הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה תמונות אמצע מאסה!

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
שריר בשבוע זה הדבר הכי דבילי שיש, אלא אם כן אתה רוצה להשאר תקוע איפה שאתה.

באמת?... מעניין שכל המתאמנים המקצועים בעולם, עושים שריר בשבוע ורק מתקדמים.. קולמן,קאטלר,פיל, בראנץ'.. אבל עכשיו תגיד שהם על חומרים, ולמתאמן טיבעי זה דיבלי נכון ?..

1234
אני בעבר הייתי עושה AB, אבל החלפתי לABC וגדלתי די טוב..(אם אתה רוצה לראות תמונות אתה מוזמן, רק תבקש) מה שכן אני חושב שזאת תוכנית מאוד עצימה, ולא לכל אחד מתאימה.. היתרון בשריר בשבוע, שאתה מפציץ במלא סטים ותרגילים אז הזמן מנוחה די ארוך. בכל אימון אתה נותן את ה-100 אחוז.

coldfire
לא יודע קרוב לוודאי להתאמן..
אצלו התרגילים הכי קשים הם סקוואט ודד ליפט 😵

הוא לא באמת עובד אינטנסיבי.. הוא לא משקיע בלחיצות חזה,לחיצות כתפיים,חתירות בגב וכו'.. אז מבחינתו כל השאר זה ליצנות ואוננות.. אתה בנאדם חכם, תפעיל את הראש.. רוב החבר'ה פה נעולים שאי אפשר לגדול מפיצולים, (ראה coldfire) ולעבוד בייספס זה שטות גמורה וכו' וכו'.. הם מתאמנים כמה שנים טובות אבל לא מפרסמים תמונות.. או שבדרך כלל אתה רואה בחור רזה שעושה 200 קילו דד ליפט וסקוואט.. ;gaaahz

מהנסיון האישי שלי מה שעבד עליי בתקופות שהייתי מתאמן טיבעי ב-ABC זה החלוקה הבאה..
חזה+בייספס
גב+טרייספס
כתפיים+רגליים
מנוחה
חזה+בייספס..

בדרך כלל זה היה 12 סטים לשריר גדול,8 לקטן.

תבחר לך מה שיותר נוח לך בפיצולים ואל תקשיב לחארטות פה שכל אחד קובע לך אם תתקדם או לא בגלל שהוא קרא מאמר או שריפטו אמר שאי אפשר לגדול מפיצולים.. העקרונות הם שתשים דגש על 8-12 חזרות... ומנוחות קצרות.. דקה לשריר גדול, 45 שניות לקטן.. ברגליים סקוואטים וכו' אפשר עד דקה וחצי.

הגוף שלך יקבל גירוי שונה וטווח חזרות שונה ממה שהוא רגיל.. וזה מה שאמור בעצם לעזור לך לגדול.

תנסה חודש , עדיף קצת יותר לתת לזה זמן.. אבל אני בכוונה אומר חודש.. כי אתה תראה כבר שינוי.. תמדוד היקפים לפני ואחרי חודש.. תשקיע,תעבוד חזק אין מצב שלא תראה תוצאות.. אומנם לא תרים את אותם משקלים כמו עכשיו בגלל הטווח חזרות והתאוששות מאימון לאימון.. אבל בהחלט תראה שיפור במסה ובהמשך גם בכוח.. אתה מתאמן שנתיים אתה לא מתאמן מתחיל.. ועל זה אני חותם לך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא יכול לעשות חזה ויד קדמית באותו יום כי אני צריך לוותר על תרגילים כמו בנץ' ומתח.
אם כבר
A-חזה יד אחורית כתפיים
B-גב יד קדמית אמות
C-רגליים

אני לא יכול לעשות חזה ויד קדמית באותו יום כי אני צריך לוותר על תרגילים כמו בנץ' ומתח.
אם כבר
A-חזה יד אחורית כתפיים
B-גב יד קדמית אמות
C-רגליים

אין צורך לוותר..
אם אתה עושה באימון חזה גם כתפיים ויד אחורית, אז תקצץ בסטים פשוט.
חזה,כתפיים,ואחורית. ידיים תמיד בסוף.

תעשה תרגילים שאתה לא עושה בדרך כלל, שיהיה גירוי חדש לשריר.
תרגילים שאני ממליץ באופן כללי.
להתחיל לפעמים את האימון בבנץ' עליון במקום רגיל ולהפך, פלייסעליון-רגיל ,דחיקת חזה בדאמבלים,מקבילים,פרפר רחב במכונה..
גב מתח כמובן, בנט אובר תרגיל מצוין!! מסור, פול אובר.. דד ליפט גם שעשיתי 190 קילו לא נתן לי כלום, מלבד זמן התאוששות ארוך יותר.. אז הורדתי.

כתפיים
לחיצות בעיקר ,מילטרי פרס,מאחורי הראש בדאמבלים.
רגליים סקוואט,פשיטות,לג פרס..אמסטרינג סטיף דד ליפט, כפיפות במכונה וכו'..

כל הזמן לשנות את האימון.. אפילו את סדר התרגילים מידי פעם סופר סט או דרופט וכו'.. זה גם תורם, ככה השריר לא מתרגל לאותו תירגול וכל הזמן מקבל משהו חדש ושונה.. שים דגש על הזמני מנוחה,טכניקה וחזרות.. אל תסתכל רק על המשקל.
לדעתי אתה תיהיה שמח בסוף החודש מהתוצאה..

תעדכן איך הולך לך כשאתה מתחיל.. בהצלחה ;susss

לא ממש.. אתה מתאמן טיבעי ואם תגיע לכשל בכל סט אתה עלול להיפצע, או להיכנס לאימון יתר וכו'... תעשה משקל שעד 2 -1 חזרות לפני הסוף אתה בקושי מצליח.. כשל תגיע רק בסוף הסט האחרון של אותו תרגיל נניח בטווח של 8 חזרות עם משקל גבוה..

באמת?... מעניין שכל המתאמנים המקצועים בעולם, עושים שריר בשבוע ורק מתקדמים.. קולמן,קאטלר,פיל, בראנץ'.. אבל עכשיו תגיד שהם על חומרים, ולמתאמן טיבעי זה דיבלי נכון ?..

ברור שזה דבילי, אבל לא דבילי כמו שאר הפוסט שלך שבסופו של דבר ממליץ לו על ABC ולא על שריר ביום כמו שאמרת.

אבל מה אפשר לצפות מבן אדם שחושב שעצימות זה כמה שורף לך בסוף האימון.

אה ונחש מה, גם אני יודע לתת מוניטין שלילי.

ברור שזה דבילי, אבל לא דבילי כמו שאר הפוסט שלך שבסופו של דבר ממליץ לו על ABC ולא על שריר ביום כמו שאמרת.

אבל מה אפשר לצפות מבן אדם שחושב שעצימות זה כמה שורף לך בסוף האימון.

אה ונחש מה, גם אני יודע לתת מוניטין שלילי.

הוא בחר לעשות ABC. תשים לב שאמרתי בהודעה הקודמת, שאני לא ממליץ עליה לכל אחד. מאחר וזאת הבחירה שלו, אז עזרתי לו.
ואני לא חושב שעצימות זה כמה שורף לך בסוף האימון, איפה אמרתי דבר כזה?... עצימות זה שאתה אחרי אימון בקושי מסוגל ללכת, כי קרעת את עצמך.

לגבי המוניטין שקיבלת, הרווחת אותו בזכות. לי זה לא מפריע שיהיה לי מלא אדומים, זה לא ממש מדבר אליי.. אתה בנאדם אטום ועקשן וסגור, שלא מוכן לשמוע משהו שלא לרוחו..

מר לטימוס..
לא נראלי שאתה במעמד טוב יותר.. אין לך תארים ואתה קרוב לוודאי לא מאמן מוסמך. אתה בסה"כ קורא מאמרים וחושב שאתה מבין יותר טוב מכולם.. מזל שלחלק מהאנשים כאן יש ראש פתוח ומוכנים לנסות דברים אחרים..

ועוד משהו לא ביקשתי את דעתכם.. התגובות שלי מופנות לפותח הפוסט.. לא לכם 🙄

נערך לאחרונה:
הוא בחר לעשות ABC. תשים לב שאמרתי בהודעה הקודמת, שאני לא ממליץ עליה לכל אחד. מאחר וזאת הבחירה שלו, אז עזרתי לו.
ואני לא חושב שעצימות זה כמה שורף לך בסוף האימון, איפה אמרתי דבר כזה?... עצימות זה שאתה אחרי אימון בקושי מסוגל ללכת, כי קרעת את עצמך.

לגבי המוניטין שקיבלת, הרווחת אותו בזכות. לי זה לא מפריע שיהיה לי מלא אדומים, זה לא ממש מדבר אליי.

מר לטימוס..
לא נראלי שאתה במעמד טוב יותר.. אין לך תארים ואתה קרוב לוודאי לא מאמן מוסמך. אתה בסה"כ קורא מאמרים וחושב שאתה מבין יותר טוב מכולם.. מזל שלחלק מהאנשים כאן יש ראש פתוח ומוכנים לנסות דברים אחרים..

איזה תארים אתה רוצה? יש לי אחד ראשון, שניים שניים ואחד שלישי. מספיק כדי להבין ולכתוב משפט ללא שגיאות כתיב, ואפילו כזה שלא מצביע על רמת אינטליגנציה של חמוס? (אגב, מאמן מוסמך - "לטיסימוס").
בוא נגיד שלא הייתי מקבל ממך עצות איך להוריד את הכלב שלי לטייל, בטח שלא להתאמן. ואני מאאאאזה בא אליך בראש פתוח.אם התגובות שלך מופנות לפותח הפוסט, לא אמור להיות אכפת לך שאנחנו חושבים שאתה מדבר שטויות.

לגבי המוניטין שקיבלת, הרווחת אותו בזכות. לי זה לא מפריע שיהיה לי מלא אדומים, זה לא ממש מדבר אליי.. אתה בנאדם אטום ועקשן וסגור, שלא מוכן לשמוע משהו שלא לרוחו..

מר לטימוס..

עצימות זה כשאתה בקושי מסוגל ללכת, איזו הגדרה נפלאה! תבקש אולי בקטאלר שיזיין אותך בתחת, זה בטח יהיה אימון עצים בטירוף.

וחבוב, ניסיתי את כל התוכניות ואת כל הפיצולים וכל מה שאתה עוד לא שמעת עליו מהבילדר הממונה עליך, עוד לפני שידעת לקרוא ולכתוב. כשאני אומר שאתה דביל, זה מניסיון לא ממאמרים.

עצימות זה שאתה אחרי אימון בקושי מסוגל ללכת, כי קרעת את עצמך.

אינטנסיביות אולי זה מה שאתה מתאר
עצימות זה מושג מוחלט והוא %RM1
זאת אומרת אם אתה לוחץ חזה 100 קילו RM1
ואתה באימון בוחר לעבוד 95 קילו 3X3 אתה עובד בעצימות גבוה
אם אתה עובד 80 3X8 אתה עובד בעצימות בינונית

לגבי הפיצולים אני לא יודע מה הכי טוב, אני בעד לעשות תוכנית 2 עליון 2 תחתון בשבוע
אבל אין ספק שבילדרים ברמה גבוה עובדים איך שהם עובדים ולא סתם כי בא להם

ABC 5-6 פעמים בשבוע נראה לי יותר מדי עומס
היתה תקופה שהתאמנתי ככה והיה ממש עמוס וששיניתי ל ABCD שריר בשבוע באמת התקדמתי יותר כנראה מהמנוחות

אני בעד תוכניות כוח לתקופה ואז אם אתה מחפש גם היפרטרופיה אז תוכניות בילדינג
תלוי בהתאם למטרה
אבל אין ספק בכלל שכוח זה המרכיב העיקרי, כל הטופ בילדרים משום מה גם מאוד מאוד חזקים...

אינטנסיביות אולי זה מה שאתה מתאר
עצימות זה מושג מוחלט והוא %RM1
זאת אומרת אם אתה לוחץ חזה 100 קילו RM1
ואתה באימון בוחר לעבוד 95 קילו 3X3 אתה עובד בעצימות גבוה
אם אתה עובד 80 3X8 אתה עובד בעצימות בינונית

לגבי הפיצולים אני לא יודע מה הכי טוב, אני בעד לעשות תוכנית 2 עליון 2 תחתון בשבוע
אבל אין ספק שבילדרים ברמה גבוה עובדים איך שהם עובדים ולא סתם כי בא להם

ABC 5-6 פעמים בשבוע נראה לי יותר מדי עומס
היתה תקופה שהתאמנתי ככה והיה ממש עמוס וששיניתי ל ABCD שריר בשבוע באמת התקדמתי יותר כנראה מהמנוחות

אני בעד תוכניות כוח לתקופה ואז אם אתה מחפש גם היפרטרופיה אז תוכניות בילדינג
תלוי בהתאם למטרה
אבל אין ספק בכלל שכוח זה המרכיב העיקרי, כל הטופ בילדרים משום מה גם מאוד מאוד חזקים...
צודק בהחלט.
הכוונה שלי היית לעצימות התוכנית.. עד שאתה מגיע למצב שאתה בקושי יכול לסיים..אבל אתה צודק מה שמשתמע מכך= אינטסביות.. היות וזה פורום, צריך להיות די ברור וקפדנים בנאמר.

ABC
5-6 זה חתיכת עומס.. בגלל זה אפילו שאני בסייקל, אני לא עושה את זה.. אם כבר 4 אימונים בשבוע בחלוקה, ולא מעבר.

או!!.. תודה רבה לך.
זה בדיוק הסיבה שהמלצתי לו לעשות שריר בשבוע בהתחלה.. עד שהצלנים הוציאו את המרמור שלהם בנושא. אני דווקא שמח שרשמת את זה.. אתה אחד הבחורים הרצינים פה.. וזה מעיד על כך לפותח הפוסט, שבהחלט אפשר להתקדם בפיצול שכזה.. ולא בדומה לליצן החצר שישר שולל ורושם שאי אפשר להתקדם אם זה 🤡 .. הייתי רוצה לשמוע אותו אומר את זה לקאטלר בטח זאת הסיבה שהוא לא זכה האולימפיה בגלל הפיצולים 😆

האנשים כאן ממש מצחיקים.. שים לב שאף אחד כאן לא מבין בכלום לדעתם.. אפילו גם לא סטאס.. בנאדם אם תארים וכבוד, רק הלצנים פה מבינים טוב מכולם, ויודעים להתאמן.. בגלל זה הם נראים כמו כוסיות..

נערך לאחרונה:
צודק בהחלט.
הכוונה שלי היית לעצימות התוכנית.. עד שאתה מגיע למצב שאתה בקושי יכול לסיים..אבל אתה צודק מה שמשתמע מכך= אינטסביות.. היות וזה פורום, צריך להיות די ברור וקפדנים בנאמר.

ABC
5-6 זה חתיכת עומס.. בגלל זה אפילו שאני בסייקל, אני לא עושה את זה.. אם כבר 4 אימונים בשבוע בחלוקה, ולא מעבר.

או!!.. תודה רבה לך.
זה בדיוק הסיבה שהמלצתי לו לעשות שריר בשבוע בהתחלה.. עד שהצלנים הוציאו את המרמור שלהם בנושא. אני דווקא שמח שרשמת את זה.. אתה אחד הבחורים הרצינים פה.. וזה מעיד על כך לפותח הפוסט, שבהחלט אפשר להתקדם בפיצול שכזה.. ולא בדומה לליצן החצר שישר שולל ורושם שאי אפשר להתקדם אם זה 🤡 .. הייתי רוצה לשמוע אותו אומר את זה לקאטלר בטח זאת הסיבה שהוא לא זכה האולימפיה בגלל הפיצולים 😆

האנשים כאן ממש מצחיקים.. שים לב שאף אחד כאן לא מבין בכלום לדעתם.. אפילו גם לא סטאס.. בנאדם אם תארים וכבוד, רק הלצנים פה מבינים טוב מכולם, ויודעים להתאמן.. בגלל זה הם נראים כמו כוסיות..

יש כמה דברים שאני לא מסכים עם ה " ליצנים" אבל לא הייתי קורא להם ככה....

מה שכן יהיה לו מאוד קשה להתחזק עם ABC\D, וגם לא בטוח שהוא יגדל יותר טוב מתכנית כוח בסיסית+ קצת תרגילי עזר.

שמע הם לא ליצנים
אולי הם קצת מציקים לך

אבל אני עשיתי טעות, לדעתי אם הייתי בונה את הכוח שלי אז ואחר כך מפצל הייתי גדל יפה, כרגע כוח ומהירות יותר מעניינים אותי אז אני לא עובד ככה

צודק בהחלט.

ABC

או!!.. תודה רבה לך.

הוו, עצימות התוכנית! איזה מושג מטורף. אז לא ענית לי, אם ג'יי קאטלר יזיין אותך בתחת עד שלא תוכל ללכת, זה יהיה אימון אינטנסיבי מבחינתך או לא?

ומוזר שעדיין לא הראית לפורום כמה אתה סוס עם כל הזריקות והתוכניות הגאוניות שלך.
הסנדלר הולך יחף?

• פותח/ת השרשור
מה לגבי

A
מנוחה
B
C
מנוחה
A
מנוחה
B
C
מנוחה

וככה חוזר חלילה

A אחורית חזה כתפיים
B גב קדמית
C רגליים

סביבות 10 סטים לשריר גדול + פמפומים
נחמד לא?

*ברגליים רק סקוואטים 4-5 סטים ואימוני עצימות. אני לא מחפש גדילה ופאמפ ברגליים.

נערך לאחרונה:
אפשר ומראש הכוונה שלי הייתה ל-ABC עם 5 סטים אקרוס לשריר גדול + השלמות. אתה תתאושש מזה יותר טוב ותוכל להעלות משקלים יותר טוב מאשר תוכנית מגוחכת של 9 סטים לשריר גדול ו-6 סטים לשריר קטן עם 8-12 חזרות. בזמנו הרכבנו לליאור מונלייט תוכנית כזאת, הוא היה מאוד מרוצה מהתוצאות (אבל זו קריעה). אגב הייתי דווקא הולך על החלוקה הקלאסית, כלומר רגליים + כתפיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית