הושגה עסקה לשחרור גלעד שליט

הבאת לי היסטוריה עם סרטון שמציג מה היה ואולי מה יכול ליהיות אז שמתי דיעות של ביטחוניסטים.

לעצם העניין מחיר כזה או אחר, 1, 10, 100, וגם אלף לא מטים את הכף. עדיין כולנו צריכים להרגיש חובה להחזיר שבוי הבייתה וחבל שזה בוצע לאחר הרבה מאוד זמן ומסכת לחצים מטורפת של המשפחה. בייחוד שכבר ביצעו עסקאות בעבר. אולי אם העסקה הייתה יוצאת בזמן זה היה מחלחל יותר - שלא משאירים שבויים ושחייל (חי או מת) או סוחר סמים (אלחנן טננבאום) חוזרים הבייתה.

אני לא מציע פה שום פתרון. וברור שיש פה התנגשות של דיעות.

אין לדעת מה קרה עם טננבאום
יש קונ' האומרות שהוא איש שב"כ וזהו סיפור כיסוי כלשהו וזה נשמע דיי הגיוני
אתה צריך חובה להגן על אזרחי מדינת ישראל
והם לא מוגנים כשיש עוד 1000 כלואים ערבים בעולם בחוץ,ובניהם כמה מוחות גאוניים אם כמה שכואב לומר.
הורים של ילדים ומשפחות שלמות צועקות מהקבר כי הם נהרגו מפיגועים שעשו אותם משוחררים.
אתה צריך לחשוב על העתיד.
ולמה להחזיר חייל מת למען השם? כדי שיצטרפו ליד הקבר שלו עוד עשרות אנשים?.שלא תבבין אותי לא נכון,אני חושב שכל מי שמת למען המדינה ראוי לכבוד והערכה שאין כמוה ככה גם משפחתו.אבל לסכן חיי אדם,בשביל גופה שתיקבר בארץ,זה כבר נראה לי מטומטם כ"כ ולא מתחשב באזרחים ושם אותם בסכנה.
אני הבאתי לך סטטיסטיקה שהייתה,הדעה של איש השב"כ זאת דעתו האישית ואני מכבד אותו בתור איש שבכ.אבל גם ילד קטן יודע ש10 זה פחות מ1000,אז זה גם מה שאני מצפה שאיש השב"כ ידע,אלא אם הוא מתחנן איזה מבצע כלשהו,אני לא יודע מההסיבה שלו לומר את זה..הוא אמור לדעת את ההיסטוריה הרבה יותר טוב ממני וממך.
אני באמת לא מבין איך אנשים יכולים להיות שקטים,שעכשיו יש עוד כמה מוחות גאוניים שבחוץ מסתובבים להם,זה עניין של זמן עד שיקרו מקרים כאלו,ההיסטוריה תחזור על עצמה וישראל הייתה צריכה ללמוד מטעויות של העבר,איפריות שלמות נפלו כי הן לא למדו מההיסטוריה שלפניהן ועניים פקוחות יכלו למנוע את זה.
השחרור שגרם לאינטיפדה השניה,היה טעות,ואני לא יודע איך אפשר לומר שלא,אז אני לא רואה למה לחזור על זה

יש מספיק סכנות שאורבות וסידורי האבטחה יצמצמו את הנזק כמו אנחנו רוצים להאמין.

אבל זה נשמע כמו תקליט שחוק. ואת דעתי כבר ציינתי. ולא נשאר לי אלא לנעול את הנושא פה בנינו. אני מבין אבל לא מקבל את דעתך.

דעתך שגויה ולא מצליחה לחשוב לטווח הארוך אלא רק לטווח הקצר, ולא מצליחה לנמק מדוע חייו של גלעד שליט יותר חשובים מחייהם של אחרים.

הממשלה לא ניצבת בבחירה בין חייו של גלעד שליט מול חיים של אחרים, כך שהטענה שלך לא רלוונטית.

אבל זה נשמע כמו תקליט שחוק. ואת דעתי כבר ציינתי. ולא נשאר לי אלא לנעול את הנושא פה בנינו. אני מבין אבל לא מקבל את דעתך.

רק הזמן יעשה את שלו ולי נראה שהעתיד לא הולך להיות וורוד, ככה זה שמתעסקים עם חיות אדם.

אז אם למדינת ישראל כ"כ חשוב לשמור על חיי אדם, באיזה הגיון היא משחררת 1000 רוצחים ומסכנת את חיי הציבור בישראל... בשביל אזרח אחד!!!
אני אומר לכם את זה בתור אחד שרוצה לעשות קרבי, אני לוקח בחשבון שאני עלול להיחטף (באותה מידה שאני עלול להיארג) ... מי שלא מתאים לו שלא יעשה קרבי שילך לג'וב או שימציא איזה מחלת נפש ולא יעשה צבא בכלל!

אז אם למדינת ישראל כ"כ חשוב לשמור על חיי אדם, באיזה הגיון היא משחררת 1000 רוצחים ומסכנת את חיי הציבור בישראל... בשביל אזרח אחד!!!
אני אומר לכם את זה בתור אחד שרוצה לעשות קרבי, אני לוקח בחשבון שאני עלול להיחטף (באותה מידה שאני עלול להיארג) ... מי שלא מתאים לו שלא יעשה קרבי שילך לג'וב או שימציא איזה מחלת נפש ולא יעשה צבא בכלל!

חחחחחחח גלעד סיים מסלול בשריון, הוא מתאים לקרבי תאמין לי.
חכה שתתגייס תבין למה חובה להחזיר חייל, לוחם שנחטף במהלך פעילות מבצעית בשביל לשמור על התחת שלך ושל כולנו.

אם הייתי צה"ל הייתי נותן לך פרופיל 21 רק על "להיארג".

או שולח אותך למג"ב.

אל תזלזל באנשים יש גם עולים חדשים.
חבל שאתה מחפש תמיד למצוא דופי באנשים.

i-dont-give-a-shit.jpg

היא כן. לא חיים, סכנה לחיים, וכל ההשלכות האחרות של שחרור האסירים.

ברור שנעשה שיקול של המחיר שיהיה עם שחרור מחבלים רוצחים.
העיסקה גרועה מאד ואני מת שהשבוע הבא כבר יעבור כי המראות של המחבלים האלה יוצאים מהכלא אחרי שרצחו זאת צביטה בלב מטורפת. מצד אחד אני מבין את הממשלה ואת משפחת שליט אבל כל העיסקה הזאת היא בזיון אחד גדול ;azban

אבל אחי לך עם הלב אחי יהודי שווה אלף ערבים אחי מה אם היית אמא של גלעד אחי אחייייי 😃

זה לא משנה אם יחזירו או לא צריך לשנות את המדיניות
יותר חיסולים ופחות מעצרים
אפילו לא לשפוט זה עולה יותר מדי כסף

גם נכון, יש הרבה טענות בסגנון של "היה עדיף שלחרר אותם הם עולים 50 אלף שקל ביום למדינה"

אין להביא יותר מחבלים חיים למעצר זה שווה המון כסף כי חוסכים את הקטע של להאכיל אותם, ומביא את כל הבעיות של החטיפות. צריך שכל פעולה תסתיים בהרג המחבלים.

הממשלה לא ניצבת בבחירה בין חייו של גלעד שליט מול חיים של אחרים, כך שהטענה שלך לא רלוונטית.

הממשלה ניצבת בעניין שחרור החייל ולא להפקיר חייל את זה אני מבין
אבל ברגע שזה מסכן כ"כ הרבה אנשים היא צריכה להתייחס לזה.
חשבתי שאתה בן אדם שדווקא מתעניין בהוכחות וסטטיסטיקה ולכן אתה תהיה בדעה דומה

---------- התגובה התווספה ב 06:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 06:00 ----------

חחחחחחח גלעד סיים מסלול בשריון, הוא מתאים לקרבי תאמין לי.
חכה שתתגייס תבין למה חובה להחזיר חייל, לוחם שנחטף במהלך פעילות מבצעית בשביל לשמור על התחת שלך ושל כולנו.
מה זה ישנה לו אם הוא יתגייס אני לא מבין.
אם הייתי צה"ל הייתי נותן לך פרופיל 21 רק על "להיארג".

או שולח אותך למג"ב.

מג"ב עוברים את אחת הטירונויות הקשות בלי זלזול 😉

---------- התגובה התווספה ב 06:04 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 06:03 ----------

ראינו עד כמה צומצם הנזק עד עכשיו בצורה נהדרת

---------- התגובה התווספה ב 06:05 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 06:04 ----------

מסכים לגבי החיסולים

הממשלה ניצבת בעניין שחרור החייל ולא להפקיר חייל את זה אני מבין
אבל ברגע שזה מסכן כ"כ הרבה אנשים היא צריכה להתייחס לזה.
חשבתי שאתה בן אדם שדווקא מתעניין בהוכחות וסטטיסטיקה ולכן אתה תהיה בדעה דומה

---------- התגובה התווספה ב 06:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 06:00 ----------

לא הבנתי, אתה טוען שאנשים ריאלים לא צריכים לתמוך בשחרור?

הבעיה בחיסולים זה חוסר היכולת להוציא מודיעין. כל אחד כזה שנתפס, במיוחד אלו מהדרגים הגבוהים, זה מכרה זהב למודיעין הישראלי (ובגלל של כל האזור). ככה שיותר משתלם לתפוס אותם מאשר להרוג אותם בשטח. מה שצריך לעשות זה פשוט להפעיל על אותם המחבלים את עונש המוות שקיים בישראל אבל הפעילו אותו מעט מאוד פעמים מאז קום המדינה (שלא נדבר שיש כאן בעיה שהחרדים עושים בנושא וכו' וכו').

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית