הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטט בכותל ומצא צ'ק בסך 100 אלף דולר

לא קשור, הוא דוס, הוא מאמין באלוהים, מתפלל בכותל, מאמין בתנ"ך וכל הבולשיט הזה, הוא לא אמור מבחינה מוסרית לחטט בכותל בפתקים שאנשים השאירו, ובחיפוש אחר דברים, זה נוגד את האמונה שלו...

חוץ מזה שישב בבית גם ככה הוא מקבל 5500 שקל ומגרבץ כל היום, מה הוא צריך לצאת לחפש כסף.

מה זה מוסר?

שאלה מצוינת. אולי Thor יענה. איפה אלוהים אסר על הבחור לקחת כסף שהוא מוצא בכותל המערבי? איזה עקרון זה נוגד באמונה שלו?

• פותח/ת השרשור
שאלה מצוינת. אולי Thor יענה. איפה אלוהים אסר על הבחור לקחת כסף שהוא מוצא בכותל המערבי? איזה עקרון זה נוגד באמונה שלו?
זה רשום בעשרת הדיבורית, גוי!
"אל תגנוב" - הצ'אק היה רשום לפקודת הכותל, זה שייך לכותל. הכותל יכול להחזיק ברכוש, אי לכך, אותו הדוס גנב מהכותל ועבר על עשרת הדיבורת. אבל, הלך להתייעץ עם עו"ד שכנראה בדרגה יותר גבוהה מאלוהים או הרב וזה אמר לו שניתן לפדות את הצ'אק.

זה רשום בעשרת הדיבורית, גוי!
"אל תגנוב" - הצ'אק היה רשום לפקודת הכותל, זה שייך לכותל. הכותל יכול להחזיק ברכוש, אי לכך, אותו הדוס גנב מהכותל ועבר על עשרת הדיבורת. אבל, הלך להתייעץ עם עו"ד שכנראה בדרגה יותר גבוהה מאלוהים או הרב וזה אמר לו שניתן לפדות את הצ'אק.

הצ'ק שייך לקיר?

coldfire, מוסר אי אפשר להגדיר, זה דבר אינדוידואלי וכל אחד יגדיר אחרת.

מה שכן, אני חושב שזה ברור לכולם גם בלי שאני אציין את זה למה הכסף היה שם, וגם אם הבנאדם שעשה את זה מטומטם(לדעתי), בעייני זה גנבה, בקשר לשאר, משה הוציא לי תמילים מהפה.

אם מוסר זה אינדיוידואלי, איך אתה טוען שהוא פועל בניגוד למוסר?

הצ'ק שייך לקיר?

נו אז למי אתה חושב?
כן הוא השאיר את זה לקיר, למרות שמן הסתם מי שהשאיר את זה, השאיר את זה בגלל אמונה כלשהיא, אבל בטח שלא לאיזה דוס שיבוא ויקח תכסף, ושוב אני לא אומר שאני לא הייתי עושה בדיוק את אותו הדבר, אני רק אומר שבעייני זה נוגד את העקרונות של הדוסים.

נו אז למי אתה חושב?
כן הוא השאיר את זה לקיר, למרות שמן הסתם מי שהשאיר את זה, השאיר את זה בגלל אמונה כלשהיא, אבל בטח שלא לאיזה דוס שיבוא ויקח תכסף, ושוב אני לא אומר שאני לא הייתי עושה בדיוק את אותו הדבר, אני רק אומר שבעייני זה נוגד את העקרונות של הדוסים.

הצ'ק הוא רכוש של הקיר? אתה בטוח שאתה סגור על זה? אז אם אני משאיר 100 שקל על הרצפה, הכסף שייך לרצפה?

ואם היית עושה אותו הדבר, אתה מסכים שזה מוסרי. אז תענה לי איזה עקרון של דת זה נוגד?

אם מוסר זה אינדיוידואלי, איך אתה טוען שהוא פועל בניגוד למוסר?

אם אני ארשום לדעתי אחרי כל משפט, תבין שזאת דעתי?

חוץ מזה לא צריך להיות חכם גדול כדי לדעת איך הדוסים מציירים את עצמם כדי שהציבור(המטומטם, לדעתי), יראה אותם, ובין למה שהם באמת.

חוץ מזה, תאכלס אני לא מופתע שהוא לקח, ואת דעתי לגביהם כבר יצא לי להביע כמה וכמה פעמים, והבעיה זה לא עם זה שהוא לקח, הבעיה היא עם זה שזה כבר נמצא על גבול הגנבה על פי האמונה שלהם, כמובן(ויש כאלה שיראו את זה לפה ולפה, שוב עניין של דעה).

השאלה מה הייתה הכוונה של האדם שהשאיר את זה שם. אני חושב שזה גם קשור כדי להבין אם מה שהוא עשה מתנגש איך שהוא עם תקראו לזה "מוסר" של אותו אדם דתי.

הצ'ק הוא רכוש של הקיר? אתה בטוח שאתה סגור על זה? אז אם אני משאיר 100 שקל על הרצפה, הכסף שייך לרצפה?

ואם היית עושה אותו הדבר, אתה מסכים שזה מוסרי. אז תענה לי איזה עקרון של דת זה נוגד?

שוב לא קשור.

זה לא קשור רכוש של הקיר או לא, הבן אדם ששם תצ'ק, מן הסתם לא שם לקיר, הדוס, שידע שהצ'ק הושאר שם לא לקיר(אלה אם כן הוא דפוק טוטאלית), לקח אותו, למרות שהוא ידע למה הבן אדם השאיר אותו.

שוב לא קשור.

זה לא קשור רכוש של הקיר או לא, הבן אדם ששם תצ'ק, מן הסתם לא שם לקיר, הדוס, שידע שהצ'ק הושאר שם לא לקיר(אלה אם כן הוא דפוק טוטאלית), לקח אותו, למרות שהוא ידע למה הבן אדם השאיר אותו.

שוב, תענה לי איזה עקרון דתי זה נוגד?

הצ'ק שייך טכנית לרשות הקרן למורשת הכותל המערבי שלה שייך הכותל והיא מנהלת אותו.

הצ'ק היה רשום על שם הקרן למורשת הכותל המערבי? למה היא לא תובעת אותו?

• פותח/ת השרשור
שוב, תענה לי איזה עקרון דתי זה נוגד?

הצ'ק היה רשום על שם הקרן למורשת הכותל המערבי? למה היא לא תובעת אותו?
כי זה היה רשום לפקודת הכותל המערבי ולא למוטב בלבד ומבחינה חוקית כל אחד יכול לפדות את הצ'ק הזה. בגלל זה הוא גם הלך והתייעץ עם עו"ד.
וכמו שרשום בסוף הכתבה, משטרת ישראל פתחה בחקירה.

• פותח/ת השרשור
לך תדע אם זה נכון או לא, יכול להיות סתם מכסים לו את התחת.

אני מניח שיש לכותל (ו/או לדברים שטומנים בו) איזהשהו 'מעמד חוקי', שאני לא מודע לו. אבל אולי יש
מי שמכיר או שיש לו סבלנות לבדוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית