הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ירידה במשקל לנשים? חיטוב?

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
אין לי ניסיון בכל הקשור לחיטוב, אבל לאישה בת 48 פחות או יותר, עם משקל די גבוהה כמו 70, פעילות בסיסית + 3/4 פעמים בשבוע הליכות, מאיזה כמות קלוריות/ערכים צריך להתחיל בשביל הורדה במשקל?

יספיק למשל:
120 ג' חלבון
45 ג' שומן
130 ג' פחמימות
= 1400 קלוריות

יותר מדי? קצת מדי? (תתחשבו בזה שהפעילות האירובית לא גבוהה מדי גם.. כך שהירידה במשקל צריכה להגיע ממינוס קלורי לא?)

תודה.

ירידה במשקל צריכה להגיע ממינוס קלורי בכל מקרה. ולא ממש אפשר לקרוא להליכה פעילות.

1400 קלוריות זה הרבה בשביל אישה שרוצה לרדת במשקל. יכול מאוד להיות שזה בכלל מכניס אותה למצב של מאזן חיובי.

תוריד את כל הפחמימות (פרט להעמסות פה ושם) ויהיה בסדר.

קודם כל הליכה זאת כן פעילות לכל דבר.
דבר שני, אין צורך לבצע דיאטות קיצוניות של העמסת פחמימות.
דבר שלישי, POST, אתה בונה לה תפריט תזונה? אם ככה חדל מלעשות זאת. אין לך את המיומנות לזה. שתלך לדיאטנית ותקבל דיאטה מאוזנת ונכונה.

ירידה במשקל צריכה להגיע ממינוס קלורי בכל מקרה. ולא ממש אפשר לקרוא להליכה פעילות.

1400 קלוריות זה הרבה בשביל אישה שרוצה לרדת במשקל. יכול מאוד להיות שזה בכלל מכניס אותה למצב של מאזן חיובי.

תוריד את כל הפחמימות (פרט להעמסות פה ושם) ויהיה בסדר.
1400 מצב חיובי? איפה אתה חי? גם אם היא 1.60 (מה שהוא לא ציין גובה) אבל השערה, התחזוקה שלה זה 1550, והליכה זו פעילות גופנית לכל דבר, הכל תלוי בעצימות.

1400 מצב חיובי? איפה אתה חי? גם אם היא 1.60 (מה שהוא לא ציין גובה) אבל השערה, התחזוקה שלה זה 1550, והליכה זו פעילות גופנית לכל דבר, הכל תלוי בעצימות.

לא אמרתי שזה מצב חיובי, אבל אמרתי שיש סיכוי כזה. גם אם התחזוקה שלה זה 1500, אז 1400 זה הרבה יותר מדי קלוריות.

קודם כל הליכה זאת כן פעילות לכל דבר.
דבר שני, אין צורך לבצע דיאטות קיצוניות של העמסת פחמימות.
דבר שלישי, POST, אתה בונה לה תפריט תזונה? אם ככה חדל מלעשות זאת. אין לך את המיומנות לזה. שתלך לדיאטנית ותקבל דיאטה מאוזנת ונכונה.

הליכה זאת פעילות לא משמעותית במיוחד.

למה אתה קורא לזה דיאטה קיצונית?

אני חושב שתזונאית זה רעיון טוב אבל ממש לא הכרחי. מיליוני אנשים הצליחו לרזות בלי עזרה מקצועית. זה לא כל כך מסובך.
ההמלצה שלי היא לא להסתבך עם מספר הקלוריות יותר מדי. 1400 נשמע סביר. הדבר החשוב הוא להתמיד ולעקוב. תרשמו כל יום מה היא אוכלת ותוודאו שבממוצע זה יוצא 1400 קלוריות ושהחלוקה היא בערך כמו שתיכננתם (גם אני הייתי מוריד מהפחמימות ומוסיף שומן). תעקבו אחרי זה חודש ותעשו שינויים אם צריך.
בקיצור, מה זה משנה כמה קלוריות יש בתפריט אם במילא לא אוכלים אותו. הרבה יותר חשוב להתמיד ולאכול מה שתיכננת מאשר עוד 100 קלוריות או פחות 100 קלוריות.

• פותח/ת השרשור
ההתמדה תהיה, השאלה אם אני יכול להכנס לזה ולנסות, או שלא כדאי ותזונאית מוסמכת באמת יהיה עדיף ממש? (האמת שחשבו על זה, אבל רוצים בערך 200-300 ש"ח שזה נשמע לי מופרך כשיש את האינטרנט ואפשר להגיע לתוצאות בעזרתו...)

חשבתי פשוט להגיד לה לאכול את מה שהיא אוכלת כרגע כל יום בצורה הכי מאוזנת במשך שבוע, אם היא נשארת על אותו משקל, פשוט לבדוק כמה קלוריות זה יוצא, להוריד בערך 200 קלוריות, ולחלק את החלבון/פחמימה/שומן בצורה נכונה יותר לתפריט החדש.

חשבתי פשוט להגיד לה לאכול את מה שהיא אוכלת כרגע כל יום בצורה הכי מאוזנת במשך שבוע, אם היא נשארת על אותו משקל, פשוט לבדוק כמה קלוריות זה יוצא, להוריד בערך 200 קלוריות, ולחלק את החלבון/פחמימה/שומן בצורה נכונה יותר לתפריט החדש.

עדיף שתכין לה תפריט שמורכב מהדברים שהיא אוכלת ביומיום. תאזן אותו ככה שיצא כמות קלוריות והרכב שאתה רוצה (בעזרת מחשבון באינטרנט). אם היא תתמיד ולא תעגל פינות (חתיכת עוגה פה, חתיכת לחמניה שם) זה יעבוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית