הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משקולות בחדר כושר

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
שלום לכולם.
אני עד עכשיו התאמנתי בחדר כושר בבסיס, ועכשיו כנראה ארשם לחדר כושר רגיל - נורמאלי :]
השאלה שלי היא לגבי הפלטות. אני מתאמן ב SS מעלה משקלים מאימון לאימון כמובן, אצלי בבסיס הייתי מקמבן כל מידי דברים, אם צריך להעלות רק קילו אחד אז הייתי כושר את זה עם גומי באמצע של המוט ודברים כאלה, וגם בתרגליםי הגדולים התרגלתי להעלות 2 קילו כל אימון. עכשיו בחדר כושר רגיל נריאה לי הכי קטן זה 1.25 אז קפיצה הכי קטנה זה של 2.5. אבל עם זה לפחות ניראה לי אני אסתדר. אבל מה לגבי תרגילים כמו פרס ובנץ שאני לפחות בשלבים של להעלות קילו אחד כל אימון...?
אין פחות מ 1.25, חצי קילו למשל אין ?
חשבתי על אפשרות להוסיף סוגרים, כמה סוגר שוקל ?
קיצר מה, איך, ומה אתם עושים ?

אה ועוד דבר - באיזה אימון ניסיון שעשיתי שם שאלתי לגבי המוטות, אז על המוט אוליפמי איזה מאמן בא לי ביציאה שזה 22 קילו :/ אין דבר כזה נכון זה 20 ?
וכמה שוקל מוט W שבצדדים הוא עבה כמו אולימפי ? כי לי בבסיס היה W של מתברגות שהוא צר בצדדים.

נערך לאחרונה:
מוט אולימפי הוא 20 קילו, אך בכל חדר כושר המשקל משתנה, למשל אצלי בחדר כושר המוט משהו כמו 17.5 קילו ואצל חבר שלי בחדר כושר המוט שוקל 20 קילו. אתה צריך לשאול את השאלה הזאת במכון שאליו אתה רוצה ללכת.
לגבי הסוגרים יש סוגרים מיוחדים שנגיד בחדר כושר אצלי המוט 17.5 קילו והסוגרים 2.5 קילו. ויש סוגרים ששוקלים פחות, שוב- תשאל בחדר כושר.

ולגבי העלאת משקלים, או ששוב הסוגרים אולי שוקלים ביחד 1+ או שאין מה לעשות.. אז תעלה משקלים כל תקופה יותר ארוכה קצת..

לפעמים מוכרים בחנויות ספורט פלטות של 1KG ואולי אפילו פחות מזה. זה לא אמור לעלות יותר מידי, רק תוודא שהן ברוחב של מוט אולימפי (5 ס"מ נראה לי).

• פותח/ת השרשור
טוב אז אימון הבא אני אשקול את המוט
לגבי הסוגרים, התכוונתי לאלה כמו קפיץ, כמו המכשיר לחיזוק הגף יד שמוחצים את זה... כאלה, אז הם ממש לא שוקלים 2.5 קילו. שקלתי ויצא ששתים אולי שוקלים חצי קילו.

ואוף איזה באסה, בסקוואט מה-90 קילו אני בקפיצות מסודרות של 2 קילו אצלי בבסיס. היום היה אמור להיות ה-100 קילו, והתאמנתי במכון שאליו אני רוצה להרשם, ויצא לי 5-3-4 (משמאל לימין) רוב הסיכוים שזה בגלל שיש הבדל קטן במשקלים, לא ?

טוב אז אימון הבא אני אשקול את המוט
לגבי הסוגרים, התכוונתי לאלה כמו קפיץ, כמו המכשיר לחיזוק הגף יד שמוחצים את זה... כאלה, אז הם ממש לא שוקלים 2.5 קילו. שקלתי ויצא ששתים אולי שוקלים חצי קילו.

ואוף איזה באסה, בסקוואט מה-90 קילו אני בקפיצות מסודרות של 2 קילו אצלי בבסיס. היום היה אמור להיות ה-100 קילו, והתאמנתי במכון שאליו אני רוצה להרשם, ויצא לי 5-3-4 (משמאל לימין) רוב הסיכוים שזה בגלל שיש הבדל קטן במשקלים, לא ?

אז תוריד במשקלים איזה 5 קילו שלא תיתקע סתם כי אתה צריך להתרגל קצת למשקלים של החדר כושר החדש.

ריסט נחשב שאתה מוריד 10% מהמשקלים,אבל אני לא חושב שאתה צריך את זה,נסה באימון הבא לעבוד על אותו משקל ותספר לנו מה יצא מזה.

• פותח/ת השרשור
טוב מחר האימון, אז רק רציתי לשאול, אם לעבוד עם אותו המשקל או להוריד 2.5 ? כי אני לא רוצה לעשות מחר את אותו המשקל ושוב לא לגמור, ואז כן להוריד משקל... סתם בזבוז של אימון.
וגם בהנחה שאולי המוט באמת שקל 22 והרמתי 102, אז זה לא היה יותר מדי עומס על הגוף בשביל לחזור על זה ?

ומי ששאל לגבי המנוחה, אז לא לא נחתי פחות, ההפך, ראיתי שסט ראשון בקושי סימתי אז נחתי הרבה, איזה 7-8 דקות.
ואם כבר מנוחה, פעם הייתי נח 2-3 דקות ואז בקושי הייתי מסיים תסטים. אחרי שניסיתי לנוח 5 דקות ואולי קצת יותר אם יוצא אז ראיתי שזה עוזר ואני מסיים בהרבה יותר קלות. אבל זה בסדר או שזה רמאות ?

קודם כל אם הצלחת לעשות 5-3-4 אני לא רואה סיבה להוריד את המשקל,ואין דבר כזה רמאות בקשר למנוחה כל עוד המנוחה הזאת באמת נחוצה ואם אתה צריך לנוח 7-8 דקות בשביל לסיים סט כמו בנאדם אז תנוח,אם אתה חושב שזה יותר מידי ואתה מרגיש שאתה סתם נח תוריד את הזמן ותנסה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית