הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט 160 ק"ג מהיום

IronMind

משתמש פעיל
491
3
נק' מוניטין:
4,482
491
3
איכות צילום קקי, וגם היה טיפשי לשים חגורה בסט הזה כי לא רואים אם הגב התחתון עגול או ישר.

שבוע הבא אני מקווה להצליח להרים 170 לחזרה אחת עם גב ישר ולאחר מכן אני אאפס משקלים.
סקוואט כבד אני גם אנסה לצלם בקרוב.

צילמתי גם קצת הנפות ודחיקות אחרי כמה חודשים שלא נגעתי בזה ו Seth Able כבר נתן לי ביקורת, אבל אתם מוזמנים גם לצפות ולכתוב דעות. 😃

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
LOL, לאן הגענו 😲:O

אני מסביר למה לא תמיד כדאי לעשות דדליפט ויניב מדבר על רבע סקוואט, פחחחח

COLDFIRE - יניב לא "טען שהם עושים את זה לחיזוק הרגליים".

בכל מקרה, לא נראה לי שיש לך הרבה מה לדבר על "כוסיות" כשאתה בתפקיד הצנזור הראשי.

אני לא חושב שכפפות יעזרו לך יותר מדי. אם לא יהיו לך יבלות על הכריות של הידיים, אז יהיו לך על האצבעות. לא תצא מזה... 😃

לגבי רבע סקוואט, אכן דיברנו על זה, וההמלצה שם הייתה שרוב האנשים צריכים לעשות סקוואטים מלאים ויש מקרים מסויימים שאפשר להשתמש ברבע סקוואט (אבל כמובן לא לחיזוק הרגליים כמו שיניב טען).

זה מקל מאוד. אין לי יבלות על האצבעות והכריות ידיים שלי חלקות. פעם הייתי מתקלח ורק המים שהיו נוגעים לי בעור היו שורפים לי.
יש לי ידיים עדינות :rolleyess:

לא הייתי ממהר לזלזל בהרמת משקולות בארץ וברמת האימון בפרט כאשר חלק גדול מהמאמנים הם בכלל יוצאי בריה"מ לשעבר והתחנכו על ברכיי מתודות אימון שהוכיחו את עצמם אין ספור פעמים (יש כאלה שהתאמנו במועדונים גדולים שהנפיקו גם שיאני עולם) וזה משתקף בצורה טובה מאוד בשיפור שחל בשיאי ישראל בעשור האחרון.
מה גם שבחינה של טבלת השיאים של ארה"ב אל מול זאת של ישראל מגלה שבקטגוריות משקל הנמוכות ההפרשים הם זניחים מאוד (יש אפילו יתרון קטן לישראל בעד 56), למעט מקטגוריות המשקל הכבדות (105 ו 105+) ההבדלים הם יותר מסבירים (באזור 15 קילו) במיוחד בהתחשב בעובדה שבארה"ב יש קרוב לפי 30 יותר מתחרים מבארץ.

סתם עוד תוספת קטנה לזה, אבל שווה לציין שהשיאים הנוכחיים לא בהכרח משקפים את היכולת הישראלית לאורך השנים - כל פעם שמשנים את קטגוריות המשקל מוחקים גם את השיאים. נכון שזה משפיע גם על האמריקאים (ועל שאר העולם כמובן) גם כן, אבל סביר להניח שבגלל המספר הקטן יחסית של המתחרים (במיוחד ברמה גבוהה) בישראל, אנחנו נהיה יותר רגישים לדברים כאלה וההבדלים יהיו גדולים יותר.

אני לא יודע איך זה משפיע על כל הקטגוריות, אבל עד כמה שאני יודע, במשקל סופר כבד (היום 105+ בזמנו 110+) דחקו בישראל 17.5 קילו יותר מהשיא הנוכחי וגם במשקלים קלים היו פעם תוצאות טובות יותר. אני לא מכיר את כל התוצאות, אבל דחיקה של מאה שישים ומשהו קילו בעד 64 אני יודע שעשו, אם זה היה אפשרי היום אז גם השיאים ב62 וגם ב69 היו כנראה גבוהים יותר.

אני באמת מנסה תמיד לרקוע ברצפה.

בקשר להנפות דווקא אותו ניסיון לרקיעה גורם לך לעלות לגובה, הניסיון לרקוע חזק מביא לאותה הרמת ברכיים בשביל לייצר מגע חזק יותר כנגד הקרקע מה שמעכב את המיקום מחדש של הכפות רגליים ואת כל הסקוואט לקבלת המוט באופן כללי (בכל מקרה מדובר בהוראה די בעייתית).

תקנו אותי אם אני טועה, אבל לא פשוט צריך לעשות פלנטרפלקשיין+שראגס מתפרץ שהמוט מגיע לאמצע הירך ואז פשוט להכנס תחת המוט?
כל הקטע של הרקיעה זה לא בסך הכל הירידה המהירה של העקב כשנכנסים מתחת למוט?

תקנו אותי אם אני טועה, אבל לא פשוט צריך לעשות פלנטרפלקשיין+שראגס מתפרץ שהמוט מגיע לאמצע הירך ואז פשוט להכנס תחת המוט?
מה זה פלנטרפלקשיין? את השראג אתה בקושי עושה זה אמור להגיע מההתיישרות באופן כמעט אוטומאטי.
אם זה היה כ"כ פשוט ... :(

פלנטרפלקשיין זה לא תורם במיוחד לכוח מתפרץ. אנשים עולים על קצות אצבעותיהם בזמן קלין בגלל הקפיצה, לא בגלל שהם חושבים של plantar flexion.

עכשיו כל האנשים שמרגישים שזה מוריד מערך הספורט הזה יבואו להתווכח, אבל כל התנועות האולימפיות זה קפיצה + שראג. הרקיעה זה באמת חלק מהירידה המהירה כשאתה נכנס מתחת למוט.

כן, הרקיעה היא סה"כ מה שקורה כשמחזירים את הרגל לקרקע במהירות.

יש 2 סיבות עקריות שמלמדים ביצוע של רקיעה:

א. הקטנת זמן אוויר - נרצה להכנס תחת המוט כמה שיותר מהר. בזמן שאתה באוויר אתה הרי לא יכול להפעיל כוח על המוט, אז מהבחינה הזאת זה זמן מבוזבז שעדיף לנצל אותו לירידה.

ב. יצירת הבדלה בין החלק של המשיכה לחלק של התפיסה. לחשוב על הרקיעה יכול לעזור לתזמון של הפיכת המרפקים (או יישור הידיים בסנאץ') ולהכין את הגוף לשוק של קליטת המשקל.

הבעייתיות היא שלפעמים אנשים מפרשים את העניין לא נכון - הרי מה שחשוב זה להכנס מהר (העניין של סעיף ב' אולי יותר רלבנטי לשלב של למידת התנועה) ולא הרעש של הרקיעה. לפעמים אנשים חושבים שהביצוע של רקיעה חזקה הוא מה שחשוב ומכוונים בהתאם את התנועה שלהם, מה שגורם לקפיצה מוגזמת/donkey kick.

COLDFIRE - אם אתה לא יכול לעשות דדליפט בתדירות מספיק גבוהה, וכמשקולן אתה באמת לא ייכול - אתה לא תתאושש מזה לקלינים - אז תקבל DOMS בתדירות גבוהה יותר.

DOMS לא פוגעים בביצועים? לא נראה לי. אתה יכול לפתוח את SCIENCE AND PRACTICE OF STRENGTH TRAINING של זציורסקי אם יש לך אותו ולראות מה כתוב שם. עמוד 125. האיש נחשב לסמכות לא רעה, ובד"כ הוא לא מקשקש שטויות ונסמך על מחקרים. בכל מקרה, אם תראה מחקרים שתומכים בדעה המנוגדת שלך, תציג אותם.

עיינתי קצת בספר של זציורסקי. בוא נראה מה כתוב שם:

Eccentric exercises easily provoke delayed muscle soreness. All athletes, at one time or another, experience delayed muscle pain, soreness, and a concomitant decrease in strength after exercise sessions. The soreness occurs typically 24 to 48 h after the workout. Greater soreness is reported with yeilding exercises.
אז מה הוא אומר כאן? שכל אתלט עבר חוויה של DOMS בליווי ירידה בכוח מתישהו. אני לא רואה אותו אומר כאן בשום מקום ש DOMS תמיד פוגע בביצועים (כוח זה לא תמיד ביצועים) וגם לא בטכניקה. חוץ מזה, הוא בכלל מדבר פה על פרק של תרגילים אקסנטריים ושימוש במשקלים מעל 1RM וגורמים ל DOMS הרבה יותר משמעותיים. אנחנו דיברנו על דדליפט שאין לו בכלל חלק אקסנטרי.

ובהמשך הוא אומר :
Delayed muscle soreness can be prevented by gradually increasing training intensity and volume.

נשמע לי קצת שונה מלהמנע מהתרגילים שגורמים לך ל DOMS.

ואני לא יודע לסנן דברים.

נערך לאחרונה:
הוא רשם שכשיש DOMS הכוח יורד.

כוח - מאפשר ביצועים, וכשהכוח יורד - גם הביצועים. אם אתה לא מבין את זה, אתה לא מבין איך הגוף מתפקד.

בדדליפט יש אקצנטרי. כנראה שאתה זורק את המשקולת למעלה, אבל רוב האנשים לא.

לגבי זה שהמשקל מעל RM1 - אנשים מקבלים DOMS גם בRMים אחרים, זה לא רלוונטי.

לגבי התדירות של האימון דדליפט - קשה להכניס אותה בתדירות גבוהה (באופן שימנע DOMS) לאימונים שדיברנו עליהם, כי הם צריכים להתאושש לשאר התרגילים שלהם.

הוא רשם שכשיש DOMS הכוח יורד.

כוח - מאפשר ביצועים, וכשהכוח יורד - גם הביצועים. אם אתה לא מבין את זה, אתה לא מבין איך הגוף מתפקד.

בדדליפט יש אקצנטרי. כנראה שאתה זורק את המשקולת למעלה, אבל רוב האנשים לא.

לגבי זה שהמשקל מעל RM1 - אנשים מקבלים DOMS גם בRMים אחרים, זה לא רלוונטי.

לגבי התדירות של האימון דדליפט - קשה להכניס אותה בתדירות גבוהה (באופן שימנע DOMS) לאימונים שדיברנו עליהם, כי הם צריכים להתאושש לשאר התרגילים שלהם.

הוא לא רשם שכשיש DOMS הכוח יורד. הוא רשם שכל אחד חווה DOMS עם ירידה בכוח.

בפרק אחר של הספר הוא מדבר על זה שעייפות/תשישות (fatigue) זה משהו ספציפי, ואם אתה עייף מסקוואט אתה עדיין יכול לשפר ביצועים בבנץ' פרס לדוגמא. ביצועים זה לא משהו כללי.

בדדליפט אין ולא צריך להיות אקצנטרי משמעותי גם אם אתה לא זורק את המשולות.

לגבי זה שקשה להכניס דדליפט בתדירות גבוהה, אתה מכניס את עצמך למעגל כאן. מה זה תדירות גבוהה מבחינתך? פעם בשבוע או אפילו שבועיים נשמע לי אפשרי בהחלט (בטח ברמה שעליה מדובר פה בפורום).

דרך אגב, זה כן רלוונטי ממה קיבלת DOMS. תראה את הגרף בעמוד הזה, ותראה את רמת ה DOMS מתרגילים אקצנטריים שהוא מדבר עליהם.

"הוא לא רשם שכשיש DOMS הכוח יורד. הוא רשם שכל אחד חווה DOMS עם ירידה בכוח" - איזה אקרובטיקה מילולית. זה לא משנה אם זה קשר סיבתי או קורלטיבי.

"בפרק אחר של הספר הוא מדבר על זה שעייפות/תשישות (fatigue) זה משהו ספציפי, ואם אתה עייף מסקוואט אתה עדיין יכול לשפר ביצועים בבנץ' פרס לדוגמא. ביצועים זה לא משהו כללי" - מה שרלוונטי להערות שאתה הערת לבחור שהוא ~~משקולן~~ כמו שקטיף קוקוסים רלוונטי לפורום בודיבילדינג. אם דדליפט לא נראה לך דומה למשיכה, אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

"בדדליפט אין ולא צריך להיות אקצנטרי משמעותי גם אם אתה לא זורק את המשולות" - אז למה אנשים חוטפים מזה DOMS?

"פעם בשבוע או אפילו שבועיים נשמע לי אפשרי בהחלט (בטח ברמה שעליה מדובר פה בפורום)" - חביבי, יש אנשים שהדדליפט שלהם לא 250, אלא 150-170. כל אחד והגוף שלו ויכולת ההתאוששות שלו. ועובדה - משקולנים אומרים שזה מקשה עליהם את ההתאוששות. <אגב, יאיר \ מושיקו - תזכירו לי מה ארתור דרקסלר אמר על דדליפט למשקולנים?>

"דרך אגב, זה כן רלוונטי ממה קיבלת DOMS. תראה את הגרף בעמוד הזה, ותראה את רמת ה DOMS מתרגילים אקצנטריים שהוא מדבר עליהם." - הספר לא איתי, כי נתתי אותו לחבר. אבל גם מזיכרון אני יכול להגיד לך שלא הבנת את הגרף (וחבל, זה גרף מאוד פשוט).

הגרף הזה מראה מה ה-DOMS שקיבלו בכל צורת אימון - אקצנטרי \ איזומטרי וכו'. אם אני זוכר נכון, בציר ה-Y ה-DOMS ובציר ה-X זמן, ויש 3 (או 4?) עקומות שם. אין קשר ל"ממה קיבלת את ה-DOMS", כי מה שבודקים זה את הרמה של הDOMS, ולא בודקים איך DOMSים ב**אותה רמה אבל מצורות אימון שונות** (בהנחה שאפשר לקבל תוצאה כזו) משפיעים על הביצועים. ולכן, הניסוח שלך: "זה משנה ממה מקבלים את ה-DOMS" מראה שלא הבנת בכלל את מה שרשמו שם.

יש מבין?

קשר קורלטיבי וקשר סיבתי הם שני דברים שונים. וזה הבדל עצום. זו בעצם הייתה הטענה שלך: DOMS גורמים לפגיעה בביצועים.

נכון שבקלין ובדדליפט יש אותה משיכה. זה עדיין לא הופך אותם לאותו תרגיל.

לגבי למה אנשים חוטפים מזה DOMS. אתה אומר שאפשר לחטוף DOMS רק מחלק אקצנטרי? אנשים חוטפים DOMS גם מפאוורקלין.

עדין לא הבנתי למה משקולנים לא מפחדים מהתאוששות מסקוואט, אבל מדדליפט כן. לגבי הגרף, בדיוק כמו שאמרת, מסתכלים על רמת ה DOMS, שהיא יוצאת הכי גבוהה מאימונים אקצנטריים.

נערך לאחרונה:
פרקטית - זה לא משנה אם זה קורלטיבי או סיבתי. זה מחליש את המשקולן.

תיאורטית - DOMS פוגעים בעיקר ב-MYOTENDINOUS JUNCTION של FAST TYPE II MU. קשה לי לראות איך פגיעה כזאת לא מקטינה את הכוח.

DOMS מפאוור קלין - לא כולם זורקים את המוט לרצפה אח"כ. יש כאלה שמורידים אותו לאט. בכל מקרה, זה שולי, כי אנשים כמעט לא מקבלים DOMS ממה שלא אקצנטרי.

פרקטית - זה לא משנה אם זה קורלטיבי או סיבתי. זה מחליש את המשקולן.

תיאורטית - DOMS פוגעים בעיקר ב-MYOTENDINOUS JUNCTION של FAST TYPE II MU. קשה לי לראות איך פגיעה כזאת לא מקטינה את הכוח.

מאיפה לקחת את זה? הייתי רוצה לראות את המקור.

עכשיו, נניח לרגע שזה נכון ו DOMS פוגע בכוח מקסימלי. אתה מסכים איתי שמשקולן לא עובד כל הזמן על כוח מקסימלי, ולא מתקרב כל אימון ל 1RM שלו?

לגבי פגיעה בפרמטרים אחרים, הנה מחקר קטן שראיתי (לא קראתי את המלא ויש סיכוי שהוא נעשה בצורה טפשית כמו הרבה מחקרים):

http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=1014600

The purpose of this study was to examine the effects of delayed-onset muscle soreness after a strength-training session on the motor performance of the upper extremities, including the reaction time, speed of movement, tapping speed and coordination. In addition, muscle strength, electromyographic (EMG) activity, creatine kinase (CK) and soreness responses were measured. The study was a randomised cross-over intervention study, where 30 subjects (divided into two groups, A and B) performed a 1-h muscle strength-training session of the upper extremities, and the responses were measured 48 h after that. All of the subjects experienced muscle soreness, which was evaluated on a visual analogue scale. The mean value of CK activity was 115 IU.l-1 before training and 1259 IU.l-1 after training (P < 0.001). There were no statistically significant differences in wrist flexion/extension muscle strength or EMG tests in either group. Isometric elbow extension strength decreased by 4% (P < 0.01) in group A, and elbow flexion strength decreased by 6% (P < 0.05) in group B. There were no statistically significant changes in simple reaction time, choice reaction time, or speed of movement or coordination in either group. However, tapping speed decreased by 2% (P < 0.05) in group A and by 6% (P < 0.001) in group B. Based on the results of this study, it seems that the feeling of incompetence to perform fast and accurate movements with sore muscles is mainly a subjective feeling, and it may be that the real effect of muscle soreness on motor performance is quite small, and presumably less than generally assumed.

DOMS מפאוור קלין - לא כולם זורקים את המוט לרצפה אח"כ. יש כאלה שמורידים אותו לאט. בכל מקרה, זה שולי, כי אנשים כמעט לא מקבלים DOMS ממה שלא אקצנטרי.

לא יודע למה אתה חושב ככה. אפשר לקבל DOMS גם בלי חלק אקצנטרי. נכון שזה יותר קשה ופחות משמעותי אבל אפשר.
עדיין לא ענית לי למה סקוואט לא מפריע למשקולנים בביצועים ודדליפט כן.

נכון שבקלין ובדדליפט יש אותה משיכה. זה עדיין לא הופך אותם לאותו תרגיל.

נכון. אבל DOMS, או באופן כללי יותר, בעיית התאוששות באותם השרירים שהדדליפט עובד עליהם בצורה חזקה, תשפיע על הקלין ועל הסנאץ'. הקשר בין התרגילים (אפילו שבתרגילים האלה לא צריך כוח מירבי כמו בדדליפט) הרבה יותר קרוב, מבחינת השרירים שפועלים וצורת הפעולה שלהם, מאשר הדוגמה שלך עם הבנץ'.
אני יכול להגיד לך שמנסיון אישי, כשאתה עובד עם גב תחתון (הגב הוא לא הבעיה היחידה, אבללפחות אצלי הוא חלק די מרכזי בעניין) שלא התאושש, בעצם לא התאושש זאת לא ההגדרה הכי נכונה, כי הוא באמת רוב הזמן לא ממש במצב של 100% התאוששות, בוא נגיד - נמצא בפיגור גדול מבחינת התאוששות (כמו שהדדליפט עלול לגרום, אבל לא רק) קשה להחזיק את הגב כמו שצריך בתרגילים הטכניים וקשה מאוד לשמור על ביצוע טוב.

כמו שאתה אומר, לא תמיד (רוב הזמן) עובדים למקסימום בתרגילים הטכניים ולא תמיד נדרש כוח מקסימלי ואפשר פשוט להוריד מעט את המשקלים בשביל לשמור על הביצוע - זה מביא אותנו בדיוק לנקודות שניסיתי להעביר קודם, יש עלות לדדליפט וצריך לשקול פרטנית אם יש הצדקה לביצוע.
האם להוריד משקלעבודה בX% בקלין בשביל שיהיה אפשר לבצע דדליפט כדאי? אולי כן, אולי לא, תלוי.

עדין לא הבנתי למה משקולנים לא מפחדים מהתאוששות מסקוואט, אבל מדדליפט כן. .

מי אמר שלא?😃

ההבדל בהסתכלות נובע מאותן הסיבות שבגללן גם בתוכניות של ריפיטו הדדליפט מופיע בווליום הרבה יותר נמוך מהסקוואט. הרבה יותר קל להתאושש. מה גם שבאמת הרבה לא עובדים לPR כל שבוע או כל אימון, אבל זה כמובן תלוי גם בהרבה גורמים אחרים (גם לא בהכרח אפשרי כמובן).

מה גם (וזה נכון במיוחד לאופן הסקוואט שמשקולנים מבצעים שפחות מעמיס על הגב) בעיות התאוששות ברגליים, אמנם בהחלט משפיעות לרעה על היכולת בתרגילים הטכניים, אבל (וזה נכון מאוד אצלי, לא מתחייב שאצל כולם זה ככה) הרבה פחות מאשר חוסר התאוששות בגב התחתון.

מבחינת עבודת כוח, משקולן מתחיל יחסית ולא מוכשר במיוחד, עלול למצוא את עצמו מבצע ווליום מהסדר גודל של הTM נניח (פרט לדדליפט) בתרגילי כוח ובנוסף עובד גם על התרגילים הטכניים וגם על משיכות, שהן לא כאלה שונות מהדדליפט. אתה בעצם יכול להסתכל על זה ככה - אולי הרוב לא עושים (לפחות לא לאורך כל השנה) דדליפט בתור תרגיל ME, אבל פחות או יותר כולם עושים המון עבודת DE עם בין 50 ל70 (אולי יותר) אחוז. זה אולי לא משפר את הכוח המקסימלי כמו עבודת ME, אבל זה בהחלט מעלה את הדדליפט (וגם מהווה אימון יותר ספציפי באותו הזמן).

תוספת, לגבי ההבדל בהתייחסות בין הדדליפט לסקוואט אצל משקולנים - אל תשכח, שאצל משקולנים רבים, שיפור בסקוואט מתורגם אוטומטית לשיפור בתוצאות (נכון שלא אצל כולם וכו', אבל באופן כללי יש קורלציה מאוד חזקה בין הסקוואט לתוצאות). נכון שגם שיפור בדדליפט עוזר, אבל את התפקיד שלו תופסות פה המשיכות, ככה שהסקוואט נתפס בתור רע הכרחי (היו נסיונות אצל הבולגרים להוציא, לפחות לפרקי זמן מסויים את הBS מהתוכנית אימונים, לא יודע מה בדיוק היו התוצאות, אבל בסופו של דבר ירדו מזה).

תזכירו לי מה ארתור דרקסלר אמר על דדליפט למשקולנים?

אני לא בבית אז הספר לא אצלי, אבל ממה שאני זוכר, הוא אומר משהו כזה - יש carryover טוב יחסית לקלין, אבל צריך להזהר עם הווליום/עצימות/תדירות כי לדדליפט יש נטיה לפרק אנשים.
כאמור, זה גם תואם את הנסיון שלי (אם כי את מה שאני ניסיתי לעשות בזמנו אולי אפשר לעשות בצורה חכמה יותר, נראה מה יהיה פעם הבאה).

נערך לאחרונה:
COLDFIRE:

לקחתי את זה מפיזיולוגיה של ברן ולוי, עמוד 252.

לגבי השילוב של הדדליפט - יאיר ענה יותר טוב ממה שאני מסוגל לענות בכל מקרה.

לגבי ה-DOMS - הסכמתי איתך שאפשר לקבל ממה שלא אקצנטרי, אלא שזה שולי. אני לא רואה במה אתה חולק עלי בנקודה הזאת.

אגב, אמנם לא התייחסנו לזה, אבל תיקון טעות שלי לגבי המהירות של הביצוע של התרגיל בחלק האקצנטרי: כנראה שאם עושים אקצנטרי מהיר זה לא פחות DOMS (אולי אפילו יותר) מאשר אקצנטרי איטי. בכל מקרה, המסקנות לגבי זה לא מובהקות.

לגבי המחקר שצירפת - הם נתנו להם לעשות "strength-training session of the upper extremities". לא ברור לי מהניסוח הזה מה הייתה העבודה של ה-WRIST FLEXORS / EXTENSORS ואם הם בכלל עשו עם השרירים האלה פעולות שהן לא איזומטריות. כן הייתה ירידה בכוח ה*איזומטרי* של פושטי וכופפי המרפק, אבל אני לא יודע מה המשמעות של זה. בנוסף, נדמה לי שרוב השרירים באמה מסוג TYPE I MU, ככה שהתוצאות שתתקבלנה יהיו פחות משמעותיות בכל מקרה.

לא ברור גם איך נבדקו הקריטריונים האלה: "There were no statistically significant changes in simple reaction time, choice reaction time, or speed of movement or coordination in either group" - נתנו להם לעשות קלינים? נתנו להם ליסוע במכונית ברחוב וזרקו סבתות לכביש ובדקו כמה מהן נדרסו ע"י הנהגים שעשו אימון יומיים לפני כן? לא יודע. צריך לראות את המחקר המלא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית