הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר לאור כל הוויכוחים שרצים פה בזמן באחרון..

Anabolizm

משתמש קבוע
1,289
42
נק' מוניטין:
442
1,289
42
מקווה שהאשכול הזה יעבור בשלום..
לאור כל הוויכוחים פה בזמן האחרון בין ה"פאוורליפטרים" ל"בודיבילדרים", יש לי שאלה.
כל פעם שראיתי "בודיבילדר" מתווכח עם "פאוורליפטר" אחר או כל חבר פורום אחר, ראיתי שהוא פשוט חוזר כל פעם על אותם משפטים קבועים, כגון:
"SS פחעעאעעאא", "אתם לא יודעים להתאמן", "זה לא תוכנית כדי לגדול", "זאת לא השיטה" והכי אהוב עלי- "למה אין חובות למצלמה או משהו? להעלות תמונות בתחתונים ולראות תתחת השמן שלכם " (סורי דני).
אז מכיוון שהתוכניות שלנו (חובבי הPL) הם ליצנות והם לא למטרת מסה אלא "סתם" בשביל להרים כבד (מה שבכל מקרה כנראה לא משנה כי עכשיו ראיתי שה"בילדרים" בנוסף לכל עוד יותר חזקים מאיתנו- "אני חזק יותר מ 90% מהפורום הזה וזאת בכלל לא המטרה שלי", סורי שוב דני), הייתי מאוד מאוד מאוד (מאוד) רוצה לדעת איזה תוכנית היא האידיאלית בשביל "לגדול" כמו שאתם, ה"בודיבילדרים", אוהבים לומר, כי תכלס, עד עכשיו לא ראיתי אפילו תוכנית אחת מאחד ה"בודיבילדרים" שהם כ"כ אוהבים להתלהב בה ולומר שהם גודלים בה. (בסוף כולנו עוד נדהם לדעת שאתם עושים SS בשושו)
אז חבר'ה, שתפו אותנו איזה תוכנית אתם עושים ? איך היא עובדת ? וואריאציות ופרטים עליה ?
ורוצים בכלל לצאת גדולים ולהוציא אותנו אהבלים ?- שתפו אותנו למה היא יותר טובה מהתוכניות כוח שלנו.
באמת שזה מעניין אותי..

לאור כל הוויכוחים פה בזמן האחרון בין ה"פאוורליפטרים" ל"בודיבילדרים", יש לי שאלה.
כל פעם שראיתי "בודיבילדר" מתווכח עם "פאוורליפטר" אחר או כל חבר פורום אחר, ראיתי שהוא פשוט חוזר כל פעם על אותם משפטים קבועים, כגון:
"SS פחעעאעעאא", "אתם לא יודעים להתאמן", "זה לא תוכנית כדי לגדול", "זאת לא השיטה" והכי אהוב עלי- "למה אין חובות למצלמה או משהו? להעלות תמונות בתחתונים ולראות תתחת השמן שלכם " (סורי דני).
אז מכיוון שהתוכניות שלנו (חובבי הPL) הם ליצנות והם לא למטרת מסה אלא "סתם" בשביל להרים כבד (מה שבכל מקרה כנראה לא משנה כי עכשיו ראיתי שה"בילדרים" בנוסף לכל עוד יותר חזקים מאיתנו- "אני חזק יותר מ 90% מהפורום הזה וזאת בכלל לא המטרה שלי", סורי שוב דני), הייתי מאוד מאוד מאוד (מאוד) רוצה לדעת איזה תוכנית היא האידיאלית בשביל "לגדול" כמו שאתם, ה"בודיבילדרים", אוהבים לומר, כי תכלס, עד עכשיו לא ראיתי אפילו תוכנית אחת מאחד ה"בודיבילדרים" שהם כ"כ אוהבים להתלהב בה ולומר שהם גודלים בה. (בסוף כולנו עוד נדהם לדעת שאתם עושים SS בשושו)
אז חבר'ה, שתפו אותנו איזה תוכנית אתם עושים ? איך היא עובדת ? וואריאציות ופרטים עליה ?
ורוצים בכלל לצאת גדולים ולהוציא אותנו אהבלים ?- שתפו אותנו למה היא יותר טובה מהתוכניות כוח שלנו.
באמת שזה מעניין אותי..
למה היא יותר טובה? כי הם מזריקים. עוד לא נפל לך האסימון?

הוא טען שבמאסה הוא לא לקח כלום. אתה לא מאמין לו?

לא יודע איך הוא היה נראה בסוף מאסה. כמו שהוא נראה בתחרות הוא יכול לטעון מה שהוא רוצה.

כאן עוד אפשר לטעון ל"מוטציה" איכשהו. מכאן והלאה זה כבר פטתי. כמו שאמרתי - זה לא ענייני. שיעשה מה שהוא רוצה. רק שלא יציג את זה שזה בגלל התכנית הכה מוצלחת שלו. גם הסייקל שלו לא בשמיים.

איך זה סביר והרמה שלו בתחרות לא?
מכאן הוא כולה חיטב.

לא יודע. לא מעניין אותי כבר. והוא לא כולה חיטב, גם בחיטוב הוא העלה מסת שריר אני מאמין.

ווינסטרול מאפשר את זה?
אני לא מבין בזה אבל אני בספק.
וגם אם כן אני בספק אם זה מה שפרץ את הפוטנציאל הטבעי שלו ואת מה שהוא יכל להשיג עם הפיצולים שלו טבעי.

באמת שזה מעניין אותי..
יש עובדה אחת אחי (ועזוב עכשיו מזריקים או לא אפשר לחשוב ש PL לא מזריקים כמו משוגעים אני מכיר PL שמזריקים כל כך הרבה שמלן לגוף שלהם שהם כבר משתינים אותו אז להשתמש בטיעון הזה של חומרים הוא מופרך מהיסוד). העובדה היא שאין בודיבילדר אחד בעולם שמתאמן כמו PL והייפך כנראה שיש דברים בגו. ואם אתה מעוניין בהסבר מדעי יותר הנה לינק שפרסמתי בנושא כמובן שהרבה מאוד PL פה בפורום התחילו לקשקש פה שטויות אבל אני כבר רגיל לזה.
(מקווה שאין לך בעיה עם אנגלית. המאמר הזה יתן לך תשובה מדייקת לשאלה שלך)

http://66.147.240.153/~trueprot/showthread.php?t=36806

אני חושב שבבסיס בשביל היפרטרופיה באמת צריך נפח יותר גדול בתוכנית ולכן טווחי החזרות והסטים יעלו.
השאלה שצריך לשאול היא כמה נפח ובאיזה שלב. אני חושב שלמתחילים עדיף תוכניות כוח ואחרי זה לעבור למה שרוצים להתמקצע בו.

אנשים בלי משקלי עבודה ובלי מסת שריר

• פותח/ת השרשור
אז אתה חושב שאחרי תוכנית כמו SS צריך להתחיל תוכנית "בילדרים"?

---------- התגובה התווספה ב 14:54 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:51 ----------

יש עובדה אחת אחי (ועזוב עכשיו מזריקים או לא אפשר לחשוב ש PL לא מזריקים כמו משוגעים אני מכיר PL שמזריקים כל כך הרבה שמלן לגוף שלהם שהם כבר משתינים אותו אז להשתמש בטיעון הזה של חומרים הוא מופרך מהיסוד). העובדה היא שאין בודיבילדר אחד בעולם שמתאמן כמו PL והייפך כנראה שיש דברים בגו. ואם אתה מעוניין בהסבר מדעי יותר הנה לינק שפרסמתי בנושא כמובן שהרבה מאוד PL פה בפורום התחילו לקשקש פה שטויות אבל אני כבר רגיל לזה.
(מקווה שאין לך בעיה עם אנגלית. המאמר הזה יתן לך תשובה מדייקת לשאלה שלך)

http://66.147.240.153/~trueprot/showthread.php?t=36806

לפי המאמר (אם הבנתי נכון), מתאמן אשר המטרה שלו היא היפרטרופיה וגדילה צריך להתאמן בצורה כזו של ווליום גבוהה, 6-12 חזרות כל סט, מנוחה שלא עוברת את ה90 שניות, ולהגיע בחלק מהסטים לFAIL ?

לא דווקא SS אבל תוכנית שיותר קל להתאושש ממנה (AB/FBW) ולא ישר ABCDEFG עם מלא סטים שלא יהיה אפשר להוסיף משקל למוט.

אבל אני לא מבין גדול ואני מתחיל בעצמי

אה וקראתי בנתיים את הרעיון בT-NATION עם הכותב ולפי מה שהבנתי צריך לעשות הכל מכל, גם להגיע לפאמפ מידי פעם וגם מידי פעם לפייל וגם להעלות משקלי עבודה, גם מורכבים, גם מבודדים-בקיצור ממש הרבה גיוון.

נערך לאחרונה:
אז אתה חושב שאחרי תוכנית כמו SS צריך להתחיל תוכנית "בילדרים"?

---------- התגובה התווספה ב 14:54 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:51 ----------

לפי המאמר (אם הבנתי נכון), מתאמן אשר המטרה שלו היא היפרטרופיה וגדילה צריך להתאמן בצורה כזו של ווליום גבוהה, 6-12 חזרות כל סט, מנוחה שלא עוברת את ה90 שניות, ולהגיע בחלק מהסטים לFAIL ?

אחרי כמה סבבים טובים של טקסס\לינארית , קשה להגיד בדיוק, צריך שיהיה בסיס

כמה סבבים של טקסס לא יקחו לך איזה שנתיים טובות 😛?

• פותח/ת השרשור
בוא נגיד ככה:
בנאדם שהגיע כבר למשקלים ממוצעים כאלה-
סקוואט 130
דדליפט 150
בנץ 90
פרס 60
קלין 80
מה אתה אומר בשבילו ?

אני אומר לך מה התוכנית הכי טובה.

תלמד את הגוף שלך מה שמשפיע עליך הכי טוב, אף אחד לא ידע יותר טוב בשבלך

עם הזמן תצבור ניסיון ותדע