הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בואו נסיים אחת ולתמיד עם השאלות על "צביטות בגב"

BambaBuilder

משתמש פעיל
334
74
נק' מוניטין:
629
334
74
אהוי כולם!
הרבה זמן לא הייתי פעיל בפורום... :(
סיימתי את ה-SS, התחלתי 5X5 לינארית אבל נאלצתי להפסיק להתאמן (לא נפצעתי או משהו 😃)
חזרתי להתאמן לפני כשבועיים אבל אני עדיין בתקופת כניסה ל-5X5.

בכל מקרה, הנה השאלה:
הרבה מתאמנים שמבצעים תרגילים כמו סקוואט ודדליפט מתלוננים מדי פעם על כאבים בגב, צביטות בעצם הזנב וכו'.
גם בפורום הרבה פעמים נושא זה חוזר שוב ושוב.
בדרך כלל הם עוברים תוך מספר ימים.

אז תאכלס, מישהו פעם סבל מהכאבים האלה והם התפתחו למשהו רציני?
איך אפשר להימנע?

זה טכניקה לרוב. לי היו צביתות בגב התחתון מהדדליפט וכאבים בגב התחתון מהסקוואט והם עברו כששיפרתי את הטכניקה.

טכניקה לקויה לרוב. אם תהיה לך טכניקה טובה אתה מוריד את הסיכוי להפצע בהרבה.
גם יכול להיות עומס גדול מידי על הגוף לאורך זמן בלי הקפדה של ימי מנוחה, מספר הסטים והתזונה.

כל מי שמתאמן יסבול מכאבים שונים בכל מיני אזורים בגוף. זה כמעט אף פעם לא מתפתח למשהו רציני.

כל מי שמתאמן יסבול מכאבים שונים בכל מיני אזורים בגוף. זה כמעט אף פעם לא מתפתח למשהו רציני.

+1

אצלי למשל יש כאבי גב קטנים כבר שנה..ואני די מאמין שהטכניקה שלי הייתה ועדיין בסדר

לי התחילו כאבי גב כשעשיתי HST, כרגע אני במצב די חמור. לא באמת יכול לעשות סקוואטים... דדליפטים אם הגב לא כואב אפשר לעשות וגם די טוב.
לא מאשים את הסקוואט, כמעט בוודאות זה טכניקה לקויה ואני יכול לשער גם למה. חרבנה :/

• פותח/ת השרשור
עם אילו משקלים סיימת SS?

סקוואט RM5- 137.5- (עם צרחות ששומעים גם מחוץ למכון 🤪)
דדליפט RM5- 110
בנץ' RM5 87.5
מיליטרי RM5- 55
BOR RM5- 65

BOR רק התחלתי בסוף התכנית..
ואני מודע להפרש בין הדדליפט לסקוואט 😳

אז אתם אומרים שבמידה ויש כאבים כאלה שמופיעים להמשיך להתאמן?
נגיד תקופה שאין כאבים ופתאום יש, אז לנוח כמה ימים או להמשיך כרגיל?

הכאבים מתגברים בזמן האימון? אם כן אז זה כנראה משהו שדורש טיפול רפואי.

אם לא, זה לא משהו שאמור להדאיג אותך.

לפעמים יש שריר שלוחץ על עצב ויוצר כאב גב והקרנות לרגל, פשוט תתאמן זה עובר
צריך לשים לב שזה באמת עובר אחרת זה עלול להיות בלט/פריצת דיסק (לא נפוץ אבל צריך להיות מודע לזה)
כל עוד אתה עובד נכון ולא מעמיס יותר מדי ודואג להתאוששות הכל יהיה בסדר

• פותח/ת השרשור
זה לא משהו שקורה עכשיו.
אלה כאבים שמופיעים לפעמים, הבנתי שגם לאחרים זה קורה.
נגיד חודש לא כואב ופתאום אחרי אימון מסויים יש כאב קל שעובר תוך כמה ימים.

קצת התכווצויות לא רציני אם זה מחמיר לא עובר ואתה מרגיש דקירות שמקרינות לרגל לך לצילום

בתור אחד שכן פרץ דיסק אני יכול להגיד לך שפריצת דיסק זה משהו שמגיע עם הזמן, זה לא משהו פתאומי.
במקרה שלי , בדיעבד, היו לי בעיות עם הגב לפני שאובחנתי ולא ייחסתי לזה חשיבות עד שכמובן זה כבר הקרין לרגליים.

אין פה כללים. גב זה דבר שצריך לשים לב אליו. אתה צריך ללמוד להבחין בין DOMS לבין כאבים לא שגרתיים. בכל מקרה אם אתה מרגיש כאבים בתחת (אחד הצדדים) או הקרנות לאחת הרגליים זה בדר"כ מרמז על לחץ על העצב הסכיאטי מה שקורה מפריצות או בלט דיסק(ברוב הפעמים), לך לבדיקה.

נערך לאחרונה:
בתור אחד שכן פרץ דיסק אני יכול להגיד לך שפריצת דיסק זה משהו שמגיע עם הזמן, זה לא משהו פתאומי.
במקרה שלי , בדיעבד, היו לי בעיות עם הגב לפני שאובחנתי ולא ייחסתי לזה חשיבות עד שכמובן זה כבר הקרין לרגליים.

אין פה כללים. גב זה דבר שצריך לשים לב אליו. אתה צריך ללמוד להבחין בין DOMS לבין כאבים לא שגרתיים. בכל מקרה אם אתה מרגיש כאבים בתחת (אחד הצדדים) או הקרנות לאחת הרגליים זה בדר"כ מרמז על לחץ על העצב הסכיאטי מה שקורה מפריצות או בלט דיסק(ברוב הפעמים), לך לבדיקה.

איזה בעיות בגב היו לך לפני שהלכת לאיבחון? (כלומר מה הרגשת)

כל העסק הזה מפחיד גם עם אתה עושה תכניקה טובה הכאבים יכולים לבוא בפתאומיות שלא נדבר עם משקלי שיא התכניקה מתפרקת לפעמים
אצלי יש אזה רדימות מוזרה בגב אחרי סקוואט או דדליפט פעם יש פעם אין זה מעצבן

איזה בעיות בגב היו לך לפני שהלכת לאיבחון? (כלומר מה הרגשת)

קשה לשים על זה את האצבע כשזה קורה לך. בערך שנה לפני האיבחון נתפס לי הגב בצורה נוראית אחרי פרונט סקוואט. הלכתי לאורטופד שאחרי בדיקה קלה במשרד הביא לי אתופן לשיכוך כאבים. אחרי כמה חודשים הגב היה עושה לי בעיות פה ושם , פעם נתפס, פעם DOMS... שוב, היה קשה מאוד לשים על זה את האצבע כשזה זה קרה (למי לא נתפס הגב באימוני כוח פה ושם?).
עד שהתחילו לי כאבים בתחת בצד ימין. חשבתי בכמה ימים הראשונים שזה פשוט DOMS בתחת מהאימונים (די נפוץ). אחרי שזה לא עבר החלטתי לעשות שבוע הפסקה מהאימונים. בשבוע הפסקה הזה התחילו הקרנות לרגל ימין, הן הגיעו עד הקרסול, בשילוב עם זה הכאב החמיר. קבעתי תור לאורטופד (צריך לחכות שבוע). בשבוע הזה הכאבים החמירו ובגלל האופי של ההקרנות לרגל כבר ידעתי לפני איבחון שזה פריצת דיסק. CT אישר את ההרגשה. פריצה בS1-L5. עכשיו אני בערך חצי שנה אחרי, רק עכשיו אני מצליח לתחיל להיכנס לסטאפ של דדליפט בלי כאבים. הסקוואט שלי כרגע על 100קג ל5 חזרות (יכול יותר אבל מפחד).

בסה"כ מתחילת התרחשות האירועים מהפעם הראשונה שהייתי אצל האורטופד ועד האיבחון עברה שנה, או אפילו שנה וכמה חודשים. זה המון זמן, שוב זה לא משהו פתאומי.אני משער שזה תהליך.

סקאוואט אין לי בעיה לעשות, אין כאבים. בנץ' כואב בהקשתה של הגב אז אני לא עושה. ניסיתי בלי להקשית אבל כמעט מיידית אחרי 2 אימונים אני מרגיש את הכתפיים מתחילות להישחק. פרס בעמידה אין בעיה. זהו.
אימונים קלים ועבודה על גמישות בינתיים. לא מאחל לאף אחד.

נערך לאחרונה:
אבל אצלך זה החמיר כי הרמת משקלים כבדים של דדליפט עם גב עקום ואני זוכר כמה סטים שלך
לעומת זאת הסקוואט היה אצלך עם תכניקה נקייה רוב הזמן ולא עשיתי משקלים גבוהים כמו בדדליפט

נערך לאחרונה:
קשה לשים על זה את האצבע כשזה קורה לך. בערך שנה לפני האיבחון נתפס לי הגב בצורה נוראית אחרי פרונט סקוואט. הלכתי לאורטופד שאחרי בדיקה קלה במשרד הביא לי אתופן לשיכוך כאבים. אחרי כמה חודשים הגב היה עושה לי בעיות פה ושם , פעם נתפס, פעם DOMS... שוב, היה קשה מאוד לשים על זה את האצבע כשזה זה קרה (למי לא נתפס הגב באימוני כוח פה ושם?).
עד שהתחילו לי כאבים בתחת בצד ימין. חשבתי בכמה ימים הראשונים שזה פשוט DOMS בתחת מהאימונים (די נפוץ). אחרי שזה לא עבר החלטתי לעשות שבוע הפסקה מהאימונים. בשבוע הפסקה הזה התחילו הקרנות לרגל ימין, הן הגיעו עד הקרסול, בשילוב עם זה הכאב החמיר. קבעתי תור לאורטופד (צריך לחכות שבוע). בשבוע הזה הכאבים החמירו ובגלל האופי של ההקרנות לרגל כבר ידעתי לפני איבחון שזה פריצת דיסק. CT אישר את ההרגשה. פריצה בS1-L5. עכשיו אני בערך חצי שנה אחרי, רק עכשיו אני מצליח לתחיל להיכנס לסטאפ של דדליפט בלי כאבים. הסקוואט שלי כרגע על 100קג ל5 חזרות (יכול יותר אבל מפחד).

בסה"כ מתחילת התרחשות האירועים מהפעם הראשונה שהייתי אצל האורטופד ועד האיבחון עברה שנה, או אפילו שנה וכמה חודשים. זה המון זמן, שוב זה לא משהו פתאומי.אני משער שזה תהליך.

סקאוואט אין לי בעיה לעשות, אין כאבים. בנץ' כואב בהקשתה של הגב אז אני לא עושה. ניסיתי בלי להקשית אבל כמעט מיידית אחרי 2 אימונים אני מרגיש את הכתפיים מתחילות להישחק. פרס בעמידה אין בעיה. זהו.
אימונים קלים ועבודה על גמישות בינתיים. לא מאחל לאף אחד.

תרים את הרגליים בבנץ' כמו בילדרים. זה בסדר, זה חוקי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית