואיטי. ככה שזה לא ממש משהו שצריך להסתכל עליו באופן נקודתי, כמו לדוגמא העמסה אחת, אלא להסתכל על זה כמשהו ארוך טווח.
אני מניח שרובכם לא תתחילו לאכול כמו שמומלץ במאמר כי זה לא פשוט ולא ממש פרקטי לחלק מהאנשים (גם אני לא אוכל ככה), אבל זה דברים שכדאי לדעת ולשים לב אליהם באופן כללי.

איך ידעתי שכולם יקראו את המאמר ויכנסו לפאניקה. אפשר להירגע, בפעם האחרונה שבדקתי אנשים לא מתים כמו זבובים מטרשת, ויש עמים שהתזונה שלהם מבוססת פחמימות מאות שנים ובכל זאת הם מצליחים להמשיך להתקיים ולחרב לי את רומא.

ממש לא בפאינקה נראה לי שהיה צריך להדגיש את זה שהעמסות לא נכללות
זה יותר רלוונטי לחברה מאפיק מיל חח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית