הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבולת לפני הצבא

MisterHamster

משתמש פעיל
874
4
נק' מוניטין:
237
874
4
אני רוצה לשפר את הכושר שלי לקראת הצבא וגם לקראת מבחני הבר אור.

יש לי כמה שאלות אז נא להיות סבלנים איתי
כרגע אני מתאמן בתוכנית כוח - כמה זמן לדעתכם לפני הגיוס שלי כדאי לי להתחיל לעבוד על סיבולת?
האם - ואם כן כמה יפגע הכוח שלי והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשמר אותו?
האם יש תוכנית בפורטל שתתאים למטרות שלי? (בר אור למי שלא יודע מורכב משכיבות שמיכה, כפיפות בטן וריצת אלפיים) הנה טבלת הציונים של המבחן http://www.fitlife.co.il/cosher-kravi/bar-or-table-men/

התוצאות שהיו לי באפריל (בגרות בספורט) היו 40 שכיבות סמיכה, ריצה בזמן של(אני לא בטוח) 12 דקות וכ50 שכיבות שמיכה, מאז אני מאמין שהשתפרתי אך לא בהמון, אני רוצה להגיע למינימום 50 נקודות במבחן.

תודה על עזרתכם, בסיבולת שרירים ולב ריאה באמת שאין לי מושג.

נ.ב. אני מודע לזה שחלק מהשיפור של דברים כמו שכיבות שמיכה ובטן זה פשוט לעשות אותם, אני מחפש אבל תוכנית משקולות שאוכל לשלב את התרגילים האלו איתם...

הרבה ילדים לפני צבא באו למכון שלי ואז התפלאו שלא עברו גיבושים..

הקשר בין אימון משקולות שהוא יותר מבסיסי לבין סיבולת בצבא הוא מקרי בהחלט.
תרוץ בים, תרשם להכנות קדם צבאיות, אבל אין טעם במכון. אולי רק לאירובי.

תרשם ליובל עילם.
הייתי בערך חצי שנה בזה... מעבר לכושר האדיר והסיבולת שאתה מקבל שם אתה לומד הרבה מאוד על מה בעצם רוצים המפקדים בגיבושים והרבה מעבר. הרבה הרבה מעבר...
מומלץ בחום.

בעזהי"ת

בנוגע לפעילות, אתה נמצא במקום מאוד טבעי לשלב קרוספיט עם אימוני הכוח שלך, או אם אתה רוצה משהו שיותר חוזר על עצמו, אז אפשר פרוטוקול TABATA. ואין מה לעשות: אימוני הכוח שלך יפגעו, כל השאלה היא עד כמה תוכל להפחית את הפגיעה, לא להימנע ממנה לחלוטין. ובמשך הטירונות והמסלול הם יפגעו עוד יותר (ולו רק בגלל מחסור בשינה ובזמן להתאושש בין פעילות אחת לשניה).

• פותח/ת השרשור
אני לא הולך פשוט להפסיק ללכת למכון שלי, יש בו את מה שאני צריך וכמובן שאני לא חושב שאם אני יעשה 15 חזרות של לחיצת חזה עם משקל מסויים אני פתאום יעשה 100 שכיבות סמיכה, אני מחפש דרך לשלב בינהם - אני אומנם מתגייס ליחידה קרבית אבל היא יותר קרבית "לייט" ככה שלא לחוץ לי להיות בשיא הכושר שלי, פשוט ביותר ממה שאני עכשיו.

למכינה קדם צבאית אני לא הולך, כל מה שיש לי באיזור זה או קבוצות בלי רמה או קבוצות שיקרות ורחוקות לי.

יש לי גם בעיה בסיסית מאוד, אני צריך שיגידו לי בדיוק מה לעשות בתוכנית מסויימת אחרת אני מתבלבל ולא מצליח לעקוב אחריה, כמובן שאני לא מצפה שמישהו יכתוב לי תוכנית, שרק יפנה אותי לכיוון הנכון(לא לקבוצות האלה)...

תעשה בשבוע משהו כמו 2 אימוני כוח ושלושה אימוני ריצה. תוסיף מנוחות באמצע איך שנוח לך.
2 אימוני ריצה של אינטרוולים ואימון ריצה אחד של נפח.
אימוני כוח תעשה מה שאתה אוהב ורוצה. בכל אימון כוח, תוסיף בסוף האימון סט אחד של מקסימום שכיבות סמיכה+כפיפות בטן. זה יכול לעזור לך.
ברור שהכי מומלץ זה לשנות לגמריי את התוכנית אימונים, אבל זה לא מה שאתה רוצה לעשות.

בעזהי"ת

אני לא הולך פשוט להפסיק ללכת למכון שלי, יש בו את מה שאני צריך וכמובן שאני לא חושב שאם אני יעשה 15 חזרות של לחיצת חזה עם משקל מסויים אני פתאום יעשה 100 שכיבות סמיכה, אני מחפש דרך לשלב בינהם - אני אומנם מתגייס ליחידה קרבית אבל היא יותר קרבית "לייט" ככה שלא לחוץ לי להיות בשיא הכושר שלי, פשוט ביותר ממה שאני עכשיו.

למכינה קדם צבאית אני לא הולך, כל מה שיש לי באיזור זה או קבוצות בלי רמה או קבוצות שיקרות ורחוקות לי.

יש לי גם בעיה בסיסית מאוד, אני צריך שיגידו לי בדיוק מה לעשות בתוכנית מסויימת אחרת אני מתבלבל ולא מצליח לעקוב אחריה, כמובן שאני לא מצפה שמישהו יכתוב לי תוכנית, שרק יפנה אותי לכיוון הנכון(לא לקבוצות האלה)...

בכוונה הזכרתי את TABATA, כי זה פרוטוקול פשוט מאוד, שאין מה להסתבך בו. קח נניח סקוואט חופשי, שכיבות סמיכה ועליות מתח. מבצעים שלשה סבבים, כל תרגיל בסבב משל עצמו, בהם אתה מבצע כמה שיותר חזרות לאורך עשרים שניות, נח עשר שניות, ושוב עשרים שניות עבודה - סך הכל שמונה פעמים. בכל אימון אתה כותב לעצמך את מספר החזרות בשני ה'סטים' האחרונים, ושואף להעלות אותן הלאה. אם אתה עובד כמו שצריך, בלי לעשות לעצמך הנחות, יש כאן אימון סבולת מטורף (ונניח לסיים אותו בריצת אלפיים או משהו).

• פותח/ת השרשור
עידן לא אמרתי שאני לא רוצה לשנות בכלל, אין לי שום בעיה אמרתי רק שאני לא רוצה להפסיק ללכת למכון ולהירשם לאחד מהקבוצות האלה.

zaptamaher אם אתה תוכל לדבר איתי בפרטי או משהו בקשר לזה אני אשמח

ומנגו אפילו אם באמת נשאר רק 2000 להשתפר בסיבולת של שכיבות שמיכה ובטן לא יזיק, במיוחד לצבא.

ברוב המקומות בצבא נשאר רק ה- 2000 בבר אור אבל יש עוד כל מיני מקומות שעדיין יש בר אור "אורגינל" (שכיבות סמיכה,בטן,2000) כמו למדסניקים

• פותח/ת השרשור
קודם אני הבנתי שלרוב הקורסים אחרי הטירונות יש את המבחן (מפקדים וקצינים וכאלו), חוץ מזה אני מעדיף שתהיה לי רמת כושר יותר גבוהה בטירונות שיהיה לי יותר קל בכללי.

סבבה.. תגיע בכושר כללי טוב לא יותר מזה כי גם ככה מתחילים מ0.. תן איזה 3 ריצות בשבוע ..כשאחת מהן מדמה בראור 2 ק"מ מהיר. אחרי כל ריצה תעבוד טוב על גמישות משמע-איזה 15 דקות של מתיחות . תוסיף לזה 2-3 אימוני כוח שכוללים:מתח,מקבילים,חבל,שכיבות שמיכה ובטן...לא יותר מזה. בנוסף תעבוד חזק על הישבן, כי הולכים לפתוח לך תתחת . צעיר.😃

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

zaptamaher אם אתה תוכל לדבר איתי בפרטי או משהו בקשר לזה אני אשמח

עוד אין לי כאן יכולת לשלוח מסר פרטי. אבל אתה יכול לשלוח לי בפרטי את המייל שלך, ונתקשר דרך שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית