גם בעשירון העליון לא גומרים ת'חודש

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,265
12,426
"אשתי ואני מרוויחים 42 אלף ש', נשאר 25 ומוציאים 26; גם בעשירון העליון לא גומרים ת'חודש"
"טבלת האימים" של א', נשוי ואב לארבעה, המפרטת הוצאות חודשיות בסיסיות של יותר מ-26 אלף שקל - ומסבירה איך גם אזרחים שמוגדרים עשירון עליון, לפי מדרג הלמ"ס, מידרדרים במהירות בישראל 2011 לאוברדראפט קבוע ודחק כלכלי עצום.

01/08/2011,

המחאה החברתית, שתחילתה בקוטג' ובפייסבוק והמשכה בדיור ובאוהלים בשדרות רוטשילד, יוצרת גיבורים חדשים כמעט מדי יום.

כך פני הדברים גם באתר "גלובס", שמקבל מדי יום מכתבים, מאמרים ודעות מאנשים מהשורה, שפשוט לא יכולים להמשיך לשתוק. כך היה עם י' מההיי-טק, עם רוברט פרישקו שהגדיר עצמו כ"מעמד ביניים גאה" ועכשיו גם עם א', נשוי ואב לארבעה ילדים.

וכך כותב א':

"אני רותח. לא יכול להיות שלא מבינים. בעצם, זה בטוח ספינים של ספיניהו וחבורתו. אני רותח כי קראתי את דבריו של רוני סופר, דוברו של ראש הממשלה נתניהו: 'צריך לחזור לפרופורציות, כי המצב החברתי בישראל לא כל-כך גרוע, והמצב הכלכלי מצוין' (במקור סופר התראיין לתוכנית הבוקר של אורלי וילנאי וגיא מרוז בערוץ 10, אבל איש עובד אנוכי, ולפיכך פיספסתי את חוויית הצפייה המפוקפקת בבחור).

"מר סופר, בוא נדבר גלויות: רעייתי ואני מרוויחים 42 אלף שקל ברוטו כל חודש. אנחנו מניח שיש רבים שהיו מתקנאים ברמת שכר זו. בשבילך, אנחנו עשירון עליון, ואין ספק שזה המצב על-פי דוח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה 2009, שקבע רף כניסה של 37,461 שקל ברוטו בחודש לעשירון זה.

"לפני כמה שנים, כשהייתי צעיר ואופטימי - היום אני בן 45 - הייתי קונה את המונח 'עשירון עליון' בשתי ידיים. היום אנחנו לא גומרים את החודש. כן, מר סופר. עשירון עליון ולא גומר את החודש. אז עשינו קצת שיעורי-בית לפגישה איתך, שכנראה לא תתקיים כי לא תזמין אותנו אליה.

"יש לנו ארבעה ילדים: 7, 5, 3 ושנה. ארבעה זה אופרציה שונה וקצת יותר יקרה, נכון. אבל אנחנו לא מוכנים לוותר על אף אחד מהמדהימים הקטנים. אנו משלמים (שכירות) כל חודש עבור בית גדול קצת יותר, עבור רכב גדול קצת יותר וכן ארנונה, חשמל, מים, גנים, בית-ספר, טיטולים, מזון (והרבה) ועוד רשימה שלא נגמרת.

"עבורך, מר סופר, הכנתי תמצית שבתמצית. אגב, חוגים לילדים לא בפנים כי לא יכולנו להרשות לעצמנו.

safasfsa.jpg

"אז ככה, מ-42 אלף שקל ברוטו נשאר לנו 25 אלף שקל נטו. כל חודש אנחנו במינוס של 1,330 שקל. נכון? לא נכון! כדי לא לייצר טבלה באורך אוהלי המחאה בשדרות רוטשילד הורדתי את הבייביסיטר פעם בחודש כדי ללכת לסרט (שאנחנו לא רואים), לא הכנסתי את החופשה השנתית (שאנחנו לא נוסעים אליה), לא כתבתי על בלאי של מוצרי חשמל, רהיטים ועוד, התעלמתי מביטוח תכולת הבית ולא ציינתי ספרי לימוד, חוברות לחופש, מתנות לילדים וקייטנות (שהסבתות קונות ומממנות).

"אני מקבל את דבריך ש'לא כולם שווים, יש כאלה שקצת יותר וכאלה שקצת פחות'. מר סופר, אני בוגר תואר שני, גם רעייתי. אני לא גר בתל-אביב, אלא במרחק של 35 ק"מ ממנה. אני לא נוסע לחו"ל ולא חולם על מגדלי יוקרה. אולי בעצם כן, כי לחלום זה אף פעם לא מזיק.

"מר סופר, אני מבקש לגמור את החודש מאוזן. אני מבקש לתת לילדים חוגים, אני רוצה ללכת לסרט פעם בחודש. אני רוצה להרגיש בנאדם ולא עבד מודרני. ועוד משהו קטן, רעייתי מבקשת גם לנסוע לנופש פעם בשנה. היא אומרת שזה טוב לזוגיות.

"אתה מבין? זה לא (רק) זעקתם של מעמד הביניים. גם 'העשירון העליון' מאבד גובה. ובמהירות".

צפו ב"טבלת האימים" של א': "גם בעשירון העליון לא גומרים ת'חודש" - גלובס

נערך לאחרונה:
אוי לא!!!

הקטע שבעוד שלעשירון העליון יש איפה לאבד גובה ועדיין לחיות טוב (אז הילד לא יקבל 5000 שקל במזומן כדי ללכת לקנות מעיל בקניון רמת אביב, כואב אבל אפשרי), למעמד הביניים ולמעמד הנמוך אין עוד הרבה מרחב תמרון.

א' הזה צודק לגמרי אבל מצד שני...
אם יכניס את שני ילדיו הקטנים במקום לגנים פרטיים למסגרת יום מלא בנעמ"ת לדוגמא ישלם כ-1000 ש"ח לחודש על כל ילד מה שיתן לו אוויר שלכ-1500 ש"ח בחודש אבל...
העשירון העליון חי לפי המעמד החברתי שלו אז ברור שהם יעדיפו להיחנק בהוצאות מדי חודש ורק שלא ישמעו חס וחלילה שהילד שלהם במסגרת כזו שדרך אגב הן מסגרות מעולות !!!

א' הזה צודק לגמרי אבל מצד שני...
אם יכניס את שני ילדיו הקטנים במקום לגנים פרטיים למסגרת יום מלא בנעמ"ת לדוגמא ישלם כ-1000 ש"ח לחודש על כל ילד מה שיתן לו אוויר שלכ-1500 ש"ח בחודש אבל...
העשירון העליון חי לפי המעמד החברתי שלו אז ברור שהם יעדיפו להיחנק בהוצאות מדי חודש ורק שלא ישמעו חס וחלילה שהילד שלהם במסגרת כזו שדרך אגב הן מסגרות מעולות !!!

בדיוק כך.
אם א' הנ"ל היה עובר לגור בפתח תקווה בדירת חמישה חדרים (פרגנתי לו במקום) השכירות הייתה יורדת ב2000 ש"ח, הארנונה הייתה יורדת גם כן, היה שולח את ילדיו לגן לא פרטי, וכבר היה חוסך הון תועפות.
אנשים במדינה הזאת מפונקים ויחד עם זאת טיפשים, שיפסיקו לבכות.
מה שכן המחאה הזו די מנחמת אותי כי אני מבין שהשד לא כזה נורא והרבה מהמקרים זו התנהלות כלכלית מחורבנת. (כתבתי רוב כי יש גם לא מעט דברים בסיסיים שדורשים שינוי).

טמבל מפונק. 1150 על צהרון לילד בביה"ס? איך המדינה קשורה לבחירות כאלו, כשיש אלטרנטיבות (כמו לא לשלוח ילד ביסודי לצהרון...)?

כי כששני ההורים עובדים ואין סבתא או כפר שיטפלו בילד, הוא צריך או צהרון או מטפלת.

עדיין, מעניין אותי אם הם יכולים להגיד בלב שלם שהם למדו לנהל את חשבון הבנק שלהם כמו שצריך, ולנהל את משק הבית בצורה חכמה. אנשים צריכים ללמוד לקחת אחריות גם על הצד הפיננסי שלהם.
שיחסכו. אם הם כל הקיץ מדיליקם למשל מזגן בלי הפסקה, אז שילמדו לחיות גם בלחות ובחום של תל אביב. מה לעשות. זו דוגמא קטנה, אבל זו דוגמא לחיסכון. זה מה שעלה לי בראש כרגע.

אוי לא!!!

הקטע שבעוד שלעשירון העליון יש איפה לאבד גובה ועדיין לחיות טוב (אז הילד לא יקבל 5000 שקל במזומן כדי ללכת לקנות מעיל בקניון רמת אביב, כואב אבל אפשרי), למעמד הביניים ולמעמד הנמוך אין עוד הרבה מרחב תמרון.

חיים, חלק לא מבוטל ממה שנקרא 'מעמד הביניים' יושב על הבראקט של עשירון עליון, או קרוב לזה.
והענין הוא (כפי שאני משוכנע שאתה מכיר ויודע) שבהרבה מדינות מפותחות, שלא לדבר על לא מפותחות, זוג בעשירון העליון בעל שתי משרות טובות יכול להחזיק אוטו + אופנוע או שתי מכוניות, לשלוח ילדים לגן פרטי, לצאת לאכול במסעדה מידי פעם וכל זה יהיה פחות מההכנסה שלו..
רגע, איפה ראית שהוא רשם שם 5000 במזומן לקניון?

חיים, חלק לא מבוטל ממה שנקרא 'מעמד הביניים' יושב על הבראקט של עשירון עליון, או קרוב לזה.
והענין הוא (כפי שאני משוכנע שאתה מכיר ויודע) שבהרבה מדינות מפותחות, שלא לדבר על לא מפותחות, זוג בעשירון העליון בעל שתי משרות טובות יכול להחזיק אוטו + אופנוע או שתי מכוניות, לשלוח ילדים לגן פרטי, לצאת לאכול במסעדה מידי פעם וכל זה יהיה פחות מההכנסה שלו..
רגע, איפה ראית שהוא רשם שם 5000 במזומן לקניון?

אוקיי, אבל זה שקשה לו לעשות את זה כאן לא אומר שהוא "בקושי סוגר את החודש". כל מקום והתנאים שלו, ומי שיכול עובר למקום שבו היכולות שלו מאפשרות לו לקבל יותר.

אוקיי, אבל זה שקשה לו לעשות את זה כאן לא אומר שהוא "בקושי סוגר את החודש". כל מקום והתנאים שלו, ומי שיכול עובר למקום שבו היכולות שלו מאפשרות לו לקבל יותר.

"בקושי" זו צורת התבטאות מקובלת. וכן, אני מניח שיש כאלה שעוברים, ויש כאלה שמנסים קצת לצעוק (וזה לגיטימי) שמא ישתנו דברים לטובתם

אמנם התבכיינות, אבל יש גם מקום להבין אותו, הוא בעשירון העליון, אני מניח שהוא עבד קשה כל החיים שלו כדי להרוויח מה שהוא מרוויח והוא רואה שהתמורה שהוא מקבל היא לא כזו טובה, ביחס למקומות אחרים.

אותי מעניין למה הם מוצאים 5000 שקל בחודש על מזון 0.o מה קרה ברנץ' וורן עבר לגור אצלם בבית ?

7 אלף שקל שכירות? מה קרה מלחמה?
אני גר בבית חדש, 6 חדרים על פני 3 קומות והשכירות עולה לנו 4.5 אש"ח.
אנשים מפגרים בחיי...

זה כבר מוגזם, כל יום קם מישהו חדש שלא גומר את החודש, המשפחה שלי מרוויחה בערך חצי מהאנשים הראשונים שיצאו לומר שלא גומרים את החודש ואנחנו עדיין גרים בדירת פנטהאוז בחיפה באיזור טוב, יש לנו מספיק כסף לאוכל וקניות ואנחנו ממנים עכשיו חתונה.

אולי המחאה בבסיסה צודקת, אבל לי נמאס לראות כל איזה שבועיים עשיר מתחיל לבכות או איזה צפונבון משינקין שבוכה שאין לו דירה עם 2 קומות מכונית וג'קוזי במרכז תל אביב בגיל 22, אנשים יכולים לגור במקומות אחרים וחוץ מזה להורים שלי לקח עבודה של שנים כדי שיוכלו לקנות את הדירה שלהם - שיעבדו קשה, סבל רק מחשל.

• פותח/ת השרשור
א' מגיב למגיבים: אתם תקבעו לי ש-4 ילדים זה יותר מדי?

"כמה חדרים אתם מאשרים לנו? שני חדרים ל-4 ילדים זה בסדר? חדר הורים מותר? סלון? וחדר עבודה?" ■ "לא ביקשתי שתפרגנו - אבל גם לא שתשמיצו"

02/08/2011, 16:46

אתמול (ב') התפרסם באתר "גלובס" מכתבו של א', המגדיר את עצמו כ"עשירון עליון של גומר את החודש". הידיעה צברה במהירות עשרות אלפי כניסות ויותר מ-1,000 תגובות, רבות מהן תוקפניות וביקורתיות כלפי א'.

מאוחר יותר עלה א' לשידור בתוכניתם של עמנואל רוזן וחגי גולן ברדיו 103FM, ופירט עוד על "טבלת האימים" בה פירט הוצאות חודשיות של יותר מ-26 אלף שקל. אתמול שלח לנו א' מכתב נוסף ובו תגובה למגיבים לו.

"ביום ראשון ב-23:00 סיימתי את יום העבודה והתיישבתי לקרוא את המכתב של למערכת 'גלובס' שפורסם אתמול. חשכו עיניי. ציפיתי לקבל פה ושם תגובות בלתי אוהדות, אבל הגזמתם - ובגדול. בהתחלה חשבתי שאין לי כוח לכל המלעיזים, אבל אני מבין גם מאיפה זה מגיע. וגם אני רוצה להגיב.

"אנחנו גרים במושב, בבית של כ-240 מ"ר על קרקע של 500 מ"ר. בשביל עם ישראל זה נקרא בית בהרחבה. לא טירה, לא ארמון, לא אחוזה ולא נחלה. אה, גם בריכה אין. סתם קצת דשא מסביב.

"כמה חדרים אתם מאשרים לנו? שני חדרים ל-4 ילדים זה בסדר? חדר הורים מותר? סלון? וחדר עבודה? חדר עבודה בטוח תאשרו לנו, כי רעייתי ואני עובדים כמו חמורים ומשלמים מסים של 17 אלף שקל בחודש. אנחנו מממנים שכבות רחבות של העם. שכחתי שיש לנו גם ממד. סליחה.

"אני רוצה לגדל את ילדיי במושב כי לא בא לי אוויר מזוהם, אלימות, רעש בלתי פוסק ועוד. אגב, את כל מה שציינתי יש לדיירי המגדלים בשדרות רוטשילד.

"עכשיו פיתחו את אתר יד2, חפשו צמוד קרקע של 5 חדרים במושב בשרון (ולא בית ינאי. גם לא רשפון). מותר לי, או שאני חייב לגור בקריית-שמונה, גת או ארבע? מי שמוצא לנו בפחות מ-9,000 שקל - עכשיו אנחנו מפרים חוזה ועוברים דירה.

"אגב, אנחנו גרים בשרון ולא בלוד, כי ההורים של רעייתי הם חיפאים. וכך נוח יותר לקבל עזרה מדי פעם (לחסוך תשלומים לבייביסיטר, זוכרים). ולעניין השכירות או קנייה באמת לא בא לנו להיכנס. זו אופרה אחרת שאין זה המקום להרחיב עליה.

"טענתם שאנחנו מסלפים את ההוצאות. הלכתי ובדקתי שוב - הארנונה עומדת על 1,037 שקל בחודש. במושב משלמים אחת לחודש. וזה עוד לפני אגרת שמירה חודשית של 50 שקל, כי המשטרה לא מונעת פריצות לבתים מדי לילה. אגב, פעם בחודשיים אני גם שומר 4 שעות באמצע הלילה.

"בדקתי גם את חשבונות החשמל: אפריל-מאי עמד על 2,015 שקל. חשבון אוגוסט-ספטמבר 2010 עמד על 2,736 שקל, ואילו חשבון אוקטובר-נובמבר 2010 עמד על 1,540 שקל. אני לא מפעיל מזגנים 24 שעות ביממה, אבל בחדרי הילדים המזגן עובד גם בלילה, אחרי שקיבלו 'חררה' והרופא אמר להפעיל מזגן בלילה. מכונת כביסה ומייבש שעובדים נונ-סטופ (כשתהיו עם 4 ילדים תבינו) הם זוללי חשמל.

"כן, עכשיו לביטוחים: אני לא נוסע במרצדס, לא ביגואר ולא בטוארג, קרייזלר גרנד וואיג'ר זה השם. רכב שמסוגל להסיע 6 נוסעים (למי שהספיק לשכוח: 4 ילדים יש לנו) וכן, הביטוח עולה כ-11,000 שקל בשנה (ולא ספרנו בהוצאה החודשית את האיתוראן).

"אין לי רכב מהעבודה, כי השווי שימוש על הרכב הוא רצחני. לאשתי אין רכב מהעבודה. הרכב פרטי. כדי לחסוך בהוצאות קניתי לי אופנוע. אני קורא לו אופנוע כי זה נשמע לי יותר קצת יותר סקסי מקטנוע מנהלים, אבל זהו אכן קטנוע מנהלים מסוג סילבר ווינג של הונדה. הביטוח חובה הוא 4,610 שקל לשנה. אם מחשיבים צד ג' והוצאות רישיון וטסט כל שנה, אני משלם הרבה יותר מ-6,000 שקל לשנה.

"הוצאות מזון - קטלתם אותי על 4,800 שקל בחודש. מותר לי לאכול ב-30 שקל ליום בעבודה. לרעייתי מותר גם? ביחד זה 1,300 שקל בחודש. נשאר 3,500 שקל להאכיל 6 נפשות בחודש, שזה כולל מזון לילדים (גרבר, מטרנה וכו'). יותר מדי? להפחית את הכמויות? אגב, אני לא קונה מוצרי חלב שלא בפיקוח כבר כמעט חודשיים.

"ובאמת שהייתי מאוד נוקשה בתקציב, אבל ביקשתם, אז בואו נעשה חשבון: ביקור אצל רופא אחת לחודש בערך עם רשימת תרופות שעולה 100 שקל לכל הפחות. טיפולי שיניים לנו ולילדים, ביגוד והנעלה לילדודס (שצומחים כל חודש), ביגוד והנעלה לנו (עם כזה שכר צריך להתלבש יפה), הוצאות אירוח (מדי פעם חברים ולקוחות מבקרים), ביטוח רפואי לחס וחלילה, בלאי ותיקונים רכב וקטנוע, מתנות ימי הולדת בגנים ובבית-ספר (לפי 3 ילדים כפול 30 ילדים בגן), מחשב לילד + אנטי-וירוס, מנוי לאתר העשרה לילדים, וזו רק רשימה חלקית. ועדיין לא הזכרתי שלרעייתי יש יומולדת פעם בשנה... וגם לילדים.

"כל זה באמת שטויות, מה שהרתיח אותנו זה לא הכניסה לכיס, אלא לחדר המיטות. מי אתם שתקבעו שהבאנו יותר מדי ילדים לעולם. הגזמתם! אנחנו ילד אחד מעל הממוצע, ומה לעשות שאנחנו אוהבים ילדים. אגב, בעוד פחות מ-18 שנה מהיום הילדים שלנו ישמרו עליכם ועל הילד הבודד שלכם באחד מגבולות המדינה (שאני מקווה שעדיין תהיה כאן, לא בטוח). הם גם יצביעו לכנסת, למפלגה יהודית.

"מגיבים משמיצים, פיספסתם לחלוטין את הפואנטה במכתבי הקודם. לא באתי לבכות, לא לבקש עזרה מאף אחד ולא סיוע ותרומות לחשבון הבנק. באתי לשקף מצב שגם משפחה שנחשבת 'עשירון עליון' לא גומרת את החודש. וכן, בלי מטוס פרטי, יאכטה או ג'יפ גרמני.

"לא ביקשתי שתפרגנו, אבל גם לא שתשמיצו. אחרי 34 שנות לימודים לי ולרעייתי גם יחד מגיע לי לחיות טוב. זו לא בקשה גדולה מדי. מגיע לי לחיות טוב כי אני משלם הרבה מסים, מגיע לי לחיות טוב כי אני עובד 12-14 שעות ביממה, ומגיע לי לחיות טוב כי אני עושה עדיין מילואים, כן בן 45 ועושה מילואים בהתנדבות למרות שרשמית אני משוחרר.

"ולא שכחתי, למגיבים שכן הבינו על מה אנו מדברים והזדהו: המון תודה".

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000669981

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית