הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט בחיטוב (בליניארית)

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
עושים רגיל 4X5 ?.. או שיש שינוי שאני לא יודע עליו ?
אם כן אז למה... ב SS יש סט אחד כבד, ופה זה כמו 2.5 כבדים...
ובכלל למה אומרים שבליניארית יש פחות נפח מאשר ב SS, נפח זה מס' סטים * מס' חזרות * משקל ?
אם כן אז בליניארית יש הרבה יותר.

בלינארית רק הסט האחרון שלך אמור להיות קרוב למקסימום, אז בתכלס זה כאיל ועשית סט 1 עם 3 סטים של חימום.
ונפח אם אני זוכר נכון זה כמו שאמרת, אם הרמת ל2 סטים 100 קילו 5 פעמים אז הנפח הוא 1000.

בSS הנפח יותר גבוה כי אתה עושה 3 סטים עם משקל גבוה בניגוד לסט אחד עם משקל גבוה והשאר פחות ואז זה יוצא שזה מצטמצם.

• פותח/ת השרשור
אז אם החישוב לנפח שלי נכון (כמו שאמרת שכן) אז אתה יכול לחשב בעצמך ולראות שעם משקל נתון, בליניארית זה יוצא יותר נפח, לדוגמא: סקוואט 100 קילו:
באסאס - 3X5X100 = 1500
בליניארית - 60X5+70X5+80X5+90X5+100X5 = 2000

ואם לעזוב את החישובים, נגיד סקוואט עוד מלה... אבל דדליפט - הקפיצות הם רק ב 10%, הסט שלפני הכבד, גם יחסית כבד, וגם אליו אתה מגיע יחסית עייף משתי סטים קודמים, שהיו יחסית קלים אבל עדיין 2 סטים.. של דדליפט.
נגיד במסה בסדר, אבל בחיטוב, 20 חזרות של דדליפט...

קיצר לשאלה המקורית - נהוג להשאיר את זה ככה או שמורידים קצת, למה פשוט לא לעשות את הסט השני ואת הסט האחרון, בשביל לשמר מסט שריר ניראה לי זה יספיק.

ולגבי האימון השלישי בשבוע, פה כן אמרו שכדאי להוריד את הסט האחרון של ה 8 חזרות, אז כן להוריד ?

כי חלק מהרעיון הוא שתעשה פירמידה ובהדרגה תגיע למשקלים.

ובSS קורה שאתה עושה דדליפט פעמיים בשבוע, פה רק פעם אחת.

ואתה לא מסתכל על תוכנית כתרגיל, תסתכל עליה ככלל, אימון התאוששות אתה עושה משקלים נמוכים ממה שאתה יכול שבSS אתה מעלה אותם.

אתה צריך לחשב נפח שבועי לא יומי.

• פותח/ת השרשור
זה עדיין יצא יתר.
מה שכן זה היה אצלי בטבלה על קפיצות של 10%, אם לשנות את זה ל 15%, זה יקטין את הנפח.
אז כנראה שזה מה שאני הולך לנסות.
מה לגבי השאלה השניה - האימון האחרון בשבוע את הסט האחרון של ה 8 חזרות להשאיר או להוריד ?

חישבת את הנפח השבועי של התרגילים הבסיסיים ויצא לך יותר?
ולשאלה השנייה אני לא בטוח, אני משאיר לא שמעתי טענות נגד...

• פותח/ת השרשור
לא חישבתי, אבל אני מאמין שעדיין יצא יותר.
מה שכן אולי יפתור את הבעיה זה לשנות את הקפיצות ל 15% במקום 10%

ב-ss יש שלוש סטים כבדים וב מדקאו אחד.

ולנושא- אל תמהר להוריד נפח, עקרונית שקשה לך להתאושש אתה יכול לוותר על הבק אפ סט ולהוריד מהנפח של הדדליפט. אבל תעשה את זה רק שקשה לך להתאושש. תתחיל את התוכנית כמו שהיא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית