הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם ייתכן שיהיה שומן טראנס בשומן מן החי?

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך

biker

משתמש קבוע
1,863
619
נק' מוניטין:
600
1,863
619
אהלן,
שבוע שעבר קניתי חמאת לורפק,בערכים התזונתיים בעיברית לא היה רשום דבר לגבי שומן טראנס.
מעל חצי מכלל השומנים היו רווים,המרכיבים היו שמנת ותרבית חיידקים.
קראתי את ערכי התזונה באנגלית,להפתעתי רשום שיש מעל 2 גר' שומן טראנס על כל 100 גר' חמאה.
איך זה ייתכן?
מה גם,שחיפשתי ערכים של חלקי פרה פנימיים,כמו כבד,מוח,אשכים,לשון.
ברובם רשום ''THE BED:This food is high in Saturated Fat and Cholesterol. This food also contains Trans Fat.''
ברור לכולנו שכולסטרול ושומן רווי לא מזיקים,אבל איך לעזזל הגיע לשם שומן טראנס?
ברוב החלקים,בטבלת הערכים רשום 0 ליד השומן טראנס,אבל בלשון רשום שיש 1גר'.
מוח

לשון

למישהו יש הסבר?

נו אז יש 2ג שומן טראנס ל 100 גרם חמאה אז מה. ודרך אגב מה שכתוב על האריזות מבחינת התפלגות תזונתית ומרכבים זה לא קדוש יתכנו סטיות כאלה ואחרות.

• פותח/ת השרשור
אני אוכל אחת כזאת בשבוע,בחודש יש לי 8 גר' שומן טראנס רק מזה,משהו שם מסריח,לחמאה רגילה אין שומן טראנס.

היה לפני שנתיים בערך תחקיר על לורפאק בכולבוטק ואמרו שם שהם מערבבים בזה כל מיני חרא.
תריץ חיפוש בארכיון של התוכנית ולא תתקשה למצוא את זה

ז''א שהשומן מהחי לא מזיק? או שהוא מזיק פחות?
לא רק שלא מזיק, יש מצב שהוא מועיל (תחפש על 2 החומצות שכתבתי)

היה לפני שנתיים בערך תחקיר על לורפאק בכולבוטק ואמרו שם שהם מערבבים בזה כל מיני חרא.
תריץ חיפוש בארכיון של התוכנית ולא תתקשה למצוא את זה
יש 2 סוגים של מוצרים הנושאים את השם לורפאק, האחד חמאה והשני ממרח חמאה. הכתבה המדוברת היתה על הממרח (שרוב האנשים קונים אותו כי הם חושבים שזו חמאה איכותית, או שקר כלשהו)
במילים אחרות אם הוא קנה את החמאה של לורפאק אני דיי בטוח שלא ערבבו שם כלום. זה כמו חמאה של תנובה רק עם תג מחיר משולש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית