הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עוד מסמר בארון הקבורה של ישראל

שופט בגץ הוא גם שופט בערעורים? אם כן אני מסכים אתך אבל אם הוא רק שופט בגץ זה לא חלק מהרשות המבצאת...

• פותח/ת השרשור
שופט בגץ הוא גם שופט בערעורים? אם כן אני מסכים אתך אבל אם הוא רק שופט בגץ זה לא חלק מהרשות המבצאת...

בג"ץ עומד בראש הרשות השופטת, רק הממשלה בישראל נחשבת רשות מבצעת. שר המשפטים אחראי ברשות המבצעת על הרשות השופטת, אבל רק מבחינה טכנית של העסקה וכו' (אסור לו להתערב מבחינת תכנים, אין לו כלים לשפוט אם שופט ראוי לכהן או לא).

עתידות: עוד מעט יבוא הנימוק - אם הוא לא תומך במדינה, שלא יקבל ממנה משכורת. :🙁 :(

אללא איסטור אני ימני אבל לא פשיסט
הימורים מי תופס את השילטון?

• פותח/ת השרשור
עתידות: עוד מעט יבוא הנימוק - אם הוא לא תומך במדינה, שלא יקבל ממנה משכורת. :🙁 :(

ברור, כל עוד "תומך במדינה" = לא מציב שום איזון ושום בלם לרשות המחוקקת והמבצעת. אם הרשות המחוקקת תחליט שכל ילד ישלח בגיל 10 לחינוך מחדש, אל לרשות השופטת לבדוק אם זה עומד בסתירה לחוקי היסוד. אין לי כוח להביא את חוקי נירנברג (יגידו שזה שחוק), אבל זה נמצא שם.
טיפש מונטסקיה הזה עם עקרונות הדמוקרטיה העלובים שלו.

ברור, כל עוד "תומך במדינה" = לא מציב שום איזון ושום בלם לרשות המחוקקת והמבצעת. אם הרשות המחוקקת תחליט שכל ילד ישלח בגיל 10 לחינוך מחדש, אל לרשות השופטת לבדוק אם זה עומד בסתירה לחוקי היסוד.
טיפש מונטסקיה הזה עם עקרונות הדמוקרטיה העלובים שלו.
חחחח והתוכנית לקחת ילדים שמנים מההורים זה תוכנית אותנסיה LOL

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4094783,00.html

ואם לא ברור למתחסדים למיניהם למה זו הצעה שנועדה להנהיג משטר פשיסטי, כדאי להציץ בעיקרון "הפרדת הרשויות" שעומד בבסיס הדמוקרטיה.
מי אלה "המתחסדים למיניהם"? כל מי שלא מסכים איתך? מה לגבי מי שחרד ממשטר פאשיסטי לא פחות ממך, רק לא חושב שהוא כזה קרוב כמו שאתה מנסה לתאר?

• פותח/ת השרשור
מי אלה "המתחסדים למיניהם"? כל מי שלא מסכים איתך? מה לגבי מי שחרד ממשטר פאשיסטי לא פחות ממך, רק לא חושב שהוא כזה קרוב כמו שאתה מנסה לתאר?

לדמוקרטיה ולפשיזם יש קווים בסיסיים. אם אתה לא מצליח להבין שפגיעה בהפרדת רשויות כי פגיעה אנושה בדמוקרטיה, אתה לא יודע מה זה דמוקרטיה.
לא ממש אכפת לי אם אתה מסכים איתי או לא, ברור לי שיש לאנשים (וגם לי) נקודות עיוורון. המתחסדים למיניהם הם אלה שלא מצליחים לראות מה קורה כי, בדומה למשל המפורסם של אפלטון, מעוורים אותם בציורים על המערה.

בקצרה, יש לנו שתי נקודות מחלוקת (לא שאכפת גם לי אם הן יישארו מחלוקות לנצח):
1. הנקודות שאתה מעלה, שבעיני לא כאלה חמורות כי יש דברים שמטרידים אותי פי אלף בכל הקשור להתערבות המדינה בחיי הפרט.
2. שורת הסך הכל, שבעיני לא כזאת חמורה כמו שאתה מנסה לתאר, בטח ובטח בהשוואה למדינות אחרות, כולל הליברליות שביניהן.

• פותח/ת השרשור
בקצרה, יש לנו שתי נקודות מחלוקת (לא שאכפת גם לי אם הן יישארו מחלוקות לנצח):
1. הנקודות שאתה מעלה, שבעיני לא כאלה חמורות כי יש דברים שמטרידים אותי פי אלף בכל הקשור להתערבות המדינה בחיי הפרט.
2. שורת הסך הכל, שבעיני לא כזאת חמורה כמו שאתה מנסה לתאר, בטח ובטח בהשוואה למדינות אחרות, כולל הליברליות שביניהן.

1. ואם יש נקודות שפי אלף מעניינות אותך, הנקודות האחרות לא חשובות? אתה לא מבין שברגע שהרשות השופטת תהיה 'כפופה' למבצעת, לא תוכל לדבר עם אף אחד לגבי הדברים שמעניינים אותך פי אלף?
2. אני שמח שאתה מרגיש שזה הרע במיעוטו. מעניין מתי תתעורר, כשיבטלו את הבחירות בגלל מצב חירום?

אבל בוא נהיה קונקרטים: בוא תסביר לי, באופן נינוח לגמרי, מאיזה בסיס נובעת הצעה של חבר כנסת שמזוהה עם זרם פוליטי כלשהו, שהמדינה תטיל וטו על מינוי שופט "כדי לבדוק שאין לו עמדה פוליטית". ותשתדל להיות מדויק.

1. ואם יש נקודות שפי אלף מעניינות אותך, הנקודות האחרות לא חשובות? אתה לא מבין שברגע שהרשות השופטת תהיה 'כפופה' למבצעת, לא תוכל לדבר עם אף אחד לגבי הדברים שמעניינים אותך פי אלף?
פיקוח על ידי הכנסת לא אומר 'כפופה' כי זה פיקוח בעת המינוי בלבד. לא שזה דבר חיובי בעיני, אבל בכל זאת. גם בארה"ב הנשיא ממנה שופטי בימ"ש עליון, והדמוקרטיה שורדת.
2. אני שמח שאתה מרגיש שזה הרע במיעוטו. מעניין מתי תתעורר, כשיבטלו את הבחירות בגלל מצב חירום?
לא. קצת אחרי.
לזה אני מתכוון עם הקטע של כמה הפאשיזם קרוב בעיניך, נו. גם בארה"ב הם קרובים לביטול הבחירות בגלל מצב חירום? כי שם יש את חוק הפטריוט וגוואנטנמו והרבה דברים מפחידים.
אבל בוא נהיה קונקרטים: בוא תסביר לי, באופן נינוח לגמרי, מאיזה בסיס נובעת הצעה של חבר כנסת שמזוהה עם זרם פוליטי כלשהו, שהמדינה תטיל וטו על מינוי שופט "כדי לבדוק שאין לו עמדה פוליטית". ותשתדל להיות מדויק.
ברור שזה מגוחך. אין דבר כזה ללא עמדה פוליטית. זה שאמרתי שדברים אחרים מעצבנים ומדאיגים אותי לא אומר שהנקודה הזאת נראית לי נהדרת ואופטימלית. מספיק מדויק?

פיקוח על ידי הכנסת לא אומר 'כפופה' כי זה פיקוח בעת המינוי בלבד. לא שזה דבר חיובי בעיני, אבל בכל זאת. גם בארה"ב הנשיא ממנה שופטי בימ"ש עליון, והדמוקרטיה שורדת.

לא. קצת אחרי.
לזה אני מתכוון עם הקטע של כמה הפאשיזם קרוב בעיניך, נו. גם בארה"ב הם קרובים לביטול הבחירות בגלל מצב חירום? כי שם יש את חוק הפטריוט וגוואנטנמו והרבה דברים מפחידים.

ברור שזה מגוחך. אין דבר כזה ללא עמדה פוליטית. זה שאמרתי שדברים אחרים מעצבנים ומדאיגים אותי לא אומר שהנקודה הזאת נראית לי נהדרת ואופטימלית. מספיק מדויק?

אמריקה הודיעה שבמקרה של התקפת גרעין גדולה הם יעברו למשטר צבאי

אגב, מי שמתעניין בנושא כדאי לו לקרוא את הספר "האח הקטן" של קורי דוקטורוב. ספר בידיוני שמספר על התדרדרות המצב הבטחוני בארה"ב אחרי עוד פיגוע כמו 11 בספטמבר, והכרזת מצב חירום בסן פרנסיסקו. מומלץ.

• פותח/ת השרשור

לא. קצת אחרי.

מה זה פיקוח בעת המינוי בלבד? אם הוא יראה שהוא "שמאלני" הוא יבחר אותו, ואם לא אז לא? במילים אחרות, אתה מסכים שזה נועד לסרס לחלוטין את מנגנון האיזונים והבלמים הדמוקרטי.

מה שאתה מתקשה להבין זה שארה"ב (וגרמניה, וצרפת וכל המדינות ה"ליברליות" האחרות) נמצאת במקום שונה לגמרי מישראל מבחינת זכויות אזרח, הפרדת רשויות וחוק. כשישראל תעשה את שני הדברים הבסיסיים שבכלל יתנו לה זכות להשוות את עצמה למדינות האלה - שזה חוקה (שאין בישראל כמו שאתה יודע) והפרדת המדינה מהדת (שאין בישראל כמו שאתה יודע) - אז נשווה בין הדברים. מעמדו של נשיא ארה"ב שונה לחלוטין ממעמד שר בכנסת, או ראש ממשלה, או נשיא מדינת ישראל. עד אז ההשוואה לא רלוונטית, למרות שאני יכול בשקט להזכיר לך את המקרתיזם כתקופה פשיסטית שארה"ב שואפת לשכוח כמה שיותר (ושהיא מודה בה כתקופה פשיסטית). מה שיש לארה"ב ולאירופה ואין למדינת ישראל זה ראייה מרחבית של ההיסטוריה, דווקא בגלל כל החרא שהם עשו.

• פותח/ת השרשור
אגב, מי שמתעניין בנושא כדאי לו לקרוא את הספר "האח הקטן" של קורי דוקטורוב. ספר בידיוני שמספר על התדרדרות המצב הבטחוני בארה"ב אחרי עוד פיגוע כמו 11 בספטמבר, והכרזת מצב חירום בסן פרנסיסקו. מומלץ.

לא צריך להרחיק עד כדי כך, תקרא את Dr. Bloodmoney של פיליפ קיי דיק, תיאור "בדיוני" למדי למה שקורה יום אחרי שמפציצים את ארה"ב באטום.

לא צריך להרחיק עד כדי כך, תקרא את Dr. Bloodmoney של פיליפ קיי דיק, תיאור "בדיוני" למדי למה שקורה יום אחרי שמפציצים את ארה"ב באטום.
אתה מדבר על הפצצה באטום, ואני הרחקתי לכת? 😃
הספר ההוא מאד מומלץ גם כי הוא מאד מעניין אבל בעיקר בגלל שהוא ממש לא רחוק ממציאות שניתן בקלות לדמיין בארה"ב. עוד פיגוע המוני כזה (בספר הוא מתבצע על גשר בסן פרנסיסקו) זה לא דבר תלוש מהמציאות, וחופש הפעולה שהמשרד לבטחון פנים מקבל שם אחרי הפיגוע לא רחוק בהרבה ממה שהוא מקבל כבר היום אחרי התאומים.

---------- התגובה התווספה ב 17:04 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:58 ----------

מה זה פיקוח בעת המינוי בלבד? אם הוא יראה שהוא "שמאלני" הוא יבחר אותו, ואם לא אז לא? במילים אחרות, אתה מסכים שזה נועד לסרס לחלוטין את מנגנון האיזונים והבלמים הדמוקרטי.
מסכים שזה דבר רע, אבל מסרס לחלוטין את האיזון? קצת מוגזם. בכל זאת יש פה תקשורת חופשית ונשכנית ובכל זאת יש פה חוקי יסוד. בקיצור, נסכים שזה רע, לא נסכים על כמה רע.

מה שאתה מתקשה להבין זה שארה"ב (וגרמניה, וצרפת וכל המדינות ה"ליברליות" האחרות) נמצאת במקום שונה לגמרי מישראל מבחינת זכויות אזרח, הפרדת רשויות וחוק. כשישראל תעשה את שני הדברים הבסיסיים שבכלל יתנו לה זכות להשוות את עצמה למדינות האלה - שזה חוקה (שאין בישראל כמו שאתה יודע) והפרדת המדינה מהדת (שאין בישראל כמו שאתה יודע) - אז נשווה בין הדברים. מעמדו של נשיא ארה"ב שונה לחלוטין ממעמד שר בכנסת, או ראש ממשלה, או נשיא מדינת ישראל. עד אז ההשוואה לא רלוונטית, למרות שאני יכול בשקט להזכיר לך את המקרתיזם כתקופה פשיסטית שארה"ב שואפת לשכוח כמה שיותר (ושהיא מודה בה כתקופה פשיסטית). מה שיש לארה"ב ולאירופה ואין למדינת ישראל זה ראייה מרחבית של ההיסטוריה, דווקא בגלל כל החרא שהם עשו.
לישראל אין זכות בכלל להשוות את עצמה למדינות האלה?? אתה בעצמך מזכיר את כל החרא שהם עשו בעודן דמוקרטיות (דווקא השלוש שהזכרת) ואנחנו הנחותים??
בגלל שאין לנו חוקה שנכתבה לפני מאתיים שנה ומגינה על הזכות של כל רד-נק לשאת רובה ציד דו קני וארגז רימונים? לנו יש חוקי יסוד שמבטיחים את חופש הפרט, הביטוי, העיסוק והתנועה.
או בגלל שאין הפרדת דת מהמדינה? יש פה מצב בעייתי בגלל הגדרת העם הישראלי והעם היהודי, זה מצב ובעיה שלא קיימים אצל אף עם אחר. אבל בכל זאת, מה כל כך מפריע לך? תקציבים לחרדים ולבני ישיבות - זה דבר שמוציא אותי מדעתי, חסר כל היגיון/צידוק/שיוויון, אבל איפה פה הסכנה הגדולה לדמוקרטיה? או שאתה מדבר על זכויות לערבים? גם כאן הבעייתיות ברורה, ולא צריך להזכיר את עזמי בשארה כדי להסביר למה לא יכול להיות רמטכ"ל או שר ביטחון ערבי.

איזה קשקוש מטורף, בחיי. אתה צוחק על הזכות שלהם לשאת נשק חם ובמקביל צועק שלנו יש את חופש הפרט. אדיר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית