הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נבלמה הירידה במשקל

• פותח/ת השרשור 121351
  • פורסם בתאריך

121351

משתמש מתחיל
70
0
נק' מוניטין:
14
70
0
שלום לכולם,

לפני כחודשיים התחלתי דיאטה, במהלכה אני שומר על תפריט יומי ממוצע של 1300-1400 קלוריות ומבצע 3-4 אימוני אירובי בשבוע (1 אינטרוואלים, השאר ריצות משך, נכון לעכשיו 6 ק"מ) ו2-4 אימוני אנארובי (לא מכון, פק"לי כוח ועבודה עם משקולות 10 ק"ג), בנוסף פעמיים בשבוע אני עובד במקום שמצריך פעילות פיזית.

במהלך החודשיים ירדתי כ12 ק"ג סה"כ (6 ק"ג בחודש, כ1.5 ק"ג בשבוע).

אבל...

כבר שבוע שאני לא מצליח להוריד במשקל, יורד כמה גרמים ועולה אותם חזרה ולמעשה נע סביב אותו משקל ללא התקדמות.

למען הסר ספק- זה לא שהצלחתי להגיע למשקל טוב ואני נאבק לקראת הסוף, יש לי עוד 10 ק"ג, לפחות, שאני צריך להוריד (בשאיפה ל13).

גיל-24
גובה-180
משקל- 87/88.

אשמח לרעיונות.

תודה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה.

אני לא חושב שאני בגרעון קלורי עצום...ביום שבו אני מתאמן הכי הרבה אני מוציא בערך 2700 קלוריות- 2200 BMR, עוד 100-150 אנארובי ו300-400 באירובי וביום כזה אני גם צורך יותר קלוריות (1800~).

חשוב לי לציין שאני לא מרגיש שאני "מרעיב" את עצמי ושאני בדיאטת כאסח מטורפת, ויש לי גם "צ'יטים" מדי פעם, האמת שהירידה שלי נבלמה בצ'יט כזה- אחרי מפגש עם חבר'ה מהצבא שהורדתי בו 2 ליטר בירה וכמה צ'ייסרים ובאופן פסיכולוגי אני משייך אני הבלימה לאירוע הזה...

ניסתי לחפש את האירוע אבל לא מצאתי- המלצה מה לחפש?

תודה רבה.

אני לא חושב שאני בגרעון קלורי עצום...ביום שבו אני מתאמן הכי הרבה אני מוציא בערך 2700 קלוריות- 2200 BMR, עוד 100-150 אנארובי ו300-400 באירובי וביום כזה אני גם צורך יותר קלוריות (1800~).

חשוב לי לציין שאני לא מרגיש שאני "מרעיב" את עצמי ושאני בדיאטת כאסח מטורפת, ויש לי גם "צ'יטים" מדי פעם, האמת שהירידה שלי נבלמה בצ'יט כזה- אחרי מפגש עם חבר'ה מהצבא שהורדתי בו 2 ליטר בירה וכמה צ'ייסרים ובאופן פסיכולוגי אני משייך אני הבלימה לאירוע הזה...

ניסתי לחפש את האירוע אבל לא מצאתי- המלצה מה לחפש?

אתה כן בגירעון גדול מדי וכן חלה אצלך ירידה בחילוף חומרים. תקרא את המאמרים ותסיק מסקנות.
האם אתה מהצבע העמסת פחמימות? כל כמה זמן?

זה די תלוי באחוזי השומן שלך, אם היו לך אחוזי שומן גבוהים גרעון קלורי של 1000 הוא לא מטורף להתחלה. והאטה בחילוף חומרים מתרחשת בכל חיטוב שהוא. עכשיו כשיש עליך פחות שומן (+נתקעת) צריך לעבור לתפריט תזונה אחר.
ואני גם ממליץ בחום על העמסות, או על שבוע נייטרלי על כל חודשיים חיטוב.

• פותח/ת השרשור
לא יודע כמה אחוז שומן יש עליי, אבל הוא גבוה (+20, אני מעריך).

אשמח אם תוכלו לפרט יותר על נושא ההעמסות פחמימות (פחמימות מורכבות הן חלק קבוע בתפריט שלי, לחם קל ואורז בעיקר).

בשבוע נייטרלי מה עדיף- להפסיק/לצמצם פעילות גופנית (אם כן- כמה?) או להגדיל את הצריכה הקלורית?

קראת את המדריך לחיטוב? הוא מסביר על העמסות.

בשבוע נייטרלי אני הייתי מעדיף להפסיק את הפעילות, ולו כדי לתת לגוף קצת מנוחה שמאד חשובה בדיאטה (קשה להתאושש).

העמסות מומלץ לעשות כל 7-10 ימים (תלוי בחריפות הדיאטה), באופן כללי הן אמורות להיות כ-500 קלוריות מעל לתחזוקה (אבל אנשים בדרך כלל אוכלים הרבה יותר מזה) ואתה מתרכז בעיקר בפחמימות.
בשבוע נייטרלי אתה מה שחשוב זה להעלות את הצריכה הקלורית למאזן תחזוקה - כלומר - לאכול יותר מימי החיטוב. אתה יכול להוריד באימונים בשביל זה (אירובי). אל תפסיק את הפעילות לגמרי, הירידה בכוח בשבוע שאחרי זה תהיה גדולה. אתה יכול להסתפק גם ב2 אימונים קלים באותו שבוע.

• פותח/ת השרשור
טוב, אז עשיתי היום העמסה...בקושי רב הצלחתי לדחוף 2400~ קלוריות (שזה די מצחיק בהתחשב בכך שפעם הייתי עושה את זה בקלות, למרות שחלק גדול היה מגיע מאלכוהול...) ודי לא עשיתי כלום כל היום אז אני ב+200.

אני אשתדל לעשות גם מחר למרות שיהיה קשה יותר בגלל העבודה.

שתי שאלות המשך-

1. האם מבחינה פיזיולוגית זה תקין לעשות העמסה לפני שבוע נייטרלי או שזה לא באמת משנה?

2. ברור לי שבהעמסה אני צריך להתמקד בעיקר בפחמימות מורכבות, אבל כמה זה גמיש?
האם תקין "להשלים" קלוריות ע"י אלכוהול או שעדיף להימנע?

זה לא רק הקלוריות

זה האיכות של האוכל, כמות סוכרים במיוחד ודברים שמשפיעים לרעה על אינסולין.

---------- התגובה התווספה ב 10:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:58 ----------

אפשר אפילו לעשות בדיקה. מעל 10 זה גבוה. אידיאל זה בין 2 -3.

• פותח/ת השרשור
עדכון-
קודם כל תודה רבה לכל מי שעזר.

עשיתי העמסה ולאחריה 10 ימים של מאזן נייטרלי.

אני עכשיו על תפריט יומי של כ-1800/1900 קלוריות.
אני עושה 2-3 אימוני אירובי ואנארובי בשבוע (תלוי בכמה אני עובד) ו2-3 ימי עבודה פיזית.

מאז ההפסקה הודתי קילו +.

שוב- תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית