הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינויים בתוכנית AB

• פותח/ת השרשור mojomj
  • פורסם בתאריך

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
הייתי כמה חודשים על FBW ועברתי ל AB. אני עובד לפי התוכנית AB קלאסית שבפורטל 3 פעמים בשבוע ועשיתי 2 שינויים בתוכנית ורציתי לדעת אם השינויים מתאימים. התוכנית רשומה בפורטל אז אני לא מעתיק אותה לפה אלא אם כן מישהו יגיד לי להעתיק אותה אז אין בעיה.

בכל אופן, בתוכנית A עשיתי שינוי שבמקום התרגיל ליד האחורית שזה לחיצת חזה צמודה, שמתי מקבילים
בתוכנית B עשיתי שינוי שבמקום פולי עליון שמתי מתח

אז רציתי לדעת אם השינויים מתאימים, במיוחד השינוי של המקבילים כי יש לי הרגשה שאולי המקבילים לא יתאים פה

תודה

• פותח/ת השרשור
אין בעייה. לדעתי אפילו מה שעשית יותר טוב מהמקור.

אחלה, טוב לדעת. מכיוון שבתוכנית AB שאני מבצע לא רשום מתח ומקבילים (אחרי השינויים שעשיתי), אז אני לא יודע כמה סטים וחזרות כדאי לי לעשות כך שיתאים לעומס של התוכנית. אני לא רוצה סתם לקחת מתוכנית אחרת או לעשות יותר מדי וליצור עומס מיותר על הגוף אז זה יעזור אם תוכל לומר לי כמה סטים וחזרות יהיה יעיל לעשות במתח ובמקבילים כמובן עפ"י העומס הספציפי שבתוכנית הזו.

שוב תודה

• פותח/ת השרשור
לגבי המתח והמקבילים... כמה חזרות לעשות עם הסטים?

למה דווקא במתח עם היד מופנית אלי? יש סיבה ספציפית?

כמה שנראה לך הגיוני, לפי התכנית.

מתח אפשר לעשות בין 6-10 תלוי ביכולת שלך, אתה יכול להוסיף משקל אם קל לך.

מקבילים גם, תעבוד בין 6-12 זה יהיה הכי הגיוני.

מתח כמו שאמרתי ממספר סיבות: דבר ראשון הרחב-גבי נמצא במצב יותר מוארך ככה ויכול לפתח יותר כח(לא משמעותי)

סיבה שנייה: הבייספס מעורב יותר בכיפוף של המרפק מאשר במצב השני, מה שאומר שהוא משתתף יותר בתנועה--> יותר עומס עליו והוא יותר גדל, בנוסף, בגלל שהוא משתתף יותר אתה יכול לעשות יותר חזרות על המתח ולהתחזק יותר.

אין סיבה אמיתית לעשות מתח כמו בצבא, אלא אם אתה לפני גיוס וככה תעשה בצבא ואתה רוצה להשתפר לפני במתח מהסוג הזה.

מבחינה הגיונית מתח עושים עם כף היד אליך.

לגבי המתח והמקבילים... כמה חזרות לעשות עם הסטים?

למה דווקא במתח עם היד מופנית אלי? יש סיבה ספציפית?

אם אני לא טועה, זה מערב יותר שרירים בידיים. ככה אפשר להעמיס על עצמך יותר משקל בזמן התרגיל

אם אני לא טועה, זה מערב יותר שרירים בידיים. ככה אפשר להעמיס על עצמך יותר משקל בזמן התרגיל

אתה לא טועה אבל לא מדייק: אותם שרירים מעורבים, אבל זווית היישום של הבייספס יותר טובה ולכן הוא משתתף יותר.

שלושת כופפי המרפק משתתפים בתנועה ככה או ככה, בסופינציה הבייספס כאמור עובד יותר.

אתה לא טועה אבל לא מדייק: אותם שרירים מעורבים, אבל זווית היישום של הבייספס יותר טובה ולכן הוא משתתף יותר.

ומה היתרון בלעשות מתח "רגיל"?

• פותח/ת השרשור
כמה שנראה לך הגיוני, לפי התכנית.

מתח אפשר לעשות בין 6-10 תלוי ביכולת שלך, אתה יכול להוסיף משקל אם קל לך.

מקבילים גם, תעבוד בין 6-12 זה יהיה הכי הגיוני.

מתח כמו שאמרתי ממספר סיבות: דבר ראשון הרחב-גבי נמצא במצב יותר מוארך ככה ויכול לפתח יותר כח(לא משמעותי)

סיבה שנייה: הבייספס מעורב יותר בכיפוף של המרפק מאשר במצב השני, מה שאומר שהוא משתתף יותר בתנועה--> יותר עומס עליו והוא יותר גדל, בנוסף, בגלל שהוא משתתף יותר אתה יכול לעשות יותר חזרות על המתח ולהתחזק יותר.

אין סיבה אמיתית לעשות מתח כמו בצבא, אלא אם אתה לפני גיוס וככה תעשה בצבא ואתה רוצה להשתפר לפני במתח מהסוג הזה.

מבחינה הגיונית מתח עושים עם כף היד אליך.

כבר מזמן סיימתי צבא.. אבל כן, ככה הרגילו אותי לעשות בבית הספר ובצבא כי אמרו שלעשות עם היד מופנית החוצה זה יותר קשה וגם מפתח יותר את החלק הקדמי של היד.. אולי טעו בסיבות אבל בתכלס באמת יותר קשה לי לעשות מתח עם היד מופנית כלפי חוץ בגלל שהבייספס שלי יותר חזקים מהחלק הקדמי של היד.

AB זה שינוי אדיר לעומת FBW שעשיתי עד עכשיו. אומנם פחות תרגילים אבל אחרי האימון אני ממש מרגיש שהתאמנתי וזה גם מקצר לי את זמן האימון. עשיתי סקוואט בפעם הראשונה ואחרי זה את הלג פרס וממש מרגישים שהרגליים נתנו פה עבודה.

אגב, יש לי במכון 2 כלובים. יש אחד שהמוט יושב עליו מחובר עם כבלים וכאלה ויש אחד בלי.
זה משנה במשהו אם עושים את הסקוואט על המוט עם הכבלים?

נערך לאחרונה:
ומה היתרון בלעשות מתח "רגיל"?

כמו שכתבתי וכתבו מעליי, מערב יותר טוב את הבייספס-->מתחזק יותר ומאפשר לתת עוד חזרות מתח לעומת פרונציה(גב היד מופנה אליך).

כבר מזמן סיימתי צבא.. אבל כן, ככה הרגילו אותי לעשות בבית הספר ובצבא כי אמרו שלעשות עם היד מופנית החוצה זה יותר קשה וגם מפתח יותר את החלק הקדמי של היד.. אולי טעו בסיבות אבל בתכלס באמת יותר קשה לי לעשות מתח עם היד מופנית כלפי חוץ בגלל שהבייספס שלי יותר חזקים מהחלק הקדמי של היד.

גם יותר קשה לרוץ על רגל אחת מאשר שתיים, זה אומר שזה יותר טוב? לא שאני בא אליך בתלונות, אבל הטענה המפגרת הזאת שזה יותר טוב כי זה יותר קשה לא תקפה.

AB זה שינוי אדיר לעומת FBW שעשיתי עד עכשיו. אומנם פחות תרגילים אבל אחרי האימון אני ממש מרגיש שהתאמנתי וזה גם מקצר לי את זמן האימון. עשיתי סקוואט בפעם הראשונה ואחרי זה את הלג פרס וממש מרגישים שהרגליים נתנו פה עבודה.

אגב, יש לי במכון 2 כלובים. יש אחד שהמוט יושב עליו מחובר עם כבלים וכאלה ויש אחד בלי.
זה משנה במשהו אם עושים את הסקוואט על המוט עם הכבלים?

אני לא כל כך מבין מה זה שהמוט מחובר עם כבלים, אולי אתה מתכוון לסמית'-משין? שהמוט זז במסלול קבוע(מורכב על מסילה..?)

בכל מקרה סקווט עושים עם מוט חופשי בלי תוספות ושטויות(חוץ מפלטות כמובן..)

• פותח/ת השרשור
אה, אז זה נקרא סמית' מאשין. עשיתי חופשי אבל ראיתי אנשים במכון עושים את זה עם הסמית מאשין אז תהיתי אם זה משנה משהו. בכל מקרה, אני אמשיך לעשות חופשי

אה, אז זה נקרא סמית' מאשין. עשיתי חופשי אבל ראיתי אנשים במכון עושים את זה עם הסמית מאשין אז תהיתי אם זה משנה משהו. בכל מקרה, אני אמשיך לעשות חופשי

זה משנה כי התנועה שם מוכתבת ע"י המכשיר והיאע לא התנועה הטבעית של הגוף שאותה מתחפשים בסקווט.

תגיד תודה שאנשים עושים שם סקווטים ולא תופסים לך את הראק 😉

• פותח/ת השרשור
חחח כן, זה גם נכון. עדיף שישאירו לי את הראק. למרות שיש מצב שזה בגלל שאני מתאמן בבקרים ואין הרבה אנשים גם ככה. בנובמבר אני מתחיל ללמוד לתואר שני ככה שאני אוכל להתאמן רק בערב ואז בטח יהיו יותר אנשים (בתקווה שלא)

בכל אופן, תודה רבה על המידע המועיל

צודק, תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית