הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת/ייעוץ

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
שלום,אשמח לשמוע את דעתכם בענין התזונה והפעילות שלי בתקופת החיטוב.
משקל:82ק"ג(התחלתי חיטוב מ97ק"ג)
גובה:173
א"ש:מעריך 12(רואים את הקוביות די בבירור)
אוכל בממוצע 1600-1800קל' ביום(תלוי בפעילות)
עושה 2אימוני כוח(FBW)בשבוע וכ3-4 אימוני אירובי נוספים בימים נפרדים בהתאם לפרוטוקולים.
מטרתי היא להמשיך בחיטוב לעוד חודשיים,לרדת עוד באחוז השומן כמובן תוך שמירה מקס' של מסת שריר.
חלבון:220
פחמימה:50-60
שומן:60-80
האם אני אוכל מעט מדי או שזה בסדר בשלבים האלה(העמסה בכל יום שישי).
אין ירידה משמעותית בכוח או עיפות מצטברת.
המלצות/עיצות/ביקורת?
מודה לכל המגיבים.

אתה ממשיך לראות התקדמות?? אם כן אין לך מה לשנות עדיין. לי אישית זה נראה מעט מדי קלוריות.

• פותח/ת השרשור
1.מדוע נראה לך מעט מדי ולכמה היית ממליץ לעלות?
2.בהנחה ואני בשלבים בקשים יותר של החיטוב כשהמטרה היא להגיע ל10% ואני כבר עושה פרוטוקולים ואירובי ודל פחמימה מה לדעתך תהיה דרך טובה כדי להשיג התקדמות?
3.לדעתך צריך למשוך את ההעמסות ליותר ימים מאשר 6-7?
שוב,תודה.

1.כי זה נשמע קצת מידי לRMR שלך...
2.תנסה לשלב יוהמבין עם הפרוטוקולים זה יעזור לך באחוזי שומן נמוכים
3.לא

• פותח/ת השרשור
מה לגבי UD2 או דיאטה דלת קלוריות בשלב הזה?מזיק יותר מתורם?אני מסתדר טוב עם מעט קלוריות.
שאלה נוספת ברשותכם,האם בשלב הזה מומלץ לתת חזק באימוני HIT/פרוטוקולים/קרוספיט או שמא עדיף לבצע אירובי מתון יותר?
מבין אבות המזון איפה כדאי להוסיף?

---------- התגובה התווספה 08-09-2011 ב 13:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה 07-09-2011 ב 17:54 ----------

אשמח לקבל עוד תגובות,חוות דעת-חיטוב מתקדם חבר'ה,יש טיפים?סודות מקצוע?

אירובי מתון ללא ספק במצב שלך אירובי עצים זה מתכון בטוח ל OT ושריפת השריר שלך. עדיין לא ברור לי האם אתה רואה התקדמות עם מה שאתה עושה כרגע.

• פותח/ת השרשור
לא מרגיש תקוע לחלוטין אבל זה חלק מהסיבה שהורדתי בקלוריות,בנוסף המשקלים נשמרים ולא מרגיש פגיעה בביצועים במתכונת הקיימת.
אדימניה,מאחר וטרחת להתייחס ולהגיב אשמח להתיעץ איתך,מה תמליץ לעשות בשבלב מתקדם של החיטוב בכדי להגיע לקו ה10% שומן ומטה?שינוי מסוים בדיאטה(לקחתי הפסקה ניטרלית לפני כחודש)?אירובי מתון יהיה עדיף מאשר משהו עצים יותר?
אני עושה 2אימוני אירבי/קרוספיט עצימים 2אימוני אירובי מתונים(לקראת יום ההעמסה)ו 2 אימוני כוח (FBW)
תודה.

אימוני כוח 3 פעמים בשבוע - להרים כבד ככל שאפשר. (נפח לא גדול במיוחד)

שילוב של הפרוטוקולים יחד עם האימונים.

המשך תזונה מוקפדת. עם העמסות אחד ל7\10 ימים.

• פותח/ת השרשור
מונלייט,לדעתך עדיף לי להעלות מעט את ה'גירעון' ל1800-2000,להמשיך בפרוטוקולים ולשלב גם אימוני אירובי מתונים יותר?שוב,מעונין לרדת לאחוז שומן נמוך(10 ומטה) ומניח שפה נסיון של אחרים שעשו אתזה יעזור(בלי חומרים/תוספים)
דבר נוסף,אני שם לב שלקראת הערב אני קצת יותר 'נוזלי' בעיקר בבטן,זה מעיד על גירעון גבוה מדי לדעתך"?

הפרוטוקולים כבר כוללים אירובי אז ביצוע שלהם במהלך השבוע יחד עם אימוני הכח יעשה את העבודה.

לגבי הנוזליות אתה אמור ליהיות די "יבש" בדל פחמימה.

אם אתה מצליח לחיות יפה עם התפריט שלך מבלי להתרסק במשקל הגוף ובמשקלי העבודה אז בסדר. אבל חשובה כן הנק' שהעלו פה חלק מהחברים שגרעון גדול מדי יפגע בשריר.

אם הייתי אתה הייתי מוריד קצת חלבון ומוסיף שומן

---------- התגובה התווספה ב 15:48 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:48 ----------

אירובי מתון ללא ספק במצב שלך אירובי עצים זה מתכון בטוח ל OT ושריפת השריר שלך. עדיין לא ברור לי האם אתה רואה התקדמות עם מה שאתה עושה כרגע.

שריפת שריר? יש לך מחקר שמראה שזה נכון?
תודה

דווקא בחלבון לא כדאי לגעת הוא במצב חיטוב די קיצוני - 2.5 עד 3 גרם חלבון לק"ג . (במצב דל פחמימה זו אופציה לא רעה בכלל).

אם כבר הייתי יורד בפחמימה ומוסיף לשומן. להוריד בחלבון אפשרי אבל ממש מעט.

• פותח/ת השרשור
קודם כל,תודה על ההתיחסות והחוות דעת חבר'ה.
התיעצות נוספת,האם בשלבים כאלה יש יתרון לדיאטות כסאח?UD2 וריקון?
ההתחבטות שלי נובעת ממאמרים שקראתי בין היתר באתר זה ובאתר של ליל מקדונלד וברור לי שיש בעיתיות עם גירעון קלורי ופעילות אירובי יחד,אני לא בטוח שאני מאזן בינהם בצורה נכונה ואולי זה גורם להאטה אצלי או למה שנראה לפעמים 'נוזלים' כי כפי שצינתי הריבועים בולטים אבל אני עדין לא בשלב של ורידים(כמובן שלא במובן האנורקסי)למשל.אז האם עדיף אירובי מתון יותר ולהישאר בגירעון גבוה(1000) או יותר למתן(600/700)ולעשו אירובי חזק?
מבחינת משקלי עבודה ומסת שריר ישנה ירידה מינימלית כיום.
אין בעיה לרדת מתחת ל50ג' פחמימה?

לא שאין בעיה - כדאי לרדת מ50 גרם פחמימה בדל פחמימה זו הכוונה.

• פותח/ת השרשור
אני איישם את עצתך בענין הפחתת הפחמימות,'מונלייט' יש לך עוד טיפים לחיטוב מתקדם שתוכל לתרום מהנסיון?
מניח שזה יעזור לעוד אנשים עם מטרות כמו שלי.
עדין לא ברור לי מה עדיף מבחינת גירעון קלורי(גבוה/בינוני)?
אירובי מתון/עצים?

אם הייתי אתה הייתי מוריד קצת חלבון ומוסיף שומן

---------- התגובה התווספה ב 15:48 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:48 ----------

שריפת שריר? יש לך מחקר שמראה שזה נכון?
תודה
חפש לבד אני בטוח שתמצא.

• פותח/ת השרשור
פרוטוקול מס1 או לחלופין אירובי מתון בבוקר אחרי הלילה מועילים באחוז שומן נמוך יותר מאשר פעילות עצימה?
האם יש טעם לעשות את פרוטוקול 1 יום לאחר העמסה?

---------- התגובה התווספה ב 17:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:27 ----------

על בסיס התגובות שקיבלתי כאן שיכתבתי את התוכנית השבועית שלי ותגובות יתקבלו בברכה:
יום ו':אירובי בבוקר(שעה)דופק 140-150 ושעתיים לאחר מכן העמסה.
יום שבת:אימון כוח בסגנון הליניארית(לא שובר שיאים בתקופת החיטוב.
יום ראשון:אימון אירובי של שעה,דומה לזה של שישי
יום שני:אימון כוח
יום שלישי:מנוחה טוטאלית ואוכל פחות קלוריות מבשאר השבוע.
יום רביעי:אימון ריקון ל15 חזרות עם דגש על דופק גבוה(דומה לקרוספיט/על מחזורי)ולאחריו 30-40דק אירובי רגוע.
יום חמיש:אותו הדבר.
לא מרגיש עיפות מצטבר,משקלי עבודה נשמרים אבל הירידה באחוז שומן איטית יותר כמובן.
תפריט:חלבון:220-230 פחמימה:30-40 שומן כל השאר מתפריט של 1900קל' בערך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית