איכות חיים

שלום לכולם...

אני כבר הרבה זמן חושב על זה שבעתיד אין הרבה סיכויים שאני אגור בארץ בגלל שפשוט בן אדם ממוצע, עם תואר שני נראה ככה:

חי על המשכנתא\ שוכר איזה זבל, יש לו איזה מכונית צעצוע כמו יונדאי גטס יד שניה, חי בחברה שהיא זבל.

אני מתכוון שלגור בארץ לא משתלם מהבחינות העיקריות ( כלכלה, חברה, תרבות, בריאות, מזג אוויר ועוד).

איפה נראה לכם אדם בעל השכלה גבוה ( נגיד תואר שני במקצוע נדרש) שטוב במה שהוא עושה יוכל לחיות בכבוד +?
לדוגמא:
יכולת לקנות דירה גדולה ומרווחת מבלי לפשוט את הרגל, מכונית נחמדה, חי בחברה נעימה יותר...

אני לא מחפש קסמים ויודע שאין כזה דבר שהכסף נופל מהשמיים ובכל מקום אף אחד לא מבטיח לך שתצליח, אבל אני מדבר בכללי. אני פשוט לא רוצה לחיות כמו שהזכרתי מקודם ( ראה שורה 3). אבל רמת החיים בישראל חרא. וזאת עובדה

תודה רבה 😉😃
ומי שמתכוון לכתוב: " אחי תילחם על איפה שאתה נמצא\ זאת מדינת היהודים\ רמת החיים פה גבוה| פשוט שלא יגיב פה כי אני נותן לו תשובה:
אני לא רוצה להשאר במקום שלא טוב לי במידה ובמקום אחר יכול להיות יותר טוב. אם זאת ההגדרה של לוותר אז אני וותרן.

שוב תודה

אתה הדגשת בעצמך את המשפט...כתבת במילים אחרות- אני בעל השכלה גבוהה( נגיד תואר שני) איפה אני יוכל לעשות כסף טוב

• פותח/ת השרשור
אתה הדגשת בעצמך את המשפט...כתבת במילים אחרות- אני בעל השכלה גבוהה( נגיד תואר שני) איפה אני יוכל לעשות כסף טוב

לא נכון.
זאת היתה דוגמא.
תסתכל על הרופאים בארץ ותשווה אותם לרופאים במדינות מפותחות ( האיחוד האירופי, ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד) . את המשכורת ואחר כך את מערכת הבריאות.

• פותח/ת השרשור
Http://apo.ucsc.edu/academic_compensation_and_benefits/original_docs_and_pdfs/scales-crnt.pdf

מדובר על שכר ברוטו נכון? פשוט אין לי מושג אם בארה"ב מדברים ברוטו או- נטו.
כתוב שחוקר מרוויח 7.5 אלף דולר, בחודש, וזה הדרגה הראשונה בסולם דרגות שלהם.

נ.ב
אל תתחילו לחפש research 😣:nono: פשוט תעשו Ctrl+f ואז כתבו research.... חחחחח
+
http://oira.unc.edu/faculty-salaries-at-research-and-aau-universities.html
גם אם השכר בברוטו מדובר על משכורות גבוהות מאוד, לדעתכם גם בפועל זה ככה או רק בחלומות של דפי האינטרנט?

וכן, אני יודע שמדובר על פרופסורים ברמה מאוד גבוה וכו'.

וגם עכשיו ראיתי ששכר ממוצע של פרופסורים באוניברסיטאות טובות בקנדה עומד על 120-130 אלף דולר בשנה.

לא ידעתי שאנחנו כל כך אוכלים אותה בנושא של שכר במקצועות עם השכלה גבוה....

נערך לאחרונה:
תזכיר לי מה שכר המינימום באיטליה?,אני יודע שפחות מבארץ
אני לא בטוח אז אני לא אגיד סתם, אבל השכר הממוצע יותר גבוה, אל תשכח שהמשכורת שלהם ביורו ומהחייה(פרט לדירות, שעדיין יותר זולות מתל אביב, אפילו במילאנו וברומא), יותר זולה.

אני לא בטוח אז אני לא אגיד סתם, אבל השכר הממוצע יותר גבוה, אל תשכח שהמשכורת שלהם ביורו ומהחייה(פרט לדירות, שעדיין יותר זולות מתל אביב, אפילו במילאנו וברומא), יותר זולה.
מה השכר הממוצע ביורו לחודש?

מה השכר הממוצע ביורו לחודש?
אם אתה רוצה הערכה גסה שלי... בערך 2500-2700 יורו~
עכשיו אם הבנאדם רוצה לחסוך, זה ממש לא בעיה, מחייה באיטליה זה גג 1200 יורו, ואשפר גם לבזבז חצי מזה, 600, תלויי עד כמה אתה חסכן ואיפה אתה גר, אני למשל בחודש שלי הוצאתי 800 וזה עם טיולים, בילוים ולגור בחדר ענק(דירה עם שותפים, אבל החדר שלי היה הכי גדול, בערך בגודל של סלון גדול בבית).

עכשיו, ראשון לא עובדים, שבת 90% לא עובדים, יום רגיל, מסיימים ממש ממש מוקדם, ויש כאלה חנויות שעושים לך תורות מי פתוח באיזה שעות ובאיזה ימים...

תאמין לי, אתה לא רוצה לדעת מה עברתי שם, הם עם של פרזיטים...

סתם דוגמא, אנשים היו מתקשרים לאונברסיטה, כדי לשאול משהו, והיו מנתקים להם את הטלפון בפרצוף, כי לא היה להם כוח לדבר אתך, פעם אחת זה קרה לי, אז הלכתי לשם(בערך 10 דקות), נכנסתי למזכירות שם, והם פאקינג לא עושים כלום...

אין פה מקום להשוואה בכלל, החיים שלהם בה-ר-ב-ה יותר רגועים מאשר פה בארץ, תן להם לאכול פסטה ולמרוח ג'ל לשיער בשקט ואויי ואבויי אם תעז להפריע.

• פותח/ת השרשור
לדוגמא, רוב המסעדות פתותח מ12:00 עד 15:30
ומ- 18:30-21:00
גם חלק מהחוניות...

עם מוזר מאוד

עכשיו אם הבנאדם רוצה לחסוך, זה ממש לא בעיה, מחייה באיטליה זה גג 1200 יורו, ואשפר גם לבזבז חצי מזה, 600, תלויי עד כמה אתה חסכן ואיפה אתה גר, אני למשל בחודש שלי הוצאתי 800 וזה עם טיולים, בילוים ולגור בחדר ענק(דירה עם שותפים, אבל החדר שלי היה הכי גדול, בערך בגודל של סלון גדול בבית).

עכשיו, ראשון לא עובדים, שבת 90% לא עובדים, יום רגיל, מסיימים ממש ממש מוקדם, ויש כאלה חנויות שעושים לך תורות מי פתוח באיזה שעות ובאיזה ימים...

סתם דוגמא, אנשים היו מתקשרים לאונברסיטה, כדי לשאול משהו, והיו מנתקים להם את הטלפון בפרצוף, כי לא היה להם כוח לדבר אתך, פעם אחת זה קרה לי, אז הלכתי לשם(בערך 10 דקות), נכנסתי למזכירות שם, והם פאקינג לא עושים כלום...

אין פה מקום להשוואה בכלל, החיים שלהם בה-ר-ב-ה יותר רגועים מאשר פה בארץ, תן להם לאכול פסטה ולמרוח ג'ל לשיער בשקט ואויי ואבויי אם תעז להפריע.
חחח נשמע טוב,עצלנים משהו ארץ כלבבי,אגב נסעת ללמוד שם,נכון?

המדינות שבמצב הכללה העולמי הם אלה שפושטות כמעט את הרגל הן יוון ואיטליה, מהסיבות שאתה מתאר פה עכשיו אני מבין כתבה שראיתי פעם שהם באמת לא אוהבים לעבוד ובגלל זה הכלכלה להם רעועה.

איטלקיות קשות מישראליות?
האמת שזה מאוד תלויי... מצד אחד אומרים שהן מתחילות מגיל צעיר, מצד שני הן ביישניות יותר מישראליות, אבל בתור זר אני חושב שיהיה לך היתרון.

אבל אל תדאג יש שם גם גרמניות, שוודיות, אנגליות, אסיתיות... לא חסר, באים לשם מהרבה מקומות בעולם, אפילו ישראליות יש.

למי שמסתכל מבחוץ הן ממש לא נראות ביישניות הייתי בטוח שהפתיחות שם הרבה יותר גדולה מבארץ.

• פותח/ת השרשור
שהייתי שם, לפחות רבע מהאנשים שראיתי היו גרמנים, זה כי הייתי במקומות תיירותיים אבל עדין.

אה והיפנים מפציצים עם המצלמות...

לא דיברתי רק על טוריסטים... אלה על ממש אנשים שחיים או יותר נכון לומדים שם.

• פותח/ת השרשור
את זה לא ידעתי... איטליה לא נראת מקום שכל כך טוב להגר אליו ( אלא אם יש לך עבודה מאוד נדרשת או משהו בסגנון).

בניגוד למדינות אחרות באירופה ( שבינהם היא גרמניה).

לדעתי לפחות - והדעה מבוססת על מה שנראה מהצד.....

תגיד רמי ( זה השם שלך? ) באיזה שנה אתה? איך המשכורות של רופאים באיטליה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית