הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS או HST ?

PurePower

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
נתונים:
משקל:63
גובה:1.72
אני מתאמן במכון משהו כמו שנה+ ויש לי הרבה ניסיון.
בהתחלת הדרך עשיתי FBW ומשם עברתי כמה תוכניות שהמדריך הביא לי ולפני חצי שנה+ התחלתי AB,בהתחלה היה סבבה הרגשתי גדילה וגם עליתי במשקל
אבל אחרי כמה זמן האימונים כבר מתחילים להיות משעממים וכבר אין לי מוטבציה,אז שילבתי סופרסטים ודרופ סטים בתוכנית וזה היה האמת יותר מעניין
וגם אחרי כמה זמן כבר אין שינויים ואני תקוע באותו משקלים ולא מתקדם.
אז חשבתי לעשות SS ויש לי כמה שאלות:
SS זאת תוכנית למתחילים,כדאי לעשות אותה בשלב כזה ?
זה ישפר אותי מבחינת המשקל על המוט ?
ומצד שני חשבתי לעשות HST.
עכשיו חשבתי על דרך מעניינת להתאמן וחשבתי על לעשות את האימונים ככה:
כוח-נפח-כוח-נפח וכך הלאה זה אומרת שאני מתחיל בתוכנית כוח(לדוגמא SS)ואחרי שאני מסיים SS אני עובר לתוכנית נפח(לדוגמה פיצולים) וככה זה נמשך.
זה טוב לעשות ככה ?
יש לכם חוות דעת על HST ? זו תוכנית טובה ?
מה כדאי לי בסופו של דבר ?
אשמח אם מישהו יענה לי בפירוט.
תודה:)

• פותח/ת השרשור
נסיון מבחינת זמן וגם מבחינת משקל שלפי דעתי אני חושב של לגיל שלי זה מצוין.
סקוואט 100 ל-5
בנץ' 75 ל-5
דדליפט 90 ל-5 לא מזמן התחלתי אותו.
אבל מזה משנה עכשיו המשקלים יותר חשוב לי שיענו לי על השאלות.

אתה מתחיל כל עוד אתה מסוגל להתקדם מאימון לאימון , אין קשר לכמות הניסיון שיש לך ולכמות הזמן שבילית במכון

כדאי לך לבנות בסיס טוב של כח ורק לאחר מכן להתחיל לשלב נפח , זה כנראה יקרה לא בקרוב

כל אחד מגדיר מתחיל אחרת,אבל תודה עזרת לי.

בבקשה.
הבעיה בהגדרה שלך ושל רבים אחרים ל"מתחיל" זה הסובייקטיביות שבה. ההגדרה המקובלת בפורום יכולה לסווג כל מתאמן תחת קטגורייה של "מתחיל" או "לא מתחיל". ההגדרה שלך בעייתית במובן זה, מבחינתך "לא מתחיל" זה אחד שמתאמן ברציפות מעל שנה , עבורי - מעל 3 שנים. מבין?

לגבי מה שרשמתי קודם , הכל בהנחה שמה שמעניין אותך זה לגדול , ראיתי שכתבת שאתה מתעסק בספורט בנוסף למכון , אם זה עדיין מעניין אותך , לא בטוח שSS תהיה נכונה.

אני מתאמן באומנויות לחימה 6 פעמים בשבוע וזה דיי מקצועי,שעתיים כל אימון בערך.

זה פרט חשוב מאוד שהשמטת. ומה מעניין אותך? אם זו ההצלחה בספורט אז SS זה לא הדבר הנכון עכשיו ובטח ובטח שלא HST.

אני לא רואה אותך משלב עבודת כח רצינית עם עומס האימונים שלך. מה אתם עושים באימונים? כל האימונים הם חובה? אימונים עצימים? אתה מתחרה? מתי? יש לכם פגרה? מתי וכמה זמן היא נמשכת?

• פותח/ת השרשור
בעיקרון האימונים זה רק פעילות אירובית של ריצות ותרגילי סיבולת.
לא כל האימונים חובה אני יכול לוותר על יום אחד שהוא יום שלישי.
אני יכול לקבוע לעצמי באיזה קצב לעשות את האימון.
כן אני מתחרה,התחרות הקרובה בפברואר.
חופשים יש רק בחגים.

מאימון כח 1 לא תתקדם , הייתי עושה 2 אימוני כח בשבוע

אתה יכול להיות על פלוס קלורי קטן ולעשות תוכנית שתורכב מהתרגילים המורכבים

תוכל להתקדם לאט יותר מבSS , נניח סקווט פעם בשבוע ודדליפט פעם בשבוע
בנץ' פעם בשבוע ופרס אחת לשבוע
אולי קצת תרגילי עזר
זה הבסיס

אם יש לכם פגרה ארוכה אז תוכל להשקיע יותר באימוני כח

• פותח/ת השרשור
תמיד האימוני חדר כושר שלי היו בצהריים ואז הייתי חוזר הביתה אוכל נח קצת ובערב הולך לאימון.
ואני מתכוון להתאמן 3 פעמים בשבוע.
ולא כ"כ הבנתי אותך,אתה לא רואה אותי משלב אימוני כוח כי זה יותר מי די עומס ולא יהיה לי כוח לאימון ?

תמיד האימוני חדר כושר שלי היו בצהריים ואז הייתי חוזר הביתה אוכל נח קצת ובערב הולך לאימון.
ואני מתכוון להתאמן 3 פעמים בשבוע.
ולא כ"כ הבנתי אותך,אתה לא רואה אותי משלב אימוני כוח כי זה יותר מי די עומס ולא יהיה לי כוח לאימון ?

כן , קשה לי לראות אותך מתאושש מכל האימונים האלה.

• פותח/ת השרשור
אם זה מבחנת זה אז אין לי כ"כ בעיה כי מקסימום אני מרגיש עייפות אני מוריד קצת קצב למרות שאני חושב שזה לא יקרה לי כי כבר עשיתי תוכניות הרבה יותר קשות עם דרופ סטים וסופר סטים שעה לפני אימון והרגשתי אחלה.

תודה רבה לך על כל העזרה 😃

אם זה מבחנת זה אז אין לי כ"כ בעיה כי מקסימום אני מרגיש עייפות אני מוריד קצת קצב למרות שאני חושב שזה לא יקרה לי כי כבר עשיתי תוכניות הרבה יותר קשות עם דרופ סטים וסופר סטים שעה לפני אימון והרגשתי אחלה.

תודה רבה לך על כל העזרה 😃

לוקח זמן עד שאתה לומד להרגיש את עצמך ולקלוט סממנים מקדימים של פציעה. אתה יכול להפצע משום מקום ובלי לראות את זה מגיע, גם אם נראה לך שאתה מרגיש טוב.

דרופ סטים וסופר סטים אמנם גורמים לך להרגיש שעבדת אבל התרומה שלהם למה שאתה מעוניין לפתח במכון כושר - כח מקסימלי , היא נמוכה מאוד. סקווט ודדליפט עצימים יפגמו לך בהתאוששות בצורה רצינית.

כרגע נראה לי שאתה בעצמך לא ממש סגור על מה מעניין אותך , אני מציע לך להתחיל מ-2 אימוני כח בשבוע , בימים נפרדים וללא אימון נוסף באותו היום , אימון אחד שיכלול סקווט+בנץ' ואימון אחד שיכלול דדליפט+פרס. זה השלד , סביב זה ניתן לבנות את התוכנית במכון. כמובן תוודא שאתה אוכל כמו שצריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית