הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קשה לי לשמור על הקשתה בגב העליון בזמן לאו באר סקוואט

aviad13

משתמש פעיל
645
1
נק' מוניטין:
-2
645
1
עבדתי היום על טכניקה על 40 קילו כדי לא לפגוע בגב (הייתי אמור לעשות היום 60)
בכל מקרה כמה שלא ניסיתי וחשבתי על להרים את החזה ולהרים מרפקים אני פשוט לא מצליח לשמור על הגב מוקשט בתנועה, שלא לדבר על זה שכשאני עולה מהבור אין שום זכר להקשתה שהייתה, עשיתי איזה 5-6 סטים היום והכל אותו דבר, התייאשתי אין לי מושג איך להתגבר על זה, קראתי את הספר, ראיתי את הסירטונים וזה פשוט לא מובן לי למה אני לא מצליח

הינה כמה סטים לדוגמה:

^^תסתכלו לדוגמה מה קורה לי אחרי החזרה השנייה ^^

והפרס של אותו אימון, אני יודע שהצוואר שלי למטה מדי אני אתקן את זה באימון הבא

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
1.שים לב למנח הצוואר,כך שיהיה בהמשך לעמוד השדרה
2.הברכיים צריכות להיות באותו קו של העקב,נסה לדחוף את הברכיים החוצה
3.בתחילת התנועה אתה אכן מסובב את האגן לפנים ועל ידי כך יוצר לורדוזה לומבארית,העניין הוא שאתה בהקשתת יתר (over extension לומבארי),נסה לסובב פחות את האגן לפנים
4.אתה חושב יותר מדי - מסתכל על המוט,התקרה,הנעליים..תתמקד בעבודה

לא הבנתי את 3 ...

אתה מקשית את הגו יותר מדי,נסה לשלוט בתנועה שנוצרת בעמוד השדרה דרך בקרה על סיבוב של האגן .
סיבוב אגן לפנים - עצמות הכסל נעות קדימה (התחת יוצא אחורנית),נסה לסובב פחות.ריפטו היה אומר כווץ את שרירי הבטן חזק (גם זה עלול לעשות את העבודה).אותו הדבר תקף גם לפרס,בעיקר בשליש העליון של התנועה (הנעילה אל מעל הראש)

אז בעצם אני צריך להוציא תחת פחות אחורה בתחילת התנועה כשהרגליים ישרות?

כן יחד עם דחיפה של הברכיים החוצה דבר שיעכב את סיבוב האגן לאחור בירידה מטה (השלב האקצנטרי) ובתחתית התנועה (כאמור,ה"הבור")

אחי גם אני בערך 40 סקוואט!
ותלמד את זה עכשיו אחי
ראיתי ביום שלישי הקודם במכון כושר שמישהו עשה את זה עקום מישהו בערך בן20 ומשהו אבל הוא היה חדש בחדר כי אף פעם לא ראיתי אותו לפני הוא בא להשוויץ עם חברים שלו והוא ראה איך אני עשיתי ואז הלכתי למכונה אחרת ואז הוא ניסה את זה רק עם איזה2 משקולות של 30 קילו עששה את זה עקום אחושרמוטה והוא נפל עם זה והוא לא יכל ליישר את הגב!
הוא צעק כמו משוגע !!
אני נבהלתי מוות!
המאמן לא כל כך דואג!
אבל תיזהר כי 100% הזה שעשה את זה דפק חוליה ועכשיו כל החיים הוא יסבול!

• פותח/ת השרשור
כן יחד עם דחיפה של הברכיים החוצה דבר שיעכב את סיבוב האגן לאחור בירידה מטה (השלב האקצנטרי) ובתחתית התנועה (כאמור,ה"הבור")

תקשיב אני עכשיו קראתי מין ספר שנקרא הדדליפט - גרסת המאמנים, הוא נמצא בנעוץ, ודיברו שם על מה שאתה דיברת עם סיבוב האגן, עכשיו אני פשוט עדיין לא הבנתי מה אני צריך לעשות בקשר לסיבוב האגן ניסיתי את זה פה בבית ואני עדיין לא מצליח, הבעיה זה שאם אני לא דוחף את האגן אחורה כמו המוט לא מעל לאמצע כף הרגל, וד"א אחרי מה שהבנתי מהספר אני רואה בבירור איך העצמות של האגן שלי פונות למטה במקום למעלה ואחורה בזמן הירידה, לשפר את זה בכך שאני מחזיק את הרגליים חזק בצדדים כן?

אחי גם אני בערך 40 סקוואט!
ותלמד את זה עכשיו אחי
ראיתי ביום שלישי הקודם במכון כושר שמישהו עשה את זה עקום מישהו בערך בן20 ומשהו אבל הוא היה חדש בחדר כי אף פעם לא ראיתי אותו לפני הוא בא להשוויץ עם חברים שלו והוא ראה איך אני עשיתי ואז הלכתי למכונה אחרת ואז הוא ניסה את זה רק עם איזה2 משקולות של 30 קילו עששה את זה עקום אחושרמוטה והוא נפל עם זה והוא לא יכל ליישר את הגב!
הוא צעק כמו משוגע !!
אני נבהלתי מוות!
המאמן לא כל כך דואג!
אבל תיזהר כי 100% הזה שעשה את זה דפק חוליה ועכשיו כל החיים הוא יסבול!

איפה התחביר בכל מה שרשמת עכשיו ?
ולמה אתה מתחיל את הסקוואט כשאתה נשען עם כל החלק העליון קדימה[פותח הפוסט] ?

לא בא לבקר את הטכניקה שלך כי אני בעצמי לא מומחה.
אבל באמת זה נראה מוזר שאתה נשען עם החלק העליון של הגוף קדימה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית