הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע 5x5 - אפשר לשפר?

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
קראתי איזה כתבה בטי-ניישן וחשבתי לפתוח דיון.
http://www.t-nation.com/free_online...erformance/counting_your_reps_for_more_muscle

מישהו ניסה משהו כזה? אני אתחיל את הדיון:
מצד אחד אני חושב שכל דבר שיגרום לך להרים פחות משקל הופך את האימון לפחות אפקטיבי. לדוגמה, מנוחות קצרות בין סטים יגרמו למתאמן לעבוד עם משקל נמוך יותר. אגב, המדריכה בחדר כושר שלי אמרה שיותר מדקה וחצי בין סט לסט הופך את כל האימון לחסר תועלת 😣 (רק שתדעו). אבל הטיעון הזה תופס רק כשמספר הסטים קבוע מראש. בשיטה המוצעת בכתבה בכל מקרה תסיים את כמות העבודה שהצבת מראש (25 חזרות במשקל X) רק שאולי מרכיב הזמן ישתנה.
מעניין אם בשיטה הזאת אדפטציית הכח טובה יותר. כלומר, האם התוצאות יהיו גבוהות יותר מאשר ב- 5x5 קלאסי עם מנוחה ארוכה. השערות?

אני בספק שאתה יכול למדוד התקדמות בצורה הזו, אלא אם כן אתה מתחיל למדוד זמן ודואג שהמשקל יעלה תמיד בכל מקרה.
זה נשמע לי די דומה ל EDT של Charles Staley.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהרעיון הוא שאתה מעלה משקל מאימון לאימון כמו ב- 5x5 רגיל. גם אין צורך למדוד זמן, פשוט עושים כמה סטים שצריך, כמה שיותר מהר עד שמגיעים ל- 25. אני מאמין שבשיטה הזאת אם אתה לא מנסה לעשות חזרות כשאתה גמור (נמנע מכשל) אפשר לסיים את האימון יותר מהר מאשר ב 5x5 רגיל שבו לרוב נחים אולי טיפה יותר ממה שצריכים באמת. השאלה היא האם לסיים את הסטים בחמש דקות פחות נותן משהו? הוא טוען שכן, לי אין מושג.

אני חושב שהרעיון הוא שאתה מעלה משקל מאימון לאימון כמו ב- 5x5 רגיל. גם אין צורך למדוד זמן, פשוט עושים כמה סטים שצריך, כמה שיותר מהר עד שמגיעים ל- 25. אני מאמין שבשיטה הזאת אם אתה לא מנסה לעשות חזרות כשאתה גמור (נמנע מכשל) אפשר לסיים את האימון יותר מהר מאשר ב 5x5 רגיל שבו לרוב נחים אולי טיפה יותר ממה שצריכים באמת. השאלה היא האם לסיים את הסטים בחמש דקות פחות נותן משהו? הוא טוען שכן, לי אין מושג.

הכל תלוי במטרות שלך. יכול להיות שמבחינת היפרטרופיה זה כן נותן משהו. אם המטרה זה כוח, אז לדעתי זה לא אופטמלי. זה לוקח פחות זמן כי זה יותר קל, ואין לזה את אותן הדרישות כמו לסיים 5x5 עם משקל נתון.
לא אומר שזה לא יכול לעבוד, אבל אני היתרונות של זה תלויים במטרה.

השיטה הזאת תתן תוצאות hypertrophy wise, לא בעליה בכוח

במשקלים שנעשים גבוהים זה פשוט קשה מדי לנוח דקה דקה וחצי בין סט לסט ולצפות לעליה בכוח

ותמסור למדריכה אצלך שתפסיק לבלבל את המוח

• פותח/ת השרשור
ותמסור למדריכה אצלך שתפסיק לבלבל את המוח

כמובן שהינהנתי והמשכתי לעשות מה שאני צריך לעשות. יש לי אינטרס לא להתעמת איתה. היא ספוטרית טובה לבנצ' - כלומר עומדת מטר מהספסל ולא מרגישה צורך להתאמן עם אותו מוט שאני עובד איתו בדיוק כשאני באמצע חזרה 😃

כמובן שהינהנתי והמשכתי לעשות מה שאני צריך לעשות. יש לי אינטרס לא להתעמת איתה. היא ספוטרית טובה לבנצ' - כלומר עומדת מטר מהספסל ולא מרגישה צורך להתאמן עם אותו מוט שאני עובד איתו בדיוק כשאני באמצע חזרה 😃
👏
אני דורש לצלוב במיידית אנשים שמרגישים דחף עז לגעת לי במוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית