הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אפשר להישאר זמן ממושך על אחוז שומן נמוך?

אני חושב שבשל מספר הקלוריות המועט שאתה צריך לצרוך כדי לשמור אפיל ועל מאזן ניטרלי יכול לגרום לסוג של תת תזונה בשלב מסויים ואפילו אם תצרוך תוספים וויטמינים כדי להשלים את החוסר אתה תהיה די רעב וחלש רוב הזמן.

לדעתי לאדם שהוא לא דוגמן למשל אין סיבה להישאר על אחזו נמוך מאוד, סביבות ה8-10 אחוז זה אחוז שניתן לשמור בצורה יותר ריאלית.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שבשל מספר הקלוריות המועט שאתה צריך לצרוך כדי לשמור אפיל ועל מאזן ניטרלי יכול לגרום לסוג של תת תזונה בשלב מסויים ואפילו אם תצרוך תוספים וויטמינים כדי להשלים את החוסר אתה תהיה די רעב וחלש רוב הזמן.

לדעתי לאדם שהוא לא דוגמן למשל אין סיבה להישאר על אחזו נמוך מאוד, סביבות ה8-10 אחוז זה אחוז שניתן לשמור בצורה יותר ריאלית.

תודה על התגובה
קודם כול, הפוסט על הענבים דגול!!
מה לעשות שאני אוהב לראות את עצמי עם פסים וחיטוב רצחני.. 8 זה די בינוני בשבילי. סביבות 5 נראה מרשים הרבה יותר, וככה מתאים לי להיראות.
אני אנסה. אם באמת אראה שאני בנייטרלי ולא סוחב, אעלה קצת עד שארגיש שאני יכול לתפקד חחח 😃

אבל עד אז יש עוד הרבההההה זמן

דוגמנים (לא פיטנס) בין 11-13 %, שומן בארץ גם יותר,לגבי פותח הפוסט,5 אחוז שומן על גוף שלד זה נראה כמו ניצול שואה,התמונות של החיטוב שלך מרשימות ביותר,חבל שאין עליך גם מסה,להגיע ל5 אחוז טיבעי זה לא חכם במיוחד,וזה כנראה גם לא יקרה.

• פותח/ת השרשור
דוגמנים (לא פיטנס) בין 11-13 %, שומן בארץ גם יותר,לגבי פותח הפוסט,5 אחוז שומן על גוף שלד זה נראה כמו ניצול שואה,התמונות של החיטוב שלך מרשימות ביותר,חבל שאין עליך גם מסה,להגיע ל5 אחוז טיבעי זה לא חכם במיוחד,וזה כנראה גם לא יקרה.

מי דיבר על גוף שלד, תסתכל בחתימה שלי... אני במסה מעכשיו ועד 90 קילו
מדבר על העתיד, כשאגיע למטרת המסה שלי ואתחיל לחטב שוב
מתחשק לי לרדת יותר נמוך ממה שהייתי ולהישאר שם זמן-מה

כדי להגיע ל5 א.ש. ולהישאר עם שריר עליך תצטרך להתחיל שימוש בחומרים.

למה כל כך חשוב לך להיות אחוז שומן כל כך נמוך?
אתה תוכל להיות על 10-11 ולשמור על זה יפה, אבל 5 זה כבר לא הגיוני.

מי דיבר על גוף שלד, תסתכל בחתימה שלי... אני במסה מעכשיו ועד 90 קילו
מדבר על העתיד, כשאגיע למטרת המסה שלי ואתחיל לחטב שוב
מתחשק לי לרדת יותר נמוך ממה שהייתי ולהישאר שם זמן-מה
אפילו שתהיה על 100 קילו ,אם תנסה לרדת טיבעי ל 5 אחוז אתה תהיה שלד.

להשאר על א.ש. נמוך פשוט הופך את החיים למטרד. אתה לא חי ורק מחפש 'לעבור' את הימים. ככה זה בשבילי לפחות.

צריך המון רצון ומשמעת ברזל אבל גם זה לא מספיק לטווח ארוך. אולי עם חומרים.

זה לא רק זה, עלולת להיווצר בעיות הורמנליות להישאר שם בלי חומרים ועזרים, בייחוד אם זה רחוק מהסט פוינט ואם אדם לא בילה את כל ימיו בתור שלד מהלך.

אני חושב שהדיון הזה מיותר בשבילך. אתה צריך לחשוב כרגע רק על עליה במסת שריר. שתגיע למשקל מטרה תתחיל לחשוב על חיטוב.

פרה פרה.

הוא העלה שאלה תיאורטית - וזכותו!

וכל האשכול הזה בכלל לא צריך ליהיות תחת אימונים אלא תחת תזונה.

אם כבר דיון:
למה קשה להגיע לאחוז שומן נמוך, הרי עושים דיאטה, למה בשלב מסוים מפסיקים לרדת ?
למה קשה לשמור על זה ? אם אוכלים לפי ה BMR (גם אם הוא ירד אז לפי החדש) למה שהא.ש לא ישמר ?

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהדיון הזה מיותר בשבילך. אתה צריך לחשוב כרגע רק על עליה במסת שריר. שתגיע למשקל מטרה תתחיל לחשוב על חיטוב.

פרה פרה.

מסכים בהחלט. כרגע מנסה לגייס מספיק ריכוז ושלווה כדי להגיע למכון ולהתמודד עם משקלים שמעולם לא הכרתי. זה המיקוד שלי כרגע
הפוסט הזה נוצר סתם כתהייה לעתיד.

---------- התגובה התווספה ב 00:58 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:54 ----------

להשאר על א.ש. נמוך פשוט הופך את החיים למטרד. אתה לא חי ורק מחפש 'לעבור' את הימים. ככה זה בשבילי לפחות.

רפלקט מה הרקע שלך? כמה זמן ניסית להישאר על אחוז שומן נמוך ובאיזה אחוז היית אז? כמה זמן בפועל הצלחת ולמה הפסקת?
חשבתי שאם חיים על נייטרלי אז זה יותר סביר, לא?

אין פה יותר מדי אנשים בפורום שהגיעו לא.ש ממש נמוך בלי חומרים. (6-7 א.ש)

אם כבר דיון:
למה קשה להגיע לאחוז שומן נמוך, הרי עושים דיאטה, למה בשלב מסוים מפסיקים לרדת ?
למה קשה לשמור על זה ? אם אוכלים לפי ה BMR (גם אם הוא ירד אז לפי החדש) למה שהא.ש לא ישמר ?

ראה מאמר בנושא סט פויונט בפורטל קילוגרם.

קראתי את המאמר, יש משהו שלא הבנתי אבל להסביר את זה זה חפירה אז אני פשוט אשאל תכלס:
אם שומרים על תפריט מתאים (ולא מושפעים מהסביבה כמו שנאמר במאמר ע"י אוכל טעים/זמין/זול, או פעילות גופנית ירודה) הגוף ישאר באחוז השומן שעליו הגעת ?

ועוד שאלה - אם יורדים (במשקל) בצורה מבוקרת עם העמסות וכמו שצריך, אז בסוף החיטוב החילוף חומרים בכל זאת יהיה פחות מאשר בהתחלה או שהוא ישמר ?

אתה לא יכול להגיע ל 5%
אפשר להשאר על א.ש נמוך (10%~) עם תזונה מדוייקת
וההתקדמות שלך באימונים תהיה איטית יותר מאשר אם תאכל יותר ותעלה מעט בא.ש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית