הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר לאור כל הוויכוחים שרצים פה בזמן באחרון..

יש משהו שאתה מסתמך עליו כשאתה רושם את זה? זה רשום בPP או במקור אחר או שזה רק מהניסיון שלך?

אם אני אגיד שזה מניסיון שלי זה יעזור? אתה יודע שיש ספורטאים שמתאמנים ככה, כן?

שורה תחתונה אחרי סט של 10 רמת הביצועים תרד יותר מאשר אחרי סט של 5?

אחרי סט של RM10 רמת הביצועים תירד יותר מאשר סט של RM5 מהסיבה הפשוטה שבRM10 סך כל העבודה גבוה יותר.

אם אני אגיד שזה מניסיון שלי זה יעזור? אתה יודע שיש ספורטאים שמתאמנים ככה, כן?
" שמתאמנים ככה" ?
מה זה אומר?

אני סה"כ שואל על מה אתה מבסס את זה שיותר קשה להתאושש מחזרות גבוהות (כשהמשקל הוא הXrm האמיתי)

" שמתאמנים ככה" ?
מה זה אומר?

אני סה"כ שואל על מה אתה מבסס את זה שיותר קשה להתאושש מחזרות גבוהות (כשהמשקל הוא הXrm האמיתי)

כבר אמרתי, יותר עבודה.

אז 2 חזרות עם 60% יותר קשות מאחת עם 100%?
משקלXחזרות

לא הבנתי מה הסיפור עם זה,
בכל מקרה ממה שאני יודע זה בדיוק ההפך

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עוד שאלה- אם מסטים עצימים יותר קל להתאושש, למה בד"כ בחיטוב ההמלצה לא לעבוד עצים?

לדוגמא פעם משה כתב אם אני זוכר נכון- שלדוגמא התוכנית של ג'ים ווילנדר לא אידאלית לחיטוב לדעתו כי יש בה הרבה עבודה עצימה(5/3/1)...אז מה רע בסט עצים בחיטוב אם יותר קל להתאושש ממנו?

מצטער, דעתו של דייב טייט לא מספיק חשובה לי כדי לבזבז עליו 11 דקות.

עוד שאלה- אם מסטים עצימים יותר קל להתאושש, למה בד"כ בחיטוב ההמלצה לא לעבוד עצים?

לדוגמא פעם משה כתב אם אני זוכר נכון- שלדוגמא התוכנית של ג'ים ווילנדר לא אידאלית לחיטוב לדעתו כי יש בה הרבה עבודה עצימה(5/3/1)...אז מה רע בסט עצים בחיטוב אם יותר קל להתאושש ממנו?

מי אמר? ההמלצה בחיטוב היא כן לעבוד עצים.

מצטער, דעתו של דייב טייט לא מספיק חשובה לי כדי לבזבז עליו 11 דקות.

מספיק שתראה את ההתחלה כדי להבין.

ולגבי החיטוב- לא התכוונתי ללא לעבוד עצים. הרעיון בחיטוב הוא לשמור על העצימות ושהנפח יהיה נמוך וככה לשמור על המשקלי עבודה ומסת שריר...התכוונתי ללא לעבוד עצים מידי( עם סטים של 3 חזרות וכו' על בסיס קבוע..)

אבל לפי התגובה שלו לגבי השאלה על ג'ים ווילנדר הבנתי ששם זאת דוגמא לעבודה עצימה מידי...
ודייב טייט די תומך בי חחח

נערך לאחרונה:
דייב טייט זיין שכל.

חחחח למה?

ואיך קבעתה- מניסיון שלך שיותר קשה להתאושש מסטים עם חזרות גבוהות? בדקתה ביצועים?

כן.

איך הוא קבע שההפך נכון? הוא בדק ביצועים?

שמביאים כזה סרטון של דייב טייט- אני לא מסתכל על זה כהוכחה. זאת עוד דעה של בן אדם, ובכל זאת זה מראה את בסיס הוויכוח שלנו יש כאלה שחושבים שככה ויש כאלה הפוך.

בסך הכול אני חופר על הוויכוח שלי כי אני רוצה לדעת איך מתאמן שלי אמור להתאושש מאימון כמו הFBW הראשונה בפורטל.

אם מה שאני אומר נכון די קל לקבל את זה, יש יותר סטים מ בss לדוגמא כי יותר קל להתאושש מכל סט. הסטים נעים בין 6-12 חזרות.

אם מה שאתה אומר זה נכון לא הגיוני שמתאמן ישמור על עצימות גבוהה באימון, יעבוד קשה ויתאושש.
כי מאימון ss למשל קשה להתאושש. אז מאימון כזה אמור להיות הרבה יותר קשה להתאושש. יותר סטים שכל אחד מהם כולל יותר עבודה.

אני לא מכיר אנשים שעושים את ה FBW בפורטל במטרה להתקדם בה לינארית במשך כמה חודשים. אני מוכן להמר שזה לא יעבוד.

"ספורט הוא פעילות שמטרתה השתתפות בתחרות, בבידור עצמי או בהנאה ודרכים אחרות. בדרך כלל הספורט יכלול פעילות גופנית מאומצת, אך יש ענפי ספורט דוגמת שחמט שאין בהם פעילות גופנית רבה."

בודיבילדינג עונה על הדרישות האלה 😃

לא ממש, בוגיבילדינג זאת התוצאה של פעילות ספורטיבית, הספורט הוא הרמת משקולות.

בודיבילדינג זאת תחרות יופי, דוגמנית שמתאמנת בשביל גזרה חטובה לא נקראת ספרוטאית על ידי אף אחד.

ואם תקח את ההגדרה מויקיפדיה באנגלית לכך

Sport is all forms of physical activity which, through casual or organised participation, aim to use, maintain or improve physical fitness and provide entertainment to participants.
Some non-physical activities, such as board games and card games are sometimes referred to as sports, but a sport is generally recognised as being based in physical athleticism.

אם מפתחי גוף היו מתחרים בהרמת משקולות זה היה ספורט, הם מתחרים על מראה ולא על היכולת הגופנית שלהם.

נערך לאחרונה:
יש משהו שאתה מסתמך עליו כשאתה רושם את זה? זה רשום בPP או במקור אחר או שזה רק מהניסיון שלך?

בתוכניות של רוסים/מזרח אירופה אפשר לראות שיש אימונים כל יום ויותר מאימון אחד
והמשקלים שלהם גבוהים מאוד לסינגלים קראתי את זה בפאוורליפטינג USA, בספר של לואי וזה מוזכר בעוד מקומות

אתה יכול לקרוא גם בספר של לואי הוא מסביר שם הרבה

כל מה שאלכס רושם מבוסס

לא צריך ללכת רחוק.

יש את פט מנדז:

והפילוסופיה של המאמן שלו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
Back
למעלה תחתית