ייעוץ יש קשר בין נשירת שיער לתזונה

aviad13

משתמש פעיל
645
1
נק' מוניטין:
-2
645
1
זאת שאלה שאני מחפש עליה תשובה הרבה מאוד זמן וחשבתי לשאול פה כדי לקבל תשובות מבוססות על מחקרים ולא סתם חארטות ומיתוסים

יש לי נשירת שיער, יכול להיות שאני צריך ויטמינים?

ויטמינים זו אפשרות, גנטיקה זו עוד אפשרות. אם אתה לא אוכל 5-6 ירקות ביום, כדאי לקחת מולטיויטמין.

• פותח/ת השרשור
אני אוכל בכיוון של 0 ירקות ביום =[
פשוט לא אוהב שום דבר, רק תפוח וגם זה פרי
מה זה המולטי ויטמין הזה

גם לי יש נשירה דיי עצבנית וגם קרקפת אדומה לפעמים...כולם אומרים לי שזה בגלל התזונה, אבל לא חסר לי כלום (שום ויטמנים או קלוריות בצורה כזאת או אחרת) - אלא כולם מעירים לי על עודף...הגיוני?

גם לי יש נשירה דיי עצבנית וגם קרקפת אדומה לפעמים...כולם אומרים לי שזה בגלל התזונה, אבל לא חסר לי כלום (שום ויטמנים או קלוריות בצורה כזאת או אחרת) - אלא כולם מעירים לי על עודף...הגיוני?
אולי יש לך בעיה בעור הקרקפת, נסה לפנות לרופא עור. אתה שם ג'ל או משהו על השיער? אולי זו תגובה אלרגית..

אני אוכל בכיוון של 0 ירקות ביום =[
פשוט לא אוהב שום דבר, רק תפוח וגם זה פרי
מה זה המולטי ויטמין הזה
מולטיויטמינים אלו כדורים עם ויטמינים סינטטים. קונים אותם בחנויות טבע, סופר פארם וכו'. תריץ חיפוש בפורום, ממליצים כאן על TWINLAB או NSI או קרלסון. ניתן להשיג אותם רק בחו"ל, אם אתה רוצה משהו מהארץ אז תקנה Opti-Men של חברת אופטימום, תקח 2 כדורים ביום.

תחליף לשמפו טיבעי ללא sls שיש את זה בכל השמפונים קרקפת אדומה לך לרופא מיד

נערך לאחרונה:
סליחה משה שכחתי להגיד שהרופאת עור אמרה בעצמה שזה מזה שאני אוכל יותר מדיי, היא שאלה איך התזונה שלי אחרי שהיא לא מצאה כלום בקרקפת ואמרתי לה שאני אוכל המון מהכל...

סליחה משה שכחתי להגיד שהרופאת עור אמרה בעצמה שזה מזה שאני אוכל יותר מדיי, היא שאלה איך התזונה שלי אחרי שהיא לא מצאה כלום בקרקפת ואמרתי לה שאני אוכל המון מהכל...

אולי יש לך סבוריאה. זה סוג של פטריה. קשה גם לאבחן את זה כי אם זה לא ברמה חמורה (אצל רוב האנשים זה רמה קלה) אז זה יכול להראות כמו סתם עור אדום.

יש לך אולי עור אדמדם בצידי האף? קצת קילופים "שומניים" מדי פעם?
אתה יכול לבדוק, אם אתה מתקלח עם מים חמים (חמים חמים, לא פושרים) ואתה נראה כאילו נשרפת מסביב לאף, בין הגבות, ואולי על הסנטר יש מצב שזה סבוריאה.

הייתי הולך אולי לרופא עור פרטי.

מצטער שאני מתפרץ לאשכול אבל:
גם לי יש סבוריאה, הייתי אצל הרופא פעמיים והוא אמר לי בפעם הראשונה לקחת אגיספור לחודש, בפעם השניה הוא אמר קטוזול לחודש ואחרי זה AXERA לשיער.....

ועדין יש לי את הסבוריאה, אם אני קובע תור ( קבעתי) זה לעוד חודשיים. עד אז מישהו שהיה לו את זה\ מבין בזה- יכול לתת טיפים?

חח תודה

מה הרמה שלך? זה רק עור שומני ואדמדם או שזה ממש ברמות חריפות עם קילופים?

בגדול אני מניח שזה לא עצה אלה אין ממש ברירה לא להתקלח עם מים חמים. זה באסה בחורף.
לא לאכול סוכרים ושומנים כמו מרגרינות וזה. זה באמת עוזר! התזונה לדעתי נורא קשורה לזה, זה הדבר היחידי שאני רואה שמשפיע על זה. משחות היו לי כל מני סוגים שום דבר לא עזר לטווח הרחוק.

לדעתי זה נטו מתזונה. ממה שבדקתי על עצמי לפחות אני יודע שעלי זה משפיע.

רמה אני לא יודע.
פעם בשבוע בערך כזה הקרקפת שורפת לי קצת, פעם היו לי קצת קילופים אבל עכשיו אין לי.
העור קצת אדום ויש כאלה איזה 2 בלוטות קטנות ( זה נראה לי הפטריה)....

מאיזה אוכל אני אמור להימנע?

תודה

נ.ב
היה קצת נשירת שיער עד לפני חודש בערך, זה לצמיתות או שהשיער שם יחזור?

הכל גורם לנשירה, כל בעיה גופנית.

מלחץ ועד חוסר ויטמנים.
אשמח אם תפרט פתופיזיולוגיה של כל בעיה גופנית וגרימתה לנשירה.
מצטער שאני מתפרץ לאשכול אבל:
גם לי יש סבוריאה, הייתי אצל הרופא פעמיים והוא אמר לי בפעם הראשונה לקחת אגיספור לחודש, בפעם השניה הוא אמר קטוזול לחודש ואחרי זה AXERA לשיער.....

ועדין יש לי את הסבוריאה, אם אני קובע תור ( קבעתי) זה לעוד חודשיים. עד אז מישהו שהיה לו את זה\ מבין בזה- יכול לתת טיפים?

חח תודה
ניזורל שמפו עושה את העבודה יופי.
מה הרמה שלך? זה רק עור שומני ואדמדם או שזה ממש ברמות חריפות עם קילופים?

בגדול אני מניח שזה לא עצה אלה אין ממש ברירה לא להתקלח עם מים חמים. זה באסה בחורף.
לא לאכול סוכרים ושומנים כמו מרגרינות וזה. זה באמת עוזר! התזונה לדעתי נורא קשורה לזה, זה הדבר היחידי שאני רואה שמשפיע על זה. משחות היו לי כל מני סוגים שום דבר לא עזר לטווח הרחוק.

לדעתי זה נטו מתזונה. ממה שבדקתי על עצמי לפחות אני יודע שעלי זה משפיע.
זה לא נטו מתזונה. זאת פטריה בראש. יש פטריות שמתרבות טוב יותר בדיאטה כזאת או אחרת אבל זה טמטום להגיד שזה מתזונה. זה כמו שתגיד שיש לך דלקת גרון חיידקית מתזונה.
בקיצור, זאת פטריה, ומטפלים בזה בתכשירים אנטי פטריתיים. אם זה לא עובר לכם, הרופא שלכם לא משהו.
רמה אני לא יודע.
פעם בשבוע בערך כזה הקרקפת שורפת לי קצת, פעם היו לי קצת קילופים אבל עכשיו אין לי.
העור קצת אדום ויש כאלה איזה 2 בלוטות קטנות ( זה נראה לי הפטריה)....

מאיזה אוכל אני אמור להימנע?

תודה

נ.ב
היה קצת נשירת שיער עד לפני חודש בערך, זה לצמיתות או שהשיער שם יחזור?
השיער אמור לחזור אחרי שהפטריה עוברת.
לך לרופא עור נורמלי. תנסה את הניזורל.

אשמח אם תפרט פתופיזיולוגיה של כל בעיה גופנית וגרימתה לנשירה.

ניזורל שמפו עושה את העבודה יופי.

זה לא נטו מתזונה. זאת פטריה בראש. יש פטריות שמתרבות טוב יותר בדיאטה כזאת או אחרת אבל זה טמטום להגיד שזה מתזונה. זה כמו שתגיד שיש לך דלקת גרון חיידקית מתזונה.
בקיצור, זאת פטריה, ומטפלים בזה בתכשירים אנטי פטריתיים. אם זה לא עובר לכם, הרופא שלכם לא משהו.

השיער אמור לחזור אחרי שהפטריה עוברת.
לך לרופא עור נורמלי. תנסה את הניזורל.

עכשיו ראיתי שיש 1% ו 2% קטוקונזול, איזה מהם לקחת? לפי מה שהבנתי בשביל ה 2% צריך מרשם ובשביל ה1% לא צריך מרשם.

מומלץ לחפוף עם הניזורל לתקופת זמן מסוימת או פשוט להשאר איתו? כי הרופא אמר לי שאת הקטוזול והאגיספור לא טוב לשים ליותר מחודש- חודשיים.

אני שואל אותך כי פשוט תור לרופא טוב לוקח חודשיים- שלוש.

והניזורל אמור להיות יותר טוב מהאגיספור\ קטוזול? כי לקחתי את שניהם כבר ופשוט לא היה שינוי, באמת.

שוב תודה
וכן, אני אקבע תור לרופא ( כנראה אני אחליף רופא כי אם פרופ' אלירן אומר- אלירן יודע)

נערך לאחרונה:
לוקחים לתקופה מסוימת. ואני לא מכיר את השניים. תראה אם זה אותו שם גנרי של חומר פעיל. (אני חושב שכן)

באגיספור יש Bifonazole
בקטוזול ובניזורל יש ketoconazole

לקחתי כבר קטוזול וזה לא עזר, זה אומר שרוב הסיכויים שהניזורל לא ישפיע?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית